Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Musiikki
Muut
Näyttely
Sarjakuva
Teatteri
Elokuva

marraskuu 2016

marras
01
Musiikki
Metropolian Musiikin opiskelijayhtye esittää legendaarisen Chaka Khanin hittejä.
marras
02
Timeklo 17:30-19:30
Muut

OT1-264x300.jpgKäytännöllinen kompostointikurssi Hyötykasviyhdistyksen tiloissa. HSY:n asiantuntija opastaa ja neuvoo.

marras
12
Muut

robotit.jpgTekniikan museo valmistautuu isänpäivään jo lauantaina 12.10. ja tarjoaa puuhaa perhekävijöille klo 12-16!

marras
13
Muut

kekriA3_2016_muokattu.jpgAnnalan kartanon pihapiirissä ja rantapuistossa järjestetään kahdeksatta kertaa koko perheen tunnelmallinen Kekrijuhla sunnuntaina 13.11. alkaen klo 15.

marras
16
Muut

Tervetuloa Arabianranta-Toukola-Vanhankaupunki -kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry:n syyskokoukseen!

artova syyskokousjuliste 2016 muok

marras
22
Musiikki
Metropolian Musiikin opiskelijayhtye esittää suomalaista jazzmusiikkia. Yhtyeen ohjaus Antti Rissanen.
marras
29
Musiikki
dirtypantsbandikuva2.jpgMetropolian opiskelijayhtye Dirty Pants esittää monipuolisen ja säkenöivän kattauksen Rhythm ´n´ Blues -musiikkia aina 80-luvulta tähän päivään. Yhtyeen esittämä groovepläjäys takaa ylöspäin nousevat suupielet sekä hallitsemattomasti keikkuvat lanteet. Yhtyeen ohjaus: Janne Halonen.
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
lastenjasenioriensarjakuvakurssi.jpgIlmoittautuminen Sarjakuvakeskuksen syksyn 2016 kursseille on avattu! Syksyllä tarjolla on mm. pitkän sarjakuvajulkaisun julkaisuun tähtäävä Sarjakuvailmaisu III -kurssi, syventävä käsikirjoituskurssi ja komiikan kirjoittamisen intensiiviviikonloppu. Uutuutena ohjelmassa on myös lapsille tarkoitettu kuvituskurssi sekä seniorien ja lasten yhteinen sarjakuvakerho. Opetusta järjestetään Sarjakuvakeskuksen lisäksi opetuspisteissä Roihuvuoressa, Vuosaaressa, Kinaporissa, Tapiolassa ja Tikkurilassa. Tarkempaa tietoa kursseista ja ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta http://sarjakuvakeskus.fi/kurssit/ajankohtaiset-kurssit.
Näyttely
Punainen huone, öljy 2014 Annamari Alitalo.jpgGalleria Kolmanteen Kerrokseen avautuvat viikonlopuksi 12.-13.11 taideyhteisömme teemanäyttely, laadukas taidelainaamo sekä kädentaitajien iloisenrunsas Galleria NURKKA.
Musiikki
Maksullinen
Arabian Yöt 2016.jpgArabian Yöt: Spice Girlsien ysäripoppia, Joma Orchestran hip hoppia, big band ja New Orleans -jazzia, lattarirytmejä Brasiliasta ja Kuubasta, poptähtien hittejä ja opiskelijoiden omaa sävellystuotantoa. Metropolian Musiikin opiskelijafestivaali esittelee tulevaisuuden tekijöitä ja nuorten muusikkojen osaamista sekä tarjoaa näköalan Metropolian laaja-alaiseen rytmimusiikin koulutukseen.
Sarjakuva
muutto-ale-web.jpgSarjakuvakeskus muuttaa Kallioon. Turun Sarjakuvakauppa avaa samoissa tiloissa (Porthaninkatu 9) uuden Helsingin-myymälänsä 24.11. ja samalla aukeaa ensimmäinen gallerianäyttely joka esittelee Petri Hiltusen tuotantoa.
Teatteri
Maksullinen
kafka_artova.png”Franz Kafka oli tuomittu näkemään maailma niin sokaisevan kirkkaasti, ettei hän kestänyt sitä, vaan kävi kuolemaansa.”
Muut
Lapset
Maksullinen
pukki.jpgTekniikan museon suositut, vuotuiset jouluvalopajat järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa.
Elokuva
Etsimme 20-35-vuotiaita osallistujia elokuvatutkimukseen, joka järjestetään Aalto-yliopiston Arabian kampuksella (Hämeentie 135C) 29.11-1.12. Osallistujan tulisi pystyä sitoutumaan yhteen tutkimuspäivään klo.8-17.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.