Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Sarjakuva
Kirjallisuus
Elokuva
Musiikki
Muut
Työpaja
Tanssi
Näyttely

huhtikuu 2016

huhti
02
Sarjakuva
Maksullinen
poster to print CMYK.pngSarjakuvakeskuksella 2.4. klo 12-16 pidettävä Prostituutio & ennakkoluulo -työpaja on osa Lilies of the Streets – projektia, jonka avulla haluamme avata keskustelua prostituutiossa mukana olevista ihmisistä Suomessa ja ennakkoluuloista heitä kohtaan. Luovaa työskentelyä käytetään apuna aiheen käsittelyyn. Teemme kollaaseja, sarjakuvia, ja runoja; materiaalit löytyvät paikan päältä.
huhti
04
Elokuva
Maksullinen

12513640_526974837463855_430314507993609124_o.jpgJättiläinen on kiistämättä yksi suomalaisen elokuvan viimeaikaisista merkkiteoksista. Tositapahtumiin pohjautuvaa poliittista trilleriä ovat ylistäneet niin kriitikot kuin katsojatkin. Elokuvan ohjaaja Aleksi Salmenperä vierailee 4.4. klo 19:30 Kino Sherylissä kertomassa elokuvasta ja keskustelemassa yleisön kanssa.

huhti
05
Elokuva
Lapset

Artova Kinon kokeellisen elokuvan ja videotaiteen kattaus lapsille ja meille kaikille muille. Olkaa hyvät!

Näytöksessä nähdään seuraavat elokuvat

Mikko Kuorinki: Kesäparaati
Niina Suominen: Hyvä meininki
Helinä Hukkataival: Bratz ja rullaluistimet 
Maria Dunker: raks raks 
Anssi Kasitonni: Masa 
Aurora Reindhardt: Käsilaukku 
Pilvi Takala: The Real Snow White 
Santtu Koivu: Lentäjiä 
Heta Bilaletdin: Dollarihymni

yhteistyössä AV-arkki

Artova Kino
Jan-Magnus Janssonin aukio 1, Helsinki
VAPAA PÄÄSY!

 

huhti
05
Musiikki
Tiistai Arabia: Waiting on the Day - John Mayerin musiikkia
huhti
09
Muut

Kevät- ja kesävaatteita lapsille ja aikuisille, asusteita ja tarvikkeita joka menoon - kaikki Suomessa tehtyä. Myyjinä Höö, Lempi, Muru, Kimperi, OTUS, Tuuni & Loru, Cosecha ja Kauneve. Tervetuloa hyvän mielen ostoksille.

huhti
11
Kirjallisuus
_IMG2879 (1).jpegViisas Elämä -klubi 11.4.2016: Klaus Rahikainen
huhti
14
Työpaja
ebru kuva_nosto.jpgHelsingin seudun kesäyliopisto järjestää Arabianrannan kirjastossa avoimen työpajan, jossa pääsee kokeilemaan marmorointia opettaja Anna Kervisen avustuksella.
huhti
15
Tanssi
Maksullinen
bluesworkshop.jpgTervetuloa tutustumaan perinteisen blues-tanssin sielunmaisemiin!
huhti
17
Muut
Koskimelontakisa iceBreak järjestetään Vanhankaupunginkoskella 17.4.2016 klo 12-16.
huhti
19
Elokuva

Artova Kino esittää unkarilaisohjaaja István Gaálin elokuvan Sodrásban - Virrassa (1963). Elokuva on palkittu mm. Karlovy Varyn elokuvafestivaaleilla ja sen on katsottu lukeutuvan unkarilaisen elokuvan parhaimmistoon.

Joukko nuoria nauttii huolettomasta kesäpäivästä joen rannalla. Uintiretki päättyy äkisti, kun yhden nuorista huomataan kadonneen. Gáalin poeettinen ja omaperäinen elokuva tarkastelee katoamisen vaikutuksia ystäväjoukossa.  

Vapaa pääsy!
Kesto: 81 min
Elokuva esitetään 35 mm:n filmiltä
Tekstitys: englanti

Arcadan Iso sali, Jan Magnus-Janssonin aukio 1.

huhti
26
Musiikki
Metropolia Big Band.jpgKerran vielä kohti toonikaa ja sen yli !
huhti
27
Muut
MStalo2010-3640_muok_0.jpgKeskiviikkona 27.4. klo 10–14 vietetään Arabianrannassa Helsingin neurokeskuksessa avoimien ovien päivää. Ohjelmassa on mm. tutustumiskierrokset Palvelutalo Merenpisaraan (klo 11) ja Avokuntoutus Aksonin Helsingin toimipisteeseen (klo 12).
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Muut
Maksullinen
nvc-VERKKOkoulutusPLUS_900 px leveä.jpgTämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja suhdetaitojaan perustasoa pidemmälle.
Muut
mf-VERKKOkoulutus_900 px leveä.jpgTämä ilmainen verkkokoulutus antaa perustietoja mindfulnessista eli tietoisesta läsnäolosta. Videoiden, lyhyiden teoriaiskujen sekä harjoitusten avulla osallistujalle selviää, mitä on tietoinen läsnäolo ja mitä se ei ole.
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Opetus on suunnattu sekä harrastajille että ammattilaisille.
Sarjakuva
Lapset
nuorten-paja-kuvitus-web.pngNuortenpajat maanantaisin 16–19
Sarjakuva
karstein-nayttely-web.pngVinossa on 120-sivuinen sarjakuvaromaani, jonka on käsikirjoittanut Knut Nærum ja piirtänyt Karstein Volle. Lähtökohtana on yhteiskunta, jossa sarjakuvat ovat kiellettyjä. Karstein Volle esittelee Sarjakuvakeskuksella 22.3.-8.4. pidettävässä näyttelyssään kirjan tekemiseen liittyviä töitä, kuten luonnoksia, hylättyä ja uudelleentyöstettyä materiaalia. Avajaiset ti 22.3. klo 19–21.
Näyttely
Keskellä kuuta- 1. sivu.jpgTaide-elämää ja elämyksiä kolmoskerroksessa! Hanki nykytaidetta taiteilijoilta tai vuokraa taidelainaamosta.
Sarjakuva
varjonrajam-nayttely_kuva02.jpgVuonna 2004 viisitoistavuotias, juuri lukion aloittanut Marja Siira piirsi ensimmäiset ruudut fantasiasarjakuvaansa, joka kertoo Varjoa pakenevista siskoksista. Vuonna 2016 samaisen tarinan ensimmäinen osa julkaistiin kovissa kansissa. Mutta mitä tapahtui tässä välissä? Millaisia vaikutteita vuosien varrella on imeytynyt mukaan Kirjoituksiin, ja kuinka tarina ja tyyli ovat kehittyneet tekijän aikuistuessa? Mikä on pitänyt yllä motivaatiota työstää tarinaa yli kymmenen vuotta?
Musiikki
Maksullinen
arabiankevat_2016.jpgArabian Kevät -festivaalilla soi rytmimusiikki moneen makuun. Konserteissa esiintyvät Metropolian pop/jazz-musiikin opiskelijat ja opettajat sekä vierailijat.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.