Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Muut
Elokuva
Teatteri
Musiikki
Kirjallisuus
Tanssi
Näyttely
Työpaja
Sarjakuva

lokakuu 2015

loka
01
Muut
kaantis.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
loka
03
Elokuva
minimessut kylätila FB-versio jpgmuoto.jpgKumpulan Kylätilassa järjestetään Luonnollista hyvinvointia -nimiset minimessut
loka
03
Muut
Maksullinen
Stand up.jpgLokakuussa losahtaa!
loka
06
Teatteri

kuoleman_puutarhassa.jpgSnellman-korkeakoulun Puhe- ja draamataiteen 2. ja 3. vuosikurssi tarinoi

loka
06
Musiikki
1229803_707157912633523_869582370_n.jpgPianisti Mikael Jakobssonin luotsaama ensemble esittää saksofonisti John Coltranen klassikkosävellyksiä sekä ensemblen omaa tuotantoa "Tranen" hengessä.
loka
06
Elokuva
Maksullinen

One Man Multishow kertoo taiteen kameleontin Teemu Keisterin elämästä. Kovanen & Kunnas -dokumenttiryhmä on seurannut monipuolisen taiteilijan elämää kesäkuusta 2014 asti.


Festivaaleja kiertänyt leffa palaa ensi-iltasaliinsa Kino Sheryliin. R&A:ssa loppunmyydylle katsomolle pyörinyt leffa on yhä täydessä vedossa!


Elokuva on henkilökuvadokumentti, jossa taiteilijuuteen ja henkilön persoonaan paneudutaan. Teemu Keisteri askeltaa taiteen maaperällä saman aikasesti moneen suuntaan. Hän tekee Ukkeli -sarjakuvahahmoaan, videotaidetta, esiintyy Youtubessa eri performanssihahmoissaan, sekä vetää klubit täyteen milloin omallaan nimellään ja milloin kätkeytyneenä Windows mies -hahmon taakse.

 

Näytöksessä ovat paikalla Teemu Keisteri ja elokuvan ohjaaja Verna Kovanen.

 

 

Kesto 0 h, 43 min

 

Liput 7,50 €


loka
07
Teatteri
Lapset
paivansadejamennikainen.jpg7.10. 2015 keskiviikkona klo:10.00 Arabianrannan kirjastossa
loka
09
Elokuva
Maksullinen

Sophie (Manuela Bosco), Antarktiksella asuva ranskalainen säätutkija, saapuu Helsinkiin nettirakkautensa, Mian, perässä. Mia on lopettanut suhteen yllättäen, ja Sophie toivoo tapaamisen palauttavan rakkauden heidän välilleen. Yllätyksekseen Sophie tapaakin Mian asunnolla nuoren miehen, Jusan (Elias Gould), joka kertoo musertavan uutisen: Mia on kuollut. Murtunut Sophie toivoo että olisi edes kerran tavannut Mian ja päässyt kokemaan tämän elämää. Jusa lupaa viedä Sophien tutustumaan Mian maailmaan.

Alkaa maaginen matka läpi öisen Helsingin, jonka varrella Sophie kohtaa eri puolia sekä menetetystä rakkaudestaan, että tämän kotikaupungista. Hän tapaa Mian elämässä olleita erikoisia henkilöitä, joiden kautta Sophie tajuaa, ettei hänen rakkautensa kohde ollut aivan sellainen kuin hän kuvitteli. Night Goes Long on Pikku Prinssi -kirjasta inspiraation saanut rakkauslaulu Helsingille ja sen öiselle magialle.

Elokuva on toteutettu uudenlaisella tuotantomallilla: 48 päivän aikana ja yhdessä yleisön kanssa.

Näytöksessä paikalla elokuvan ohjaaja Vesa Kuosmanen ja leikkaaja Pauliina Talikka.

 

Kesto 1 h 16 min

Liput: 10 €

 

loka
10
Muut
Maksullinen
hiljaisuuden-paiva-mindfulness_kuva_900 px leveä.jpgTässä retriittimäisessä päivässä on paljon hiljaista, meditatiivista läsnäoloa keho-mieli-sydämellemme. Stressitaso laskee, keho-mieli rauhoittuu ja läsnäolon kokemuksemme rikastuu.
loka
10
Muut
FOTF57C1.jpgTaidehuone Ellen toivottaa tervetulleeksi tutustumaan huovuttamisen moniin ulottuvuuksiin!
loka
11
Kirjallisuus
Kuunnelma.jpgAleksis Kiven päivän jälkeistä päivää on hyvä viettää vähemmän tunnetun Kiven hahmon, Männistön Wenlan kanssa. Riina Katajavuoren Wenla Männistö -romaaniin (Tammi, 2014) perustuva kuunnelma kertoo Kumpulassa asuvan röyhkeän ihanan Wenlan elämästä, jossa Jukolan seitsemän jolppia aiheuttavat hämminkiä löysine läppineen. Ja koska Kumpulassa ollaan, kuvioissa on tietysti myös bändi.
loka
14
Muut
kantoliina.jpgKaikille lapsen ergonomisesta kantamisesta kiinnostuneille avoin kantoliinatapaaminen Kääntöpaikalla (Intiankatu 1) joka 3. keskiviikko klo 10-13
loka
15
Elokuva

