Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Tanssi
Teatteri
Muut
Musiikki
Sarjakuva
Näyttely
Kirjallisuus
Työpaja

helmikuu 7

helmi
07
Tanssi

Lauantaina 7.2. tanssitaan Lindy hopia Kääntöpaikalla (Intiankatu 1).

Lindy Hop on parin väliseen kommunikointiin perustuva rytminen tanssi, joka mullisti aikoinaan länsimaisen paritanssikäsityksen erityisesti vapaamuotoisuudellaan ja uusilla näkemyksillä parin osapuolten rooleista.

Vuonna 1928 New Yorkin Harlemissa syntynyt tanssi on tunnettu vuosikymmenien aikana useilla eri nimillä, kuten Jitterbug, Jive, Jitterbug Jive, Rock and Roll, East Coast Swing, West Coast Swing, Boogie Woogie jne. Tanssista käytetyt eri nimitykset ovat kuvastaneet Lindy Hopin eri tyylien runsasta kirjoa.

Kurssilla keskitytään erityisesti 1950- ja 1960-lukujen tyyleihin perustuvaan versioon.

Aiempaa tanssikokemusta tai omaa paria ei tarvita. Kurssilla on parinvaihto. Osanottajilla tulisi olla sisäkengät.

Ohjaajana toimii Harri Heinilä, jolla on vuosien kokemus kyseiseltä ajanjaksolta lähtöisin olevien tanssijoiden kanssa työskentelemisestä. Hän myös viimeistelee parhaillaan tulevaa väitöskirjaansa “Harlem and Jazz Dance”, jossa Lindy Hopilla on keskeinen rooli.

Tilaisuus on ilmainen.

Tervetuloa!

helmi
07
Teatteri

Kumpulan Komediaklubi.jpg

Helmikuussa taas nauretaan! 

Lavan ja katsojien mielet sekä sydämet valoittavat helmikuussa hulppeat koomikot eri puolilta Suomea, Kemistä Tapanilaan. 

Illan isäntänä toimii loistava Stand up -koomikko Heikki Vilja ja esiintyjäkaartin muodostavat: 

Stand Up Koomikko Toni Jyvälä
Henry Lehto
Anna Rimpelä
Olli Siiki
Stand up -koomikko Harri Soinila
Stand up -koomikko Tuula Kolehmainen
Joel Herman

Sama meno kuin ennenkin, omat vapaavalintaiset virvokkeet mukaan ja 10€ käteistä ovelle. 

Ovet aukeavat 18:30. Tervetuloa!

Muut
Maksullinen

Pien- ja erityisryhmiin keskittyvän Marian Joogakoulun alkeis- perus- ja jatkokurssit jatkuvat Arabianrannassa myös helmikuussa, olet tervetullut mukaan. Lauantaisin myös kahden tunnin teematunteja mm. Keskivartalon vahvistamiseen, erilaisten keskittymis- tai hengitysharjoitusten harjoittelua, Sivananda- ja Flow- joogaa, mantran, äänen käyttö asanaharjoituksessa, pari- tai akujoogaan tutustumista. Ilmoittautumiset ja lisätiedot. www.marianjoogakoulu.fi ja/tai marianjoogakoulu@gmail.com ja Facebook.

 

 

Musiikki

Juliste.jpg

Arabia Music & Action House kevät 2015

Sarjakuva

korhonen-puupaa-omakuva_web.png

Suomen sarjakuvaseura on jakanut vuoden 2015 Puupäähattu-palkinnon 15.1.2015 sarjakuvataiteilija Kari Korhoselle. 

Kari Korhosen töitä esittelevä näyttely on esillä Galleria Sarjakuvakeskuksessa 19.1.–28.2.15. Mukana on mm. Aku Ankka ja Angry Birds -materiaalia.

 

SARJAKUVAKESKUS

kursseja – sarjakuvakauppa – kahvio – galleria

Hämeentie 150, 00560 Helsinki, Arabianranta

 

Avoinna ma-pe 10–18, la 12–16

Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

Näyttely

Kääntöpaikan gallerian helmikuun taiteilija on Leena-Kaisu Hattunen.

Näyttely
Maksullinen

1421675637 TM perhe traktorilla4 credit marissa tammisalo

Tekniikan museon pyöreästä hallista löytyy tekniikan tarinoita joka lähtöön. Perusnäyttelyt kertovat tarinaa suomalaisista ja suomalaisten elämästä, miten arki on muuttunut vuosisatojen vaihtuessa ja miten teollisuus on kehittynyt.

Näyttelyihin voi tutustua pääsylipun hinnalla myös hauskan mobiilipelin tai audio-opastuksen avulla tai pienten lasten kanssa kummituksen kuvasuunnistuksella.

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely
Alone Together II pieni.jpgMona Hoelin maalauksia Arabianrannan kirjastossa helmikuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.
Näyttely

Taiteilijayhteisö Kolmannen kerroksen jäsenet tarjoavat silmänruokaa ART & NAM -taidenäyttelyssä. Näyttely huipentuu ravintolapäivänä 15.2. taiteellisia herkkuja tarjoilevaan, Kolmannen kerroksen ja Taidehuone Ellenin ruokatapahtumaan.

3.–15.2.2015 Galleria Kolmas kerros. Avoinna ti–pe klo 13–18, la–su klo 12–16

Kirjallisuus
Lapset

satuhetki

Satutuokiossa luetaan satuja ja tarinoita! Ja jutellaan kivoista ja kiinnostavista asioista! Tervetuloa mukaan! Keskiviikkoisin klo 9.30-10.00 Arabianrannan kirjastossa. Kaikki osallistujat saavat Satupassin johon voi kerätä tarroja!

Työpaja

HackYourHeritage-some.jpg

Hack4FI – Hack your heritagen avulla suomalaiset avoimet kulttuuriaineistot hyötykäyttöön!

Kulttuurihackathon kokoaa yhteen koodareita, designereita, muisti- ja kulttuuriorganisaatioita, taiteilijoita, graafisia suunnittelijoita sekä muita avoimesta kulttuurista kiinnostuneita työstämään avoimia kulttuuriaineistoja ja luomaan vanhasta uutta. Lopputuloksena on uusia kulttuurituotteita, palveluita ja palvelukonsepteja sekä ratkaisuja muisti- ja kulttuuriorganisaatioiden konkreettisiin ongelmiin.

Hackathon tarjoaa sekä osallistujille että kulttuuriperintöorganisaatioille mahtavan mahdollisuuden verkostoitua, solmia uusia yhteistyökuvioita sekä luoda uusia teoksia, palveluita ja konsepteja yhdessä tehden.

Hackathon järjestetään 6.-8.2. Helsingissä Aalto Media Factoryssa (http://mediafactory.aalto.fi/contact-us/). Avajaisviikonlopun aikana aloitetaan projektien suunnittelu ja työstö. Tämän jälkeen alkaa vapaaehtoinen kuuden viikon projektien työstövaihe, joka huipentuu 26.3. järjestettävään päätösgaalaan.

Ilmoittautumiset helmikuun hackathon viikonloppuun 29.1. klo 12 mennessä: http://hack4.fi/ilmoittautuminen/

Hackathonin järjestää Avoin GLAM -verkosto opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.