Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Muut
Näyttely
Työpaja
Sarjakuva

kesäkuu 2016

kesä
08
Muut

IMG_7635.JPGKeskiviikkona 8.6.2016 klo 18 Annalan puistossa kastetaan juhlallisesti kaksi Helsingistä löydettyä tunnistamatonta koristekasvikantaa, pihasyreeni ja koristeomenapuu, lajikenimillä, jotka on valittu nimikilpailun tuloksena. Tilaisuudessa esitellään muutkin Annalaan istutetut helsinkiläiset kasviaarteet, seitsemän syreeniä ja seitsemän koristeomenapuuta, ja kerrotaan miksi ja miten Suomessa vaalitaan vanhoja kasvikantoja. Nimenantoseremonioiden jälkeen on kevyttä tarjoilua ja opastettu kierros Annalan puistossa.

kesä
12
Muut
Lapset
Tekniikan museo juhlistaa Helsinki-päivänä 12.6. muiden mukana 466-vuotiasta Helsinkiä.
kesä
12
Muut
F&S Helsingin patikkaretki suuntaa Helsinki-päivänä 12.6. Vanhankaupunginkoskelle ja Helsingin perustamispaikalle. Retken kesto on noin 1,5 tuntia. Mukaan sään mukaiset varusteet ja hyvät jalkineet. Ohjaajana Kirsi.
kesä
12
Muut
F&S Helsinki kutsuu Helsinki-päivänä 12.6. kaikki mukaan hyvän mielen ulkojumppaan Helsinki-aiheisen musiikin tahtiin! Mukana tuttuja klassikoita ja uudempia hittejä - kaikki kappaleet kertovat omalla tyylillään Helsingistä!
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Sarjakuva
Maksullinen
kesäkurssit.jpgKurssit sopivat sekä aloittelijoille että edistyneemmille. Alennetut kurssimaksut Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. Lapsille 25% sisarusalennus.
Muut
Lapset
Maksullinen
leiri2016.JPGTekniikan museo ja Innokas-verkosto järjestävät yhteistyössä kesäkuussa 2016 kaksi Professori Utopian kesäleiriä. Ensimmäinen Tekniikan museossa 6.-10.6. järjestettävä leiri on suunnattu 7-8 vuotiaille ja toinen 13.-16.6. Helsingin yliopistolla järjestettävä leiri 9-12 vuotiaille lapsille.
Työpaja
Lapset
Maksullinen
Kesätyöpajoja on tarjolla kesäkauden ajan tiistaista sunnuntaihin klo 14. Työpajoissa tutustutaan tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla.
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
sarjakuvakartta.jpgKurssilla lähdetään sarjakuvamatkalle mielikuvitustodellisuuksiin. Kurssilaiset suunnittelevat oman maailman, josta kaikki tekevät kartan tai vaikka useamman. Lisäksi toteutetaan sarjakuvia karttojen maailmoissa, jotta nähdään vähän tarkemmin minkälaista väkeä uusissa maissa asuu. Kurssilla piirretään sarjakuvia, tehdään paperiveistoksia, kokeillaan erilaisia tekniikoita ja mikä tärkeintä, suunnitellaan karttoja! Kaikki tarvittavat työvälineet löytyvät sarjakuvakeskukselta, mutta omia suosikkikyniä yms. saa halutessaan ottaa mukaan.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.