






joulukuu 3



![]() |
YLEISÖ-TEOS TEKNIIKAN MUSEON TILOISSAYleisö on koreografi Valtteri Raekallion tanssiryhmän ja runoilija Eino Santasenuusi immersiivinen yhteisteos, joka saa ensi-iltansa Helsingissä 15.11.2018. Esitys törmäyttää rajun virtuoottisen nykytanssin, intensiivisen liverunouden ja kokonaisvaltaisen visuaalisen suunnittelun. Se asettaa näytteille sosiaalisen median muokkaaman ja raha- ja teknologiafetissien riivaaman minäkuvan.Eino Santasen samannimiseen runokokoelmaan pohjautuva Yleisö on laaja-alainen ajankuva talouden, some-edustamisen ja teknologian läpäisemästä elämästämme. Esitys kuvaa 101 vuotta täyttävää yhteiskuntaamme, jossa rahasta on tullut virallinen kielemme, jonka äärelle kokoonnumme ja jonka avulla luomme ajatuksemme.Yleisö jatkaa Raekallion ja Santasen ylistävän vastaanoton saanutta Fyysinen mielenteatteri -teossarjaa, jonka aikaisemmat osat ovat Edustaja (2014), Novelleja unohdetuista huoneista (2015) ja Esitys – A Performance (2016).Liput: 29,50€ / 20€ holvi.com/shop/yleisoLisätietoja: raekallio.fi/yleisoEsitykset: 15.11., 16.11., 17.11., 22.11., 23.11., 24.11., 25.11., 28.11., 29.11., 30.11., 2.12., 4.12., 5.12. Teos alkaa bussikuljetuksella nykytaiteen museo Kiasman edestä, josta yleisö kuljetetaan esityspaikkaan. ESITYS EI SOVELLU LIIKUNTARAJOITTEISILLE EIKÄ LAPSILLE. Taiteellinen suunnittelu ja toteutus: Valtteri Raekallio Runot ja setelirunot: Eino Santanen Koreografia: Valtteri Raekallio yhdessä esiintyjien kanssa Esiintyjät: Annamari Keskinen, Eino Santanen, Minna Tervamäki, Eero Vesterinen ja Valtteri Raekallio Lavastus: Virpi Nieminen Valosuunnittelu: Lauri Lundahl Tuotantokoordinaattori: Riikka Laurilehto Tuotanto: Raekallio Corp. / Pohjoinen liike ryTeoksen toteuttamista ovat tukeneet: Koneen säätiö, Taike, Helsingin kaupunki ja Oskar Öflundin säätiö. Residenssituki: Shawbrook Dance / Irlanti sekä Garage 21 Corfu /Kreikka |




Kursseilla käydään läpi sarjakuvanteon kaikki vaiheet itse tehden: ideointi, käsikirjoittaminen, luonnostelu, puhtaaksi piirtäminen ja tekstaus. Kursseilla suunnitellaan hahmoja ja ideoidaan ympäristöjä tutuilla ja harvinaisemmilla välineillä. Kurssikokonaisuuden päätteeksi tehdyistä töistä kootaan lehti tai näyttely. Osallistumismaksu sisältää materiaalit, mutta omia lempivälineitä saa myös ottaa mukaan. Kurssi sopii sekä uusille tulokkaille että aiemmin sarjakuvakurssin käyneille.




Animaation peruskurssilla opitaan liikkuvan kuvan perusperiaatteet. Kurssille voi tulla, vaikkei olisi animaatioita ikinä tehnyt. Kurssilta oppii kuitenkin varmasti uutta, vaikka olisikin jo aiheeseen hiukan perehtynyt. Kurssilla käydään läpi animaation kaikki vaiheet: ideointi, käsikirjoitus ja toteutus. Kurssilaiset pääsevät kokeilemaan erilaisia animaatiotekniikoita piirtäen ja valokuvaten. Kurssilla työskennellään paljon ryhmissä. Kurssin sisältöjä ovat mm. ideointi ja käsikirjoittaminen, pala-, vaha- ja esineanimaatiot, valograffiti ja zoetrooppi.



Animaation jatkokurssilla keskitytään vahvemmin omien pitempien animaatioiden tekemiseen, kun perustekniikat ovat hallussa. Kurssin sisältö painottuu enemmän animaation työvaiheisiin kuin tekniikoiden kokeiluun. Ennen jatkokurssilla aloittamista suositellaan käymään läpi animaation peruskurssi, mutta kurssilla voi myös ilmoittautua suoraan, jos aiempaa kokemusta animaation parissa löytyy.




