Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Muut
Teatteri
Kirjallisuus
Musiikki
Elokuva
Sarjakuva
Tanssi
Näyttely

maaliskuu 2015

maalis
01
Muut
Maksullinen

Yleisöopastus tutustuttaa Tekniikan museon perusnäyttelyihin pääsylipun hinnalla.

maalis
01
Teatteri

halihetki.png

(in English below)

Tervetuloa Avoimiin improharkkoihin Kääntöpaikalle ♥ Ensi kerralla Sorrettujen teatteria ja forum-teatteria.

Augusto Boal (1931-2009) oli brasilialainen teatteriohjaaja, joka kehitti sorrettujen teatterin. Boalin kuuluisimpia menetelmiä on forum-teatteri. Forum-teatteri on yleisöä osallistava teatterimuoto, jossa on omat sääntönsä. Forum-teatterin tarkoituksena on käsitellä, keskustella ja kokeilla miten erilaiset toimintatavat vaikuttavat tilanteisiin, joissa ilmenee sortoa. Keskustelun ja osallistumisen myötä pyritään yhteisön, ja yksilöiden voimaantumiseen.

Boal tähtäsi sorrettujen teatterillaan konkreettisesti maailman muuttamiseen. Hän halusi aktivoida yleisön teatterin avulla toimimaan myös oikeassa elämässä sortoa vastaan ja yhteiskunnan muuttamiseksi.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ei tarvi aiempaa kokemusta.--- English ---

Welcome to an Open Theatre Improvisation practice at Kääntöpaikka ♥ The next practice session is dedicated to the Theatre of the Oppressed and Forum theatre.

Augusto Boal (1931 - 2009) was a Brazilian theatre director, writer and politician. He was the founder of Theatre of the Oppressed, a theatrical form originally used in radical popular education movements. Boal's techniques use theatre as means of promoting social and political change. In the Theatre of the Oppressed, the audience becomes active, and as "spect-actors" they explore, show, analyse and transform the reality in which they are living.

The event is free and open for everyone. No previous experience needed.

maalis
02
Kirjallisuus

Katrina-Berg-ja-Sakari-Valtonen-FB-cover1.jpgViisas elämä –klubilla 2.3. klo 18-20 kääntäjä Sakari Vainikka ja Basam Booksin kirjailija Katrina Berg keskustelevat kuoleman jälkeisestä elämästä, henkiolennoista ja sielunvapautuksesta. Mahtuvatko demonit ja harhahenget nykyaikaiseen maailmankuvaan?

maalis
03
Muut
Maksullinen

SAUNAhERMANNImuokattava JPG.JPGStadin Slangi Ry alkaa saunomaan Sauna Hermannissa 3.3 joka toinen tiistai. Jäsenhinta on 7€ ja ilman jäsenyyttä 8€ ja 10€. Ensimmäisessä slangibastussa trubaduuri. Sauna Hermanni on yksi kolmesta jäljellä olevasta korttelisaunasta Helsingissä ja toiminut 50-luvulta lähtien. Meiltä voit vuokrata pyyhkeen, kylpytakin ja ostaa virvokkeita ja syötävää. Ruokalistalla mm. sillivoileipiä ja makkaraa. Tutustu myös sivuihimme www.saunahermanni.fi, https://www.facebook.com/saunahermanni?ref=hl ja Instagram saunahermanni.

maalis
03
Musiikki

Alone Together_TR.jpgLyömäsoittaja Tommi Rautiaisen uniikki soolokonsertti.

maalis
03
Elokuva

Talvivaaran Miehet -elokuvan erityisnäytös! Paikalla huimia panelisteja!

maalis
05
Elokuva

hassut hurjat hirviot

Max on väärinymmärretty, yksinäinen poika, joka pakenee ihmeelliseen hirviöiden maailmaan. Hirviöt pitävät Maxia kuninkaanaan, ja Max lupaa auttaa heitä rakentamaan onnellisen valtakunnan. Kuninkaana oleminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa. Elokuva perustuu Maurice Sendakin samannimiseen lastenkuvakirjaan.

maalis
08
Musiikki
Maksullinen

1422438516 studio lauri leinonen.kuva

Studio Lauri Leinosen lauluryhmä esittää ohjelman nimeltään "Kertojat"Loppukirissä.

Arabiankatu 19 Asunnuntaina 8.3.2015 klo 15.00.

