Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Elokuva
Kirjallisuus
Näyttely
Työpaja
Muut

joulukuu 17

joulu
17
Elokuva

Artova Kino esittää kaksi kotimaista helmeä lähihistoriasta. 

Veli Granö: Tähteläiset (2003) 35mm 35min
Anneli Nygren: Teorian ekstaasi – Tero Härmän elämä ja toiminta (2005) 34min

"Meet you in Finland, Angel (Tähteläiset, 2003) combines both Anne Pajuluoma’s and her spouse’s, Jarmo Ylänen’s life stories. Jarmo is a self taught artist who believes he is painting his works in collaboration with Vincent van Gogh. The work reconstructs the unique experiences of Anne and Jarmo, the representatives of “star people”, who lead their unordinary, materially extremely meagre lives in the midst of miracles. It is estimated that on our planet there are tens of thousands of star people, to whom one or both of their parents might be visitors from space. Some of the star people as residents of faraway planets have moved to the Earth while many of them do not know their origins." 


http://veligrano.com/"Tero Härmä (Jari Björklöv) on elokuvatutkimuksen nouseva kyky, populaarikuttuurin ja tähtien tuntija, joka joutuu itsekin julkisuuden pyörteisiin. Elokuva seuraa itsenäisin kohtauksin Tero Härmän vaiheita julkisuuden, naisten ja oppilaiden silmissä. Välillä haastatellaan paria kollegaakin."


http://www.av-arkki.fi/Vapaa pääsy, tervetuloa!


Arcadan Iso sali,
Jan-Magnus Janssonin aukio 1, Arabia, Helsinki. 

Vapaa pääsy! Tervetuloa

joulu
17
Kirjallisuus

elakoonrumba.pngAviador Kustannus esittelee Andrés Caicedon romaanin Eläköön rumba! Arabianrannan kirjastossa torstaina 17.12. klo 18.00.

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Muut
Maksullinen
nvc-VERKKOkoulutusPLUS_900 px leveä.jpgTämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja suhdetaitojaan perustasoa pidemmälle.
Muut
mf-VERKKOkoulutus_900 px leveä.jpgTämä ilmainen verkkokoulutus antaa perustietoja mindfulnessista eli tietoisesta läsnäolosta. Videoiden, lyhyiden teoriaiskujen sekä harjoitusten avulla osallistujalle selviää, mitä on tietoinen läsnäolo ja mitä se ei ole.
Näyttely

Tuli ja savi – Mexicon Oaxacan haurasta keramiikkaa 

30.10.2015 – 22.1.2016

Tuli ja savi esittelee perinteistä alkuperäisväestön keramiikkaa yli 60 savenvalajien kylästä. Näyttely kokoaa yhteen 20 vuoden aikana tehdyn tutkimustyön Oaxacan osavaltion maaseudulla Meksikossa.

Jo neljän tuhannen vuoden aikana Etelä-Meksikon kylien savenvalajat ovat valmistaneen katkeamattomana perinteenä keraamisia käyttöastioita välineinään ainoastaan savi, vesi, tuli sekä kädentaidot. 

Atzompa 3500+. Esineen aikajana – näyttelyssä on esillä tuloksia kokeellisten keramiikkatyöpajojen sarjasta, joka järjestettiin Santa María Atzompan kylässä Oaxacan osavaltiossa. Työpajoja pidettiin syyskuusta 2013 seuraavan vuoden maaliskuuhun Santa María Atzompassa Innovando la Tradición -kansalaisjärjestön toimesta. Osassa työpajoissa oli mukana Suomen ulkoministeriö, joka tuki järjestön tutkimus- ja kehitystyötä. Muotoilijat Pekka Harni ja Yuka Takahashi johtivat kokeellisten työpajojen tuloksia yhteistyössä Innovando la Tradiciónin kanssa.

Innovando la Tradición.
 Kythzia Barreran ja Diego Mier y Teránin perustama Innovando la Tradición on monialainen ja voittoa tavoittamaton luova toiminta-alusta. Sen puitteissa käsityöläiset, suunnittelijat ja taitelijat jakavat taitojaan, tietojaan ja tarinoitaan Oaxacan keraamisten perinteiden kunnioittamiseksi. He tarjoavat palvelujaan Oaxacan keraamikoille ja keramiikkaa valmistaville yhteisöille elinkeinon edistämiseksi.

Menolippu Meksikoon on noin kuukauden mittainen kulttuurifestivaali, jonka järjestävät yhteistyössä Meksikon Suomen-suurlähetystö, Meksikon ulkoministeriön kansainvälisen kehitysyhteistyön osasto (AMEXCID), kulttuurikeskus Malmitalo, Savoy-teatteri, Porvoon Taidetehdas, Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, Kannusali, Karatalo, Vindänden, Helinä Rautavaaran museo, Sellon kirjasto, Pikku-Aurora, kulttuurikeskus Stoa, Porvoon museo, Porvoon kirjasto ja Designmuseo Arabia. Arabian Gallerian näyttelyä ovat tukeneet: Suomen ulkoministeriö, SRE- de relaciones exteriores, AMEXCID- Agencia Mexicana de Cooperación Internacional para el Desarrollo, Centro de Diseño de Oaxaca, Arabia Art Department Society, Fondo Nacional para la Cultura y las Artes, Fundación Alfredo Harp Helú
 
 AUKIOLOAJAT
Ke–Pe   12–18
La–Su   10–16
Ma         Suljettu
 
 
 
Näyttely
hiekkapaperi.jpgTHE HIEKKAPAPERI UNDERGROUND!
Näyttely

zalac.jpgKati Zalac on vuonna 2002 Taidekoulu MAA:sta valmistunut kuvataiteilija. Maalauksillaan hän on halunnut saada ihmiset hymyilemään, sekä tuoda iloa, väriä ja positiivisuutta yleisiin/julkisiin tiloihin. Maalaukset on tehty sekatekniikalla missä öljy- ja akryylivärien kanssa maalauspohjalla on käytetty mm paljetteja, hilettä ja höyheniä. Eläimet, erityisesti kissat, ovat hänelle tärkeitä, mikä näkyy teoksissa.

Muut

lahjarasiat.jpgTaiteilijayhdistys Kolmannen kerroksen taiteilijoiden ja käsityöläisten joulumyyjäiset tulevat taas, ja nyt suurempina kuin koskaan! Galleriamme on täynnä suurta ja pientä taidetta, koruja, sisustustavaroita, huopatuotteita, ikoneita, lasitöitä, keramiikkaa, 3 D -koruja, taidekortteja yms.

Näyttely
Lapset
netti mainos.jpgTaiteilijayhteisö Kolmannen kerroksen taiteilijoiden joulumyyntitapahtumassa tarjolla jälleen runsaasti paketoitavaa pukinkonttiin! Tarjolla on maalauksia ja grafiikkaa, sisustustavaroita (tyynyjä, lasten huonekaluja, henkareita, koriste-esineitä), koruja niin huovasta kuin lasistakin, 3D mallinnettuna, esinetaidetta, nalleja, taidekortteja, kasseja, huiveja....
Muut
Lapset

bokvillan pimeällä.jpgTervetuloa Arabian asukastalojen joulujuhlaan. Ohjelmassa erilaisia lapsiystävällisiä työpajoja sekä asukastalojen esityksiä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.