Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Musiikki
Kirjallisuus
Muut
Elokuva
Sarjakuva
Näyttely
Työpaja
Teatteri

maaliskuu 2016

maalis
01
Musiikki
The Classy Swingers100.jpgMy Funny Valentine, The Lady is a Tramp, I´ve Got You Under My Skin... The Classy Swingers tarjoaa kattauksen tunnettuja, herkullisia jazzklassikoita käärittynä uudenlaisiin papereihin ja pussitettuna tuoreisiin harmonioihin.
maalis
01
Musiikki
Maksullinen

Petri Kumela Pieniä Otuksia

Suomen etevimmäksi kitaristiksikin tituleerattu Petri Kumela saapuu maaliskuussa Kapsäkkiin. Mukanaan hänellä on joukko pieniä otuksia, jotka ovat toimineet inspiraationa Pieniä otuksia -kitarakonsertille. Tarjoamme 1.3.2016 klo 19 järjestettävää konserttia erikoishintaan Arabian alueen asukkaille: lippu 5 euroa / henkilö. Konsertti sopii koko perheelle.

"Jokunen vuosi sitten huomasin, että perinteisessä kitaraohjelmistossa on paljon miniatyyrikappaleita, jotka esittävät pieniä eläimiä ja hyönteisiä. Sain idean pyytää uusia kappaleita nykysäveltäjiltä. Nyt uusia otuksia on jo yli kaksikymmentä ja lisää tulee koko ajan. Otuksia on silakasta siiliin, mehiläisestä mangusteihin ja säveltäjiä Suomen lisäksi ympäri maailmaa", Kumela kertoo konsertin taustoista. Konsertti sopii kaiken ikäisille kitaramusiikin ja pienten otusten ystäville.Pieniä otuksia -konsertti Kapsäkin teatterisalissa


ti 1.3. klo 19, Kesto: n. 50 min (ei väliaikaa)
Lipun voit ostaa teatterisalin lipunmyynnistä, joka aukeaa 1 h ennen konsertin alkua. Alennuslipun saadaksesi mainitse koodi "Arabia". Lippuja myynnissä rajoitettu erä. Alennuslippuja ei voi yhdistää muihin tarjouksiin eikä niitä voi lunastaa kulttuuriseteleillä.

maalis
08
Kirjallisuus

Laura Lindstedt Arabianrannan kirjastossa

Vuoden 2015 kirjallisuuden Finlandia-palkinnon teoksellaan Oneiron voittanut Laura Lindstedt on Arabianrannan kirjaston kirjailijavieraana 8.3.2016 kello 18.00. Lauraa haastattelee kustannusosakeyhtiö Teoksen kustannuspäällikkö Jussi Tiihonen. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

maalis
08
Muut
Maksuton asiakastilaisuus, jossa pääsee kokeilemaan aloe vera -pohjaisia ihonhoitotuotteita, testaamaan meikkejä kosmetologin opastuksella ja nauttimaan aloe vera -pohjaista (alkoholitonta) boolia ja pikku purtavaa. Ilta sisältää myös lyhyen tietoiskun aloe verasta ja pienen yllätyslahjan.
maalis
08
Musiikki
Paolo Jouni.jpgPaolo Ribaldini, laulu
maalis
12
Muut
bigquestioniso.pngTervetuloa uuteen Metropolian esittävän taiteen lanseeraamaan Big Question -seminaariin!
maalis
15
Musiikki
Martin Granum.jpgKitaristit Martin Granum (Tanska) ja William Stravato (Italia) esiintyvät Metropolian opiskelijoiden ja opettajien kanssa.
maalis
20
Kirjallisuus
Lapset
ohjeita lohikaarmeiden kasvattajille otsikko.jpgArabianrannan asukastalo Bokvillaniin perustetun Lohikäärmeiden kasvatushuoneen avajaisten ja valtakunnallisen sanataideviikon kunniaksi kirjailija, lohikäärmeiden kasvatuksen asiantuntija Emilia Lehtinen kertoo lohikäärmeiden kasvattamisesta ja esittää lohikäärmerunoja Bokvillanin salissa. Esitys kestää noin 40 min. ja sen jälkeen pääsee kurkkaamaan Lohikäärmeiden kasvatushuoneeseen, jossa ensimmäiset siemenet ovat jo itäneet. Esitys soveltuu kaikenikäisille. Lohikäärmeiden kasvatusta voi seurata Lohikäärmeiden kasvatushuoneen facebook-sivulla vuoden 2016 ajan.
maalis
22
Muut

