Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Näytä kaikki
Muut
Musiikki
Sarjakuva
Tanssi
Näyttely
Teatteri
Kirjallisuus
Työpaja
Elokuva
Ruoka

tammikuu 2015

tammi
26
Muut

aj.jpg

Basam Booksin Viisas elämä -klubi jatkuu koko kevään ajan maanantai-iltaisin klo 18-20. 

Antti-Juhani Wihurin luennolla voit tutustua mindfulnessharjoituksiin ja saada kuvan siitä siitä, mitä tietoisen läsnäolon harjoittaminen voi tarjota vaativan työelämän keskelle. Työn intensiiviset vaatimukset saavat usein ajankäyttömme sirpaloitumaan, keskittymisemme hajaantumaan ja stressitasomme karkaamaan käsistä.

Voisiko työpäiväni olla huokoinen ja palauttava? Voisinko löytää keskittyneen ja levollisen läsnäolon, jossa saan parhaan esiin itsestäni ja toisista? Voisiko onnistuminen olla rentoa ja ponnistelematonta?

Antti-Juhani Wihuri on johdon ja työyhteisöjen valmentaja ja mindfulness-ohjaaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus mielen säännöllisestä harjoittamisesta meditaation avulla. Hän on ohjannut meditaatiota vuodesta 2006 alkaen ja hänen perustamansa Mind at Work Oy on erikoistunut mindfulnessin hyödyntämiseen työelämässä. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Mindfulness työssä - Tietoinen läsnäolo vapauttaa onnistumaan. Tutustu myös blogiin osoitteessa www.tietoisuudentaito.fi.

tammi
28
Musiikki

julkkapunane.jpg

The Sound Pot

Eetu Hulke

Aktiivi

The Mulkerot

Minutian

tammi
31
Musiikki
OSB.jpg

Oljenkorsi Small Bandin (OSB) musavuosi pamahtaa käyntiin musiikkihistorian kenties merkittävimmällä ajanjaksolla. Ajalla, jolloin rockmusiikki syntyi, tango ja italoiskelmä elivät nousukauttaan ja popmusiikilla korjattiin kauppataseita. 

OSB runsaine yllätysvieraineen tarjoilee iskelmäiloja ja rockriemua villiltä 50-luvulta sekä kuumalta 60-luvulta. Kenties kankeimmankin tanssijalka vetreytyy vipattamaan.

Ilta sisältää myös hulvattoman "Tempaise tuulesta"- musaimpro-osuuden. Yleisö toivoo aiheen ja musiikkilajin, bändi toteuttaa.

Vapaa pääsy! 

Kylätilan buffasta herkullista hiukopalaa pienellä rahalla. Omat juomat saa tuoda mukana.

Muut
Maksullinen

Pien- ja erityisryhmiin keskittyvän Marian Joogakoulun alkeis- perus- ja jatkokurssit jatkuvat Arabianrannassa myös helmikuussa, olet tervetullut mukaan. Lauantaisin myös kahden tunnin teematunteja mm. Keskivartalon vahvistamiseen, erilaisten keskittymis- tai hengitysharjoitusten harjoittelua, Sivananda- ja Flow- joogaa, mantran, äänen käyttö asanaharjoituksessa, pari- tai akujoogaan tutustumista. Ilmoittautumiset ja lisätiedot. www.marianjoogakoulu.fi ja/tai marianjoogakoulu@gmail.com ja Facebook.

 

 

Musiikki
Lapset
Maksullinen

Diipaa doopaa

Musiikki

Juliste.jpg

Arabia Music & Action House kevät 2015

Sarjakuva

korhonen-puupaa-omakuva_web.png

Suomen sarjakuvaseura on jakanut vuoden 2015 Puupäähattu-palkinnon 15.1.2015 sarjakuvataiteilija Kari Korhoselle. 

Kari Korhosen töitä esittelevä näyttely on esillä Galleria Sarjakuvakeskuksessa 19.1.–28.2.15. Mukana on mm. Aku Ankka ja Angry Birds -materiaalia.

 

SARJAKUVAKESKUS

kursseja – sarjakuvakauppa – kahvio – galleria

Hämeentie 150, 00560 Helsinki, Arabianranta

 

Avoinna ma-pe 10–18, la 12–16

Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

helmikuu 2015

helmi
01
Muut
Maksullinen

valmis_Panorama1.jpg

Museon pääsylipun hintaan kuuluvassa kaikille avoimessa yleisöopastuksessa tutustutaan perusnäyttelyihin ja tarinoihin tekniikasta.

Joka kuun ensimmäinen sunnuntai.

Kesto: n. 30 min.

helmi
01
Musiikki

hik_bw.jpg

HIK tarjoaa avoimet ja ilmaiset improkuorotreenit Kääntöpaikalla. Osallistua voi ilman aiempaa laulukokemusta.

HIK on monipuolinen joukko muusikoita, teatterin ammattilaisia sekä innokkaita improvisaation harrastajia, joita yhdistää halu tutkia ääntä, vuorovaikutusta, yhdessä tekemistä, hetkeen sitoutumista ja heittäytymistä. 

http://hik.improvisaatio.net/

Paikka: Kääntöpaikka, Intiankatu 1
Aika: su 1.2. klo 16-19

Laulamme siitä mikä tuntuu tärkeälle - tai merkityksettömälle. Ruma on kaunista. Innostumme, kuuntelemme, haistelemme, maistelemme ja leikimme. Ääni, hiljaisuus, sinä, minä, tässä, kohta, milloin, tarina, alkaa, loppu, kestää, huhtasieni, markka,
hevonen, hän.

helmi
01
Tanssi

63478_10152495890870547_7765649097299299145_n.jpg

 

 

Tervetuloa swingaaviin tanssiaisiin Bokvillanin huvilaan!  Helsinki Traditional Jazz Dance Societyn teetansseissa nautitaan swing-aikakauden tansseista ja tunnelmasta. Teetanssien yhteydessä pidämme pienen, maksuttoman tanssinopetustuokion. 

helmi
02
Muut

VE-klubi-2-2-2015-A-4.jpg

Pyhä on yksinkertaista. Sen tavoittamiseksi ei tarvitse pyrkiä toisiin ulottuvuuksiin. Pyhän yksinkertaisuuden vastakohtia ovat turhasta murehtiminen ja oman elämänsä vertaaminen ulkopuolisiin odotuksiin. Kaikkien ei tarvitse downshiftata, muuttaa maalle ja luopua puolesta omaisuudestaan. Kaikilla ei siihen ole edes varaa. Kaikkien ei tarvitse vetäytyä luostariin. Yksinkertainen elämä on mahdollista tavallisen arjen keskellä. 

Pyhästä yksinkertaisuudesta keskustelevat Jaakko Heinimäkija Kaisa Kariranta. He ovat koulutukseltaan teologeja ja pohtineet erityisesti kristillistä hengellisyyttä. Pitkän linjan tietokirjailija Jaakko Heinimäki on kirjoittanut esipuheen äskettäin ilmestyneeseen Thomas Mertonin Hetkien kirjaan. Kaisa Karirannan esikoisteos Jeesus ja elämisen taito ilmestyi vuonna 2014.

helmi
04
Kirjallisuus
093.JPG

Oletko kiinnostunut kirjallisuudesta, ihmisistä ja ilmiöistä? Käsittelemme kuukausittain erilaisia globaaleja teemoja kuten demokratiaa, maailman konflikteja sekä ihmisoikeuksia. Helmikuussa teemana on rotusorto ja rasismi ja käsiteltävänä kirjana Me tarvitaan uudet nimet (Bulawayo, Noviolet). Lukupiiri kokoontuu Kulttuuri- ja asukastalo Bokvillanin kirjastossa (Hämeentie 125). Tervetuloa mukaan lukemaan ja jakamaan ajatuksia! 

 

 

helmi
04
Musiikki

julkka.jpg

New Generation Mcs

Cold Dogs

Echo

Blue Acid

Katti Kopla

Neemu

helmi
05
Työpaja

005.JPG

Neuleaktivistit tulevat - oletko valmis?

Neuleaktivistit luovat silmukoiden lomassa myös oikeudenmukaisempaa maailmaa! Järjestämme neulegraffiti-mielenilmauksia tärkeiden asioiden hyväksi ja neulomme lahjoituksena esimerkiksi pakolaisleirien asukkaille eri puolille maailmaa. Kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa Bokvillanin kirjastossa teen ja puikkojen merkeissä, myös koukkuajat olette tervetulleita! Löydä sisäinen aktivistisi! 

 

 

 

helmi
05
Elokuva

Photo 11.2.2003 7.10.37 1

Artova Kinon kevään sarja avautuu Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon elokuvalla Tulipää. Tulipää on kertomus kirjailija Algoth Tietäväisen, sittemmin Algot Untolan (1868-1918) alias Maiju Lassilan, Ilmari Rantamalan ja J.I. Vatasen värikkäästä ja monivaiheisesta elämästä. Ristiriitaisen vastaanoton saanutta elokuvaa on pidetty suomalaisena mestariteoksena ja se on ollut Kultainen palmu -ehdokkaana Cannesin elokuvajuhlilla. 

Elokuvan kesto: 155 min 
Elokuva on kielletty alle 16-vuotiailta.
Näytökseen on vapaa pääsy!

Julisteen suunnittelija Erkki Ruuhinen, valokuvaaja Pirjo Honkasalo.

helmi
06
Teatteri
mind-544404_640[1].png

Improvisaatio workshop järjestetään nyt toista kertaa Kulttuuri- ja asukastalo Kääntöpaikalla (Intiankatu 1). Tapahtumassa tehdään esittävää improvisaatioteatteria yhteen hiileen puhaltaen ja avoimin mielin. Osallistujille ei ole mitään vaatimuksia ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Tapahtumaan voi tulla vain katselijaksi, jos esiintyminen ei vielä houkuttele. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

helmi
07
Tanssi

Lauantaina 7.2. tanssitaan Lindy hopia Kääntöpaikalla (Intiankatu 1).

Lindy Hop on parin väliseen kommunikointiin perustuva rytminen tanssi, joka mullisti aikoinaan länsimaisen paritanssikäsityksen erityisesti vapaamuotoisuudellaan ja uusilla näkemyksillä parin osapuolten rooleista.

Vuonna 1928 New Yorkin Harlemissa syntynyt tanssi on tunnettu vuosikymmenien aikana useilla eri nimillä, kuten Jitterbug, Jive, Jitterbug Jive, Rock and Roll, East Coast Swing, West Coast Swing, Boogie Woogie jne. Tanssista käytetyt eri nimitykset ovat kuvastaneet Lindy Hopin eri tyylien runsasta kirjoa.

Kurssilla keskitytään erityisesti 1950- ja 1960-lukujen tyyleihin perustuvaan versioon.

Aiempaa tanssikokemusta tai omaa paria ei tarvita. Kurssilla on parinvaihto. Osanottajilla tulisi olla sisäkengät.

Ohjaajana toimii Harri Heinilä, jolla on vuosien kokemus kyseiseltä ajanjaksolta lähtöisin olevien tanssijoiden kanssa työskentelemisestä. Hän myös viimeistelee parhaillaan tulevaa väitöskirjaansa “Harlem and Jazz Dance”, jossa Lindy Hopilla on keskeinen rooli.

Tilaisuus on ilmainen.

Tervetuloa!

helmi
07
Teatteri

Kumpulan Komediaklubi.jpg

Helmikuussa taas nauretaan! 

Lavan ja katsojien mielet sekä sydämet valoittavat helmikuussa hulppeat koomikot eri puolilta Suomea, Kemistä Tapanilaan. 

Illan isäntänä toimii loistava Stand up -koomikko Heikki Vilja ja esiintyjäkaartin muodostavat: 

Stand Up Koomikko Toni Jyvälä
Henry Lehto
Anna Rimpelä
Olli Siiki
Stand up -koomikko Harri Soinila
Stand up -koomikko Tuula Kolehmainen
Joel Herman

Sama meno kuin ennenkin, omat vapaavalintaiset virvokkeet mukaan ja 10€ käteistä ovelle. 

Ovet aukeavat 18:30. Tervetuloa!

helmi
08
Muut

Perinteinen sunnuntaikirpputori Kulttuuri- ja asukastalo Kääntöpaikalla. Pöydät ovat maksuttomia. Pöytävaraukset www.arabianasukastalot.fi > Toiminta > Sunnuntaikirpputorit

helmi
08
Musiikki
kuulovillaNykymusiikin siisteimpiä vekottimia ja hauskimpia keksintöjä esitellään ilmaistapahtumassa sunnuntaina 8.2.2015 Bokvillan-huvilassa osana Musica nova -festivaalia.Koko päivän kestävässä tapahtumassa kokeillaan viidessä ohjelmapisteessä outoja soittimia, luodaan omia äänimaisemia, tutustutaan tietokonemusiikkiin, piirretään nuotteja väreillä ja ohjataan improbändiä. Ulkona pihalla odottaa talvinen musiikkileikkipuisto. Päälavalla esiintyy nykymusiikille omistautuneita muusikoita, jotka esittävät valittuja teoksia. Tapahtuman järjestää Korvat auki ry.

helmi
10
Kirjallisuus

lukupiiriArabianrannan kirjaston Lukupiiri kokoontuu kerran kuussa Aralis-kirjastokeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsevassa Kirjastoteatterissa. Tervetuloa uudet ja vanhat osallistujat!

Seuraava kokoontuminen on tiistaina 10.2.2015 klo 14.00, kirjana Per Pettersonin Kirottu ajan katoava virta.

helmi
11
Musiikki

SkeittiKisa2 (2).jpg

Skeitti Jamit

Skeittikisat vedetään jami tyylillä

ja parhaat palkitaan

Live Dj Paikalla

Luvassa

Safkan

Tekoa!

helmi
12
Muut

TT_heinakuu.jpeg

 

Taide aktivoi kerran kuukaudessa 12 kaupunginosaa Helsingissä vuonna 2014. Kuvataiteilija Erkki Soininen saapuu kevään aikana kirjastoihin esittelemään jokaisen toteutuneen tapahtuman, jotka kaikki edustavat eri taiteen aloja. Tule paikalle kuulemaan ja kokemaan, kuinka taide herätti tutun kaupunginosan eloon. Kirjastot ovat valikoituneet tapahtumapaikkojen läheisyydestä.

Arabianrannan kirjastossa projektiin tutustutaan torstaina 22.1 ja 12.2 klo 18

Tapahtumaan vapaa pääsy! Tervetuloa!

helmi
14
Näyttely

Tuo kaverisikin museoon Ystävänpäivänä la 14.2.!

Ohjelmassa mm. tekniikan työpaja ja omatoimista puuhaa.

Tervetuloa!

ks. lisätiedot www.tekniikanmuseo.fi

helmi
15
Muut

1422260815 Annalan huvila etikettikuva Tupu

Annalan perinteikäs laskiaistapahtuma koko perheelle. Poniratsastusta.  Annalan sisätiloissa myydään hernerokkaa ja laskiaispullia, lapsille kasviaiheista askartelua. Siemeniä myynnissä kevätkylvöihin ja ARPAJAISET! Jos lunta riittää, mäenlaskuun ota mukaan pulkka tai liukuri sekä ulkoiluun sopiva varustus. Pitkiä pellavia!

helmi
15
Muut

Tervetuloa karistamaan stressiä Kääntikselle su 15.2. naurujoogan avulla. Mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet, jooga-alusta ja vesipullo. Tunnin vetää naurujoogaohjaaja Jepa Pihlainen. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Ethän saavu flunssaisena - flunssat leviävät tunnetusti naurujoogassa tehokkaasti.

