Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Muut
Teatteri
Musiikki
Ruoka
Elokuva
Näyttely
Sarjakuva
Kirjallisuus

elokuu 2015

elo
08
Muut
kirppikset_2015_1.jpgTervetuloa myymään Arabian alueen kesän ulkokirppareille!
elo
08
Teatteri

1437078739 poster carniv

Järjestämme kaikille ilmaisen juhlafestivaalin Toukolan rantapuistossa 8.8.2015, Open Stage karnevaali -ulkoilmatapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä luovuutta, elämyksiä, energiaa ja yhteisöllisyyttä Helsingin kaupunkiin. Karnevaalin muoto antaa mahdollisuuden kaikille halukkaille esiintyä avoimella lavalla ujostelematta.

elo
11
Musiikki
Maksullinen
pk-helsinki-160212-009a.jpg11. ja 12.8. klo 21. Raitiovaunu kiertää Helsinkiä noin tunnin ajan. Lähtö ja paluu: Arabianrannan päätepysäkki (linjat 6 ja 8).
elo
12
Musiikki
Maksullinen
satukuva.jpgOlipa kerran... tai olisipa ollut. Konsertissa kuullaan satuja: toteutuneita ja haaveeksi jääneitä.
elo
12
Musiikki
Maksullinen
pk-helsinki-160212-009a.jpg11. ja 12.8. klo 21. Raitiovaunu kiertää Helsinkiä noin tunnin ajan. Lähtö ja paluu: Arabianrannan päätepysäkki (linjat 6 ja 8).
elo
13
Musiikki
Maksullinen
IMG_20150330_222207547~2~2~2.jpgNelly Saga Söderström ja Eloa-orkesteri herättävät henkiin Jorma Panulan 70-80-luvun helmet. Irina Milanille sävelletyissä lauluissa on pimeää tenhoa - maailmannaisia ja miesparkoja, uskottomuutta ja vaihtuvia tahtilajeja.
elo
13
Musiikki

eloalogo.jpgEloan taiteilijat johdattavat soivalle ja kuiskivalle polulle lämpimään kesäyöhön, Annalan metsien ja kallioiden sopukoihin. Polun hämärissä ikivanhat suomalaiset taiat taipuvat uuden ajan tarpeisiin, sanoihin ja säveliin. Myös yleisö pääsee loitsimaan. Mukana mm. Sanni Kriikku, tanssi, Aapo Järvinen, huilu, Vuokko Lahtinen, alttoviulu.

elo
16
Ruoka

Ravintolapäivän "pop-up" ravintola.

elo
18
Teatteri
Kaikille avoin ja ilmainen teatteri-improvisaatio tapahtuma, jossa harjoitellaan esiintymistekniikoita. (Laulua ja kohtauksia)
elo
20
Musiikki
Maksullinen
kapytikka.pdf
elo
20
Muut

Taiteiden yönä Vanhankaupunginkosken suvannolla ongitaan kello 21.00–23.00 rantaan tuotujen lyhtyjen valossa. Onginnan lomassa voi nauttia duo Two O`Clockin musiikista. Duo soittaa teltassa Kuninkaankartanonsaarella. Onget ja syötit saa paikan päällä veloituksetta, ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

