Uutiskirje / Artikkelit

Tutustu Artovan tekijöihin: Sanna Michael

Haastateltavana Artovan hallituksen uusi varapuheenjohtaja Sanna Michael.

sanna michael


Miten tulit mukaan Artovan toimintaan?

Olin vastikään muuttanut alueelle, enkä oikein vielä edes tiennyt mikä Artova on. Satuin näkemään kadulla mainoksen Artovan syyskokouksesta, jossa kerrottiin myös, että Artovan hallitukseen tarvitaan uusia jäseniä. Hetken mielijohteesta päätin asettua ehdolle hallitukseen ja aloitin varajäsenenä vuoden 2013 alussa. Hallituspaikan kautta sai nopeasti ja mukavasti käsityksen Artovan toiminnasta.

Mitä teet Artovassa?
Olen tällä hetkellä hallituksen varapuheenjohtaja ja lisäksi kuulun Artovan viestintäryhmään, joka mm. laatii uutiskirjeitä ja organisoi jäsentapahtumia, sekä alueen historiaan ja Artovan historia-aineistoon perehtyvään historiaryhmään. Lisäksi olen tänä keväänä toista kertaa mukana järjestämässä Arabian katufestivaalia.

 Millaista on olla Artovan toiminnassa tekijänä?

Palkitsevaa ja monipuolista. Saa tehdä asioita, mitkä kiinnostavat, mutta joita muuten ei ehkä tulisi tehtyä. Esimerkiksi historia on kiinnostanut minua aina ja nyt se on minulle harrastus Artovan kautta.

Miksi sinusta kannattaa tulla mukaan Artovan toimintaan?
Me kaikki varmasti haluamme asuinalueestamme viihtyisän ja mukavan paikan elää. Artovan toimintaan osallistumalla pääsee itse vaikuttamaan siihen, millaista alueellamme on ja mitä täällä tehdään. Lisäksi samalla tutustuu aivan mahtaviin ihmisiin ja pääsee toteuttamaan itseään ja mahdollisesti myös unelmiaan.

ArtovaMalli on levinnyt jo Jyväskylään ja Tallinnaan

ArtovaMalli lanseerattiin syyskuun 2013 alussa. Se on saanut hienon vastaanoton. Eri toimijat ovat kommentoineet sitä esimerkiksi ”vallankumoukselliseksi”, ”yhdeksi harvoista itseorganisoituvan toiminnan johtamisen malleista”, ”nerokkaaksi” ja ”ainoaksi dokumentoiduksi ja analysoiduksi omaehtoisen toiminnan malliksi”.  ArtovaMallin palvelutuotteilla on käynnistetty muun muassa paikallisverkosto Jyväskylän Huhtasuolle, autettu käynnistämään Herttoniemi-talon suunnittelu ja mentoroitu lukuisia omaehtoisia ryhmiä nautinnolliseen toimintaa. Myös itämeren toisella puolella malli on koettu toimivaksi ja Tallinnassa ArtovaMallia käyttää useampi kaupunginosayhdistys. artovamallikuvaArtovaMalli on Artovan kehittämä vuorovaikutteinen toimintamalli, jolla voit muuttaa jopa taloyhtiön hallituksen toiminnan nautinnolliseksi. ArtovaMalli kiteyttää omaehtoisen ja itseohjautuvan toiminnan ja helpottaa ryhmiä tekemään toiminnastaan nautinnollisempaa ja tehokkaampaa.

ArtovaMalli on kaikille avoin ja se löytyy osoitteesta www.artovamalli.fi. Sivulta löytyvät analysoitu toimintamalli, itsereflektointityökalu, kuuden projektin aikajanat esimerkkeineen, palvelutuotteet sekä erilaista materiaalia taustatueksi projektien ja tapahtumien toteuttajille.  
 


 

 

ArtovaMallin avulla voit      

 • tehdä ryhmätoiminnasta nautittavaa 
        
 • oppia toimimaan stressittömämmin
        
 • perehtyä aikataulutuksen ja roolituksen merkittävyyteen 
        
 • jakaa valtaa ja vastuuta
      
 • käynnistää paikallisverkoston  
        
 • hankkia pitkäaikaisia kumppanuuksia 
        
 • uudistaa yhdistystoiminnan
        
 • selvittää, kuinka kunnianhimoisia tapahtumia tehdään kevyesti
        
 • lisätä toimintanne jatkuvuutta ja keveyttä 
        
 • sparrata toimintaanne 
  


Avoimen toimintamallin ja nettisivun rinnalle ArtovaMalliin on kehitetty tehokkaita palvelutuotteita. Voit tilata meidät toteuttamaan:
        

 • työpajoja, joissa tavoitteena ovat konkreettiset toimenpide-ehdotukset ja työpajaan osallistujien sitouttaminen toteuttamaan ehdotukset
        
 • alustuksia ja keskusteluja 
        
 • mentorointia
        
 • yhteisömanagerikoulutusta
 


ArtovaMalli soveltuu kaikenlaisille ryhmille esimerkiksi yhdistyksissä, virastoissa, yrityksissä, taloyhtiöissä, oppilaitoksissa ja erilaisissa verkostoissa sekä hallituksille.