img420.jpgVuotuisen Maailman vesipäivän kunniaksi aikoinaan vesilaitokseksi rakennetuissa tiloissa toimiva Tekniikan museo järjestää perinteisesti vesiteemaista ohjelmaa. Tänä vuonna Maailman vesipäivän teemana on “Vesi ja työ”.

maalis
22
Elokuva

Laukaustehtaalla.jpgArtova Kinon kevätkauden avaa tiistaina 22.3. Erkko Kivikosken työläiskuvaus Laukaus tehtaalla.

maalis
26
Sarjakuva
Lapset
pääsiäispuput.jpgLasten lauantai on joka kuun viimeisenä lauantaina pidettävä avoin ja ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Jätä aikuisesti parkkiin kahvio-kauppaan ja tule piirtämään ja askartelemaan. Teemana pääsiäinen ja kevät! Tarjolla monenlaisia askartelu- ja sarjakuvatehtäviä keväisessä tunnelmassa. Välineet löytyvät paikanpäältä. Työpaja pidetään Sarjakuvakeskuksella klo 12-16.
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Muut
mf-VERKKOkoulutus_900 px leveä.jpgTämä ilmainen verkkokoulutus antaa perustietoja mindfulnessista eli tietoisesta läsnäolosta. Videoiden, lyhyiden teoriaiskujen sekä harjoitusten avulla osallistujalle selviää, mitä on tietoinen läsnäolo ja mitä se ei ole.
Muut
Maksullinen
nvc-VERKKOkoulutusPLUS_900 px leveä.jpgTämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja suhdetaitojaan perustasoa pidemmälle.
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Opetus on suunnattu sekä harrastajille että ammattilaisille.
Sarjakuva
Lapset
nuorten-paja-kuvitus-web.pngNuortenpajat maanantaisin 16–19
Teatteri
Maksullinen
BigMystery.pngMiten maailmamme on syntynyt? Mistä olemme tulleet? Loiko joku meidät, vai alkoiko kaikki räjähdyksestä? Lähtikö kaikki munasta, sukelluksesta valtamereen, rakastavaisten syleilystä vai kenties naurusta?
Sarjakuva
Maksullinen
hyppy_.jpgKurssilla perehdytään musteen käyttöön maalauksessa. Muste soveltuu sekä tarkkaan ja yksityiskohtaiseen sivellintyöskentelyyn, kerroksittaiseen laveeraamiseen että vapaamuotoiseen märkää märälle työskentelyyn. Musteella on mahdollista saada aikaan hyvin monenlaista jälkeä ja ilmaisua. Kurssilla kokeillaan erilaisia tekniikoita ja tyylejä. Maalataan sekä havainnosta että mielikuvituksesta ja tietenkin myös perehdytään kuvallisten esimerkkien avulla välineen mahdollisuuksiin. Välineet saa kurssilta.
Näyttely
Kolmas Kerros.jpgUPEAA UUTTA KESKELLÄ KUUTA!
Sarjakuva
karstein-nayttely-web.pngVinossa on 120-sivuinen sarjakuvaromaani, jonka on käsikirjoittanut Knut Nærum ja piirtänyt Karstein Volle. Lähtökohtana on yhteiskunta, jossa sarjakuvat ovat kiellettyjä. Karstein Volle esittelee Sarjakuvakeskuksella 22.3.-8.4. pidettävässä näyttelyssään kirjan tekemiseen liittyviä töitä, kuten luonnoksia, hylättyä ja uudelleentyöstettyä materiaalia. Avajaiset ti 22.3. klo 19–21.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.