Jack Smith on underground-elokuvan edelläkävijä, jonka filmit ovat näennäisesti hallitsemattomia, kauniita ja yllättäviä näkyjä. Smithin vaikutus kuvalliseen kulttuuriimme näkyy edelleen, samoin kuin vaikka Kenneth Angerin ja Andy Warholin, mutta Smithin elokuvat ovat inhimillisessä lämmössään sekä ajattomattomapia että ajankohtaisempia.

loka
16
Elokuva

Jack Smith on underground-elokuvan edelläkävijä, jonka filmit ovat näennäisesti hallitsemattomia, kauniita ja yllättäviä näkyjä. Smithin vaikutus kuvalliseen kulttuuriimme näkyy edelleen, samoin kuin vaikka Kenneth Angerin ja Andy Warholin, mutta Smithin elokuvat ovat inhimillisessä lämmössään sekä ajattomattomapia että ajankohtaisempia.

16.10. klo 20, LéSPACE (Kuortaneenkatu 8, Vallila)

Ron Rice: Chumlum 1964 16mm 20’ 
Jack Smith: Normal Love 1963-65 16mm 120’ (Roope Eronen säestää)
Jack Smith: Yellow Sequence 1963-65 16mm 15’

Näytöksiin vapaa pääsy, narikka max. 3 €

Tervetuloa!

loka
18
Tanssi
teetanssit.jpgLämpimästi tervetuloa Kääntöpaikalle tanssimaan swingin ja bluesin tahtiin tai vain nauttimaan tunnelmasta! Vapaa pääsy.
loka
19
Kirjallisuus
full-moon-460314_1920.jpgKuukalenteri ja perimätietoa luonnon sykleistä
loka
24
Muut
Lapset
LASTEN JA NUORTEN SIIANLIPPO TAPAHTUMA
loka
27
Musiikki
Kuusto cover.jpgKuusto on vuoden 2014 lopulla perustettu modernia kansamusiikkia, tangoa ja jazz-vaikutteita yhdistelevä orkesteri. Kuuston vahvojen, tarttuvien ja perinnetietoisten melodioiden takana on koko yhtye, jonka kaikki jäsenet osallistuvat sävellys- ja sovitustyöhön. Omaperäisesti tulkittujen melodioiden ohessa on musiikissa runsaasti tilaa improvisaatiolle, jossa jokaisen soittajan persoonalliset ja vilpittömät näkemykset pääsevät oikeuksiinsa.
loka
28
Muut
Lapsi ja media - tukea digiajan kasvattajalle
loka
29
Muut
kaantissi.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
loka
30
Muut
Lapset
halloweentapahtuma-2-e1445860975311.jpgOhjelmassa on muunmuassa pelejä, leikkejä, askartelua, kahvila, kasvomaalausta ja sokkelo. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille lapsille ja sen järjestää partiolippukunta Toimen Tytöt.
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Muut

Hyväksyvä, tietoinen läsnäolo alentaa stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja kohottaa mielialaa.

Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Time11.9.-11.12.
Muut
Lapset
vauvojenlorupiiri.jpgArabianrannan kirjastossa perjantaisin kerran kuussa
Sarjakuva

piirtava-kasi-sarjakuvakeskus.jpgTervetuloa kurssille.

Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Sarjakuva

triin-valvas-viktor.jpg 

Viktor travels kertoo introvertin itäeurooppalaismiehen ensimmäisestä ulkomaan matkasta Helsinkiin. Tarinassa tarkastellaan miehen kokemuksia turistina, kohtaamisia paikallisten kanssa sekä halua tavoitella parempaa elämää ulkomailla. VIKTOR TRAVELS perustuu Triin Valvasin tekeillä olevaan sarjakuvaromaaniin, joka tulee olemaan ensimmäinen osa taiteilijan suunnittelemasta matkaoppaiden sarjasta. Esillä on originaalisivuja teoksesta sekä vedoksia Valvasin kuvituksista.

 Triin Valvas (s. 1987) on tallinnalainen lavastaja-kuvittaja. Syyskuussa Valvas osallistuu Helsingissä CUNE Comics-in-Residence -ohjelmaan, joka on saanut tukea Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelmalta. Suomen sarjakuvaseura ry:n järjestämä residenssi toteutetaan yhteistyössä HIAP:in (Helsinki International Artist Programme) kanssa. Avajaiset torstaina 24.9. klo 18–20.

