Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Elokuva
Näyttely
Kirjallisuus
Työpaja
Muut
Sarjakuva

huhtikuu 19

huhti
19
Elokuva

Artova Kino esittää unkarilaisohjaaja István Gaálin elokuvan Sodrásban - Virrassa (1963). Elokuva on palkittu mm. Karlovy Varyn elokuvafestivaaleilla ja sen on katsottu lukeutuvan unkarilaisen elokuvan parhaimmistoon.

Joukko nuoria nauttii huolettomasta kesäpäivästä joen rannalla. Uintiretki päättyy äkisti, kun yhden nuorista huomataan kadonneen. Gáalin poeettinen ja omaperäinen elokuva tarkastelee katoamisen vaikutuksia ystäväjoukossa.  

Vapaa pääsy!
Kesto: 81 min
Elokuva esitetään 35 mm:n filmiltä
Tekstitys: englanti

Arcadan Iso sali, Jan Magnus-Janssonin aukio 1.

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Muut
Maksullinen
nvc-VERKKOkoulutusPLUS_900 px leveä.jpgTämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja suhdetaitojaan perustasoa pidemmälle.
Muut
mf-VERKKOkoulutus_900 px leveä.jpgTämä ilmainen verkkokoulutus antaa perustietoja mindfulnessista eli tietoisesta läsnäolosta. Videoiden, lyhyiden teoriaiskujen sekä harjoitusten avulla osallistujalle selviää, mitä on tietoinen läsnäolo ja mitä se ei ole.
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Opetus on suunnattu sekä harrastajille että ammattilaisille.
Sarjakuva
varjonrajam-nayttely_kuva02.jpgVuonna 2004 viisitoistavuotias, juuri lukion aloittanut Marja Siira piirsi ensimmäiset ruudut fantasiasarjakuvaansa, joka kertoo Varjoa pakenevista siskoksista. Vuonna 2016 samaisen tarinan ensimmäinen osa julkaistiin kovissa kansissa. Mutta mitä tapahtui tässä välissä? Millaisia vaikutteita vuosien varrella on imeytynyt mukaan Kirjoituksiin, ja kuinka tarina ja tyyli ovat kehittyneet tekijän aikuistuessa? Mikä on pitänyt yllä motivaatiota työstää tarinaa yli kymmenen vuotta?

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.