Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Muut
Musiikki
Tanssi
Kirjallisuus
Työpaja
Elokuva
Teatteri
Näyttely
Sarjakuva
Ruoka

helmikuu 2015

helmi
01
Muut
Maksullinen

valmis_Panorama1.jpg

Museon pääsylipun hintaan kuuluvassa kaikille avoimessa yleisöopastuksessa tutustutaan perusnäyttelyihin ja tarinoihin tekniikasta.

Joka kuun ensimmäinen sunnuntai.

Kesto: n. 30 min.

helmi
01
Musiikki

hik_bw.jpg

HIK tarjoaa avoimet ja ilmaiset improkuorotreenit Kääntöpaikalla. Osallistua voi ilman aiempaa laulukokemusta.

HIK on monipuolinen joukko muusikoita, teatterin ammattilaisia sekä innokkaita improvisaation harrastajia, joita yhdistää halu tutkia ääntä, vuorovaikutusta, yhdessä tekemistä, hetkeen sitoutumista ja heittäytymistä. 

http://hik.improvisaatio.net/

Paikka: Kääntöpaikka, Intiankatu 1
Aika: su 1.2. klo 16-19

Laulamme siitä mikä tuntuu tärkeälle - tai merkityksettömälle. Ruma on kaunista. Innostumme, kuuntelemme, haistelemme, maistelemme ja leikimme. Ääni, hiljaisuus, sinä, minä, tässä, kohta, milloin, tarina, alkaa, loppu, kestää, huhtasieni, markka,
hevonen, hän.

helmi
01
Tanssi

63478_10152495890870547_7765649097299299145_n.jpg

 

 

Tervetuloa swingaaviin tanssiaisiin Bokvillanin huvilaan!  Helsinki Traditional Jazz Dance Societyn teetansseissa nautitaan swing-aikakauden tansseista ja tunnelmasta. Teetanssien yhteydessä pidämme pienen, maksuttoman tanssinopetustuokion. 

helmi
02
Muut

VE-klubi-2-2-2015-A-4.jpg

Pyhä on yksinkertaista. Sen tavoittamiseksi ei tarvitse pyrkiä toisiin ulottuvuuksiin. Pyhän yksinkertaisuuden vastakohtia ovat turhasta murehtiminen ja oman elämänsä vertaaminen ulkopuolisiin odotuksiin. Kaikkien ei tarvitse downshiftata, muuttaa maalle ja luopua puolesta omaisuudestaan. Kaikilla ei siihen ole edes varaa. Kaikkien ei tarvitse vetäytyä luostariin. Yksinkertainen elämä on mahdollista tavallisen arjen keskellä. 

Pyhästä yksinkertaisuudesta keskustelevat Jaakko Heinimäkija Kaisa Kariranta. He ovat koulutukseltaan teologeja ja pohtineet erityisesti kristillistä hengellisyyttä. Pitkän linjan tietokirjailija Jaakko Heinimäki on kirjoittanut esipuheen äskettäin ilmestyneeseen Thomas Mertonin Hetkien kirjaan. Kaisa Karirannan esikoisteos Jeesus ja elämisen taito ilmestyi vuonna 2014.

helmi
04
Kirjallisuus
093.JPG

Oletko kiinnostunut kirjallisuudesta, ihmisistä ja ilmiöistä? Käsittelemme kuukausittain erilaisia globaaleja teemoja kuten demokratiaa, maailman konflikteja sekä ihmisoikeuksia. Helmikuussa teemana on rotusorto ja rasismi ja käsiteltävänä kirjana Me tarvitaan uudet nimet (Bulawayo, Noviolet). Lukupiiri kokoontuu Kulttuuri- ja asukastalo Bokvillanin kirjastossa (Hämeentie 125). Tervetuloa mukaan lukemaan ja jakamaan ajatuksia! 

 

 

helmi
04
Musiikki

julkka.jpg

New Generation Mcs

Cold Dogs

Echo

Blue Acid

Katti Kopla

Neemu

helmi
05
Työpaja

005.JPG

Neuleaktivistit tulevat - oletko valmis?

