Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Muut
Elokuva
Musiikki
Tanssi
Sarjakuva
Työpaja
Näyttely
Teatteri

elokuu 2018

elo
07
Muut
AnnalaOT.JPGHyötykasviyhdistyksen puutarhuri kierrättää Annalan keittiötarhassa ja muissa teemapuutarhoissa. Pieni kahvio. Säävaraus.
elo
14
Timeklo 18:00-19:30
Muut
huvilaOT.JPGHuvilamiljöön historiaan tutustuminen. Annalan valkoinen huvila, Villa Anneberg, on Helsingin vanhin. Sitä ympäröivä maisemapuisto on toiseksi vanhin Kaisaniemen puiston jälkeen. Alue oli Waseniusten suvun hallussa 1826–1938. Nyt huvilan omistaa Hyötykasviyhdistys. Tapahtumassa on pieni kahvio.
elo
21
Elokuva
OT annala raunioyrttikäyte.JPGTietoa kasvien lannoittamisesta sekä vihannesten ja yksi- ja monivuotisten kukkien syyskylvöstä. Tilaisuudessa on pieni kahvio.
elo
22
Muut
Lapset
37425280_2262683563748819_3628824121862782976_o.jpgKahvila, satomyyntiä, musiikkia, lapsille maksutonta ohjelmaa ja aistipuutarha.
elo
22
Musiikki

kerasetlogolla.jpgAsko ja P-K Keräsen muusikkotapaaminen Arabianrannan kirjastossa keskiviikkona 22.8.2018 klo 18:00. Veljesten yhdessä Espe Haverisen kanssa vuonna 1980 Utajärvellä perustama 22-Pistepirkko on ainutlaatuinen ilmestys suomalaisen rockin historiassa. Tilaisuudessa kuullaan Askon ja P-K:n musiikkia mies ja kitara -pohjalta sekä keskustellaan musiikista, inspiraatiosta ja unelmista ja taiteesta. Askoa ja P-K:ta jututtaa elokuvaohjaaja Mika Taanila, joka ohjasi kymmenen musiikkivideota yhtyeelle 1993–2001. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

elo
23
Musiikki
Mainos1.jpgPauanne esittää säveltämäänsä kansanmusiikkia Höyryvoimalan edustalla torstaina 23.8. klo 18.00. Esiintymässä on myös kuvataiteilija Aimo Katajamäen kirveellä veistetty mykkäkuoro.
elo
25
Musiikki
ElojuhlatFlyer.jpgPuistojuhla klo 9.00–20.00 Otto-Iivari Meurmanin puistossa. Perinteiset Käpylän Elojuhlat järjestetään tänä vuonna blues-teemalla. Luvassa juurevaa blues-musiikkia, kirpputori, työpajoja, ruokamyyjiä ja hyvää fiilistä. Klo 13–20 esiintymässä Lauri ”Arno” Ankerman, Suho Superstar & Friends Beyond, Root Junction, Eeva Äärelä, Cone´s Mojo Blues Band, The Mars Hotel, Rattlesnake Shakers
elo
28
Muut
daaliaOT.JPGSogetsu ikebana -opettaja Riitta REIKA Salastie kertoo japanilaisesta kukkien asettelutaiteesta, jossa voi hyödyntää niin leikkokukkia, luonnonkukkia, puutarhakasveja kuin marjoja ja oksiakin. Tilaisuudessa on pieni kahvio.
Tanssi
Maksullinen

