Toiminta / Menneet tapahtumat ja projektit / Kirjakampanja / Ajankohtaista

Alueemme kirjailijat lukevat tuotantoaan 21.11!

Kirjakampanja vierailee maanantaina 21.11. klo 17-18:30 Arabianrannan kirjastossa, Hämeentie 135 A. Tervetuloa!

Uusia tekstejä ja ajatuksia lukemisesta ja kirjoittamisesta. Lukemassa ja keskustelemassa aluemme kirjailijat Anja Erämaja, Seppo Heikkinen, Petri Karra, Heidi Köngäs ja Satu Manninen.

Lokakuu on lukukuu

sinnikas_meripoikaKansainvälistä koulukirjastokuukautta vietetään jo neljättä kertaa lokakuussa. Satupäivää vietetään tiistaina 18.10., jolloin näyttelijä Elena Leeve lukee satuja Arabianrannan kirjastossa klo 10:00 Päivi Alasalmen satukirjasta Sinnikäs meripoika. Satutuokio on 5-7- vuotiaille kuuntelijoille.

Satupäivää juhlitaan jo neljättä kertaa. Tänä vuonna Satupäivää vietetään teemalla \"Satu on silta\". Tällä halutaan korostaa satua siltana sukupolvien ja kulttuurien välillä, sekä siltana omaan itseen, rauhoittumisen ja kuuntelemisen äärelle.

Satupäivän päätapahtuma on Helsingissä Teatterimuseossa (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G) klo 18, jossa on ohjelmaa kaikille sadun ystäville, lapsille ja nuorille sekä vanhemmille. Ohjelmaa on lisäksi eri puolilla Suomea, tarkemmat tiedot http://www.suomenteatterit.fi/satupaiva/

Otteita Unescon koulukirjastojulistuksesta

Koulukirjaston tehtävä on tarjota opiskelua helpottavia palveluita, kirjoja ja muita välineitä, joiden avulla kaikki kouluyhteisön jäsenet voivat oppia ajattelemaan kriittisesti ja käyttämään kaikenmuotoista tietoa ja viestimiä. Koulukirjastolla on yhteydet laajempiin kirjasto- ja tietoverkkoihin. Kirjaston henkilökunta auttaa käyttämään kirjoja ja muita tiedonlähteitä – kauno- ja tietokirjallisuutta, painettuja tai sähköisiä, kirjastossa ja muualla. Aineisto täydentää ja monipuolistaa oppikirjoja sekä opetusmateriaaleja ja - menetelmiä.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.