Neuleaktivistit luovat silmukoiden lomassa myös oikeudenmukaisempaa maailmaa! Järjestämme neulegraffiti-mielenilmauksia tärkeiden asioiden hyväksi ja neulomme lahjoituksena esimerkiksi pakolaisleirien asukkaille eri puolille maailmaa. Kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa Bokvillanin kirjastossa teen ja puikkojen merkeissä, myös koukkuajat olette tervetulleita! Löydä sisäinen aktivistisi! 

 

 

 

helmi
05
Elokuva

Photo 11.2.2003 7.10.37 1

Artova Kinon kevään sarja avautuu Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon elokuvalla Tulipää. Tulipää on kertomus kirjailija Algoth Tietäväisen, sittemmin Algot Untolan (1868-1918) alias Maiju Lassilan, Ilmari Rantamalan ja J.I. Vatasen värikkäästä ja monivaiheisesta elämästä. Ristiriitaisen vastaanoton saanutta elokuvaa on pidetty suomalaisena mestariteoksena ja se on ollut Kultainen palmu -ehdokkaana Cannesin elokuvajuhlilla. 

Elokuvan kesto: 155 min 
Elokuva on kielletty alle 16-vuotiailta.
Näytökseen on vapaa pääsy!

Julisteen suunnittelija Erkki Ruuhinen, valokuvaaja Pirjo Honkasalo.

helmi
06
Teatteri
mind-544404_640[1].png

Improvisaatio workshop järjestetään nyt toista kertaa Kulttuuri- ja asukastalo Kääntöpaikalla (Intiankatu 1). Tapahtumassa tehdään esittävää improvisaatioteatteria yhteen hiileen puhaltaen ja avoimin mielin. Osallistujille ei ole mitään vaatimuksia ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Tapahtumaan voi tulla vain katselijaksi, jos esiintyminen ei vielä houkuttele. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

helmi
07
Tanssi

Lauantaina 7.2. tanssitaan Lindy hopia Kääntöpaikalla (Intiankatu 1).

Lindy Hop on parin väliseen kommunikointiin perustuva rytminen tanssi, joka mullisti aikoinaan länsimaisen paritanssikäsityksen erityisesti vapaamuotoisuudellaan ja uusilla näkemyksillä parin osapuolten rooleista.

Vuonna 1928 New Yorkin Harlemissa syntynyt tanssi on tunnettu vuosikymmenien aikana useilla eri nimillä, kuten Jitterbug, Jive, Jitterbug Jive, Rock and Roll, East Coast Swing, West Coast Swing, Boogie Woogie jne. Tanssista käytetyt eri nimitykset ovat kuvastaneet Lindy Hopin eri tyylien runsasta kirjoa.

Kurssilla keskitytään erityisesti 1950- ja 1960-lukujen tyyleihin perustuvaan versioon.

Aiempaa tanssikokemusta tai omaa paria ei tarvita. Kurssilla on parinvaihto. Osanottajilla tulisi olla sisäkengät.

Ohjaajana toimii Harri Heinilä, jolla on vuosien kokemus kyseiseltä ajanjaksolta lähtöisin olevien tanssijoiden kanssa työskentelemisestä. Hän myös viimeistelee parhaillaan tulevaa väitöskirjaansa “Harlem and Jazz Dance”, jossa Lindy Hopilla on keskeinen rooli.

Tilaisuus on ilmainen.

Tervetuloa!

helmi
07
Teatteri

Kumpulan Komediaklubi.jpg

Helmikuussa taas nauretaan! 

Lavan ja katsojien mielet sekä sydämet valoittavat helmikuussa hulppeat koomikot eri puolilta Suomea, Kemistä Tapanilaan. 

Illan isäntänä toimii loistava Stand up -koomikko Heikki Vilja ja esiintyjäkaartin muodostavat: 

Stand Up Koomikko Toni Jyvälä
Henry Lehto
Anna Rimpelä
Olli Siiki
Stand up -koomikko Harri Soinila
Stand up -koomikko Tuula Kolehmainen
Joel Herman

Sama meno kuin ennenkin, omat vapaavalintaiset virvokkeet mukaan ja 10€ käteistä ovelle. 