elo
25
Teatteri
Kaikille avoin ja ilmainen teatteri-improvisaatio tapahtuma, jossa harjoitellaan esiintymistekniikoita. (Laulua ja kohtauksia
elo
29
Elokuva
Tervetuloa tekemään löytöjä Kolmannen kerroksen taiteilijoiden työhuoneiden kätköistä: maalauksia, piirroksia, taiteilijatarvikkeita yms. Myös tavallisempaa kirppistavaraa tarjolla. Pieni kahvio.
elo
29
Muut
Lapset
Koskipaiva_Web_RGB.jpgKoko perheen Koskipäivä elokuun viimeisenä lauantaina 03.07.2015 12:00
elo
31
Muut
Maksullinen
Nyt on mahdollista saada osteopaattista hoitoa kotikulmilla! Vastaanotto on auki heinä-elokuun ajan hyvinkin joustavasti, myös ilta-ja viikonloppuaikoja saatavilla. Voit tulla hoitoon rauhalliseen Studio Dantianiin (Toini Muonan katu 3, katutaso) tai kerätä muutaman ihmisen hoidettavaksi ja kutsua minut kotiin tai vaikkapa kerhohuoneelle hoitokäynnille.
elo
31
Muut
villasukat.jpgKääntöpaikalle (Intiankatu 1) voi tuoda vaatelahjoituksia vastaanottokeskuksiin vietäväksi. Nyt kerätään lämpimiä aikuisten vaatteita varsinkin miehille, kenkiä aikuisille ja lapsille. Villasukkia, pipoja, hanskoja myös kaivataan miehille. Puhtaat, ehjät vaatteet ja kengät pakataan kasseihin. PAKATKAA ERIKSEEN MIESTEN VAATTEET ja naisetn sekä lasten kengät ja merkitkää pussin sisältö päälle. Keskus kaipaa myös jonkin verran ulko- ja sisäpelejä, urheiluvälineitä ja ajanvietettä.
elo
31
Muut
bvavoimet.jpgBokvillanin avoimet ovet joka maanantai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
elo
31
Teatteri
Kaikille avoin ja ilmainen teatteri-improvisaatio tapahtuma, jossa harjoitellaan esiintymistekniikoita. (Laulua ja kohtauksia)
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Muut
Maksullinen
JulkaisuVihr.jpgArabianrannassa jo neljättä kesää raikuvat puistozumba tunnit alkavat taas 4.5.2015! Tänä vuonna mukana myös Kahvakuulaa. Kertalipun hinta on 7euroa ja 10-kerran kortin 50euroa. Mukaan tarvitset iloista asennetta, vesipullon ja ulkoliikuntavaatteet. Paikkana Arabian peruskoulun viereinen liikuntapuisto.
Musiikki

New Doc 40_1.jpgEsittelyssä uusi elämäntyyli! Ei pikku- vaan vittuporvarillinen ilta on ihana ja iljettävä - imperialistinenkin. Bokvillanin herraskainen huvila tarjoaa täydelliset puitteet todellisuuspaolle. Ja ehkä pienelle hurvittelulle... sovinnaisuuden rajoissa.

Muut

SAPA-logo 414017_342453355799124_1329231931_o.jpgJalkapallokoulut ja leirit 4 - 11 v pojille ja tytöille 1.-5.6. sekä 3.-7.8.

Näyttely
tyhmaneisyt2.jpgSiiri Haarlan teos Tyhmä neitsyt (2015, 150x4, hiili ja tussi paperille) esillä Arabianrannan kirjaston ja Taidemaalariliiton yhdessä järjestämässä näyttelyssä.
Sarjakuva
Maksullinen
Sarjakuvakeskuksen taidekurssi on kolmipäiväinen kooste Sarjakuvakeskuksen syksyn kurssitarjonnasta. Kurssi sisältää yhden animaatiopäivän, yhden sarjakuvapäivän ja yhden katutaidepäivän. Jos miettii osallistumista Sarjakuvakeskuksen pitkille kursseille syksyllä, on tämä kurssi hyvä mahdollisuus tutustua niihin kaikkiin. Kurssi sopii myös kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hauskasta leiristä, sarjiksista, katutaiteesta tai animaatiosta.
Näyttely
Näyttelymainos kuvana.jpgArtovan historiaryhmän kokoama näyttely Vanhankaupungin, Toukolan ja Hermannin ensimmäisten kirjastojen vaiheista vuosina 1882 - 1908 on yleisön pyynnöstä esillä Arabianrannan kirjastossa vielä elokuun loppuun. Esillä on kirjoja, asiakirjakopioita ja valokuvia. Tervetuloa!
Näyttely

Outin kutsarikuva.jpgOuti Harjupatanan maalauksia Galleria Huvilassa.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Sarjakuva
Choi-Juhyun-sample.pngNäyttely esittelee Suomen sarjakuvaseuran järjestämässä CUNE CiR -sarjakuvaresidenssissä Helsingissä Choi Juhyun worksampleelokuunsa viettävän, Etelä-Koreasta kotoisin olevan Choi Juhyunin töitä. Juhyun on julkaissut yhteensä kahdeksan sarjakuva-albumia ja hänen töitään on nähty lukuisissa lehdissä, antologioissa sekä näyttelyissä Ranskassa, Sloveniassa, Venäjällä ja nyt Suomessa.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.