Tutustu ArtovaMalliin ja ota meihin yhteyttä:
kaupunginosayhdistys@gmail.com,
045 631 6516

Vuoden viimeinen Kuohu on ilmestyny

kuohu4-kansiKuohu 4/2013 ilmestyi keskiviikkona 13.11.. Lehden teemana on kansainvälisyys. Lehdessä kerrotaan muun muassa, miten brittiläinen Matt Boyce yhdisti viittomakielen ja hirviöt Sarjakuvakeskuksessa pidetyssä näyttelyssä ja työpajassa, kuinka hyvin arabianrantalainen Mandi nukkui Uudessa-Seelannissa vieraassa pakettiautossa ja millaisten sattumien kautta kuubalais-venäläinen perhe löysi alueelle.

Herkkuja ja kipinöintiä kekrijuhlassa

kekrijuhla2013

Viime viikonlopun kekrijuhla oli supermenestys. Järjestäjien mukaan paikalla kävi illan aikana noin 700 juhlijaa.

Jo kaukaa kuuli, että Annalaan on kerääntynyt paljon väkeä, niin iloisia ääniä sieltä kaikui. Hyötykasviyhdistyksen järjestämä kahvila olikin ihan tupaten täynnä. Eikä ihme, sillä tarjoilut olivat kotitekoisia ja mitä maistuvimpia. Kunnon kiisseliä kermavaahdolla maistellessa tuli lapsuuden päivät mummolassa mieleen. Tarjolla oli myös muun muassa perunapuuroa ja ihania korvapuusteja. Tarjoilu kunnioitti hienosti tämän vanhan sadonkorjuujuhlamme perinteitä suomalaisilla herkuilla. Tunnelmaa paransi entisestään ”Arman ja poikien” hieno laulanta ja soitanta.

Artovan jäsenilta Ivana Helsingissä

Mikä olisikaan parempi tapa viettää sateista ja synkkää torstai-iltaa, kuin nauttia lasillinen viiniä ja hyvää naposteltavaa suomalaisen muodin parissa. Artovan jäsenet pääsivät viettämään VIP-iltaa Ivana Helsingin myymälään ja samalla kuulemaan lisää suomalaisen, tänä vuonna 15 vuotta täyttävän brändin monipuolisesta toiminnasta ja tutustumaan sen uusimpaan Rotterdam-mallistoon. Esittelijöinä toimivat Ivana Helsingin tuottaja Marta Valtonen ja Uudenmaankadun myymälän myymäläpäällikkö Annariina Ruokamo. Mielenkiintoinen ja viihtyisä ilta sai osallistujilta paljon kiitosta.

Vaatteiden hypistelyn ja seurustelun lomassa opimme paljon uutta New Yorkin muotiviikoillakin näkyvästä suomalaisesta muotitalosta. Vaikka Ivana Helsinki on ennen kaikkea tunnettu mekoistaan ja Paola Suhosen kauniista kuoseista, luo se myös elokuvia, muotoilua ja taidetta. Tuttuja kuoseja tulee vastaan nykyään hieman yllättävämmissäkin yhteyksissä erilaisten yhteistyökuvioiden kautta ja elokuvaajaksi valmistunut Paola Suhonen niittää parhaillaan mainetta elokuvillaan. Ilmestyvillä mallistoillakin on kullakin oma elokuvansa, joka kertoo malliston takana olevaa tarinaa. Jokaiseen mallistoon nimittäin liittyy tarina, mielikuva, tunnelma ja muistoja, joita Paola Suhonen pyrkii kertomaan eteenpäin suunnittelemillaan vaatteilla. Nyt ajankohtainen syksy-talvi -mallisto sai inspiraationsa sukulaissedän vanhasta valokuvasta ja henkii merimiesten elämää, jäisiä satamia, savuisia ja hämäriä satamakuppiloita sekä lähdön ja tulon tunnelmaa.

”Ihanan letkeä fiilis” hurmasi Arabian katufestareilla

arabian-katufestivaaliArabian katufestareille kerääntyi tuhansia ihmisiä lauantaina 18.5. kuuntelemaan musiikkia, katselemaan ja tekemään katutaidetta, myymään ja ostamaan kirppistavaroita ja ruokaa, tanssimaan ja ihastelemaan tanssiesityksiä ja ennen muuta nauttimaan rennosta tunnelmasta.

Liity jäseneksi

liity-jaseneksiNyt kannattaa liittyä Artovan jäseneksi, sillä Artova haluaa tarjota jäsenilleen uusia elämyksiä ja mukavia kokemuksia ja järjestää yhdessä alueella toimivien eri tahojen kanssa erilaisia jäseniltoja.

Artovasta vuoden kotiseutuyhdistys

vuoden-kotiseutuyhdistys1Innovatiivisuus, aktiivisuus, omaehtoisuus ja itseohjautuvuus – siinä muutamia niistä monista Artovan hyvistä puolista, jotka Suomen kotiseutuliiton mukaan vaikuttivat Artovan valitsemiseen Vuoden kotiseutuyhdistykseksi.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.