Ovet aukeavat 18:30. Tervetuloa!

helmi
08
Muut

Perinteinen sunnuntaikirpputori Kulttuuri- ja asukastalo Kääntöpaikalla. Pöydät ovat maksuttomia. Pöytävaraukset www.arabianasukastalot.fi > Toiminta > Sunnuntaikirpputorit

helmi
08
Musiikki
kuulovillaNykymusiikin siisteimpiä vekottimia ja hauskimpia keksintöjä esitellään ilmaistapahtumassa sunnuntaina 8.2.2015 Bokvillan-huvilassa osana Musica nova -festivaalia.Koko päivän kestävässä tapahtumassa kokeillaan viidessä ohjelmapisteessä outoja soittimia, luodaan omia äänimaisemia, tutustutaan tietokonemusiikkiin, piirretään nuotteja väreillä ja ohjataan improbändiä. Ulkona pihalla odottaa talvinen musiikkileikkipuisto. Päälavalla esiintyy nykymusiikille omistautuneita muusikoita, jotka esittävät valittuja teoksia. Tapahtuman järjestää Korvat auki ry.

helmi
10
Kirjallisuus

lukupiiriArabianrannan kirjaston Lukupiiri kokoontuu kerran kuussa Aralis-kirjastokeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsevassa Kirjastoteatterissa. Tervetuloa uudet ja vanhat osallistujat!

Seuraava kokoontuminen on tiistaina 10.2.2015 klo 14.00, kirjana Per Pettersonin Kirottu ajan katoava virta.

helmi
11
Musiikki

SkeittiKisa2 (2).jpg

Skeitti Jamit

Skeittikisat vedetään jami tyylillä

ja parhaat palkitaan

Live Dj Paikalla

Luvassa

Safkan

Tekoa!

helmi
12
Muut

TT_heinakuu.jpeg

 

Taide aktivoi kerran kuukaudessa 12 kaupunginosaa Helsingissä vuonna 2014. Kuvataiteilija Erkki Soininen saapuu kevään aikana kirjastoihin esittelemään jokaisen toteutuneen tapahtuman, jotka kaikki edustavat eri taiteen aloja. Tule paikalle kuulemaan ja kokemaan, kuinka taide herätti tutun kaupunginosan eloon. Kirjastot ovat valikoituneet tapahtumapaikkojen läheisyydestä.

Arabianrannan kirjastossa projektiin tutustutaan torstaina 22.1 ja 12.2 klo 18

Tapahtumaan vapaa pääsy! Tervetuloa!

helmi
14
Näyttely

Tuo kaverisikin museoon Ystävänpäivänä la 14.2.!

Ohjelmassa mm. tekniikan työpaja ja omatoimista puuhaa.

Tervetuloa!

ks. lisätiedot www.tekniikanmuseo.fi

helmi
15
Muut

1422260815 Annalan huvila etikettikuva Tupu

Annalan perinteikäs laskiaistapahtuma koko perheelle. Poniratsastusta.  Annalan sisätiloissa myydään hernerokkaa ja laskiaispullia, lapsille kasviaiheista askartelua. Siemeniä myynnissä kevätkylvöihin ja ARPAJAISET! Jos lunta riittää, mäenlaskuun ota mukaan pulkka tai liukuri sekä ulkoiluun sopiva varustus. Pitkiä pellavia!

helmi
15
Muut

Tervetuloa karistamaan stressiä Kääntikselle su 15.2. naurujoogan avulla. Mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet, jooga-alusta ja vesipullo. Tunnin vetää naurujoogaohjaaja Jepa Pihlainen. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Ethän saavu flunssaisena - flunssat leviävät tunnetusti naurujoogassa tehokkaasti.

Naurujoogan jälkeen tilassa on tarjolla sanatonta improvisaatiota - niin ikään avoin ja maksuton tilaisuus - jonne olet toki myös kovin tervetullut. Impron info:
https://www.facebook.com/events/318952961634311/

helmi
15
Tanssi

 

(In English, see below)

Tervetuloa improvisoimaan ilman ymmärrettävän kielen sanoja. Meillä on aikaa 2,5 h, tila, soittimia (piano, rummut, tuo halutessasi omia soittimia mukaan) ja kehomme. Voimme tanssia, nauraa, laulaa tai puhua gibberishiksi, musisoida, lepäillä, olla vaan. 

Lähtökohtana on tapahtuman ennaltamäärittelemättömyys ja toisten tilassa olevien kunnioittaminen sekä sitoutuminen siihen, ettemme puhu ymmärrettävää kieltä. Aiemmissa vastaavissa tapahtumissa on tanssittu, laulettu, joogattu, lepäilty, katseltu toisten tekemisiä... muoto on vapaa, tervetuloa tekemään yhdessä!