Ohjelman ja kahvin hinta on 15/10 euroa

 

maalis
09
Muut

Viikin Marttojen Piia Hirvonen pitää meille illan parvekeviljelystä. Tarjolla pientä syötävää ja kahvia 2 euron hintaan, Tervetuloa.

maalis
11
Musiikki

julgga.jpgArabia Music & Action House

maalis
12
Elokuva

ArtovaKino logoRGB 1000x1000px

Tule ja katso on Elem Klimovin vuonna 1985 ohjaama neuvostoliittolainen elokuva, joka sijoittuu toisen maailmansodan aikaiselle Valko-Venäjälle. Teini-ikäisen päähenkilö Floryan hahmo, joka haluaa lähteä sotaan kotimaahansa hyökänneitä saksalaisjoukkoja vastaan, perustuu Staliningradin piirityksestä selvinneen ohjaajan omiin muistoihin ja kokemuksiin. Runollisesti kuvattu, viipyilevä elokuva murtaa uskomuksia sotaan liittyvästä sankaruudesta ja pyhyydestä. 145 min, 16 mm, K16, tekstitetty suomeksi.

maalis
14
Muut
Lapset
junaratajuhlat_flaba_2015.jpgArabian asukastalojen leikkilauantain kestosuosikki junarata saapuu taas vihellellen Kääntöpaikalle.
maalis
15
Musiikki
Lapset
Maksullinen

Tervetuloa laulamaan ja leikkimään Pienestä laulusta iso ilo -muskariin Tapahtumakeskus Koskenrantaan sunnuntaina 15.3. klo 10.30. Ohjaajana musiikkileikkikoulunopettaja Tuuli Paasolainen. Liput 5 e/ lapsi (kaksi saman perheen lasta 8 e), aikuiset ilmaiseksi. Muskariin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Muskari on suunnattu 0 -7 -vuotiaille, mutta kaikenikäiset tervetuloa!

maalis
15
Muut
Maksullinen
Sporttinen sykevoimapäivä sunnuntaina 15.3.
maalis
15
Elokuva
Maksullinen

Luonnollinen ja puhdas ravinto – virkeyttä ja voimaa aamiaisesta ja vähän herkuistakin

maalis
16
Kirjallisuus
Klubi 16.3..jpgViisas elämä –klubilla FLT Ravintovalmentaja ja Basam Booksin tuleva kirjailija Annika Havaste kertoo suoliston hyvinvoinnista. Illan aikana selviää, millainen ruokavalio hellii suolistoa ja mitä voi itse tehdä edistääkseen suolistonsa hyvinvointia.
maalis
19
Elokuva
Lapset

ArtovaKino logoRGB 1000x1000px

Ella Lemhagens film bygger på Moni Nilssons populära böcker om Tsatsiki och hans coola, ensamstående mamma. Det är en känslostark och rolig film som ger uppslag till samtal om identitet, familjekonstellationer och längtan.

maalis
21
Muut
Maksullinen

488019_563089233764262_428338803_n.jpgSauna Hermanni järjestää jo perinteeksi muodostuneen discon 21.3 kello 17.00. DJ Ari Parviainen soittaa levyjä70, 80 ja 90-luvuilta discopallojen ja värivalojen alla. Saunomme, tanssimme ja laulamme. Tarjolla hieman suolaista ja juhlajuomaa. Lisää tietoja https://www.facebook.com/events/1520103584943722/?ref_dashboard_filter=upcoming Liput ennakkoon saunalta 10€/kpl.

maalis
22
Muut
Maksullinen

20140716_095317-1.jpgVuotuisen Maailman vesipäivän kunniaksi aikoinaan vesilaitokseksi rakennetuissa tiloissa toimiva Tekniikan museo järjestää vesiteemaista ohjelmaa koko perheelle!

maalis
23
Kirjallisuus
Tara_Lange_FB-mainos.jpgViisas elämä –klubilla Basam Booksin tuleva kirjailija Tara Lange kertoo vihermehujen uskomattomista terveyshyödyistä. Illan aikana selviää, miten lapset voi houkutella syömään terveellisemmin vihermehujen avulla ja miten mehut parantavat myös aikuisen elämänlaatua monin tavoin. Tule kuuntelemaan mielenkiintoista luentoa Basam Books -kustantamon tiloihin, tarjolla on maistiaisia vihermehuista ja luvassa hyvä tunnelma! Voit myös ostaa illan aikana edullisesti Basam Booksin kirjoja. Suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti!
maalis
25
Timeklo 18-21
Musiikki
rockilta25 3.pngRock ilta
maalis
26
Muut

artova kevatkokous juliste 2015

 

Tervetuloa Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry:n kevätkokoukseen torstaina 26.3. klo 18 Arabianrannan kirjastoon, Hämeentie 135 A. 

Alustajina Kino Sheryl, Arabianrannan uusi elokuvateatteri kertoo kuulumiset

Kokouksessa esitetään edellisen vuoden toimintakertomus, yhdistyksen tilit, tilintarkastajan lausunto, sekä päätetään tilien hyväksymisestä, vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Printtaa juliste kokouskutsusta vaikkapa käytäväänne tästä artova_kevatkokous_juliste_2015.pdf

Kokousmateriaalit
Esityslista esityslista_kevatkokous_2015.pdfToiminnantarkastajan lausunto toiminnantarkastuskertomus_allek_2014.pdf
Toimintakertomus TOIMINTAKERTOMUS_2014.pdf
Tilinpäätös tilinpaatos_2014.pdf

Tule mukaan aktiivisen kaupunginosayhdistyksen toimintaan!