Muut
Vanhankaupungin alsu työpaja-page-001.jpgVanhankaupungin alueelle laaditaan aluesuunnitelmaa. Suunnittelun aluksi kutsumme alueen asukkaita ja toimijoita työpajoihin, joiden sisältö on sama mutta keskitytään eri kaupunginosiin alueen laajuuden vuoksi.
Näyttely
royaurinkohallittureaktio2.jpgRoy Auringon teoksia esillä Arabianrannan kirjastossa lokakuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.
Muut
Maksullinen
nvc-VERKKOkoulutusPLUS_900 px leveä.jpgTämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja suhdetaitojaan perustasoa pidemmälle.
Muut
mf-VERKKOkoulutus_900 px leveä.jpgTämä ilmainen verkkokoulutus antaa perustietoja mindfulnessista eli tietoisesta läsnäolosta. Videoiden, lyhyiden teoriaiskujen sekä harjoitusten avulla osallistujalle selviää, mitä on tietoinen läsnäolo ja mitä se ei ole.
Muut
Maksullinen
8vk-mindfulness-stressin-alentamiseen_kuva_900 px leveä.jpgHyväksyvä, tietoinen läsnäolo alentaa stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja kohottaa mielialaa.
Musiikki
arabianA4.jpgArabia Music & Action House, tapahtumat syksy 2015
Time7.-11.10.
Musiikki
11996938_131743730508963_348106699_n (1).jpgBändi-ilta
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
arnaud-lightpaint-web.pngUusia lyhytkursseja lokakuussa! Tervetuloa mukaan. Lisätietoa sarjakuvakeskus.fi/kurssit
Musiikki

Italian Jazz on the Road.jpgSyyskuusta joulukuuhun ulottuva Italian Jazz on the Road -kiertue tuo kahdeksan jazzyhtyettä ja 40 nuorta muusikkoa viiteen Euroopan kaupunkiin. Helsingin Arabianrantaan ja Metropoliaan kiertue saapuu lokakuussa. Konsertit esittelevät monipuolisesti uutta italialaista jazzmusiikkia ja sen nuoria tekijöitä. Helsingin-konserteissa kuullaan italialaisten vieraitten ohella Metropolia Big Bandia.

Työpaja
Lapset
Maksullinen
Pääkaupunkiseudun koulujen syyslomaviikolla 13.10.-18.10. Tekniikan museo järjestää päivittäin ti-su klo 13 Vipueläintyöpajan.
Näyttely

Tuli ja savi – Mexicon Oaxacan haurasta keramiikkaa 

30.10.2015 – 22.1.2016

Tuli ja savi esittelee perinteistä alkuperäisväestön keramiikkaa yli 60 savenvalajien kylästä. Näyttely kokoaa yhteen 20 vuoden aikana tehdyn tutkimustyön Oaxacan osavaltion maaseudulla Meksikossa.

Jo neljän tuhannen vuoden aikana Etelä-Meksikon kylien savenvalajat ovat valmistaneen katkeamattomana perinteenä keraamisia käyttöastioita välineinään ainoastaan savi, vesi, tuli sekä kädentaidot. 

Atzompa 3500+. Esineen aikajana – näyttelyssä on esillä tuloksia kokeellisten keramiikkatyöpajojen sarjasta, joka järjestettiin Santa María Atzompan kylässä Oaxacan osavaltiossa. Työpajoja pidettiin syyskuusta 2013 seuraavan vuoden maaliskuuhun Santa María Atzompassa Innovando la Tradición -kansalaisjärjestön toimesta. Osassa työpajoissa oli mukana Suomen ulkoministeriö, joka tuki järjestön tutkimus- ja kehitystyötä. Muotoilijat Pekka Harni ja Yuka Takahashi johtivat kokeellisten työpajojen tuloksia yhteistyössä Innovando la Tradiciónin kanssa.

Innovando la Tradición.
 Kythzia Barreran ja Diego Mier y Teránin perustama Innovando la Tradición on monialainen ja voittoa tavoittamaton luova toiminta-alusta. Sen puitteissa käsityöläiset, suunnittelijat ja taitelijat jakavat taitojaan, tietojaan ja tarinoitaan Oaxacan keraamisten perinteiden kunnioittamiseksi. He tarjoavat palvelujaan Oaxacan keraamikoille ja keramiikkaa valmistaville yhteisöille elinkeinon edistämiseksi.

Menolippu Meksikoon on noin kuukauden mittainen kulttuurifestivaali, jonka järjestävät yhteistyössä Meksikon Suomen-suurlähetystö, Meksikon ulkoministeriön kansainvälisen kehitysyhteistyön osasto (AMEXCID), kulttuurikeskus Malmitalo, Savoy-teatteri, Porvoon Taidetehdas, Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, Kannusali, Karatalo, Vindänden, Helinä Rautavaaran museo, Sellon kirjasto, Pikku-Aurora, kulttuurikeskus Stoa, Porvoon museo, Porvoon kirjasto ja Designmuseo Arabia. Arabian Gallerian näyttelyä ovat tukeneet: Suomen ulkoministeriö, SRE- de relaciones exteriores, AMEXCID- Agencia Mexicana de Cooperación Internacional para el Desarrollo, Centro de Diseño de Oaxaca, Arabia Art Department Society, Fondo Nacional para la Cultura y las Artes, Fundación Alfredo Harp Helú
 
 AUKIOLOAJAT
Ke–Pe   12–18
La–Su   10–16
Ma         Suljettu
 
 
 

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.