Tapahtuman aluksi määritämme tämän kerran säännöt ja aloitamme yhteisellä viiden minuutin hiljaisella meditaatiolla. Saavuthan ajoissa! Etenkin ensikertalaisen on hyvä kuulla ohjeistus kokonaan. Odotathan myöhästyessäsi tuulikaapissa 15.30-15.45, jotta alku saadaan sujumaan rauhallisesti. Jos et pääse saapumaan ennen tasan puolta kuutta, tervetuloa myöhemmin. Jätämme mattimyöhäsille tuulikaapin oveen kirjalliset ohjeet tapahtumasta. :)

Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa ♥

Tällä kerralla sanattoman lämppärinä on tarjolla naurujoogaa klo 14-15,https://www.facebook.com/events/1543956699221301/

 

You are warmly welcome to improvise without talking with words. We have 2,5 hrs of time, the space, musical instruments (piano, drums, please bring your own instruments also) and our bodies. We can dance, laugh, sing or talk in gibberish, play music, rest, just be.

It is and can not predetermined what will happen. But we'll appreciate the others building the happening with us and we will all be engaged to not speak with understandable languages. In previous sessions, we've been dancing, singing, doing yoga asanas, resting, watching what others are doing... the form is really free. Welcome to contribute and work it out together!

As a starting point we'll clarify the rules of this time together and have a five minutes silent meditation. It is essential to arrive in time, especially for first-timers! If you arrive late, please wait in the vestibule from 3.30 pm to 3.45 pm to guarantee that rule clarifying and meditation will feel safe and meaningful. If you are unable to arrive before 3.30 pm, you can enter after 3.45. For late arriving people there will be written instructions at the door of Kääntöpaikka. :)

The event is free and open to everyone. As a non-verbal practice it will not be more difficult to non-native speakers of either Finnish or English. Please feel welcome ♥

If you want some kind of warm up before impro, our staff recommends laughter yoga session just before this at 2 pm - 3 pm at Kääntöpaikka. It is also free and you are welcome to join!

helmi
16
Kirjallisuus

Klubibanneri 16.2..jpgViisas elämä -klubit jatkuvat!

helmi
18
Elokuva
Maksullinen

1424006493 10981858 384961351665205 6311161166210442336 nKino Sherylin testausnäytökset nyt keskiviikkona!

Ennen virallisia avajaisia yleisöllä on mahdollista päästä kurkistamaan uuteen elokuvateatteriin kahden näytöksen voimin keskiviikkona 18.helmikuuta!

Kahden testinäytöksen ideana on testata Kino Sherylin valmistuvaa tilaa ja laitteistoa. Tämän takia kaksi näytöstä on myös testaushinnoissa eli näytösliput vain huokeat 3,5€/näytös !

Illan näytökset klo 17:30 ja 20:00 elokuvat ovat:

klo 17:30 dokkarinäytös
Miia Tervon "Lumikko" (2009)
Jussi Lehtomäen "Aamulla viemme lapset metsään" (2012)

klo 20:00 fiktionäytös eli Antti Heikki Pesonen-ilta!
Pesosen "Henkisesti läski" (2008)
Pesosen "Korsoteoria" (2012)

helmi
19
Työpaja
005.JPG

Neuleaktivistit tulevat - oletko valmis?

Neuleaktivistit luovat silmukoiden lomassa myös oikeudenmukaisempaa maailmaa! Järjestämme neulegraffiti-mielenilmauksia tärkeiden asioiden hyväksi ja neulomme lahjoituksena esimerkiksi pakolaisleirien asukkaille eri puolille maailmaa. Kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa Bokvillanin kirjastossa teen ja puikkojen merkeissä, myös koukkuajat olette tervetulleita! Löydä sisäinen aktivistisi! 

helmi
19
Elokuva

Artova Kino esittää  35:mm:n filmiltä dokumenttielokuvan Oliver Messiaen Et Les Oiseaux (1974). Olivier Messiaen (1908-1992) oli ranskalainen säveltäjä, urkuri ja intohimoinen lintuharrastaja.  Denise Tualin ja Michel Fanon dokumentti valottaa itseoppineen, 8-vuotiaana säveltämisen aloittaneen taiteilijan musiikkiin kietoutunutta elämää.  Elokuva esitetään yhteistyössä Suomen Ranskan instituutin kanssa.

helmi
21
Muut

ikoniIkonimaalari Anneli Auramo kertoo ikoneistaan ja ikonimaalauksesta sekä maalauksessa tarvittavista työvälineistä.
18 vuotta ikonimaalausta opiskellut Auramo pitää ikoniensa esikuvana erityisesti vanhaa bysanttilaista maalausperinnettä ja käyttää maalauksissaan myös sekä kreikkalaista että venäläisen Andrei Rublevin kehittämää novgorodilaista tekniikkaa.