Naurujoogan jälkeen tilassa on tarjolla sanatonta improvisaatiota - niin ikään avoin ja maksuton tilaisuus - jonne olet toki myös kovin tervetullut. Impron info:
https://www.facebook.com/events/318952961634311/

helmi
15
Tanssi

 

(In English, see below)

Tervetuloa improvisoimaan ilman ymmärrettävän kielen sanoja. Meillä on aikaa 2,5 h, tila, soittimia (piano, rummut, tuo halutessasi omia soittimia mukaan) ja kehomme. Voimme tanssia, nauraa, laulaa tai puhua gibberishiksi, musisoida, lepäillä, olla vaan. 

Lähtökohtana on tapahtuman ennaltamäärittelemättömyys ja toisten tilassa olevien kunnioittaminen sekä sitoutuminen siihen, ettemme puhu ymmärrettävää kieltä. Aiemmissa vastaavissa tapahtumissa on tanssittu, laulettu, joogattu, lepäilty, katseltu toisten tekemisiä... muoto on vapaa, tervetuloa tekemään yhdessä!

Tapahtuman aluksi määritämme tämän kerran säännöt ja aloitamme yhteisellä viiden minuutin hiljaisella meditaatiolla. Saavuthan ajoissa! Etenkin ensikertalaisen on hyvä kuulla ohjeistus kokonaan. Odotathan myöhästyessäsi tuulikaapissa 15.30-15.45, jotta alku saadaan sujumaan rauhallisesti. Jos et pääse saapumaan ennen tasan puolta kuutta, tervetuloa myöhemmin. Jätämme mattimyöhäsille tuulikaapin oveen kirjalliset ohjeet tapahtumasta. :)

Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa ♥

Tällä kerralla sanattoman lämppärinä on tarjolla naurujoogaa klo 14-15,https://www.facebook.com/events/1543956699221301/

 

You are warmly welcome to improvise without talking with words. We have 2,5 hrs of time, the space, musical instruments (piano, drums, please bring your own instruments also) and our bodies. We can dance, laugh, sing or talk in gibberish, play music, rest, just be.

It is and can not predetermined what will happen. But we'll appreciate the others building the happening with us and we will all be engaged to not speak with understandable languages. In previous sessions, we've been dancing, singing, doing yoga asanas, resting, watching what others are doing... the form is really free. Welcome to contribute and work it out together!

As a starting point we'll clarify the rules of this time together and have a five minutes silent meditation. It is essential to arrive in time, especially for first-timers! If you arrive late, please wait in the vestibule from 3.30 pm to 3.45 pm to guarantee that rule clarifying and meditation will feel safe and meaningful. If you are unable to arrive before 3.30 pm, you can enter after 3.45. For late arriving people there will be written instructions at the door of Kääntöpaikka. :)

The event is free and open to everyone. As a non-verbal practice it will not be more difficult to non-native speakers of either Finnish or English. Please feel welcome ♥

If you want some kind of warm up before impro, our staff recommends laughter yoga session just before this at 2 pm - 3 pm at Kääntöpaikka. It is also free and you are welcome to join!

helmi
16
Kirjallisuus

Klubibanneri 16.2..jpgViisas elämä -klubit jatkuvat!

helmi
18
Elokuva
Maksullinen

1424006493 10981858 384961351665205 6311161166210442336 nKino Sherylin testausnäytökset nyt keskiviikkona!

Ennen virallisia avajaisia yleisöllä on mahdollista päästä kurkistamaan uuteen elokuvateatteriin kahden näytöksen voimin keskiviikkona 18.helmikuuta!

Kahden testinäytöksen ideana on testata Kino Sherylin valmistuvaa tilaa ja laitteistoa. Tämän takia kaksi näytöstä on myös testaushinnoissa eli näytösliput vain huokeat 3,5€/näytös !

Illan näytökset klo 17:30 ja 20:00 elokuvat ovat:

klo 17:30 dokkarinäytös
Miia Tervon "Lumikko" (2009)
Jussi Lehtomäen "Aamulla viemme lapset metsään" (2012)

klo 20:00 fiktionäytös eli Antti Heikki Pesonen-ilta!
Pesosen "Henkisesti läski" (2008)
Pesosen "Korsoteoria" (2012)

helmi
19
Työpaja
005.JPG

Neuleaktivistit tulevat - oletko valmis?

Neuleaktivistit luovat silmukoiden lomassa myös oikeudenmukaisempaa maailmaa! Järjestämme neulegraffiti-mielenilmauksia tärkeiden asioiden hyväksi ja neulomme lahjoituksena esimerkiksi pakolaisleirien asukkaille eri puolille maailmaa. Kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa Bokvillanin kirjastossa teen ja puikkojen merkeissä, myös koukkuajat olette tervetulleita! Löydä sisäinen aktivistisi! 

helmi
19
Elokuva

Artova Kino esittää  35:mm:n filmiltä dokumenttielokuvan Oliver Messiaen Et Les Oiseaux (1974). Olivier Messiaen (1908-1992) oli ranskalainen säveltäjä, urkuri ja intohimoinen lintuharrastaja.  Denise Tualin ja Michel Fanon dokumentti valottaa itseoppineen, 8-vuotiaana säveltämisen aloittaneen taiteilijan musiikkiin kietoutunutta elämää.  Elokuva esitetään yhteistyössä Suomen Ranskan instituutin kanssa.

helmi
21
Muut

ikoniIkonimaalari Anneli Auramo kertoo ikoneistaan ja ikonimaalauksesta sekä maalauksessa tarvittavista työvälineistä.
18 vuotta ikonimaalausta opiskellut Auramo pitää ikoniensa esikuvana erityisesti vanhaa bysanttilaista maalausperinnettä ja käyttää maalauksissaan myös sekä kreikkalaista että venäläisen Andrei Rublevin kehittämää novgorodilaista tekniikkaa.

Taidehuone Ellen, lauantaina 21.2. 2015 klo 12–16

 

helmi
22
Muut
Maksullinen
Meditaatio -matka omaan itseen.jpg

Meditaatio auttaa sinua rauhoittamaan mieltäsi, sekä kehittää kykyäsi kuunnella intuitiotasi. Mukaan meditaatioon pyydämme enkelit, sielumme ja muut taivaiset apujoukot. Meditaatio ei edusta mitään uskontoa, vaan on matka omaan sisimpäämme ja sopii kaikille. Lämpimästi suositeltavaa!

Hinta 15eur, sisältää teetarjoilun. 
Maksu käteisellä paikan päällä, tai etukäteen tilille. 

Mukaan tarvitset mukavat vaatteet ja avoimen mielen. Meditaatioasennon saa kukin itse valita, tilassa on jumppamattoja ja fleecevilttejä. Meditaatiossa voidaan käyttää (ohjaajan) rumpua / soivaa kulhoa.Meditaation jälkeen rentoa keskustelua ryhmässä. 

Ilmoittaudu mukaan jo nyt: ulla@intuitioni.com ja 040-7278458 tai yv:llä (viimeistään 17.2. mennessä)

Etukäteen maksua varten tilitiedot: 
FI55 5723 0220 3680 83 (Intuitioni). 
Viesti: meditaatio+pvämäärä+osallistujan nimi.

helmi
22
Sarjakuva
piperi8.jpgAnna-Leena Kankaanpää ja Taina Hakala lukevat valkokankaalta ääneen omia sarjakuviaan ja Tuija Markonsalon kollaasitaidekirjasta Piperipotta, sekä otteita Sanna Ala-Ojalan sarjakuva-albumeista. Huomenna on se päivä niminen albumi on liikuttava teinipäiväkirja ja Ättä ääriolosuhteissa taas humoristinen, perhe-elämän todellisuutta valottava teos.
helmi
23
Kirjallisuus
Leila_Valtonen_FB-mainos-2.jpgTervetuloa Viisas elämä -klubille maanantaina 23.2. klo 18-20!
helmi
28
Sarjakuva
Lapset

lasten_lauantai-sara-valta.pngTervetuloa! Lasten lauantai on ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille, joka kuun viimeisenä lauantaina. Jätä aikuisesi parkkiin Sarjakuvakeskuksen kauppa-kahvioon ja tule askartelemaan ja piirtämään!

helmi
28
Ruoka
Maksullinen

1422443424 raakaruoka aamupala

Luonnollinen ja puhdas ravinto – virkeyttä ja voimaa aamiaisesta ja vähän herkuistakin

Kurssilla pureudutaan terveelliseen, luonnolliseen ja puhdistavaan raakaruokaan aamiaisten ja vähän herkkujenkin kautta! Miten luonnonmukainen ravinto parantaa aineenvaihduntaa, elimistön tasapainoa ja auttaa painonhallinnassa ja miten voi herkutella superterveellisesti makeanhimon yllättäessä? Helmikuun kurssilla valmistamme herkullisia aamupalavaihtoehtoja ja opettelemme valmistamaan raakasuklaata!

Laatupäivitä kehosi ja tule nauttimaan terveellisestä ja herkullisesta lauantaiaamupäivästä Kumpulan Kylätilaan.

Lauantai 28.2.2015 klo 12.30-15.00

Hinta 34 eur

Ilmoittautumiset 26.2.2015 mennessä hanna@sportslady.fi tai Hanna AnttiPoika

050-3243 862 (paikkoja rajoitettu määrä)

helmi
28
Musiikki

UusiOSB.jpgOljenkorsi Small Band-musailloissa musiikkilajit ja aihepiirit vaihtelevat. Luvassa rockia, poppia, iskelmää, swingiä, kantria ja vähän muutakin.

Muut
Maksullinen

Pien- ja erityisryhmiin keskittyvän Marian Joogakoulun alkeis- perus- ja jatkokurssit jatkuvat Arabianrannassa myös helmikuussa, olet tervetullut mukaan. Lauantaisin myös kahden tunnin teematunteja mm. Keskivartalon vahvistamiseen, erilaisten keskittymis- tai hengitysharjoitusten harjoittelua, Sivananda- ja Flow- joogaa, mantran, äänen käyttö asanaharjoituksessa, pari- tai akujoogaan tutustumista. Ilmoittautumiset ja lisätiedot. www.marianjoogakoulu.fi ja/tai marianjoogakoulu@gmail.com ja Facebook.

 

 

Musiikki

Juliste.jpg

Arabia Music & Action House kevät 2015

Sarjakuva

korhonen-puupaa-omakuva_web.png

Suomen sarjakuvaseura on jakanut vuoden 2015 Puupäähattu-palkinnon 15.1.2015 sarjakuvataiteilija Kari Korhoselle. 

Kari Korhosen töitä esittelevä näyttely on esillä Galleria Sarjakuvakeskuksessa 19.1.–28.2.15. Mukana on mm. Aku Ankka ja Angry Birds -materiaalia.

 

SARJAKUVAKESKUS

kursseja – sarjakuvakauppa – kahvio – galleria

Hämeentie 150, 00560 Helsinki, Arabianranta

 

Avoinna ma-pe 10–18, la 12–16

Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

Näyttely
Maksullinen

1421675637 TM perhe traktorilla4 credit marissa tammisalo

Tekniikan museon pyöreästä hallista löytyy tekniikan tarinoita joka lähtöön. Perusnäyttelyt kertovat tarinaa suomalaisista ja suomalaisten elämästä, miten arki on muuttunut vuosisatojen vaihtuessa ja miten teollisuus on kehittynyt.

Näyttelyihin voi tutustua pääsylipun hinnalla myös hauskan mobiilipelin tai audio-opastuksen avulla tai pienten lasten kanssa kummituksen kuvasuunnistuksella.

Näyttely

Kääntöpaikan gallerian helmikuun taiteilija on Leena-Kaisu Hattunen.

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely
Alone Together II pieni.jpgMona Hoelin maalauksia Arabianrannan kirjastossa helmikuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.
Näyttely

Taiteilijayhteisö Kolmannen kerroksen jäsenet tarjoavat silmänruokaa ART & NAM -taidenäyttelyssä. Näyttely huipentuu ravintolapäivänä 15.2. taiteellisia herkkuja tarjoilevaan, Kolmannen kerroksen ja Taidehuone Ellenin ruokatapahtumaan.

3.–15.2.2015 Galleria Kolmas kerros. Avoinna ti–pe klo 13–18, la–su klo 12–16

Kirjallisuus
Lapset

satuhetki

Satutuokiossa luetaan satuja ja tarinoita! Ja jutellaan kivoista ja kiinnostavista asioista! Tervetuloa mukaan! Keskiviikkoisin klo 9.30-10.00 Arabianrannan kirjastossa. Kaikki osallistujat saavat Satupassin johon voi kerätä tarroja!

Työpaja

HackYourHeritage-some.jpg

Hack4FI – Hack your heritagen avulla suomalaiset avoimet kulttuuriaineistot hyötykäyttöön!

Kulttuurihackathon kokoaa yhteen koodareita, designereita, muisti- ja kulttuuriorganisaatioita, taiteilijoita, graafisia suunnittelijoita sekä muita avoimesta kulttuurista kiinnostuneita työstämään avoimia kulttuuriaineistoja ja luomaan vanhasta uutta. Lopputuloksena on uusia kulttuurituotteita, palveluita ja palvelukonsepteja sekä ratkaisuja muisti- ja kulttuuriorganisaatioiden konkreettisiin ongelmiin.

Hackathon tarjoaa sekä osallistujille että kulttuuriperintöorganisaatioille mahtavan mahdollisuuden verkostoitua, solmia uusia yhteistyökuvioita sekä luoda uusia teoksia, palveluita ja konsepteja yhdessä tehden.

Hackathon järjestetään 6.-8.2. Helsingissä Aalto Media Factoryssa (http://mediafactory.aalto.fi/contact-us/). Avajaisviikonlopun aikana aloitetaan projektien suunnittelu ja työstö. Tämän jälkeen alkaa vapaaehtoinen kuuden viikon projektien työstövaihe, joka huipentuu 26.3. järjestettävään päätösgaalaan.

Ilmoittautumiset helmikuun hackathon viikonloppuun 29.1. klo 12 mennessä: http://hack4.fi/ilmoittautuminen/

Hackathonin järjestää Avoin GLAM -verkosto opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana.

Työpaja
Maksullinen

1421674555 tyopaja TM poika credit tekniikan museo

Tutustu tekniikkaan tekemällä!

Tekniikan museo järjestää suosittuja tekniikka-aiheisia työpajoja koulujen hiihtolomaviikolla.

la-su 14. - 15.2. klo 15

ti - su 17. - 22.2. klo 15

 

Kesto: n. 1h

Työpajamaksu: 5 €

Ikäsuositus: 8v.-> tai vanhempien seurassa

 

HUOM!

la 14.2. Ystävänpäivänä kaksi yhden hinnalla sisään!

Muut
1958007_1487339791528813_9217128384071171371_n.jpg

Jaetaan-juhlat ovat nimensä mukaisesti jakamisen juhlat. Näissä juhlissa kaikki ohjelma ja tarjoilu ovat sellaista, mitä joku haluaa jakaa toisten ihmisten kanssa ilman vaatimusta maksusta tai vaihdosta. Juhlat pidetään Bokvillanin huvilassa osoitteessa Hämeentie 125. Tapahtuma on kaikille avoin.

 

Sarjakuva
Lapset
Maksullinen

1421243216 elainten talviolympialaiset web (1)

Sarjakuvakeskuksen hiihtolomakurssi on teemaltaan eläinten talviolympialaiset! Tutustumme erilaisiin urheilulajeihin ja keksimme itse lisää. Mikä laji sopii millekin eläimelle? Onko jääkarhu hyvä hiihtämään? Entä miten pingviini pärjää lumilaudalla? Aihetta lähestytään sarjakuvan, tipsiveistosten ja pienlehtien kautta.

Kursille kannattaa ottaa eväät mukaan. Eväille on lämmitysmahdollisuus. Materiaalit kuuluvat kurssihintaan.