YLEISÖ-TEOS TEKNIIKAN MUSEON TILOISSA

Yleisö on koreografi Valtteri Raekallion tanssiryhmän ja runoilija Eino Santasenuusi immersiivinen yhteisteos, joka saa ensi-iltansa Helsingissä 15.11.2018. Esitys törmäyttää rajun virtuoottisen nykytanssin, intensiivisen liverunouden ja kokonaisvaltaisen visuaalisen suunnittelun. Se asettaa näytteille sosiaalisen median muokkaaman ja raha- ja teknologiafetissien riivaaman minäkuvan.Eino Santasen samannimiseen runokokoelmaan pohjautuva Yleisö on laaja-alainen ajankuva talouden, some-edustamisen ja teknologian läpäisemästä elämästämme. Esitys kuvaa 101 vuotta täyttävää yhteiskuntaamme, jossa rahasta on tullut virallinen kielemme, jonka äärelle kokoonnumme ja jonka avulla luomme ajatuksemme.Yleisö jatkaa Raekallion ja Santasen ylistävän vastaanoton saanutta Fyysinen mielenteatteri -teossarjaa, jonka aikaisemmat osat ovat Edustaja (2014), Novelleja unohdetuista huoneista (2015) ja Esitys – A Performance (2016).Liput: 29,50€ / 20€ holvi.com/shop/yleiso
Lisätietoja: raekallio.fi/yleisoEsitykset: 15.11., 16.11., 17.11., 22.11., 23.11., 24.11., 25.11., 28.11., 29.11., 30.11., 2.12., 4.12., 5.12.
Teos alkaa bussikuljetuksella nykytaiteen museo Kiasman edestä, josta yleisö kuljetetaan esityspaikkaan.
ESITYS EI SOVELLU LIIKUNTARAJOITTEISILLE EIKÄ LAPSILLE. 
Taiteellinen suunnittelu ja toteutus: Valtteri Raekallio
Runot ja setelirunot: Eino Santanen
Koreografia: Valtteri Raekallio yhdessä esiintyjien kanssa
Esiintyjät: Annamari Keskinen, Eino Santanen, Minna Tervamäki, Eero Vesterinen ja Valtteri Raekallio
Lavastus: Virpi Nieminen
Valosuunnittelu: Lauri Lundahl
Tuotantokoordinaattori: Riikka Laurilehto
Tuotanto: Raekallio Corp. / Pohjoinen liike ry
Teoksen toteuttamista ovat tukeneet: Koneen säätiö, Taike, Helsingin kaupunki ja Oskar Öflundin säätiö. 
Residenssituki: Shawbrook Dance / Irlanti sekä Garage 21 Corfu /Kreikka

 

http://www.raekallio.fi/yleiso/

Time12.2.-12.9.
Elokuva

Artova Kinon joulukuun elokuvaklubeilla katsot kotimaisia huippuelokuvia rennossa ympäristössä paikallispubi Oljenkorressa!

Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Kursseilla käydään läpi sarjakuvanteon kaikki vaiheet itse tehden: ideointi, käsikirjoittaminen, luonnostelu, puhtaaksi piirtäminen ja tekstaus. Kursseilla suunnitellaan hahmoja ja ideoidaan ympäristöjä tutuilla ja harvinaisemmilla välineillä. Kurssikokonaisuuden päätteeksi tehdyistä töistä kootaan lehti tai näyttely. Osallistumismaksu sisältää materiaalit, mutta omia lempivälineitä saa myös ottaa mukaan. Kurssi sopii sekä uusille tulokkaille että aiemmin sarjakuvakurssin käyneille.
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Animaation jatkokurssilla keskitytään vahvemmin omien pitempien animaatioiden tekemiseen, kun perustekniikat ovat hallussa. Kurssin sisältö painottuu enemmän animaation työvaiheisiin kuin tekniikoiden kokeiluun. Ennen jatkokurssilla aloittamista suositellaan käymään läpi animaation peruskurssi, mutta kurssilla voi myös ilmoittautua suoraan, jos aiempaa kokemusta animaation parissa löytyy.
Time31.5.-13.12.
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Animaation peruskurssilla opitaan liikkuvan kuvan perusperiaatteet. Kurssille voi tulla, vaikkei olisi animaatioita ikinä tehnyt. Kurssilta oppii kuitenkin varmasti uutta, vaikka olisikin jo aiheeseen hiukan perehtynyt. Kurssilla käydään läpi animaation kaikki vaiheet: ideointi, käsikirjoitus ja toteutus. Kurssilaiset pääsevät kokeilemaan erilaisia animaatiotekniikoita piirtäen ja valokuvaten. Kurssilla työskennellään paljon ryhmissä. Kurssin sisältöjä ovat mm. ideointi ja käsikirjoittaminen, pala-, vaha- ja esineanimaatiot, valograffiti ja zoetrooppi.
Muut
Maksullinen
Tekniikan museo järjestää kesäkaudella 5.6.-12.8. päivittäin klo 15 Vettä ja elämää -yleisöopastuksen.
Muut
Maksullinen
IMG_4678.JPGSyyskaudella Tekniikan museo järjestää joka sunnuntai pääsymaksuun sisältyvän yleisöopastuksen suosittuun Tekniikan maa -näyttelyyn.
Työpaja
Lapset
Maksullinen
painolaatta.jpgTekniikan museon kesätyöpajoissa tutustutaan tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla.
Näyttely
Vaula Valpola Maasta maaksipieni.jpgArabianrannan kirjasto 1.-31.8.2018 Maalauksia kesästä ja kesän lopusta
Teatteri
Maksullinen
Aave on kuulija on Vanhankaupunginkosken Voimalamuseon tiloissa koettava esitys, jossa kohtaavat konsertti ja pakohuonepelien pimeä logiikka.
Musiikki
Mainos1.jpgPauanne esittää säveltämäänsä kansanmusiikkia Höyryvoimalan edustalla torstaina 23.8. klo 18.00. Esiintymässä on myös kuvataiteilija Aimo Katajamäen kirveellä veistetty mykkäkuoro.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.