Taidehuone Ellen, lauantaina 21.2. 2015 klo 12–16

 

helmi
22
Muut
Maksullinen
Meditaatio -matka omaan itseen.jpg

Meditaatio auttaa sinua rauhoittamaan mieltäsi, sekä kehittää kykyäsi kuunnella intuitiotasi. Mukaan meditaatioon pyydämme enkelit, sielumme ja muut taivaiset apujoukot. Meditaatio ei edusta mitään uskontoa, vaan on matka omaan sisimpäämme ja sopii kaikille. Lämpimästi suositeltavaa!

Hinta 15eur, sisältää teetarjoilun. 
Maksu käteisellä paikan päällä, tai etukäteen tilille. 

Mukaan tarvitset mukavat vaatteet ja avoimen mielen. Meditaatioasennon saa kukin itse valita, tilassa on jumppamattoja ja fleecevilttejä. Meditaatiossa voidaan käyttää (ohjaajan) rumpua / soivaa kulhoa.Meditaation jälkeen rentoa keskustelua ryhmässä. 

Ilmoittaudu mukaan jo nyt: ulla@intuitioni.com ja 040-7278458 tai yv:llä (viimeistään 17.2. mennessä)

Etukäteen maksua varten tilitiedot: 
FI55 5723 0220 3680 83 (Intuitioni). 
Viesti: meditaatio+pvämäärä+osallistujan nimi.

helmi
22
Sarjakuva
piperi8.jpgAnna-Leena Kankaanpää ja Taina Hakala lukevat valkokankaalta ääneen omia sarjakuviaan ja Tuija Markonsalon kollaasitaidekirjasta Piperipotta, sekä otteita Sanna Ala-Ojalan sarjakuva-albumeista. Huomenna on se päivä niminen albumi on liikuttava teinipäiväkirja ja Ättä ääriolosuhteissa taas humoristinen, perhe-elämän todellisuutta valottava teos.
helmi
23
Kirjallisuus
Leila_Valtonen_FB-mainos-2.jpgTervetuloa Viisas elämä -klubille maanantaina 23.2. klo 18-20!
helmi
28
Sarjakuva
Lapset

lasten_lauantai-sara-valta.pngTervetuloa! Lasten lauantai on ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille, joka kuun viimeisenä lauantaina. Jätä aikuisesi parkkiin Sarjakuvakeskuksen kauppa-kahvioon ja tule askartelemaan ja piirtämään!

helmi
28
Ruoka
Maksullinen

1422443424 raakaruoka aamupala

Luonnollinen ja puhdas ravinto – virkeyttä ja voimaa aamiaisesta ja vähän herkuistakin

Kurssilla pureudutaan terveelliseen, luonnolliseen ja puhdistavaan raakaruokaan aamiaisten ja vähän herkkujenkin kautta! Miten luonnonmukainen ravinto parantaa aineenvaihduntaa, elimistön tasapainoa ja auttaa painonhallinnassa ja miten voi herkutella superterveellisesti makeanhimon yllättäessä? Helmikuun kurssilla valmistamme herkullisia aamupalavaihtoehtoja ja opettelemme valmistamaan raakasuklaata!

Laatupäivitä kehosi ja tule nauttimaan terveellisestä ja herkullisesta lauantaiaamupäivästä Kumpulan Kylätilaan.

Lauantai 28.2.2015 klo 12.30-15.00

Hinta 34 eur

Ilmoittautumiset 26.2.2015 mennessä hanna@sportslady.fi tai Hanna AnttiPoika

050-3243 862 (paikkoja rajoitettu määrä)

helmi
28
Musiikki

UusiOSB.jpgOljenkorsi Small Band-musailloissa musiikkilajit ja aihepiirit vaihtelevat. Luvassa rockia, poppia, iskelmää, swingiä, kantria ja vähän muutakin.