KURSSITIEDOT:

Ajankohta: 16.–18.2.15 klo 10–15

Ikäryhmä: 7–12-vuotiaat


Hinta: 70 € (sisarusalennus 25%)

Elokuva
Maksullinen

Where there is a man, there is a war, there are memories but is there place for oblivion?

Oblivion is the story of a war veteran haunted by the past. He tries to fall into a standard but the trauma holds him tight.
The story of this individual is the same as everyone's, we live everyday with our memories but do we have the power to choose which of them stay with us?

The performance is part of Tiia-Mari Mäkinen’s studies at Metropolia University of Applied Sciences, on the Degree Programme in Performing Arts. The performance is a display of the experience achieved during a internship studies on the zone of directing.

Creation & On Stage: Tiia-Mari Mäkinen and Olivier Leclair
Direction: Tiia-Mari Mäkinen

Dates of performances:
19.2.2015. / 19.00
20.2.2015. / 19.00
21.2.2015. / 14.00

All performances take place at
Helsinki Metropolia University of Applied Sciences,
Tanssistudio,
Hämeentie 161,
00560 Helsinki

Duration:
45 minutes

Age-limit:
+ 10

Ticket prices:
5 € / 3,5 € - only cash is taken

Ticket reservations:
oblivionticket@gmail.com

Elokuva
Maksullinen

10981858_384961351665205_6311161166210442336_n.jpgSuuri hetki on vihdoin koittanut!

Kirjallisuus

ve-klubi-fb-cover.jpgBasam Booksin suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti! Tule kuuntelemaan kiinnostavia luennoitsijoita kustantamon tiloihin maanantai-iltaisin klo 18–20.

Muut
Maksullinen

Galleria Kolmannessa kerroksessa järjestetään kirpputori 27. ja 28.2. klo 12-16. Myynnissä kaikenlaista keittiöön liittyvää – ja vähän muutakin.

maaliskuu 2015

maalis
01
Muut
Maksullinen

Yleisöopastus tutustuttaa Tekniikan museon perusnäyttelyihin pääsylipun hinnalla.

maalis
01
Teatteri

halihetki.png

(in English below)

Tervetuloa Avoimiin improharkkoihin Kääntöpaikalle ♥ Ensi kerralla Sorrettujen teatteria ja forum-teatteria.

Augusto Boal (1931-2009) oli brasilialainen teatteriohjaaja, joka kehitti sorrettujen teatterin. Boalin kuuluisimpia menetelmiä on forum-teatteri. Forum-teatteri on yleisöä osallistava teatterimuoto, jossa on omat sääntönsä. Forum-teatterin tarkoituksena on käsitellä, keskustella ja kokeilla miten erilaiset toimintatavat vaikuttavat tilanteisiin, joissa ilmenee sortoa. Keskustelun ja osallistumisen myötä pyritään yhteisön, ja yksilöiden voimaantumiseen.

Boal tähtäsi sorrettujen teatterillaan konkreettisesti maailman muuttamiseen. Hän halusi aktivoida yleisön teatterin avulla toimimaan myös oikeassa elämässä sortoa vastaan ja yhteiskunnan muuttamiseksi.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ei tarvi aiempaa kokemusta.--- English ---

Welcome to an Open Theatre Improvisation practice at Kääntöpaikka ♥ The next practice session is dedicated to the Theatre of the Oppressed and Forum theatre.

Augusto Boal (1931 - 2009) was a Brazilian theatre director, writer and politician. He was the founder of Theatre of the Oppressed, a theatrical form originally used in radical popular education movements. Boal's techniques use theatre as means of promoting social and political change. In the Theatre of the Oppressed, the audience becomes active, and as "spect-actors" they explore, show, analyse and transform the reality in which they are living.

The event is free and open for everyone. No previous experience needed.

maalis
02
Kirjallisuus

Katrina-Berg-ja-Sakari-Valtonen-FB-cover1.jpgViisas elämä –klubilla 2.3. klo 18-20 kääntäjä Sakari Vainikka ja Basam Booksin kirjailija Katrina Berg keskustelevat kuoleman jälkeisestä elämästä, henkiolennoista ja sielunvapautuksesta. Mahtuvatko demonit ja harhahenget nykyaikaiseen maailmankuvaan?

maalis
03
Muut
Maksullinen

SAUNAhERMANNImuokattava JPG.JPGStadin Slangi Ry alkaa saunomaan Sauna Hermannissa 3.3 joka toinen tiistai. Jäsenhinta on 7€ ja ilman jäsenyyttä 8€ ja 10€. Ensimmäisessä slangibastussa trubaduuri. Sauna Hermanni on yksi kolmesta jäljellä olevasta korttelisaunasta Helsingissä ja toiminut 50-luvulta lähtien. Meiltä voit vuokrata pyyhkeen, kylpytakin ja ostaa virvokkeita ja syötävää. Ruokalistalla mm. sillivoileipiä ja makkaraa. Tutustu myös sivuihimme www.saunahermanni.fi, https://www.facebook.com/saunahermanni?ref=hl ja Instagram saunahermanni.

maalis
03
Musiikki

Alone Together_TR.jpgLyömäsoittaja Tommi Rautiaisen uniikki soolokonsertti.

maalis
03
Elokuva

Talvivaaran Miehet -elokuvan erityisnäytös! Paikalla huimia panelisteja!

maalis
05
Elokuva

hassut hurjat hirviot

Max on väärinymmärretty, yksinäinen poika, joka pakenee ihmeelliseen hirviöiden maailmaan. Hirviöt pitävät Maxia kuninkaanaan, ja Max lupaa auttaa heitä rakentamaan onnellisen valtakunnan. Kuninkaana oleminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa. Elokuva perustuu Maurice Sendakin samannimiseen lastenkuvakirjaan.

maalis
08
Musiikki
Maksullinen

1422438516 studio lauri leinonen.kuva

Studio Lauri Leinosen lauluryhmä esittää ohjelman nimeltään "Kertojat"Loppukirissä.

Arabiankatu 19 Asunnuntaina 8.3.2015 klo 15.00.

Ohjelman ja kahvin hinta on 15/10 euroa

 

maalis
09
Muut

Viikin Marttojen Piia Hirvonen pitää meille illan parvekeviljelystä. Tarjolla pientä syötävää ja kahvia 2 euron hintaan, Tervetuloa.

maalis
11
Musiikki

julgga.jpgArabia Music & Action House

maalis
12
Elokuva

ArtovaKino logoRGB 1000x1000px

Tule ja katso on Elem Klimovin vuonna 1985 ohjaama neuvostoliittolainen elokuva, joka sijoittuu toisen maailmansodan aikaiselle Valko-Venäjälle. Teini-ikäisen päähenkilö Floryan hahmo, joka haluaa lähteä sotaan kotimaahansa hyökänneitä saksalaisjoukkoja vastaan, perustuu Staliningradin piirityksestä selvinneen ohjaajan omiin muistoihin ja kokemuksiin. Runollisesti kuvattu, viipyilevä elokuva murtaa uskomuksia sotaan liittyvästä sankaruudesta ja pyhyydestä. 145 min, 16 mm, K16, tekstitetty suomeksi.

maalis
14
Muut
Lapset
junaratajuhlat_flaba_2015.jpgArabian asukastalojen leikkilauantain kestosuosikki junarata saapuu taas vihellellen Kääntöpaikalle.
maalis
15
Musiikki
Lapset
Maksullinen

Tervetuloa laulamaan ja leikkimään Pienestä laulusta iso ilo -muskariin Tapahtumakeskus Koskenrantaan sunnuntaina 15.3. klo 10.30. Ohjaajana musiikkileikkikoulunopettaja Tuuli Paasolainen. Liput 5 e/ lapsi (kaksi saman perheen lasta 8 e), aikuiset ilmaiseksi. Muskariin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Muskari on suunnattu 0 -7 -vuotiaille, mutta kaikenikäiset tervetuloa!

maalis
15
Muut
Maksullinen
Sporttinen sykevoimapäivä sunnuntaina 15.3.
maalis
15
Elokuva
Maksullinen

Luonnollinen ja puhdas ravinto – virkeyttä ja voimaa aamiaisesta ja vähän herkuistakin

maalis
16
Kirjallisuus
Klubi 16.3..jpgViisas elämä –klubilla FLT Ravintovalmentaja ja Basam Booksin tuleva kirjailija Annika Havaste kertoo suoliston hyvinvoinnista. Illan aikana selviää, millainen ruokavalio hellii suolistoa ja mitä voi itse tehdä edistääkseen suolistonsa hyvinvointia.
maalis
19
Elokuva
Lapset

ArtovaKino logoRGB 1000x1000px

Ella Lemhagens film bygger på Moni Nilssons populära böcker om Tsatsiki och hans coola, ensamstående mamma. Det är en känslostark och rolig film som ger uppslag till samtal om identitet, familjekonstellationer och längtan.

maalis
21
Muut
Maksullinen

488019_563089233764262_428338803_n.jpgSauna Hermanni järjestää jo perinteeksi muodostuneen discon 21.3 kello 17.00. DJ Ari Parviainen soittaa levyjä70, 80 ja 90-luvuilta discopallojen ja värivalojen alla. Saunomme, tanssimme ja laulamme. Tarjolla hieman suolaista ja juhlajuomaa. Lisää tietoja https://www.facebook.com/events/1520103584943722/?ref_dashboard_filter=upcoming Liput ennakkoon saunalta 10€/kpl.

maalis
22
Muut
Maksullinen

20140716_095317-1.jpgVuotuisen Maailman vesipäivän kunniaksi aikoinaan vesilaitokseksi rakennetuissa tiloissa toimiva Tekniikan museo järjestää vesiteemaista ohjelmaa koko perheelle!

maalis
23
Kirjallisuus
Tara_Lange_FB-mainos.jpgViisas elämä –klubilla Basam Booksin tuleva kirjailija Tara Lange kertoo vihermehujen uskomattomista terveyshyödyistä. Illan aikana selviää, miten lapset voi houkutella syömään terveellisemmin vihermehujen avulla ja miten mehut parantavat myös aikuisen elämänlaatua monin tavoin. Tule kuuntelemaan mielenkiintoista luentoa Basam Books -kustantamon tiloihin, tarjolla on maistiaisia vihermehuista ja luvassa hyvä tunnelma! Voit myös ostaa illan aikana edullisesti Basam Booksin kirjoja. Suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti!
maalis
25
Timeklo 18-21
Musiikki
rockilta25 3.pngRock ilta
maalis
26
Muut

artova kevatkokous juliste 2015

 

Tervetuloa Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry:n kevätkokoukseen torstaina 26.3. klo 18 Arabianrannan kirjastoon, Hämeentie 135 A. 

Alustajina Kino Sheryl, Arabianrannan uusi elokuvateatteri kertoo kuulumiset

Kokouksessa esitetään edellisen vuoden toimintakertomus, yhdistyksen tilit, tilintarkastajan lausunto, sekä päätetään tilien hyväksymisestä, vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Printtaa juliste kokouskutsusta vaikkapa käytäväänne tästä artova_kevatkokous_juliste_2015.pdf

Kokousmateriaalit
Esityslista esityslista_kevatkokous_2015.pdfToiminnantarkastajan lausunto toiminnantarkastuskertomus_allek_2014.pdf
Toimintakertomus TOIMINTAKERTOMUS_2014.pdf
Tilinpäätös tilinpaatos_2014.pdf

Tule mukaan aktiivisen kaupunginosayhdistyksen toimintaan!

maalis
28
Sarjakuva
Lapset
tipuset_FINAL01.jpgTervetuloa! Lasten lauantai on ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille joka kuun viimeisenä lauantaina. Jätä aikuisesi parkkiin Sarjakuvakeskuksen kauppa-kahvioon ja tule askartelemaan ja piirtämään!
maalis
28
Muut
Maksullinen
F&S-Tanssiteemapäivä lauantaina 28.3. klo 13-17
maalis
28
Musiikki

UusiOSB.jpgOljenkorsi Small Band-musailloissa musiikkilajit ja aihepiirit vaihtelevat. Luvassa rockia, poppia, iskelmää, swingiä, kantria ja vähän muutakin.

maalis
29
Musiikki
Lapset
Maksullinen

Tervetuloa Pienestä laulusta iso ilo -muskariin laulamaan ja leikkimään Tapahtumakeskus Koskenrantaan sunnuntaina 29.3. klo 10.30. Ohjaajana musiikkileikkikoulunopettaja Tuuli Paasolainen. Liput 5 e/ lapsi (kaksi saman perheen lasta 8 e), aikuiset ilmaiseksi. Muskari on suunnattu 0 -7 -vuotiaille, mutta kaikenikäiset tervetuloa! Muskariin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

maalis
29
Muut

vaalipaneeli korjattu 23.3Kaupunginosayhdistys Artova järjestää eduskuntavaalien alla vaalipaneelin asukastalo Bokvillanissa. Teemoina paneelissa ovat ainakin perhe, kulttuuri ja ympäristö. Näistä aiheista toivomme asukkaiden ja alueen toimijoiden kysymyksiä, joita voimme ehdokkaille esittää. Osallistu ja vaikuta!

Mukaan jo pyydetyt ja lupautuneet eduskuntavaaliehdokkaat:

Matti Parpala, Kokoomus
Sara Paavolainen, SDP
Kaisa Hernberg, Vihreät
Krista Juurikko, Perussuomalaiset
Veronika Honkasalo, Vasemmistoliitto
Johan Ekman, RKP
Teppo Säkkinen, Keskusta
Lauri Alhojärvi, (SKP) pienpuolueet

Tule paikan päälle kuulemaan ehdokkaiden vastaukset.

Yhteistyössä Arabian asukastalo ry

Arabian alueen vaalipaneeli 29.3.2015
Sunnuntaina 29.3.2014 klo 14:00 – 16:00
Arabianranta, Kulttuuri- ja asukastalo Bokvillan, Hämeentie 125.
Tapahtuman aikana auki myös  Kaffila Bokvillan

maalis
30
Elokuva
lustraatio.jpgArabianrannan kirjasto ma 30.3.2015 klo 18.00
maalis
31
Muut

EkoPharmapaiva 31032015.JPGEkoPharma on suomalainen luomukosmetiikkasarja,

maalis
31
Musiikki
_MG_8749~0.jpgJazzpianotriomusiikkia, omia sävellyksiä ja sovituksia jazzklassikoista. Luvassa myös vierailijoita.
Musiikki

Juliste.jpg

Arabia Music & Action House kevät 2015

Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Kirjallisuus
Lapset

satuhetki

Satutuokiossa luetaan satuja ja tarinoita! Ja jutellaan kivoista ja kiinnostavista asioista! Tervetuloa mukaan! Keskiviikkoisin klo 9.30-10.00 Arabianrannan kirjastossa. Kaikki osallistujat saavat Satupassin johon voi kerätä tarroja!

Elokuva
Maksullinen

10981858_384961351665205_6311161166210442336_n.jpgSuuri hetki on vihdoin koittanut!

Kirjallisuus

ve-klubi-fb-cover.jpgBasam Booksin suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti! Tule kuuntelemaan kiinnostavia luennoitsijoita kustantamon tiloihin maanantai-iltaisin klo 18–20.

Näyttely

IMG_3206.JPGTuulia Yli-Luopa, maalauksia

Näyttely

karhu2.jpgNelli Nion maalauksia Arabianrannan kirjastossa maaliskuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.

Muut
Maksullinen
Stand up valtaa Kumpulan kylätalon taas 7.3.! Lavalla Jukka Lindström (Noin viikon uutiset), Kaisa Pylkkänen, Saana Peltola, Henric Chezek, Pietari Vihula, Nathaniel Davis, Jenni Keväänvirta ja Hannes Mattila. Illan emäntänä Bahar Tokat. Ei baaria, omat juomat mukaan. Liput 10€ (cash), klo 19, Ovet 18:30. Ei lapsille.
Musiikki
Maksullinen

ARABIAN KEVÄT -konserttisarja

Kirjallisuus
Lapset

vauvaloru.pngTERVETULOA VAUVALORUTTELEMAAN ARABIANRANNAN KIRJASTOON.

