Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Muut
Sarjakuva
Elokuva
Näyttely
Ruoka

syyskuu 2016

syys
10
Muut
Tekniikan museon uuden, viestintäunelmia ja sähköisen viestinnän kehittymistä käsittelevän Etäunelmia - Yhteys yli ajan ja paikan -näyttelyn avautumista juhlistetaan ohjelmallisella avajaistapahtumalla lauantaina 10.9.2016.
syys
24
Sarjakuva
Lapset
lasten.jpgTervetuloa askartelemaan syysmetsää, tekemään syysteemaisia sarjakuvia, värittämään kuvia syysväreillä sekä muuta pikku syyskivaa lapsille Sarjakuvakeskuksella 24.9. klo 12–16.
syys
29
Elokuva
Maksullinen
SODAN MURTAMAT teaser vaaka.jpgTorstaina 29.9. klo 18.00 erikoisnäytöksenä uunituore kotimainen dokumenttielokuva Timo Korhosen Sodan murtamat. Paikalla näytöksessä ohjaaja Timo Korhonen ja leikkaaja Tuuli Kuittinen näytöksen jälkeen. Keskustelussa paneudutaan elokuvan rakenteeseen - leikkaukseen - ja dokumenttielokuvan tekemiseen. Sekä niihin kysymyksiin, jota sinä haluat esittää elokuvan nähtyäsi!
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Sarjakuva
trib valentina valencia.jpgNäyttelyssä iso kansainvälinen joukko sarjakuvataiteilijoita, kuvittajia ja animaattoreita on tehnyt tribuuttitöitä italialaisen Guido Crepaxin (1933–2003) Valentina-hahmon kunniaksi.
Sarjakuva
trib valentina valencia.jpgNäyttelyssä iso kansainvälinen joukko sarjakuvataiteilijoita, kuvittajia ja animaattoreita on tehnyt tribuuttitöitä italialaisen Guido Crepaxin (1933–2003) Valentina-hahmon kunniaksi.
Näyttely
näyttelymainos.jpgMiltä Arabian alueella näytti noin sata vuotta sitten? Entä miltä samoissa paikoissa näyttää nyt?
Ruoka
Koskenranta_2016_A3 design week leikattu.jpgRavintola Koskenranta on saanut suuren kunnian tulla valituksi osaksi Helsinki Design Week -tapahtumatarjontaa.
Elokuva

AFF – Artova Film Festival 2016 järjestetään 9.-10.9.2016 Kino Sherylissä Helsingin Arabianrannassa. Festivaali tarjoaa jotain uutta, jotain vanhaa, ja jotain mitä et muualla näe!

Festivaalin ytimessä sykkii tuttuun tapaan lyhytelokuvakilpailu, jossa nuoret ja uudet elokuvantekijät pääsevät näyttämään kyntensä.

Kahden festivaalipäivän aikana tullaan näkemään myös upeita aarteita filmiltä pyöritettynä. Ohjelmisto tutkii tänä vuonna elokuvan ääntä, miten sitä käytetään elokuvassa ja mitä eri tasoja tai muotoja sillä voi olla.

Festivaali huuman nostatus aloitetaan 31.8. OFF AFF leffapiknikillä Kalasataman Parrulaiturilla, missä virittäydytään festarin tunnelmaan taivasalla. Hetki ennen festivaalia 7.9. järjestetään myös nuorten oma näytös Arabian nuorisotalolla yhteistyössä elokuvayhteisö Kelaamon kanssa.

 

Ohjelmisto ja aikataulut: http://artova.fi/ohjelmisto/aikataulu


Come and get AFFected!

- VAPAA PÄÄSY KAIKKIIN NÄYTÖKSIIN -

 

Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
lastenjasenioriensarjakuvakurssi.jpgIlmoittautuminen Sarjakuvakeskuksen syksyn 2016 kursseille on avattu! Syksyllä tarjolla on mm. pitkän sarjakuvajulkaisun julkaisuun tähtäävä Sarjakuvailmaisu III -kurssi, syventävä käsikirjoituskurssi ja komiikan kirjoittamisen intensiiviviikonloppu. Uutuutena ohjelmassa on myös lapsille tarkoitettu kuvituskurssi sekä seniorien ja lasten yhteinen sarjakuvakerho. Opetusta järjestetään Sarjakuvakeskuksen lisäksi opetuspisteissä Roihuvuoressa, Vuosaaressa, Kinaporissa, Tapiolassa ja Tikkurilassa. Tarkempaa tietoa kursseista ja ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta http://sarjakuvakeskus.fi/kurssit/ajankohtaiset-kurssit.
Sarjakuva
afri-kuti-kansi.jpgAfrikkalainen nykysarjakuva on suomalaiselle yleisölle toistaiseksi tuiki tuntematonta. Afri Kuti -näyttely korjaa tilannetta esittelemällä sarjakuvaprinttejä 15 tekijältä eri puolilta maanosaa. Sarjakuvat julkaistaan myös sarjakuvafestivaaleilla ilmestyvän Kuti-lehden Afrikka-teemanumerossa.
Sarjakuva
Afrikkalainen nykysarjakuva on suomalaiselle yleisölle toistaiseksi tuiki tuntematonta. Afri Kuti -näyttely korjaa tilannetta esittelemällä sarjakuvaprinttejä 15 tekijältä eri puolilta maanosaa. Sarjakuvat julkaistaan myös sarjakuvafestivaaleilla ilmestyvän Kuti-lehden Afrikka-teemanumerossa.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.