Muut
Maksullinen

Pien- ja erityisryhmiin keskittyvän Marian Joogakoulun alkeis- perus- ja jatkokurssit jatkuvat Arabianrannassa myös helmikuussa, olet tervetullut mukaan. Lauantaisin myös kahden tunnin teematunteja mm. Keskivartalon vahvistamiseen, erilaisten keskittymis- tai hengitysharjoitusten harjoittelua, Sivananda- ja Flow- joogaa, mantran, äänen käyttö asanaharjoituksessa, pari- tai akujoogaan tutustumista. Ilmoittautumiset ja lisätiedot. www.marianjoogakoulu.fi ja/tai marianjoogakoulu@gmail.com ja Facebook.

 

 

Musiikki

Juliste.jpg

Arabia Music & Action House kevät 2015

Sarjakuva

korhonen-puupaa-omakuva_web.png

Suomen sarjakuvaseura on jakanut vuoden 2015 Puupäähattu-palkinnon 15.1.2015 sarjakuvataiteilija Kari Korhoselle. 

Kari Korhosen töitä esittelevä näyttely on esillä Galleria Sarjakuvakeskuksessa 19.1.–28.2.15. Mukana on mm. Aku Ankka ja Angry Birds -materiaalia.

 

SARJAKUVAKESKUS

kursseja – sarjakuvakauppa – kahvio – galleria

Hämeentie 150, 00560 Helsinki, Arabianranta

 

Avoinna ma-pe 10–18, la 12–16

Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

Näyttely
Maksullinen

1421675637 TM perhe traktorilla4 credit marissa tammisalo

Tekniikan museon pyöreästä hallista löytyy tekniikan tarinoita joka lähtöön. Perusnäyttelyt kertovat tarinaa suomalaisista ja suomalaisten elämästä, miten arki on muuttunut vuosisatojen vaihtuessa ja miten teollisuus on kehittynyt.

Näyttelyihin voi tutustua pääsylipun hinnalla myös hauskan mobiilipelin tai audio-opastuksen avulla tai pienten lasten kanssa kummituksen kuvasuunnistuksella.

Näyttely

Kääntöpaikan gallerian helmikuun taiteilija on Leena-Kaisu Hattunen.

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely
Alone Together II pieni.jpgMona Hoelin maalauksia Arabianrannan kirjastossa helmikuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.
Näyttely

Taiteilijayhteisö Kolmannen kerroksen jäsenet tarjoavat silmänruokaa ART & NAM -taidenäyttelyssä. Näyttely huipentuu ravintolapäivänä 15.2. taiteellisia herkkuja tarjoilevaan, Kolmannen kerroksen ja Taidehuone Ellenin ruokatapahtumaan.

3.–15.2.2015 Galleria Kolmas kerros. Avoinna ti–pe klo 13–18, la–su klo 12–16

Kirjallisuus
Lapset

satuhetki

Satutuokiossa luetaan satuja ja tarinoita! Ja jutellaan kivoista ja kiinnostavista asioista! Tervetuloa mukaan! Keskiviikkoisin klo 9.30-10.00 Arabianrannan kirjastossa. Kaikki osallistujat saavat Satupassin johon voi kerätä tarroja!

Työpaja

HackYourHeritage-some.jpg

Hack4FI – Hack your heritagen avulla suomalaiset avoimet kulttuuriaineistot hyötykäyttöön!

Kulttuurihackathon kokoaa yhteen koodareita, designereita, muisti- ja kulttuuriorganisaatioita, taiteilijoita, graafisia suunnittelijoita sekä muita avoimesta kulttuurista kiinnostuneita työstämään avoimia kulttuuriaineistoja ja luomaan vanhasta uutta. Lopputuloksena on uusia kulttuurituotteita, palveluita ja palvelukonsepteja sekä ratkaisuja muisti- ja kulttuuriorganisaatioiden konkreettisiin ongelmiin.

Hackathon tarjoaa sekä osallistujille että kulttuuriperintöorganisaatioille mahtavan mahdollisuuden verkostoitua, solmia uusia yhteistyökuvioita sekä luoda uusia teoksia, palveluita ja konsepteja yhdessä tehden.