Muut
Maksullinen
Welcome to hatha yoga class every Wednesday klo 17:30-18:30 at Intiankatu 1.

huhtikuu 2015

huhti
04
Elokuva
Maksullinen

Armi elää!

Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta. Se kertoo naisesta, joka loi Marimekon sekä sen puhdaslinjaisen tyylin, jota on opittu pitämään modernin suomalaisen muotoilun synonyymina. Niin johtajana kuin yksityishenkilönäkin Armi Ratia oli rohkea ja rajaton, kohtuuton ja kaikkensa antava. 

 Armin tarina kerrotaan teatteriseurueen kautta, joka valmistelee näytelmää Armista. Armia näyttelevän Marian (Minna Haapkylä) johdolla he kysyvät uudestaan ja uudestaan, kuka tämä merkillinen nainen todella on? Näytelmä keskittyy Armin elämässä vuosiin 1949-68, jolloin Armi perustaa Marimekon, johdattaa sen kansainväliseen menestykseen ja lopulta joutuu puntaroimaan omaa suhdettaan yritykseen: tarvitseeko Marimekko Armia, vai Armi Marimekkoa? Harjoitusprosessin aikana Maria-näyttelijä kamppailee Armin ristiriitaisuuksien välillä ja etsii totuutta ja kokonaista ihmistä legendan takaa.

Kesto: 1h 24min

Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".

Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
04
Elokuva
Maksullinen

Julius Caesar paljastaa uusimman suunnitelmansa päästä eroon sinnikkäistä gallialaisista lopullisesti. Koska hänen armeijansa ei ole onnistunut nujertamaan tätä viimeistä vastarinnan saareketta, hän päättää kokeilla yllätyshyökkäystä: sivilisaation tuomista kylän porteille! Hän rakentaa uuden Rooman – Jumaltenrannan – Asterixin kylän ympärille, painostaen gallialaiset joko omaksumaan kulttuurin tai lähtemään. Huolimatta Asterixin ja Obelixin suunnitelmista pysäyttää rakennustyöt, alkavat rakennukset pian nousta ja Rooman kansalaiset saapuvat valtaamaan heidän asuinaluettaan, aiheuttaen kaaoksen Asterixin kylään. Tarkoittaako tämä lopultakin Caesarin voittoa?

Elokuvassa puhutaan suomea!

Kesto: 1h 25min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

 

huhti
05
Elokuva
Maksullinen

Julius Caesar paljastaa uusimman suunnitelmansa päästä eroon sinnikkäistä gallialaisista lopullisesti. Koska hänen armeijansa ei ole onnistunut nujertamaan tätä viimeistä vastarinnan saareketta, hän päättää kokeilla yllätyshyökkäystä: sivilisaation tuomista kylän porteille! Hän rakentaa uuden Rooman – Jumaltenrannan – Asterixin kylän ympärille, painostaen gallialaiset joko omaksumaan kulttuurin tai lähtemään. Huolimatta Asterixin ja Obelixin suunnitelmista pysäyttää rakennustyöt, alkavat rakennukset pian nousta ja Rooman kansalaiset saapuvat valtaamaan heidän asuinaluettaan, aiheuttaen kaaoksen Asterixin kylään. Tarkoittaako tämä lopultakin Caesarin voittoa?

Elokuvassa puhutaan suomea!

Kesto: 1h 25min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
05
Elokuva
Maksullinen

Armi elää!

Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta. Se kertoo naisesta, joka loi Marimekon sekä sen puhdaslinjaisen tyylin, jota on opittu pitämään modernin suomalaisen muotoilun synonyymina. Niin johtajana kuin yksityishenkilönäkin Armi Ratia oli rohkea ja rajaton, kohtuuton ja kaikkensa antava. 

 Armin tarina kerrotaan teatteriseurueen kautta, joka valmistelee näytelmää Armista. Armia näyttelevän Marian (Minna Haapkylä) johdolla he kysyvät uudestaan ja uudestaan, kuka tämä merkillinen nainen todella on? Näytelmä keskittyy Armin elämässä vuosiin 1949-68, jolloin Armi perustaa Marimekon, johdattaa sen kansainväliseen menestykseen ja lopulta joutuu puntaroimaan omaa suhdettaan yritykseen: tarvitseeko Marimekko Armia, vai Armi Marimekkoa? Harjoitusprosessin aikana Maria-näyttelijä kamppailee Armin ristiriitaisuuksien välillä ja etsii totuutta ja kokonaista ihmistä legendan takaa.

Kesto: 1h 24 min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
06
Elokuva
Maksullinen

Julius Caesar paljastaa uusimman suunnitelmansa päästä eroon sinnikkäistä gallialaisista lopullisesti. Koska hänen armeijansa ei ole onnistunut nujertamaan tätä viimeistä vastarinnan saareketta, hän päättää kokeilla yllätyshyökkäystä: sivilisaation tuomista kylän porteille! Hän rakentaa uuden Rooman – Jumaltenrannan – Asterixin kylän ympärille, painostaen gallialaiset joko omaksumaan kulttuurin tai lähtemään. Huolimatta Asterixin ja Obelixin suunnitelmista pysäyttää rakennustyöt, alkavat rakennukset pian nousta ja Rooman kansalaiset saapuvat valtaamaan heidän asuinaluettaan, aiheuttaen kaaoksen Asterixin kylään. Tarkoittaako tämä lopultakin Caesarin voittoa?

Elokuvassa puhutaan suomea!

Kesto: 1h 25min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
06
Elokuva
Maksullinen

Armi elää!

Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta. Se kertoo naisesta, joka loi Marimekon sekä sen puhdaslinjaisen tyylin, jota on opittu pitämään modernin suomalaisen muotoilun synonyymina. Niin johtajana kuin yksityishenkilönäkin Armi Ratia oli rohkea ja rajaton, kohtuuton ja kaikkensa antava. 

 Armin tarina kerrotaan teatteriseurueen kautta, joka valmistelee näytelmää Armista. Armia näyttelevän Marian (Minna Haapkylä) johdolla he kysyvät uudestaan ja uudestaan, kuka tämä merkillinen nainen todella on? Näytelmä keskittyy Armin elämässä vuosiin 1949-68, jolloin Armi perustaa Marimekon, johdattaa sen kansainväliseen menestykseen ja lopulta joutuu puntaroimaan omaa suhdettaan yritykseen: tarvitseeko Marimekko Armia, vai Armi Marimekkoa? Harjoitusprosessin aikana Maria-näyttelijä kamppailee Armin ristiriitaisuuksien välillä ja etsii totuutta ja kokonaista ihmistä legendan takaa.

Kesto: 1h 24 min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
07
Elokuva

11087792_407670132727660_8517932144983837211_o.jpgKino Sheryl esittää Tampere Film Festivalilla palkittujen Aalto-opiskelijoiden elokuvia. Maksuttomat näytökset nähdään 7.4. klo 17:45 alkaen. Kaikkien elokuvien ohjaajat ovat paikalla näytöksessä! Näytöksen kokonaiskesto on noin tunti ja 45 minuuttia.

huhti
07
Musiikki

Metropolian musiikin pop/jazz-opiskelijat esittävät kitaristi Mike Sternin musiikkia.

huhti
09
Muut
Helsingin Jyry järjestää Arabiassa ohjattua sauvakävelyä ja kehonhuoltoa eläkeläisille.
huhti
09
Elokuva

Eedenistä pohjoiseen on dokumentaarinen rakkauselokuva suomalaisista pariskunnista, jotka hoitavat yhdessä puutarhojaan. Elokuvassa kurkistetaan pensasaitojen sisäpuolelle, pariskuntien kertomuksiin ja ihmiselämän arkisiin kamppailuihin lempeän humoristisessa hengessä.

huhti
09
Elokuva
Maksullinen
Kino Sherylin yleisöäänestyksen voitti tällä kertaa Amir Escandarin Tuulensieppaajat - dokumenttielokuva.
huhti
10
Elokuva
Maksullinen

Henkien kätkemä palaa valkokankaille! Nyt myös suomeksi puhuttu versio! 

Jännittävä mutta kaikenikäisille sopiva Henkien kätkemä on kaukana Mononoken sotaisasta tarumaailmasta. Henkien kätkemä on ällistyttävien visioiden ja huikaisevan fantasian aarrearkku. Elokuvan sankaritar on määrätietoinen 10-vuotias Chihiro, jonka perhe on tytön harmiksi muuttamassa uuteen kotiin. Isä valitsee väärän tien ja päätyy metsän ympäröimään umpikujaan. Tien päässä on muinaisten kivipatsaiden vartioima suuri portti. Sen takaa löytyy hylättyä huvipuistoa muistuttava autio kaupunki, jonka pöydät notkuvat erilaisten herkkujen painosta. Isä ja äiti muuttuvat ihraisiksi sioiksi ahmittuaan jumalille kuuluvia herkkuja. 

Yön tullen Chihiro tajuaa joutuneensa uuteen maailmaan, jossa on opeteltava uudet pelisäännöt ja löydettävä oma paikka. Muuten hän haihtuu kirjaimellisesti olemattomiin eikä ikinä pysty palauttamaan vanhempiaan ihmishahmoon. Lohikäärmepoika Hakun avulla Chihiro pääsee töihin velhotar Yubaban suureen kylpylään, jossa kaikenlaiset henkiolennot käyvät hakemassa fyysistä virkistystä, ja palvelusväki yrittää pitää jumalat tyytyväisinä. 

Hayao Miyazakin kiistaton klassikko Henkien kätkemä palkittiin Oscarilla parhaana animaationa vuonna 2001.

Kesto: 2h 2min
Liput: 10 €

 

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
11
Muut
Maksullinen
meditaatio_n.jpgLa 11.4. Kumpulan Kylätilan meditaation ohjaa intuitiivinen energiahoitaja, mentaalinen valmentaja ja kanavoija Päivi Karoliina Pakkanen.
huhti
11
Elokuva
Maksullinen

Armi elää!

Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta. Se kertoo naisesta, joka loi Marimekon sekä sen puhdaslinjaisen tyylin, jota on opittu pitämään modernin suomalaisen muotoilun synonyymina. Niin johtajana kuin yksityishenkilönäkin Armi Ratia oli rohkea ja rajaton, kohtuuton ja kaikkensa antava. 

 Armin tarina kerrotaan teatteriseurueen kautta, joka valmistelee näytelmää Armista. Armia näyttelevän Marian (Minna Haapkylä) johdolla he kysyvät uudestaan ja uudestaan, kuka tämä merkillinen nainen todella on? Näytelmä keskittyy Armin elämässä vuosiin 1949-68, jolloin Armi perustaa Marimekon, johdattaa sen kansainväliseen menestykseen ja lopulta joutuu puntaroimaan omaa suhdettaan yritykseen: tarvitseeko Marimekko Armia, vai Armi Marimekkoa? Harjoitusprosessin aikana Maria-näyttelijä kamppailee Armin ristiriitaisuuksien välillä ja etsii totuutta ja kokonaista ihmistä legendan takaa.

Kesto: 1h 24 min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
11
Elokuva
Maksullinen

Henkien kätkemä palaa valkokankaille! Nyt myös suomeksi puhuttu versio! 

Jännittävä mutta kaikenikäisille sopiva Henkien kätkemä on kaukana Mononoken sotaisasta tarumaailmasta. Henkien kätkemä on ällistyttävien visioiden ja huikaisevan fantasian aarrearkku. Elokuvan sankaritar on määrätietoinen 10-vuotias Chihiro, jonka perhe on tytön harmiksi muuttamassa uuteen kotiin. Isä valitsee väärän tien ja päätyy metsän ympäröimään umpikujaan. Tien päässä on muinaisten kivipatsaiden vartioima suuri portti. Sen takaa löytyy hylättyä huvipuistoa muistuttava autio kaupunki, jonka pöydät notkuvat erilaisten herkkujen painosta. Isä ja äiti muuttuvat ihraisiksi sioiksi ahmittuaan jumalille kuuluvia herkkuja. 

Yön tullen Chihiro tajuaa joutuneensa uuteen maailmaan, jossa on opeteltava uudet pelisäännöt ja löydettävä oma paikka. Muuten hän haihtuu kirjaimellisesti olemattomiin eikä ikinä pysty palauttamaan vanhempiaan ihmishahmoon. Lohikäärmepoika Hakun avulla Chihiro pääsee töihin velhotar Yubaban suureen kylpylään, jossa kaikenlaiset henkiolennot käyvät hakemassa fyysistä virkistystä, ja palvelusväki yrittää pitää jumalat tyytyväisinä. 

Hayao Miyazakin kiistaton klassikko Henkien kätkemä palkittiin Oscarilla parhaana animaationa vuonna 2001.

Kesto: 2h 2min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
12
Muut
Kirppis Berghyddanilla osoitteessa Vanhankaupungintie 3.
huhti
12
Elokuva
Maksullinen

Henkien kätkemä palaa valkokankaille! Nyt myös suomeksi puhuttu versio! 

Jännittävä mutta kaikenikäisille sopiva Henkien kätkemä on kaukana Mononoken sotaisasta tarumaailmasta. Henkien kätkemä on ällistyttävien visioiden ja huikaisevan fantasian aarrearkku. Elokuvan sankaritar on määrätietoinen 10-vuotias Chihiro, jonka perhe on tytön harmiksi muuttamassa uuteen kotiin. Isä valitsee väärän tien ja päätyy metsän ympäröimään umpikujaan. Tien päässä on muinaisten kivipatsaiden vartioima suuri portti. Sen takaa löytyy hylättyä huvipuistoa muistuttava autio kaupunki, jonka pöydät notkuvat erilaisten herkkujen painosta. Isä ja äiti muuttuvat ihraisiksi sioiksi ahmittuaan jumalille kuuluvia herkkuja. 

Yön tullen Chihiro tajuaa joutuneensa uuteen maailmaan, jossa on opeteltava uudet pelisäännöt ja löydettävä oma paikka. Muuten hän haihtuu kirjaimellisesti olemattomiin eikä ikinä pysty palauttamaan vanhempiaan ihmishahmoon. Lohikäärmepoika Hakun avulla Chihiro pääsee töihin velhotar Yubaban suureen kylpylään, jossa kaikenlaiset henkiolennot käyvät hakemassa fyysistä virkistystä, ja palvelusväki yrittää pitää jumalat tyytyväisinä. 

Hayao Miyazakin kiistaton klassikko Henkien kätkemä palkittiin Oscarilla parhaana animaationa vuonna 2001.

Kesto: 2h 2min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
12
Musiikki

Arne Alligator pic foto tomas törnqvist 10 jan15.jpegAarne Alligaattori Perhekonsertti 12.4 klo 17 Arabian kauppakeskuksessa, 2. krs. Konsertti on maksuton.

huhti
12
Elokuva
Maksullinen

Armi elää!

Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta. Se kertoo naisesta, joka loi Marimekon sekä sen puhdaslinjaisen tyylin, jota on opittu pitämään modernin suomalaisen muotoilun synonyymina. Niin johtajana kuin yksityishenkilönäkin Armi Ratia oli rohkea ja rajaton, kohtuuton ja kaikkensa antava. 

