Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Sarjakuva
Kirjallisuus
Näyttely
Työpaja
Muut

tammikuu 25

tammi
25
Sarjakuva

nuorten-paja-kuvitus-web.pngNuortenpajat maanantaisin 16–19


 

Nuortenpaja tarjoaa loistavan ympäristön saada palautetta omille teoksille ja ideoille, sekä työpajan vetäjiltä Saara Pirhoselta ja Romy Räihälältä että toisilta osallistujilta. Kuvataidetta vetäytyy helposti tekemään yksin oman työpöydän ääressä, jolloin ei tule katsoneeksi työskentelyään ulkopuolisen näkökulmasta tai saa sitä sosiaalista tukiverkkoa, jonka yhdessä työskenteleminen tarjoaa. Oppitunneilla kokeillaan monipuolisesti eri tekniikoita, jolloin pääsee kehittämään kädenjälkeään myös sellaisten materiaalien parissa, joita ei ole aiemmin tullut kokeilleeksi. Luvassa on muun muassa työskentelemistä tekstin pohjalta, sarjakuvan tekemistä akvarelleilla ja kollaasisarjakuvaa.

 

Halutessaan kurssin sisältöä voi soveltaa omissa myöhemmissä projekteissa. Oppitunneilla käydään läpi sarjakuvan suunnittelua käsikirjoittamisesta ja hahmojen suunnittelusta kohti tunnelmien luomista kuvakulmilla, versioimisella ja lajityyppien kokeilemisella. Osallistujia haastetaan myös käyttämään sarjakuvaa omien mielipiteiden ilmaisemiseen ja vallitsevien normien kyseenalaistamiseen. Ryhmään saa tulla juuri sellaisena kuin on ja soveltaa opittuja asioita mitä viliempienkin ideoiden toteuttamiseen.

 

Vaikka kurssilla opitut taidot tukevat toisiaan, yksittäisille oppitunneille on mahdollista osallistua omien kiinnostuksen kohteiden ja aikataulujen mukaisesti.

 

KEVÄÄN AIKATAULU 2016

 

18.1. Sarjakuvakäsikirjoittaminen: Kuinka teen tarinasta mielekkäästi etenevän sarjakuvan?

25.1 Hahmon suunnittelu: Kuinka tehdä henkilöstä hahmo, jolla on tunnistettavat ominaispiirteet?

1.2.Strippisarjakuva: Suunnitellaan ja toteutetaan muutamia strippejä, samasta tai eri aiheesta.

8.2. Kuvakulmat: Leikitään kuvakulmilla ja opitaan, miten kulman vaihtelua voi käyttää alleviivaamaan, häivyttämään tai korostamaan asioita ja tapahtumia.

15.2. Lajityypit: Millä tehokeinoilla luon tarinaan kauhua, huumoria, romantiikkaa?

22.2. Versioiminen: Tehdään omalla tyylillä versio jostain tunnetusta sarjakuvasta tai hahmosta.

29.2. Akvarellisarjakuva: Akvarelli sarjakuvan tekniikkana ja ruuduttomasti sommiteltu sarjakuva.

7.3. Ajatuksenvirta:Teksti sarjakuvan pohjana. Pyritään tuottamaan ajatuksenvirtatekstiä.

14.3. Kollaasisarjakuva: Miten yhdistää erilaisia materiaaleja ja tyylejä sarjakuvaan?

21.3. Juliste: Tuotetaan sivun mittainen sarjakuva/ juliste.

4.4. Mielipiteen ilmaisu sarjakuvalla: Voiko sarjakuvalla vaikuttaa? Kuinka esitän mielipiteen sarjakuvan keinoin?

 

Aikataulu täydentyy vielä myöhemmin.

 

Työpajat ovat maksuttomia, eivätkä vaadi ilmoittautumista. Voit tulla mukaan koko kurssille tai vain yksittäisiin työpajoihin. Tervetuloa!

 

SARJAKUVAKESKUS

kursseja – sarjakuvakauppa – kahvio – galleria

Hämeentie 150, 00560 Helsinki, Arabianranta

Avoinna ma-pe 10–18, la 12–16

www.sarjakuvakeskus.fi

info@sarjakuvakeskus.fi

09-6856100

tammi
25
Kirjallisuus
9789522604873.jpgHerkän vatsan kokkikoulu – tavoitteena hyvä olo ja terve vatsa
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Muut
Maksullinen
nvc-VERKKOkoulutusPLUS_900 px leveä.jpgTämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja suhdetaitojaan perustasoa pidemmälle.
Muut
mf-VERKKOkoulutus_900 px leveä.jpgTämä ilmainen verkkokoulutus antaa perustietoja mindfulnessista eli tietoisesta läsnäolosta. Videoiden, lyhyiden teoriaiskujen sekä harjoitusten avulla osallistujalle selviää, mitä on tietoinen läsnäolo ja mitä se ei ole.
Näyttely

IMG_4553 Tuulessa eteenpäin 2013 120x100cm akryyli Thumbnail.jpgAnnu Ahlströmin maalauksia esillä Arabianrannan kirjastossa tammikuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.

Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
Opetus on suunnattu sekä harrastajille että ammattilaisille.
Sarjakuva
Lapset
nuorten-paja-kuvitus-web.pngNuortenpajat maanantaisin 16–19
Sarjakuva
paula-bulling-nayte-web.pngJulkaisutilaisuus ja näyttelynavajaiset tiistaina 19.1. klo 18.30–20.30

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.