Hackathon järjestetään 6.-8.2. Helsingissä Aalto Media Factoryssa (http://mediafactory.aalto.fi/contact-us/). Avajaisviikonlopun aikana aloitetaan projektien suunnittelu ja työstö. Tämän jälkeen alkaa vapaaehtoinen kuuden viikon projektien työstövaihe, joka huipentuu 26.3. järjestettävään päätösgaalaan.

Ilmoittautumiset helmikuun hackathon viikonloppuun 29.1. klo 12 mennessä: http://hack4.fi/ilmoittautuminen/

Hackathonin järjestää Avoin GLAM -verkosto opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana.

Työpaja
Maksullinen

1421674555 tyopaja TM poika credit tekniikan museo

Tutustu tekniikkaan tekemällä!

Tekniikan museo järjestää suosittuja tekniikka-aiheisia työpajoja koulujen hiihtolomaviikolla.

la-su 14. - 15.2. klo 15

ti - su 17. - 22.2. klo 15

 

Kesto: n. 1h

Työpajamaksu: 5 €

Ikäsuositus: 8v.-> tai vanhempien seurassa

 

HUOM!

la 14.2. Ystävänpäivänä kaksi yhden hinnalla sisään!

Muut
1958007_1487339791528813_9217128384071171371_n.jpg

Jaetaan-juhlat ovat nimensä mukaisesti jakamisen juhlat. Näissä juhlissa kaikki ohjelma ja tarjoilu ovat sellaista, mitä joku haluaa jakaa toisten ihmisten kanssa ilman vaatimusta maksusta tai vaihdosta. Juhlat pidetään Bokvillanin huvilassa osoitteessa Hämeentie 125. Tapahtuma on kaikille avoin.

 

Sarjakuva
Lapset
Maksullinen

1421243216 elainten talviolympialaiset web (1)

Sarjakuvakeskuksen hiihtolomakurssi on teemaltaan eläinten talviolympialaiset! Tutustumme erilaisiin urheilulajeihin ja keksimme itse lisää. Mikä laji sopii millekin eläimelle? Onko jääkarhu hyvä hiihtämään? Entä miten pingviini pärjää lumilaudalla? Aihetta lähestytään sarjakuvan, tipsiveistosten ja pienlehtien kautta.

Kursille kannattaa ottaa eväät mukaan. Eväille on lämmitysmahdollisuus. Materiaalit kuuluvat kurssihintaan.

KURSSITIEDOT:

Ajankohta: 16.–18.2.15 klo 10–15

Ikäryhmä: 7–12-vuotiaat


Hinta: 70 € (sisarusalennus 25%)

Elokuva
Maksullinen

Where there is a man, there is a war, there are memories but is there place for oblivion?

Oblivion is the story of a war veteran haunted by the past. He tries to fall into a standard but the trauma holds him tight.
The story of this individual is the same as everyone's, we live everyday with our memories but do we have the power to choose which of them stay with us?

The performance is part of Tiia-Mari Mäkinen’s studies at Metropolia University of Applied Sciences, on the Degree Programme in Performing Arts. The performance is a display of the experience achieved during a internship studies on the zone of directing.

Creation & On Stage: Tiia-Mari Mäkinen and Olivier Leclair
Direction: Tiia-Mari Mäkinen

Dates of performances:
19.2.2015. / 19.00
20.2.2015. / 19.00
21.2.2015. / 14.00

All performances take place at
Helsinki Metropolia University of Applied Sciences,
Tanssistudio,
Hämeentie 161,
00560 Helsinki

Duration:
45 minutes

Age-limit:
+ 10

Ticket prices:
5 € / 3,5 € - only cash is taken

Ticket reservations:
oblivionticket@gmail.com

Elokuva
Maksullinen

10981858_384961351665205_6311161166210442336_n.jpgSuuri hetki on vihdoin koittanut!

Kirjallisuus

ve-klubi-fb-cover.jpgBasam Booksin suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti! Tule kuuntelemaan kiinnostavia luennoitsijoita kustantamon tiloihin maanantai-iltaisin klo 18–20.

Muut
Maksullinen

Galleria Kolmannessa kerroksessa järjestetään kirpputori 27. ja 28.2. klo 12-16. Myynnissä kaikenlaista keittiöön liittyvää – ja vähän muutakin.

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.