Armin tarina kerrotaan teatteriseurueen kautta, joka valmistelee näytelmää Armista. Armia näyttelevän Marian (Minna Haapkylä) johdolla he kysyvät uudestaan ja uudestaan, kuka tämä merkillinen nainen todella on? Näytelmä keskittyy Armin elämässä vuosiin 1949-68, jolloin Armi perustaa Marimekon, johdattaa sen kansainväliseen menestykseen ja lopulta joutuu puntaroimaan omaa suhdettaan yritykseen: tarvitseeko Marimekko Armia, vai Armi Marimekkoa? Harjoitusprosessin aikana Maria-näyttelijä kamppailee Armin ristiriitaisuuksien välillä ja etsii totuutta ja kokonaista ihmistä legendan takaa.

Kesto: 1h 24 min
Liput: 10 €

Kino Sheryll

Sijainti:

Kino Sheryliin pääsee kahdelta suunnalta. Arabiankadun puolelta teatteriin pääsee nousemalla ratikoiden 6 & 8 päätepysäkiltä kiviset portaat ylös. Ylhäältä tasanteelta näet jo sisäänkäyntimme. Suosittelemme käyttämään tätä sisäänkäyntiä, sillä se on auki aina kun meillä on näytöksiä. Tälle sisäänkäynnille löydät Reittioppaalla parhaiten kun haet osoitetta Arabiankatu 8.

Sisään pääsee myös Hämeentien puolelta, Aalto ARTSin (ent. Taideteollisen korkeakoulun) pääsisäänkäynniltä osoitteesta Hämeentie 135 C. Tämä sisäänkäynti aukeaa aina puoli tuntia ennen kunkin näytöksen alkua ja on muutoin lukittu. Tälle sisäänkäynnille löytää Reittioppaan avulla kun hakee määränpäällä "taikki".Busseilla 52, 68, 71, 71V, 74 ja 506 sekä ratikoilla 6 & 8 pääsee perille asti.

huhti
13
Kirjallisuus
Sihvola_ja_Pulkkinen_FB-mainos.jpgViisas elämä –klubin aiheena on tällä kertaa suru. Suru ei ole sairaus, josta pitäisi pian toipua ennalleen. Suru on osa ihmiselämän kokemusten runsautta. Muokkaaja ja opettaja, jonka puristus tekee kipeää.
huhti
14
Muut
Maksullinen

Kiinnostaisiko sinua tietää tarkemmin miten kehosi jakselee ja saada lisää tärkeää tietoa terveydentilastasi? Health concept analyzer –mittauksen avulla tämä on mahdollista. Tervetuloa diplomi-ravintoterapeutin tekemään mittaukseen tiistaina 14.4. ajanvarauksella klo 12.00-17.30 välillä.

Terveyspäivä kauneuspuoti Villa Finossa ti 14.4. klo 12.00-17.30 & terveysluento ti 14.4. klo 18.00-19.30

huhti
15
Muut
Arabianranta-Toukola- asukasfoorumi mainos 15.4..jpgKeskinen varhaiskasvatusalue järjestää asukasfoorumin teemalla LAPSEN KASVUN JA OPPIMISEN POLKU
huhti
17
Kirjallisuus
Lapset

vauvaloru.pngTERVETULOA VAUVALORUTTELEMAAN ARABIANRANNAN KIRJASTOON.


Missä on massu ja missä on tassu,

missä on vauvani massu ja tassu….

Perjantaisin

20. 3. 2015 klo 10.00-10.30

17. 4. 2015 klo 10.00-10.30

22. 5. 2015 klo 10.00-10.30

Vauvaloruttelu on suunnattu alle 1- vuotiaille ja heidän vanhemmilleen.

Ei ennakkoilmoituksia.

Vapaa pääsy.

Oma alusta mukaan.

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN LEIKKIEN JA LORUJEN PARIIN!

huhti
18
Teatteri
Lapset
Maksullinen
babysauna3-840x420.jpgBabySauna –tanssiesitys la 18.4. klo 11.00
huhti
18
Muut

RantatalkootJulisteVerVALMIS2.jpgKaupunki järjestää 18.4.2015 Rantatalkoot Helsingin Itämeri-toimenpideohjelman 2014 - 2018 mukaisesti ja osana Itämerihaastetta Vanhankaupunginkosken ympäristössä klo 11-16. Tapahtuman keskuspaikka on Tekniikan museon viereinen puisto Kuninkaankartanonsaaressa (Viikintie 1). Tallinna järjestää suuret rantojensiivoustalkoot samana päivänä ja teemme yhteistyötä kaupunkien kesken.
https://www.facebook.com/events/819626618116490/

huhti
20
Kirjallisuus
Mili_kaikkonen_FB-mainos.jpgViisas elämä –klubilla Basam Booksin kirjailija ja henkisen kasvun ohjaaja Mili Kaikkonen pohtii tuoreen Vaiheessa-kirjansa teemoja: jaettua ihmisyyden kokemusta ja elämää parhaana henkisenä harjoituksena. Kuulemme vastauksen kysymykseen, miten voimme suhtautua elämään ja omaan inhimillisyyteemme lempeämmin.
huhti
22
Teatteri

ankanpoikanen ilme.jpgArabianrannan kirjastossa keskiviikkona 22. 4. 2015 klo: 9.30

huhti
22
Musiikki
kamujaojanen.jpgEero Ojasen nuottikirjasta - elävää musiikkia Arabianrannan kirjastossa keskiviikkona 22.4. klo 18.00
huhti
23
Elokuva
Lapset

Olli Soinio: Rölli - hirmuisia kertomuksia (1991, 35mm, S)

Näytös Arcadan suuressa salissa, Jan-Magnus Janssonin aukio 1, Arabia, Helsinki. 

Vapaa pääsy!

Artova Kinon kevään ohjelma:
http://artova.fi/ohjelma

huhti
25
Muut

TM_Liikkeelle_kuvituselemen.jpgMillaisia kuvia Suomi tehtaili sodanjälkeisessä jälleenrakennuksen tunnelmissa? Millainen oli suhde tekniikkaan ja teknologiaan? Millaisia olivat joka kodin niksit pula-aikana?

huhti
25
Sarjakuva
Lapset
kalat2_web600.jpgTervetuloa! Lasten lauantai on ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille joka kuun viimeisenä lauantaina. Jätä aikuisesi parkkiin Sarjakuvakeskuksen kauppa-kahvioon ja tule askartelemaan ja piirtämään! Kuukausittain vaihtuva teema.
huhti
27
Kirjallisuus
Gronlund_ym_FB-mainos-1.jpgViisas elämä –klubilla keskustellaan elämän, kuoleman ja jälleensyntymän kysymyksistä. Esiintyjinä Basam Booksin kirjailija, terveydenhuollon maisteri Elina Grönlund, suomentaja Soili Takkala ja FT, uskontotieteen dosentti Terhi Utriainen sekä FM, kirjailija ja musiikkituottaja Erkki Lehtiranta.
huhti
28
Elokuva
Lapset
Maksullinen
large_1429083674.JPG“Unelma rakkaudesta, vapaudesta ja rauhasta Afganistanissa”.
huhti
29
Musiikki

kevättärinnassa.pngArabia Music & Action House

huhti
30
Musiikki
UusiOSB.jpgOljenkorsi Small Band-musailloissa musiikkilajit ja aihepiirit vaihtelevat. Luvassa rockia, poppia, iskelmää, swingiä, kantria ja vähän muutakin.
Musiikki

Juliste.jpg

Arabia Music & Action House kevät 2015

Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Kirjallisuus
Lapset

satuhetki

Satutuokiossa luetaan satuja ja tarinoita! Ja jutellaan kivoista ja kiinnostavista asioista! Tervetuloa mukaan! Keskiviikkoisin klo 9.30-10.00 Arabianrannan kirjastossa. Kaikki osallistujat saavat Satupassin johon voi kerätä tarroja!

Kirjallisuus

ve-klubi-fb-cover.jpgBasam Booksin suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti! Tule kuuntelemaan kiinnostavia luennoitsijoita kustantamon tiloihin maanantai-iltaisin klo 18–20.

Näyttely

IMG_3206.JPGTuulia Yli-Luopa, maalauksia

Kirjallisuus
Lapset

vauvaloru.pngTERVETULOA VAUVALORUTTELEMAAN ARABIANRANNAN KIRJASTOON.

Muut
Maksullinen
Welcome to hatha yoga class every Wednesday klo 17:30-18:30 at Intiankatu 1.
Näyttely
Uoma.jpgHeidi Lahtisen maalauksia esillä Arabianrannan kirjastossa huhtikuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.
Sarjakuva

Toivon kirja on Tommi Musturin suurteos ja yli 1 300 yksittäisellä kuvallaan tähän asti laajin suomalainen sarjakuvaromaani. Like julkaisee viisiosaisen Toivon kirja -sarjan sen täydessä mitassa jykevänä kovakantisena sarjakuvaromaanina. Tommi Musturi: Toivon näyttely 7.–25.4. Galleria Sarjakuvakeskuksessa

Muut
vaalit.jpgVuoden 2015 Eduskuntavaalien ennakkoäänestys Arabianrannan kirjastossa
Teatteri
Maksullinen

Hyvät ihmiset.jpgHyvät ihmiset on räiskyvä ja pohdiskeleva musikaalikantaesitys, jossa lavalle marssii laulaen ja tanssien koko eläintarhan väki. Usean eri taidekorkeakoulun voimat yhdistävä esitys pohtii lajien eroja sekä ihmisen vastuuta eläimistä ja luonnosta.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Työpaja

_DSC0512.JPGLeiri on tarkoitettu n. 10-16 -vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita bändisoittamisesta. Viikonlopun aikana saadaan instrumenttikohtaista ryhmäohjausta kitarassa, bassossa, koskettimissa, rummuissa sekä laulussa ja kokeillaan yhteensoittoa pienissä ryhmissä. Mukaan voi ottaa myös muun oman soittimen, kuten viulun, huilun tms. Jonkin verran aiempaa soittokokemusta tarvitaan, sillä leirin aikana harjoitellaan rock- ja pop-biisejä erilaisilla kokoonpanoilla, ja ne esitetään valmiina esityksinä päätöskonsertissa perheille ja ystäville sunnuntaina klo 16.00.

Sarjakuva

random-walk-comics-web.pngNäyttely kertoo universumista ja avaruudesta sarjakuvissa. Random Walk Comics -kollektiivi osoittaa tieteen mahtavuuden ja tahtoo kertoa syyn, miksi siitä kannattaa innostua. 


Musiikki
_MG_8749~0.jpgMetropolian Musiikin pop/jazz-koulutuksen kaksipäiväinen Jazzjamboreessa esiintyvät jazzworkshopit ja ja -ensemblet. Molempina iltoina kolme yhtyettä. Bongaa tulevaisuuden kovat nimet jo nyt!

toukokuu 2015

touko
03
Muut

07_02_13.jpg”Täytyy liikkua mutta ei rasittua” – Idän viisaus sopii monille meistä länsimaisistakin ihmisistä. Chikung on yksi tapa kokea tätä viisautta käytännössä. Liikkeet ovat rauhallisia, tietoisia, pehmeästi kehoa ”rasittavia”. Hengitys kulkee liikkeiden luonnolliseen tahtiin. Ja hetken kuluttua huomaa, että myös mieli on rauhallisempi ja kevyempi. Tätä chikung on – kehon, mielen ja hengityksen tasapainoa. Sunnuntaina 3.5. järjestämme avoimien ovien päivän (täysin maksutonta), jolloin voit tulla kokeilemaan käytännössä miltä chikung tuntuu ja kuulla myös mistä se on kotoisin. Aloitukset: klo 10.00, klo 11.00, klo 12.00. Tervetuloa! Studio Dantian, Toini Muonan katu 3, katutaso (Arabiankadun puolelta)

touko
03
Työpaja
Maksullinen
luovuutta lahjaksi_n.jpgLuovuutta lahjaksi -kurssilla luomme taidetta lahjaksi läheisillemme energiatyöskentelyn kautta - juuri sellaisena, mitä sielusi ohjaa sinua tekemään. Lähdemme luomisen tielle meditatiivisen työskentelyn kautta, jokainen omaa, sisäistä ääntään seuraten, lahjaksi saajan energiaa aistien.
touko
03
Tanssi

tango Bokvillan.jpgMilongassa (=tanssiaiset) tanssitaan argentiinalaista tangoa. DJ Reijo Pekkala soittaa vanhempaa ja uutta tangomusiikkia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

touko
04
Muut
vaaka ry.jpgVAUVAKASSIYHDISTYS VAAKA RY - Vauvakassikeräys Kumpulan Kylätilassa!
touko
04
Kirjallisuus
Janna_Satri_FB-mainos.jpgMaanantain Viisas elämä -klubilla esiintyy erityisherkkyyden asiantuntija ja Basam Booksin kirjailija Janna Satri, joka kertoo tekeillä olevan kirjansa aiheesta, herkkyydestä ja kiusaamisesta. Herkät ihmiset vaikuttavat usein sosiaalisesti aroilta ja kokevat puolustautumisen vaikeaksi, mikä voi johtaa kiusatuksi joutumiseen. Mitä voi tehdä kiusaamisen estämiseksi? Haastattelijana Mili Kaikkonen.
touko
07
Ruoka
Maksullinen
11039870_10153267939613734_4646810705739100681_o.jpgVaahteramäen Friida -ulkokananmunia on nyt saatavilla myös maatilan omasta "munataksista" joka tuo ne lähemmäs kuluttajaa ennakkotilausten perusteella ja vakioreiteillä.
touko
07
Elokuva

ArtovaKino logoRGB 1000x1000px

Ruben Östlund: Gitarrmongot (2004, 35mm, subtitles in English)

Näytös Arcadan suuressa salissa, Jan-Magnus Janssonin aukio 1, Arabia, Helsinki. 

Vapaa pääsy!

Artova Kinon kevään ohjelma:
http://artova.fi/ohjelma

touko
09
Muut
c.JPGTaidehuone Ellen ottaa varaslähdön äitienpäivään, ja tarjoaa kävijöille kakkukahvit lauantaina 9.5. klo 12-16.
touko
11
Muut
antti-juhani_wihuri-artikkeli-rgb.jpgViisas elämä -klubilla esiintyy työyhteisöjen valmentaja ja mindfulness-ohjaaja Antti-Juhani Wihuri. Illan aikana selviää, mitä on tunneäly ja kuinka sitä voi kehittää tietoisen läsnäolon avulla. Luennolla tutustutaan mindfulnessiin ja nautitaan ohjatuista mindfulness-harjoituksista.
touko
11
Muut

ikaihmiset.jpgTilaisuuden aiheena on tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen sekä digitaalinen kerronta elämäntarinoissa ja yhteisöjen historiassa.

touko
12
Musiikki
piano.jpgJazzmusiikkia 60-luvun Blue Note -hengessä. Konsertissa kuullaan Herbie Hancockin sekä yhtyeen omia sävellyksiä.
touko
13
Muut

ilmoitus_042015 tarjoukset Villa Fino jpg.jpgTervetuloa Kauneuspuoti Villa Finoon, luomuhoitolaan, Kumpulaan kuulemaan luomukosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan eroista, sekä lyhytesittely suomalaisesta EkoPharma luomu-ammattilaiskosmetiikkasarjasta.

touko
15
Musiikki
Maksullinen

M. A. Numminen ja Metropolia Big Band kapellimestarinaan Antti Rissanen! Konsertissa kuullaan Nummisen suosikkisäveliä jazzista funkyyn, Glenn Milleristä Mauri Anteron omaan tuotantoon.

touko
16
Muut
11209613_992468994110881_165444973011116576_n.jpgTärähtäneet ämmät Arabian katufestivaaleissa
touko
16
Muut


Ensimmäistä kertaa Arabian Katufestivaalien yhteydessä järjestettävä katutaideseminaari tuo katutaiteilijoita, Helsingin kaupungin päättäjiä sekä virkamiehiä keskustelemaan pääkaupunkiseudun katutaiteesta.