maalis
28
Sarjakuva
Lapset
tipuset_FINAL01.jpgTervetuloa! Lasten lauantai on ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille joka kuun viimeisenä lauantaina. Jätä aikuisesi parkkiin Sarjakuvakeskuksen kauppa-kahvioon ja tule askartelemaan ja piirtämään!
maalis
28
Muut
Maksullinen
F&S-Tanssiteemapäivä lauantaina 28.3. klo 13-17
maalis
28
Musiikki

UusiOSB.jpgOljenkorsi Small Band-musailloissa musiikkilajit ja aihepiirit vaihtelevat. Luvassa rockia, poppia, iskelmää, swingiä, kantria ja vähän muutakin.

maalis
29
Musiikki
Lapset
Maksullinen

Tervetuloa Pienestä laulusta iso ilo -muskariin laulamaan ja leikkimään Tapahtumakeskus Koskenrantaan sunnuntaina 29.3. klo 10.30. Ohjaajana musiikkileikkikoulunopettaja Tuuli Paasolainen. Liput 5 e/ lapsi (kaksi saman perheen lasta 8 e), aikuiset ilmaiseksi. Muskari on suunnattu 0 -7 -vuotiaille, mutta kaikenikäiset tervetuloa! Muskariin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

maalis
29
Muut

vaalipaneeli korjattu 23.3Kaupunginosayhdistys Artova järjestää eduskuntavaalien alla vaalipaneelin asukastalo Bokvillanissa. Teemoina paneelissa ovat ainakin perhe, kulttuuri ja ympäristö. Näistä aiheista toivomme asukkaiden ja alueen toimijoiden kysymyksiä, joita voimme ehdokkaille esittää. Osallistu ja vaikuta!

Mukaan jo pyydetyt ja lupautuneet eduskuntavaaliehdokkaat:

Matti Parpala, Kokoomus
Sara Paavolainen, SDP
Kaisa Hernberg, Vihreät
Krista Juurikko, Perussuomalaiset
Veronika Honkasalo, Vasemmistoliitto
Johan Ekman, RKP
Teppo Säkkinen, Keskusta
Lauri Alhojärvi, (SKP) pienpuolueet

Tule paikan päälle kuulemaan ehdokkaiden vastaukset.

Yhteistyössä Arabian asukastalo ry

Arabian alueen vaalipaneeli 29.3.2015
Sunnuntaina 29.3.2014 klo 14:00 – 16:00
Arabianranta, Kulttuuri- ja asukastalo Bokvillan, Hämeentie 125.
Tapahtuman aikana auki myös  Kaffila Bokvillan

maalis
30
Elokuva
lustraatio.jpgArabianrannan kirjasto ma 30.3.2015 klo 18.00
maalis
31
Muut

EkoPharmapaiva 31032015.JPGEkoPharma on suomalainen luomukosmetiikkasarja,

maalis
31
Musiikki
_MG_8749~0.jpgJazzpianotriomusiikkia, omia sävellyksiä ja sovituksia jazzklassikoista. Luvassa myös vierailijoita.
Musiikki

Juliste.jpg

Arabia Music & Action House kevät 2015

Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Kirjallisuus
Lapset

satuhetki

Satutuokiossa luetaan satuja ja tarinoita! Ja jutellaan kivoista ja kiinnostavista asioista! Tervetuloa mukaan! Keskiviikkoisin klo 9.30-10.00 Arabianrannan kirjastossa. Kaikki osallistujat saavat Satupassin johon voi kerätä tarroja!

Elokuva
Maksullinen

10981858_384961351665205_6311161166210442336_n.jpgSuuri hetki on vihdoin koittanut!

Kirjallisuus

ve-klubi-fb-cover.jpgBasam Booksin suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti! Tule kuuntelemaan kiinnostavia luennoitsijoita kustantamon tiloihin maanantai-iltaisin klo 18–20.

Näyttely

IMG_3206.JPGTuulia Yli-Luopa, maalauksia

Näyttely

karhu2.jpgNelli Nion maalauksia Arabianrannan kirjastossa maaliskuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.

Muut
Maksullinen
Stand up valtaa Kumpulan kylätalon taas 7.3.! Lavalla Jukka Lindström (Noin viikon uutiset), Kaisa Pylkkänen, Saana Peltola, Henric Chezek, Pietari Vihula, Nathaniel Davis, Jenni Keväänvirta ja Hannes Mattila. Illan emäntänä Bahar Tokat. Ei baaria, omat juomat mukaan. Liput 10€ (cash), klo 19, Ovet 18:30. Ei lapsille.
Musiikki
Maksullinen

ARABIAN KEVÄT -konserttisarja

Kirjallisuus
Lapset

vauvaloru.pngTERVETULOA VAUVALORUTTELEMAAN ARABIANRANNAN KIRJASTOON.

Muut
Maksullinen
Welcome to hatha yoga class every Wednesday klo 17:30-18:30 at Intiankatu 1.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.