Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Elokuva
Kirjallisuus
Tanssi
Työpaja
Muut
Sarjakuva
Musiikki
Ruoka
Näyttely
Teatteri

helmikuu 2016

helmi
02
Elokuva

damnation.jpgDamNation on kertomus siitä, miten suhtautuminen vesivoimaan on Yhdysvalloissa muuttumassa. Elokuva on vahva puheenvuoro patojen purkamisen ja kalateiden entisöimisen puolesta. Aihe on ajankohtainen Helsingin kaupunginhallituksen käynnistettyä Vanhankaupunginkosken padon purkamiseen liittyvien ympäristövaikutusten arvioinnin.

helmi
08
Kirjallisuus
Pyhiinvaellus idässä ja lännessä
helmi
10
Tanssi
helmi
14
Työpaja
Lapset
Maksullinen

kaseiini_työpaja.jpgBiomuovi ei ole uusi asia - maidosta on valmistettua kaseiinimuovia suomessakin jo satakunta vuotta.

helmi
19
Elokuva
Maksullinen
thumbnail_23485.jpgKino Sheryl täyttää yhden vuoden ja juhlistaa ensimäistä toimintavuottaan erikoisnäytöksellä ja jatkoklubilla Kipsarissa!
helmi
21
Muut
Liikuntaseura Friskis&Svettis Helsinki ry tarjoaa monipuolista liikuntaa maksutta koko päivän sunnuntaina 21.2. klo 11-19.15. F&S-sali Arabiassa Hämeentie 153 C 4 krs /Kaanaankatu 1.
helmi
27
Sarjakuva
Lapset

LastenLauantaiBackgroundless-web.png

Lasten lauantai on joka kuun viimeisenä lauantaina pidettävä avoin ja ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille klo 12–16.

Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Jätä aikuisesi parkkiin kahvio-kauppaan ja tule itse piirtämään ja askartelemaan. Helmikuun teemana viidakko!

 

helmi
27
Musiikki

OBS Oljenkorsi Small Band

Sinisiä unelmia, vihreitä niittyjä, purppurasadetta, mustaa magiaa...Kaikki sateenkaaren sävyt hehkuvat väriaiheisessa OSBn musaillassa, rockin, soulin, popin ja iskelmän tahtiin.

Loosissaan Oljenkorsi Small Band (OSB) yllätysvieraineen.

Ilta sisältää myös "Tempaise tuulesta"-osion. Yleisö toivoo biisiaiheen tai määrittelee tarinassa seikkailevan sankarin sekä musatyylin, OSB toteuttaa.

Vapaa pääsy.

Omat juomat voi ottaa mukaan. Kylätilayhdistyksen buffasta herkullista pikkunaposteltavaa edukkaaseen hintaan.

 

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Muut
Maksullinen
nvc-VERKKOkoulutusPLUS_900 px leveä.jpgTämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja suhdetaitojaan perustasoa pidemmälle.
Muut
mf-VERKKOkoulutus_900 px leveä.jpgTämä ilmainen verkkokoulutus antaa perustietoja mindfulnessista eli tietoisesta läsnäolosta. Videoiden, lyhyiden teoriaiskujen sekä harjoitusten avulla osallistujalle selviää, mitä on tietoinen läsnäolo ja mitä se ei ole.
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Opetus on suunnattu sekä harrastajille että ammattilaisille.
Sarjakuva
Lapset
nuorten-paja-kuvitus-web.pngNuortenpajat maanantaisin 16–19
Sarjakuva
paula-bulling-nayte-web.pngJulkaisutilaisuus ja näyttelynavajaiset tiistaina 19.1. klo 18.30–20.30
Näyttely
pieni_Making plans, öljyväri kankaalle, 90x90cm, 2015, Pamela Puntti.jpgPamela Puntin maalauksia esillä Arabianrannan kirjastossa helmikuun ajan. Näyttelyn järjestävät Taidemaalariliitto ja Arabianrannan kirjasto.
Näyttely
pirinen_nayttely.pngTamperelainen Ville Pirinen sai Suomen sarjakuvaseuran vuoden 2016 Puupäähattu-palkinnon urastaan sarjakuvataiteilijana. Sarjakuvakeskuksella on esillä Ville Pirisen tuotantoa esittelevä sarjakuvanäyttely. Ville Pirisen omin sanoin: "Näyttely on monipuolinen ja epälooginen kokonaisuus, johon on kasailtu monenlaisia fragmentteja vuosien varrelta. Seiniltä löytyy tasavertaisina sekä neljän ikäisen piirrettyjä intiaaniseikkailuja että nelikymppisenä tehtyjä hevilevynkansia. Sarjakuvaoriginaaleja, guassimaalauksia, luonnoskirjan sivuja, skeittilautagrafiikoita, keikkajulisteita ja muita epäloogisen loogisia sirpaleita tekemisistä vuosien 1978 ja 2016 väliltä." Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn Sarjakuvakeskukselle 9.-27.2.2016 klo. 10-18! Avajaiset ovat 8.2. klo. 19-21.
Teatteri
Maksullinen
BigMystery.pngMiten maailmamme on syntynyt? Mistä olemme tulleet? Loiko joku meidät, vai alkoiko kaikki räjähdyksestä? Lähtikö kaikki munasta, sukelluksesta valtamereen, rakastavaisten syleilystä vai kenties naurusta?
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Hiihtoloma.gifSarjakuvakeskuksella pidetään kaksi hiihtolomakurssia:
Työpaja
Maksullinen

kaseiini_työpaja.jpgHelsingin koulujen hiihtolomaviikolla Tekniikan museo tarjoaa lomailijoille päivittäin Muovia maidosta -työpajaa. Pajat järjestetään museon pyöreän näyttelyhallin työpajatilassa päivittäin klo 14-15.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.