Suomen mielenkiintoisimmassa katutaideseminaarissa pureudutaan katutaiteeseen uudesta näkökulmasta. Tarkoituksena on keskustella katutaiteesta nimenomaan taiteenalana ja avata katutaiteen nykytilaa niin pääkaupunkiseudulla kuin kansainvälisestikin. 

Jo varmistuneita keskustelijoita:

Hende Nieminen
Graffitimaalari vuodesta 1988. Yhdistää projekteissaan katutaidetta, kuvituksia, lapsi- nuorisokulttuurityötä ja vaihtoehtoisia toimintamalleja. Mukana useissa hiphop-kulttuuriorganisaatioissa,mm. Funk On ry (jo lopetetun yhdistyksen toiminnanjohtaja), Signmarkin Team Haloo sekä Universal Zulu Nation Scandinavia
Lue lisää Henden blogista:
http://hendenvaara.blogspot.fi/

Umut Kiukas
MAKE YOUR MARK Garage / Galleryn perustaja, Umut Kiukas, on ollut läheisesti mukana graffiti- ja katutaidekulttuurissa vuodesta 1987. Vuonna 2011 hän perusti MAKE YOUR MARK Garage / Galleryn, jossa on kuukausittain vaihtuvia alan taidenäyttelyitä ja myydään alan tarvikkeita. Hän myös edustaa alan tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita ja on konsultoinut lukuisia taideprojekteja, mm. 2012 Porin taidemuseossa järjestettyä Street art – The new generation-näyttelyä.
http://www.makeyourmark.fi/

Pekka Sauri
Rakennus- ja ympäristötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja.

Seminaarin ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan lähempänä seminaaria.

Seminaari järjestetään 16.5. klo 12 alkaen Arabianrannan uudessa elokuvateatterissa Kino Sherylissä (Hämeentie 135 C).

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoa ja ohjelmapäivitykset löytyy festarisivuilta www.arabiankatufestivaali.fi

touko
16
Muut

akf_logo.jpg

Suomen suurin katutaide- ja kierrätystapahtuma Arabian Katufestivaali ottaa Hämeentien haltuunsa 16.5.2015

touko
16
Ruoka
Mifuko_April2015_small.jpgHuvila herää eloon jälleen talven jälkeen! Kahvila Huvilassa tarjolla ihania punajuurisuklaa-, porkkana- ja inkiväärisitruunakakkuja - teemana juurekset!
touko
16
Muut
Lapset
kapea_musta_lyhyt_kummitus.jpgMuseoiden yössä seikkaillaan Tekniikan museon Kummituksen jäljillä.
touko
16
Teatteri
Maksullinen

kuva: Tommi Rummukainen


Kuppikakkuja on kolmen eri elämäntilanteessa elävän naisen tarina. Se on käsikirjoitettu Wings to Fly- kampanjaa varten. Kampanja kerää Planin avulla varoja kehitysmaiden tyttöjen hyväksi.

 

Esityksen naisia yhdistää yksi asia; he kohtaavat elämässään henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja painivat niistä heräävien tunteidensa kanssa. Naiset kertovat tarinoitaan mm. monologien ja musiikin kautta.

 

Kaikki Kuppikakkuja- esityksen yhteistyökumppanit ja Teatteri Kiilaksen työryhmän jäsenet lahjoittavat oman panoksensa ilmaiseksi, jotta kaikki teatteriesityksistä kerätyt lipputulot pystytään lahjoittamaan kokonaisuudessaan Planille kampanjan hyväksi.

 

Kuppikakkuja esitetään Bokvillanin huvilassa Arabianrannassa toukokuussa 2015.

 

Käsikirjoitus & ohjaus: Laura Madekivi 

Rooleissa: Elli Maanpää, Niina Hartikainen, Outi Oinas

 

ESITYSAJAT:

la 16.5. klo 19 (Ensi-ilta)

ma 18.5. klo 18

to 21.5. klo 18

ma 25.5. klo 18

ke 27.5. klo 18

to 28.5. klo 18

 

PAIKKA: Bokvillan, Hämeentie 125, Helsinki

 

LIPUT: 8/12€ 

Kaikki lipputulot menevät Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen suojelemiseksi ja kouluttamiseksi. 

 

LIPPUVARAUKSET: Sähköpostitse osoitteeseen teatterikiilas@gmail.com.

Muistathan varata käteistä lippujen ostoon. 

 

Lisätietoja: Facebookista Teatteri Kiilas ja sähköpostiosoitteesta teatterikiilas@gmail.com

 

 

 

 

 

touko
17
Muut
11082644_829223800484136_4757693028486991961_n.jpgSauna Hermanni tarjoaa äideille maksuttoman saunan äitienpäivänä 10.5. Koko sauna varattu äideille ja tyttärille. Mahdollisuus siis tuoda oma äitisi saunomaan, tai tulla lasten kanssa.
touko
18
Teatteri
Maksullinen

kuva: Tommi Rummukainen


Kuppikakkuja on kolmen eri elämäntilanteessa elävän naisen tarina. Se on käsikirjoitettu Wings to Fly- kampanjaa varten. Kampanja kerää Planin avulla varoja kehitysmaiden tyttöjen hyväksi.

 

Esityksen naisia yhdistää yksi asia; he kohtaavat elämässään henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja painivat niistä heräävien tunteidensa kanssa. Naiset kertovat tarinoitaan mm. monologien ja musiikin kautta.

 

Kaikki Kuppikakkuja- esityksen yhteistyökumppanit ja Teatteri Kiilaksen työryhmän jäsenet lahjoittavat oman panoksensa ilmaiseksi, jotta kaikki teatteriesityksistä kerätyt lipputulot pystytään lahjoittamaan kokonaisuudessaan Planille kampanjan hyväksi.

Kuppikakkuja esitetään Bokvillanin huvilassa Arabianrannassa toukokuussa 2015.

 

Käsikirjoitus & ohjaus: Laura Madekivi 

Rooleissa: Elli Maanpää, Niina Hartikainen, Outi Oinas

 

ESITYSAJAT:

la 16.5. klo 19 (Ensi-ilta)

ma 18.5. klo 18

to 21.5. klo 18

ma 25.5. klo 18

ke 27.5. klo 18

to 28.5. klo 18

 

PAIKKA: Bokvillan, Hämeentie 125, Helsinki

 

LIPUT: 8/12€ 

Kaikki lipputulot menevät Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen suojelemiseksi ja kouluttamiseksi.

 

LIPPUVARAUKSET: Sähköpostitse osoitteeseen teatterikiilas@gmail.com.

Muistathan varata käteistä lippujen ostoon.

 

Lisätietoja: Facebookista Teatteri Kiilas ja sähköpostiosoitteesta teatterikiilas@gmail.com

 

 

touko
18
Kirjallisuus
Maire-Pyykko-fb-mainos.jpgViisas elämä -klubilla maalataan akvarelleja, opettajana taiteen maisteri ja Basam Booksin tuleva kirjailija Maire Pyykkö. Pyykön kehittämän algoritmitekniikan ansiosta maalaaminen on helppoa myös aloittelijalle! Mukaan voi ottaa omat materiaalit ja akvarellitarvikkeet. Opettajalta on myös mahdollisuus ostaa kokeiluperuspaketti (20€).
touko
20
Musiikki
julisteuusi.jpgPÄÄTTÄRIROCK 20.5.2015 KLO 18.00
touko
21
Elokuva

ArtovaKino logoRGB 1000x1000px

Näytös Arcadan suuressa salissa, Jan-Magnus Janssonin aukio 1, Arabia, Helsinki. 

Vapaa pääsy!

Artova Kinon kevään ohjelma:
http://artova.fi/ohjelma

touko
21
Elokuva
taw fin2.jpgTeatteria Arabianrannan kirjastossa torstaina 21.5.2015
touko
21
Teatteri
Maksullinen

kuva: Tommi Rummukainen


Kuppikakkuja on kolmen eri elämäntilanteessa elävän naisen tarina. Se on käsikirjoitettu Wings to Fly- kampanjaa varten. Kampanja kerää Planin avulla varoja kehitysmaiden tyttöjen hyväksi.

 

Esityksen naisia yhdistää yksi asia; he kohtaavat elämässään henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja painivat niistä heräävien tunteidensa kanssa. Naiset kertovat tarinoitaan mm. monologien ja musiikin kautta.

 

Kaikki Kuppikakkuja- esityksen yhteistyökumppanit ja Teatteri Kiilaksen työryhmän jäsenet lahjoittavat oman panoksensa ilmaiseksi, jotta kaikki teatteriesityksistä kerätyt lipputulot pystytään lahjoittamaan kokonaisuudessaan Planille kampanjan hyväksi.

 

Kuppikakkuja esitetään Bokvillanin huvilassa Arabianrannassa toukokuussa 2015.

 

Käsikirjoitus & ohjaus: Laura Madekivi 

Rooleissa: Elli Maanpää, Niina Hartikainen, Outi Oinas

 

ESITYSAJAT:

la 16.5. klo 19 (Ensi-ilta)

ma 18.5. klo 18

to 21.5. klo 18

ma 25.5. klo 18

ke 27.5. klo 18

to 28.5. klo 18

 

PAIKKA: Bokvillan, Hämeentie 125, Helsinki

 

LIPUT: 8/12€

Kaikki lipputulot menevät Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen suojelemiseksi ja kouluttamiseksi.

 

LIPPUVARAUKSET: Sähköpostitse osoitteeseen teatterikiilas@gmail.com.

Muistathan varata käteistä lippujen ostoon. 

 

Lisätietoja: Facebookista Teatteri Kiilas ja sähköpostiosoitteesta teatterikiilas@gmail.com

 

 

touko
22
Kirjallisuus
Lapset

vauvaloru.pngTERVETULOA VAUVALORUTTELEMAAN ARABIANRANNAN KIRJASTOON.


Missä on massu ja missä on tassu,

missä on vauvani massu ja tassu….

Perjantaisin

20. 3. 2015 klo 10.00-10.30

17. 4. 2015 klo 10.00-10.30

22. 5. 2015 klo 10.00-10.30

Vauvaloruttelu on suunnattu alle 1- vuotiaille ja heidän vanhemmilleen.

Ei ennakkoilmoituksia.

Vapaa pääsy.

Oma alusta mukaan.

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN LEIKKIEN JA LORUJEN PARIIN!

touko
22
Teatteri
Harjoitellaan teatteri-improvisaatiota pääpainona esiintymistekniikat.
touko
23
Näyttely
näyttely.jpgKoko Kylän Kirppispäivänä Kylätilan kahvilassa (Intiankatu 31) on esillä Jari Jetsosen valokuvia näyttelystä My Paradise. Näyttelyssä 20 valokuvaa suomalaisten arkkitehtien kesähuviloista sadan vuoden ajalta Lars Sonckista Erkki Kairamoon.
touko
23
Muut
kirppispäivä.jpgLauantaina 23.5. alkaen klo 10 Kumpulassa!
touko
23
Muut
Maksullinen
kumpula juoksu artova.pngLa 23.5. klo 12-13.30
touko
23
Työpaja
Lapset
Maksullinen
Kuviskerho-1.jpgTänä viikonloppuna Kino Sherylissä alkaa kauan odotettu lasten kuvataidekerho! Voit tuoda lapsesi (alkaen 4v.) kuviskerhoon samalla kun käyt itse elokuvissa. Kerhossa perehdytään kuvataiteen ja elokuvien maailmaan taidetyöskentelyn ja hauskan yhdessäolon kautta. Pakettihintaan 25€ sisältyy kerhopaikka ja materiaalit lapselle sekä elokuvalippu aikuiselle. Kuviskerhon paikkoja on rajoitetusti.
touko
23
Musiikki
riffej.jpgEuroviisujen etkot musan ja runouden parissa.
touko
24
Työpaja
Lapset
Maksullinen
Tänä viikonloppuna Kino Sherylissä alkaa kauan odotettu lasten kuvataidekerho! Voit tuoda lapsesi (alkaen 4v.) kuviskerhoon samalla kun käyt itse elokuvissa. Kerhossa perehdytään kuvataiteen ja elokuvien maailmaan taidetyöskentelyn ja hauskan yhdessäolon kautta. Pakettihintaan 25€ sisältyy kerhopaikka ja materiaalit lapselle sekä elokuvalippu aikuiselle. Kuviskerhon paikkoja on rajoitetusti.
touko
24
Näyttely
Harjoitellaan esiintyvää improa. Avoin ja ilmainen tapahtuma
touko
25
Teatteri
Maksullinen

kuva: Tommi Rummukainen


Kuppikakkuja on kolmen eri elämäntilanteessa elävän naisen tarina. Se on käsikirjoitettu Wings to Fly- kampanjaa varten. Kampanja kerää Planin avulla varoja kehitysmaiden tyttöjen hyväksi.

 

Esityksen naisia yhdistää yksi asia; he kohtaavat elämässään henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja painivat niistä heräävien tunteidensa kanssa. Naiset kertovat tarinoitaan mm. monologien ja musiikin kautta.

 

Kaikki Kuppikakkuja- esityksen yhteistyökumppanit ja Teatteri Kiilaksen työryhmän jäsenet lahjoittavat oman panoksensa ilmaiseksi, jotta kaikki teatteriesityksistä kerätyt lipputulot pystytään lahjoittamaan kokonaisuudessaan Planille kampanjan hyväksi.

 

Kuppikakkuja esitetään Bokvillanin huvilassa Arabianrannassa toukokuussa 2015.

Käsikirjoitus & ohjaus: Laura Madekivi 

Rooleissa: Elli Maanpää, Niina Hartikainen, Outi Oinas

 

ESITYSAJAT:

la 16.5. klo 19 (Ensi-ilta)

ma 18.5. klo 18

to 21.5. klo 18

ma 25.5. klo 18

ke 27.5. klo 18

to 28.5. klo 18

 

PAIKKA: Bokvillan, Hämeentie 125, Helsinki

 

LIPUT: 8/12€ 

Kaikki lipputulot menevät Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen suojelemiseksi ja kouluttamiseksi.

 

LIPPUVARAUKSET: Sähköpostitse osoitteeseen teatterikiilas@gmail.com.

Muistathan varata käteistä lippujen ostoon.

 

Lisätietoja: Facebookista Teatteri Kiilas ja sähköpostiosoitteesta teatterikiilas@gmail.com

 

 

touko
25
Kirjallisuus
Janne_Kontala_fb-mainos.jpgMitkä ovat modernin joogan tavallisimmat työkalut? Mitä puolestaan on mantrameditaatio? Basam Booksin kirjailija Janne Kontala käsittelee Viisas elämä -klubilla tuoreen Joogan sydän -kirjansa teemoja. Luennolla selviää, ovatko joogan filosofia ja joogaharjoitukset toisistaan erillisiä vai onko niillä jokin yhteys. Kontala kertoo myös, kuinka joogaa voi harjoittaa joogamaton ulkopuolella.
touko
27
Teatteri
Maksullinen

kuva: Tommi Rummukainen


Kuppikakkuja on kolmen eri elämäntilanteessa elävän naisen tarina. Se on käsikirjoitettu Wings to Fly- kampanjaa varten. Kampanja kerää Planin avulla varoja kehitysmaiden tyttöjen hyväksi.

 

Esityksen naisia yhdistää yksi asia; he kohtaavat elämässään henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja painivat niistä heräävien tunteidensa kanssa. Naiset kertovat tarinoitaan mm. monologien ja musiikin kautta.

 

Kaikki Kuppikakkuja- esityksen yhteistyökumppanit ja Teatteri Kiilaksen työryhmän jäsenet lahjoittavat oman panoksensa ilmaiseksi, jotta kaikki teatteriesityksistä kerätyt lipputulot pystytään lahjoittamaan kokonaisuudessaan Planille kampanjan hyväksi.

