Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Teatteri
Muut
Musiikki
Tanssi
Näyttely
Kirjallisuus
Elokuva

maaliskuu 1

maalis
01
Teatteri

halihetki.png

(in English below)

Tervetuloa Avoimiin improharkkoihin Kääntöpaikalle ♥ Ensi kerralla Sorrettujen teatteria ja forum-teatteria.

Augusto Boal (1931-2009) oli brasilialainen teatteriohjaaja, joka kehitti sorrettujen teatterin. Boalin kuuluisimpia menetelmiä on forum-teatteri. Forum-teatteri on yleisöä osallistava teatterimuoto, jossa on omat sääntönsä. Forum-teatterin tarkoituksena on käsitellä, keskustella ja kokeilla miten erilaiset toimintatavat vaikuttavat tilanteisiin, joissa ilmenee sortoa. Keskustelun ja osallistumisen myötä pyritään yhteisön, ja yksilöiden voimaantumiseen.

Boal tähtäsi sorrettujen teatterillaan konkreettisesti maailman muuttamiseen. Hän halusi aktivoida yleisön teatterin avulla toimimaan myös oikeassa elämässä sortoa vastaan ja yhteiskunnan muuttamiseksi.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ei tarvi aiempaa kokemusta.--- English ---

Welcome to an Open Theatre Improvisation practice at Kääntöpaikka ♥ The next practice session is dedicated to the Theatre of the Oppressed and Forum theatre.

Augusto Boal (1931 - 2009) was a Brazilian theatre director, writer and politician. He was the founder of Theatre of the Oppressed, a theatrical form originally used in radical popular education movements. Boal's techniques use theatre as means of promoting social and political change. In the Theatre of the Oppressed, the audience becomes active, and as "spect-actors" they explore, show, analyse and transform the reality in which they are living.

The event is free and open for everyone. No previous experience needed.

maalis
01
Muut
Maksullinen

Yleisöopastus tutustuttaa Tekniikan museon perusnäyttelyihin pääsylipun hinnalla.

Musiikki

Juliste.jpg

Arabia Music & Action House kevät 2015

Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Kirjallisuus
Lapset

satuhetki

Satutuokiossa luetaan satuja ja tarinoita! Ja jutellaan kivoista ja kiinnostavista asioista! Tervetuloa mukaan! Keskiviikkoisin klo 9.30-10.00 Arabianrannan kirjastossa. Kaikki osallistujat saavat Satupassin johon voi kerätä tarroja!

Elokuva
Maksullinen

10981858_384961351665205_6311161166210442336_n.jpgSuuri hetki on vihdoin koittanut!

Kirjallisuus

ve-klubi-fb-cover.jpgBasam Booksin suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti! Tule kuuntelemaan kiinnostavia luennoitsijoita kustantamon tiloihin maanantai-iltaisin klo 18–20.

Näyttely

IMG_3206.JPGTuulia Yli-Luopa, maalauksia

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.