 

Kuppikakkuja esitetään Bokvillanin huvilassa Arabianrannassa toukokuussa 2015.

 

Käsikirjoitus & ohjaus: Laura Madekivi 

Rooleissa: Elli Maanpää, Niina Hartikainen, Outi Oinas

 

ESITYSAJAT:

la 16.5. klo 19 (Ensi-ilta)

ma 18.5. klo 18

to 21.5. klo 18

ma 25.5. klo 18

ke 27.5. klo 18

to 28.5. klo 18

 

PAIKKA: Bokvillan, Hämeentie 125, Helsinki

 

LIPUT: 8/12€ 

Kaikki lipputulot menevät Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen suojelemiseksi ja kouluttamiseksi.

 

LIPPUVARAUKSET: Sähköpostitse osoitteeseen teatterikiilas@gmail.com.

Muistathan varata käteistä lippujen ostoon.

Lisätietoja: Facebookista Teatteri Kiilas ja sähköpostiosoitteesta teatterikiilas@gmail.com

 

 

touko
28
Työpaja
Lapset
Maksullinen
Tänä viikonloppuna Kino Sherylissä alkaa kauan odotettu lasten kuvataidekerho! Voit tuoda lapsesi (alkaen 4v.) kuviskerhoon samalla kun käyt itse elokuvissa. Kerhossa perehdytään kuvataiteen ja elokuvien maailmaan taidetyöskentelyn ja hauskan yhdessäolon kautta. Pakettihintaan 25€ sisältyy kerhopaikka ja materiaalit lapselle sekä elokuvalippu aikuiselle. Kuviskerhon paikkoja on rajoitetusti.
touko
28
Teatteri
Maksullinen

kuva: Tommi Rummukainen


Kuppikakkuja on kolmen eri elämäntilanteessa elävän naisen tarina. Se on käsikirjoitettu Wings to Fly- kampanjaa varten. Kampanja kerää Planin avulla varoja kehitysmaiden tyttöjen hyväksi.

Esityksen naisia yhdistää yksi asia; he kohtaavat elämässään henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja painivat niistä heräävien tunteidensa kanssa. Naiset kertovat tarinoitaan mm. monologien ja musiikin kautta.

Kaikki Kuppikakkuja- esityksen yhteistyökumppanit ja Teatteri Kiilaksen työryhmän jäsenet lahjoittavat oman panoksensa ilmaiseksi, jotta kaikki teatteriesityksistä kerätyt lipputulot pystytään lahjoittamaan kokonaisuudessaan Planille kampanjan hyväksi.

Kuppikakkuja esitetään Bokvillanin huvilassa Arabianrannassa toukokuussa 2015.

Käsikirjoitus & ohjaus: Laura Madekivi 

Rooleissa: Elli Maanpää, Niina Hartikainen, Outi Oinas

ESITYSAJAT:

la 16.5. klo 19 (Ensi-ilta)

ma 18.5. klo 18

to 21.5. klo 18

ma 25.5. klo 18

ke 27.5. klo 18

to 28.5. klo 18

PAIKKA: Bokvillan, Hämeentie 125, Helsinki

LIPUT: 8/12€ 

Kaikki lipputulot menevät Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen suojelemiseksi ja kouluttamiseksi.

 

LIPPUVARAUKSET: Sähköpostitse osoitteeseen teatterikiilas@gmail.com.

Muistathan varata käteistä lippujen ostoon. 

Lisätietoja: Facebookista Teatteri Kiilas ja sähköpostiosoitteesta teatterikiilas@gmail.com

 

 

touko
29
Musiikki

Julistekuva nettisivulle.jpgShirley Sparks & The Red Band LIVE!

touko
30
Sarjakuva
Lapset
kalat2_web600.jpgTervetuloa! Lasten lauantai on ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille joka kuun viimeisenä lauantaina klo 12–16. Jätä aikuisesi parkkiin Sarjakuvakeskuksen kauppa-kahvioon ja tule askartelemaan ja piirtämään!
touko
31
Työpaja
Lapset
Maksullinen
Kuviskerho-1.jpgTänä viikonloppuna Kino Sherylissä alkaa kauan odotettu lasten kuvataidekerho! Voit tuoda lapsesi (alkaen 4v.) kuviskerhoon samalla kun käyt itse elokuvissa. Kerhossa perehdytään kuvataiteen ja elokuvien maailmaan taidetyöskentelyn ja hauskan yhdessäolon kautta. Pakettihintaan 25€ sisältyy kerhopaikka ja materiaalit lapselle sekä elokuvalippu aikuiselle. Kuviskerhon paikkoja on rajoitetusti.
Tanssi

1421250923 tango Bokvillan

Harjoittelemme argentiinalaista tangoa Bokvillanissa keskiviikkoisin klo 13-15. Mukana on tanssijoita  alkeistasolta yli 20 vuotta tanssineisiin. Jos käyt arg. tanssin kursseilla, prakticassa voit harjoitella ja kerrata kurssilla oppimaasi hyvässä vertaisseurassa. Oletko kiinnostunut aloittamaan? Tule juttelemaan miten pääset alkuun!

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Kirjallisuus
Lapset

satuhetki

Satutuokiossa luetaan satuja ja tarinoita! Ja jutellaan kivoista ja kiinnostavista asioista! Tervetuloa mukaan! Keskiviikkoisin klo 9.30-10.00 Arabianrannan kirjastossa. Kaikki osallistujat saavat Satupassin johon voi kerätä tarroja!

Kirjallisuus

ve-klubi-fb-cover.jpgBasam Booksin suosittu Viisas elämä –klubi jatkuu aina toukokuun loppuun asti! Tule kuuntelemaan kiinnostavia luennoitsijoita kustantamon tiloihin maanantai-iltaisin klo 18–20.

Kirjallisuus
Lapset

vauvaloru.pngTERVETULOA VAUVALORUTTELEMAAN ARABIANRANNAN KIRJASTOON.

Muut
Maksullinen
Welcome to hatha yoga class every Wednesday klo 17:30-18:30 at Intiankatu 1.
Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Sarjakuva

random-walk-comics-web.pngNäyttely kertoo universumista ja avaruudesta sarjakuvissa. Random Walk Comics -kollektiivi osoittaa tieteen mahtavuuden ja tahtoo kertoa syyn, miksi siitä kannattaa innostua. 


Musiikki
_MG_8749~0.jpgMetropolian Musiikin pop/jazz-koulutuksen kaksipäiväinen Jazzjamboreessa esiintyvät jazzworkshopit ja ja -ensemblet. Molempina iltoina kolme yhtyettä. Bongaa tulevaisuuden kovat nimet jo nyt!
Muut
Maksullinen
JulkaisuVihr.jpgArabianrannassa jo neljättä kesää raikuvat puistozumba tunnit alkavat taas 4.5.2015! Tänä vuonna mukana myös Kahvakuulaa. Kertalipun hinta on 7euroa ja 10-kerran kortin 50euroa. Mukaan tarvitset iloista asennetta, vesipullon ja ulkoliikuntavaatteet. Paikkana Arabian peruskoulun viereinen liikuntapuisto.
Näyttely

LINDASIVUtummapysakkiokrares300pieni.jpgLinda Roschierin maalauksia Arabianrannan kirjastossa toukokuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.

Muut
Maksullinen

tati yoga presentation.tifWelcome to hatha yoga class every Wednesday klo 17:30-18:30 at Intiankatu 1.

Muut
10428083_1635224550042513_451475384903988561_n.jpgHelsingin Arabiassa syksyllä järjestämämme designhuonekalujen ja toimistokalusteiden ystävämyynti oli huima yleisömenestys ja siksi lupasimmekin järjestää keväällä vastaavan tapahtuman.
Teatteri
Maksullinen

"Ei haittaa, oon junassa" on monologiesitys siitä, kun mikään ei pysähdy: kiertolaisuudesta, kasvamisesta ja ikuisesta etsimisestä.

Teatteri
Lapset
Maksullinen
Pikku tiedote.jpgTervetuloa matkalle muurahaisten maailmaan! Pikku Muurahainen on interaktiivinen musiikkinäytelmä, joka yhdistää tanssin, teatterin, musiikin ja sirkuksen.
Muut
Veden varassa.JPG Veden varassa – Maailmanlaajuinen vesikriisi, lukupiiri 13.5. klo 18.00 Arabianrannan kirjastossa.
Teatteri
Maksullinen

Kuppikakkuja on kolmen eri elämäntilanteessa elävän naisen tarina. Se on käsikirjoitettu Wings to Fly- kampanjaa varten. Kampanja kerää Planin avulla varoja kehitysmaiden tyttöjen hyväksi.

Esityksen naisia yhdistää yksi asia; he kohtaavat elämässään henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja painivat niistä heräävien tunteidensa kanssa. Naiset kertovat tarinoitaan mm. monologien ja musiikin kautta.

Kaikki Kuppikakkuja- esityksen yhteistyökumppanit ja Teatteri Kiilaksen työryhmän jäsenet lahjoittavat oman panoksensa ilmaiseksi, jotta kaikki teatteriesityksistä kerätyt lipputulot pystytään lahjoittamaan kokonaisuudessaan Planille kampanjan hyväksi.

Kuppikakkuja esitetään Bokvillanin huvilassa Arabianrannassa toukokuussa 2015.

Käsikirjoitus & ohjaus: Laura Madekivi 

Rooleissa: Elli Maanpää, Niina Hartikainen, Outi Oinas

ESITYSAJAT:

la 16.5. klo 19 (Ensi-ilta)

ma 18.5. klo 18

to 21.5. klo 18

ma 25.5. klo 18

ke 27.5. klo 18

to 28.5. klo 18

PAIKKA: Bokvillan, Hämeentie 125, Helsinki

LIPUT: 8/12€ 

Kaikki lipputulot menevät Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen suojelemiseksi ja kouluttamiseksi. 

LIPPUVARAUKSET: Sähköpostitse osoitteeseen teatterikiilas@gmail.com.

Muistathan varata käteistä lippujen ostoon. 

Lisätietoja: Facebookista Teatteri Kiilas ja sähköpostiosoitteesta teatterikiilas@gmail.com

 

Ruoka
PUUTARHAKAHVILA VÄLITILA GOES SIIVOUSPÄIVÄ 23.5./24.5.2015 KLO 12-18

kesäkuu 2015

kesä
04
Työpaja
Lapset
1369472643250_1_large.jpgKosken suulla ja rannoilla kalastetaan? Hienon näköistä, mutta et oikein tiedä miten osaisit liittyä porukkaan?
kesä
06
Muut
Lapset
1150657_10151778227553726_1436850650_o-2.jpgVanhankaupunginkosken tuntumassa on kappale Suomen kauneinta luontoa. Upeat luonnonsuojelualueet avautuvat ihan kotinurkilta. Minkälaisia ötököitä ja muita elukoita siellä asustaa? Menemme tutustumaan luontoon, tutkimme ja ihmettelemme yhdessä kesäisen luonnon rikkautta. Omat eväät mukaan!
kesä
07
Muut
Lapset
kirkon_raunito.jpgTiedätkö mistä Helsinki sai alkunsa? Ihan meidän huudeilta! HElsingin ensimmäinen kirkko sijaitsi Vanhankaupungintien päädyssä olevalla niityllä, siellä on vielä raunioita jäljellä. Tällä hienolla paikalla vietetään joka kesä PUISTOMESSUA. Tänä vuonna mukana on kirkkoherra Jorma Parviainen, Arabian yhteisöpappi Tuuli Aitolehti, kanttori Seppo Välimäki sekä Stadin slangin kuoro.
kesä
14
Muut

berryt4-herbaario.jpgArabianrannassa kulkiessa huomaa hienoja taideteoksia yllättävissä paikoissa. Mikä on niiden tarina?

kesä
17
Muut
Lapset
Maksullinen
Sauna Hermanni järjestää Vihtamaratonin saunalla. Tarjolla on saunamaksua vastaan ainakin kymmenen eri puulajin vihtoja, mm. nokkos, kataja ja vaahtera vihtoja. Saunomisen välissä voit nauttia saunateetä, joka on osittain valmistettu samoista lehdistä.
kesä
24
Teatteri

Avoimet ja kaikille ilmaiset teatteri-improvisaatioharjoitukset. Harjoitellaan lyhyitä esiintymistekniikoita.

kesä
25
Teatteri

Avoimet ja kaikille ilmaiset teatteri-improvisaatioharjoitukset. Harjoitellaan lyhyitä esiintymistekniikoita.

kesä
27
Muut

kirppikset_2015_1.jpgTervetuloa myymään Arabian alueen kesän ulkokirppareille!

kesä
30
Teatteri
Kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, jossa harjoitellaan teatteri-improvisaation esiintymistekniikoita.
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Muut
Maksullinen
JulkaisuVihr.jpgArabianrannassa jo neljättä kesää raikuvat puistozumba tunnit alkavat taas 4.5.2015! Tänä vuonna mukana myös Kahvakuulaa. Kertalipun hinta on 7euroa ja 10-kerran kortin 50euroa. Mukaan tarvitset iloista asennetta, vesipullon ja ulkoliikuntavaatteet. Paikkana Arabian peruskoulun viereinen liikuntapuisto.
Muut
Lapset
Maksullinen
SAPA-logo 414017_342453355799124_1329231931_o.jpgJalkapallokoulut ja leirit 4 - 11 v pojille ja tytöille 1.-5.6. sekä 3.-7.8.
Sarjakuva
Maksullinen
nuorten-blogikurssi-jonna-kuitunen.gifMiten inspiroitua oman sarjakuvablogin suunnittelusta ja teosta sekä saada itsensä piirtämään joka päivä? No täällä se selviää! Piirrosharjoituksia, jutskailua sekä tietty sarjakuvan tekoa! Kurssin aikana kokeillaan mm. erilaisia piirustustekniikoita ja käydään läpi amerikkalaisen ja japanilaisen sarjakuvan kerrontatapoja. Tämän lisäksi opitaan tuntemaan sarjakuvablogien ihmeellinen maailma ja keinot oman blogin tuunaamiseen. Kurssi sopii kaikille sarjakuvasta ja piirtämisestä kiinnostuneille nuorille (ikäsuositus 13–18).
Musiikki
j.karjalainen.s.aubynn.pngMaanantaina 1.6. klo 16 Bokvillanissa konsertoi Jenni Karjalainen, piano sekä Sandra Aubynn, laulu ja viulu. VAPAA PÄÄSY! Tervetuloa!
Näyttely
Ihmisen tilat(parveke)pieni.jpgHanna Rädyn maalauksia esillä Arabianrannan kirjastossa kesäkuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
kurssikuvitus-spray.jpgKolmipäiväisellä katutaiteen kesäkurssilla tutustutaan katu- ja ympäristötaiteeseen oman tekemisen kautta. Säiden mukaan vietetään mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Tehdään muun muassa omia tarroja ja julisteita, seinämaalaus ja yhteinen ympäristötaideteos. Kurssi on monipuolinen katsaus katutaiteeseen ja sopii kaikille joita kiinnostaa spraymaalit, maalitussit, tarrat, logot jne.
Musiikki
pakokaasujulkka.pngPakokaasu Rock! Katufestareiden jatkot!
Muut
helsinkipäivä.pngHelsinki-päivänä Arabian museoon sekä Galleria Arabian Birger Kaipaisen Paratiisin uudet vieraat-näyttelyyn on vapaa pääsy. Arabian museosta saa myös alennuslippuja Iittala Outletiin.
Näyttely

scan0002l.jpgArtovan historiaryhmä on koonnut Arabianrannan kirjastoon näyttelyn Vanhankaupungin, Toukolan ja Hermannin ensimmäisten kirjastojen vaiheista vuosina 1882 - 1908. Esillä on kirjoja, asiakirjakopioita ja valokuvia.

Työpaja
Lapset
Maksullinen

kino_leiri2.jpgKesällä luvassa Kino Sherylin lasten (7-12v.) leffaleirejä! Taatusti kesän hauskimmilla leireillä perehdytään elokuvien maailmaan oman työskentelyn ja elokuvien katselun kautta. Vierailemme Aalto ARTS:in elokuvastudiolla ja tutustumme elokuvanteon kalustoon.

Työpaja
Lapset
Maksullinen
kino_leiri2.jpgKesällä luvassa Kino Sherylin lasten (7-12v.) leffaleirejä! Taatusti kesän hauskimmilla leireillä perehdytään elokuvien maailmaan oman työskentelyn ja elokuvien katselun kautta. Vierailemme Aalto ARTS:in elokuvastudiolla ja tutustumme elokuvanteon kalustoon.

heinäkuu 2015

heinä
07
Teatteri
Kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, jossa harjoitellaan teatteri-improvisaation esiintymistekniikoita.
heinä
11
Muut

kirppikset_2015_1.jpgTervetuloa myymään Arabian alueen kesän ulkokirppareille!

heinä
16
Teatteri
Avoimet ja kaikille ilmaiset teatteri-improvisaatio harjoitukset, jotka keskittyy esiintymistekniikoiden harjoitteluun. Impro lauluja ja kohtauksia!
heinä
21
Muut
kuva 478.jpgAnnalan puutarhassa nautitaan kesän kukista ja runoudesta kera herkullisen kakkubuffetin. Tule ja tuo omat lempirunosi. Lava on vapaa lausujille!
heinä
25
Muut
kirppikset_2015_1.jpgTervetuloa myymään Arabian alueen kesän ulkokirppareille!
heinä
27
Teatteri
Kaikille ilmaiset ja avoimet harjoitukset, jossa harjoitellaan lyhyitä esiintymistekniikoita. (Improlaulu ja näyttely)
heinä
28
Muut

Annalan_kasvimaa_kesalla 2006.JPGTule hoitamaan Annalan puutarhaa puutarhurin johdolla ja kuulemaan Annalan päärakennuksen tilanteesta.

Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Muut
Maksullinen
JulkaisuVihr.jpgArabianrannassa jo neljättä kesää raikuvat puistozumba tunnit alkavat taas 4.5.2015! Tänä vuonna mukana myös Kahvakuulaa. Kertalipun hinta on 7euroa ja 10-kerran kortin 50euroa. Mukaan tarvitset iloista asennetta, vesipullon ja ulkoliikuntavaatteet. Paikkana Arabian peruskoulun viereinen liikuntapuisto.
Näyttely

scan0002l.jpgArtovan historiaryhmä on koonnut Arabianrannan kirjastoon näyttelyn Vanhankaupungin, Toukolan ja Hermannin ensimmäisten kirjastojen vaiheista vuosina 1882 - 1908. Esillä on kirjoja, asiakirjakopioita ja valokuvia.

Työpaja
Lapset
Maksullinen
kino_leiri2.jpgKesällä luvassa Kino Sherylin lasten (7-12v.) leffaleirejä! Taatusti kesän hauskimmilla leireillä perehdytään elokuvien maailmaan oman työskentelyn ja elokuvien katselun kautta. Vierailemme Aalto ARTS:in elokuvastudiolla ja tutustumme elokuvanteon kalustoon.
Elokuva
Lapset
Maksullinen
sisältö muovi.jpgMillaisia ominaisuuksia on tulevaisuuden materiaaleilla? Museon näyttelyssä kerätään tietoa erilaisista materiaaleista lisätyn todellisuuden keinoin ja ideoidaan työpajassa oma tulevaisuuden materiaali. Pajoja järjestetään heinäkuussa ti-su klo 15-16. Työpajamaksu 5€, suositusikä 8-12.
Elokuva
Lapset
Maksullinen
merosvolat.jpgKesälomista huolimatta Kino Sherylissä nähdään vielä kerran ihastuttava Me Rosvolat -lastenelokuva.
Näyttely
11159019_744224165695495_1740114993_o.jpgTenzing Wangdak, thangkataiteilija paikalla. Avoinna 6-17.7 ma-su 12-18. Tervetuloa. Näyttelyyn sisältyy thangka maalauskurssi jolla on vielä tilaa, 6-7.7. klo 12.00-13.30, osallistumismaksu 150 € ilmoittautumiset: tseringdrolka@gmail.com
Teatteri
Kaikille ilmaiset ja avoimet harjoitukset, jossa harjoitellaan lyhyitä esiintymistekniikoita. (Improlaulu ja näyttely)

elokuu 2015

elo
08
Muut
kirppikset_2015_1.jpgTervetuloa myymään Arabian alueen kesän ulkokirppareille!
elo
08
Teatteri

1437078739 poster carniv

Järjestämme kaikille ilmaisen juhlafestivaalin Toukolan rantapuistossa 8.8.2015, Open Stage karnevaali -ulkoilmatapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä luovuutta, elämyksiä, energiaa ja yhteisöllisyyttä Helsingin kaupunkiin. Karnevaalin muoto antaa mahdollisuuden kaikille halukkaille esiintyä avoimella lavalla ujostelematta.

elo
11
Musiikki
Maksullinen
pk-helsinki-160212-009a.jpg11. ja 12.8. klo 21. Raitiovaunu kiertää Helsinkiä noin tunnin ajan. Lähtö ja paluu: Arabianrannan päätepysäkki (linjat 6 ja 8).
elo
12
Musiikki
Maksullinen
satukuva.jpgOlipa kerran... tai olisipa ollut. Konsertissa kuullaan satuja: toteutuneita ja haaveeksi jääneitä.
elo
12
Musiikki
Maksullinen
pk-helsinki-160212-009a.jpg11. ja 12.8. klo 21. Raitiovaunu kiertää Helsinkiä noin tunnin ajan. Lähtö ja paluu: Arabianrannan päätepysäkki (linjat 6 ja 8).
elo
13
Musiikki
Maksullinen
IMG_20150330_222207547~2~2~2.jpgNelly Saga Söderström ja Eloa-orkesteri herättävät henkiin Jorma Panulan 70-80-luvun helmet. Irina Milanille sävelletyissä lauluissa on pimeää tenhoa - maailmannaisia ja miesparkoja, uskottomuutta ja vaihtuvia tahtilajeja.
elo
13
Musiikki

eloalogo.jpgEloan taiteilijat johdattavat soivalle ja kuiskivalle polulle lämpimään kesäyöhön, Annalan metsien ja kallioiden sopukoihin. Polun hämärissä ikivanhat suomalaiset taiat taipuvat uuden ajan tarpeisiin, sanoihin ja säveliin. Myös yleisö pääsee loitsimaan. Mukana mm. Sanni Kriikku, tanssi, Aapo Järvinen, huilu, Vuokko Lahtinen, alttoviulu.

elo
16
Ruoka

Ravintolapäivän "pop-up" ravintola.

elo
18
Teatteri
Kaikille avoin ja ilmainen teatteri-improvisaatio tapahtuma, jossa harjoitellaan esiintymistekniikoita. (Laulua ja kohtauksia)
elo
20
Musiikki
Maksullinen
kapytikka.pdf
elo
20
Muut

Taiteiden yönä Vanhankaupunginkosken suvannolla ongitaan kello 21.00–23.00 rantaan tuotujen lyhtyjen valossa. Onginnan lomassa voi nauttia duo Two O`Clockin musiikista. Duo soittaa teltassa Kuninkaankartanonsaarella. Onget ja syötit saa paikan päällä veloituksetta, ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

elo
25
Teatteri
Kaikille avoin ja ilmainen teatteri-improvisaatio tapahtuma, jossa harjoitellaan esiintymistekniikoita. (Laulua ja kohtauksia
elo
29
Elokuva
Tervetuloa tekemään löytöjä Kolmannen kerroksen taiteilijoiden työhuoneiden kätköistä: maalauksia, piirroksia, taiteilijatarvikkeita yms. Myös tavallisempaa kirppistavaraa tarjolla. Pieni kahvio.
elo
29
Muut
Lapset
Koskipaiva_Web_RGB.jpgKoko perheen Koskipäivä elokuun viimeisenä lauantaina 03.07.2015 12:00
elo
31
Muut
Maksullinen
Nyt on mahdollista saada osteopaattista hoitoa kotikulmilla! Vastaanotto on auki heinä-elokuun ajan hyvinkin joustavasti, myös ilta-ja viikonloppuaikoja saatavilla. Voit tulla hoitoon rauhalliseen Studio Dantianiin (Toini Muonan katu 3, katutaso) tai kerätä muutaman ihmisen hoidettavaksi ja kutsua minut kotiin tai vaikkapa kerhohuoneelle hoitokäynnille.
elo
31
Muut
villasukat.jpgKääntöpaikalle (Intiankatu 1) voi tuoda vaatelahjoituksia vastaanottokeskuksiin vietäväksi. Nyt kerätään lämpimiä aikuisten vaatteita varsinkin miehille, kenkiä aikuisille ja lapsille. Villasukkia, pipoja, hanskoja myös kaivataan miehille. Puhtaat, ehjät vaatteet ja kengät pakataan kasseihin. PAKATKAA ERIKSEEN MIESTEN VAATTEET ja naisetn sekä lasten kengät ja merkitkää pussin sisältö päälle. Keskus kaipaa myös jonkin verran ulko- ja sisäpelejä, urheiluvälineitä ja ajanvietettä.
elo
31
Muut
bvavoimet.jpgBokvillanin avoimet ovet joka maanantai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
elo
31
Teatteri
Kaikille avoin ja ilmainen teatteri-improvisaatio tapahtuma, jossa harjoitellaan esiintymistekniikoita. (Laulua ja kohtauksia)
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Muut
Maksullinen
JulkaisuVihr.jpgArabianrannassa jo neljättä kesää raikuvat puistozumba tunnit alkavat taas 4.5.2015! Tänä vuonna mukana myös Kahvakuulaa. Kertalipun hinta on 7euroa ja 10-kerran kortin 50euroa. Mukaan tarvitset iloista asennetta, vesipullon ja ulkoliikuntavaatteet. Paikkana Arabian peruskoulun viereinen liikuntapuisto.
Musiikki

New Doc 40_1.jpgEsittelyssä uusi elämäntyyli! Ei pikku- vaan vittuporvarillinen ilta on ihana ja iljettävä - imperialistinenkin. Bokvillanin herraskainen huvila tarjoaa täydelliset puitteet todellisuuspaolle. Ja ehkä pienelle hurvittelulle... sovinnaisuuden rajoissa.

Muut

SAPA-logo 414017_342453355799124_1329231931_o.jpgJalkapallokoulut ja leirit 4 - 11 v pojille ja tytöille 1.-5.6. sekä 3.-7.8.

Näyttely
tyhmaneisyt2.jpgSiiri Haarlan teos Tyhmä neitsyt (2015, 150x4, hiili ja tussi paperille) esillä Arabianrannan kirjaston ja Taidemaalariliiton yhdessä järjestämässä näyttelyssä.
Sarjakuva
Maksullinen
Sarjakuvakeskuksen taidekurssi on kolmipäiväinen kooste Sarjakuvakeskuksen syksyn kurssitarjonnasta. Kurssi sisältää yhden animaatiopäivän, yhden sarjakuvapäivän ja yhden katutaidepäivän. Jos miettii osallistumista Sarjakuvakeskuksen pitkille kursseille syksyllä, on tämä kurssi hyvä mahdollisuus tutustua niihin kaikkiin. Kurssi sopii myös kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hauskasta leiristä, sarjiksista, katutaiteesta tai animaatiosta.
Näyttely
Näyttelymainos kuvana.jpgArtovan historiaryhmän kokoama näyttely Vanhankaupungin, Toukolan ja Hermannin ensimmäisten kirjastojen vaiheista vuosina 1882 - 1908 on yleisön pyynnöstä esillä Arabianrannan kirjastossa vielä elokuun loppuun. Esillä on kirjoja, asiakirjakopioita ja valokuvia. Tervetuloa!
Näyttely

Outin kutsarikuva.jpgOuti Harjupatanan maalauksia Galleria Huvilassa.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Sarjakuva
Choi-Juhyun-sample.pngNäyttely esittelee Suomen sarjakuvaseuran järjestämässä CUNE CiR -sarjakuvaresidenssissä Helsingissä Choi Juhyun worksampleelokuunsa viettävän, Etelä-Koreasta kotoisin olevan Choi Juhyunin töitä. Juhyun on julkaissut yhteensä kahdeksan sarjakuva-albumia ja hänen töitään on nähty lukuisissa lehdissä, antologioissa sekä näyttelyissä Ranskassa, Sloveniassa, Venäjällä ja nyt Suomessa.

syyskuu 2015

syys
02
Elokuva
Grillijuhlat_A4.jpgEnnakkoluulottomat Grillijuhlat
syys
03
Muut
20150827_130342.jpgAnnalan perinteikäs Syystori tarjoaa syksyn satoa niin tuoreena kuin säilöttynäkin. Myynnissä taimia, hunajaa ja valtavia valkosipuleja. Lisäksi ihania käsitöitä ja leipomuksia sekä kahvilasta että mukaan otettavaksi.
syys
05
Muut
kirppikset_2015_1.jpgTervetuloa myymään Arabian alueen kesän ulkokirppareille!
syys
05
Muut
Maksullinen
komediaklubi.jpgKesä loppuu, mutta nauru jatkuu! Kumpulan komediaklubi palaa tauon jälkeen - jos vain mahdollista - entistäkin kovempana.
syys
10
Muut
kaantis.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
syys
12
Muut
Maksullinen
Mindfulness ja aivot_kuva_900 px leveä.jpgMiten tietoisen läsnäolon harjoittelu vaikuttaa aivoihin tutkimusten mukaan?
syys
13
Teatteri
Lapset
Maksullinen
babysauna3-840x420.jpgBabySauna –tanssiesitys su 13.9. klo 12.00
syys
13
Työpaja
Lapset
a-halli_putket.JPGSyyskuun toisena viikonloppuna vietetään Teollisuusperintöviikonloppua osana Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Teollisuuden ja tekniikan perintö -teemavuotta.
syys
14
Muut
bokvillant.jpgBokvillanin avoimet ovet joka maanantai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
syys
16
Muut
Maksullinen
onnellisuus-sivutuote_kuva_900 px leveä.jpgTiesitkö, että peräti 40 % hyvinvoinnistamme ja onnellisuudestamme on muokattavissa omalla toiminnallamme?
syys
16
Musiikki
11537574_131485077201495_3057918154249785065_o.jpgBändi-ilta
syys
17
Muut
kaantis.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
syys
17
Timeklo 17-19
Muut
Longboardien testailua, cruisailua.
syys
17
Muut
11959998_130073354009334_2723466400301368323_n.jpgLongboardien testailua ja cruisailua
syys
18
Muut
Maksullinen
mindfulness-tuki-ilta_kuva_900 px leveä.jpgTule hakemaan tukea ja innostusta mindfulness-harjoitteluusi!
syys
18
Muut
Maksullinen
SAUNAhERMANNI JPG.jpgSauna Hermannin pihalla grillataan hiiligrillillä poroa, sisäfilettä, Harjun Makkaratehtaan makkaroita, purjoa, lisukkeena linssipataa. Ruoat saunamaksulla, niin kauan kuin riittää.
syys
20
Teatteri
impro.jpgSyyskuun avoin teatteri-improharkka Kääntöpaikalla 20.9. klo 16-19
syys
21
Muut
bokvillant.jpgBokvillanin avoimet ovet joka maanantai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
syys
24
Muut
kaantis.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
syys
26
Sarjakuva
Lapset
lasten-la-metsa-juliste-liina-ilves-web.pngAvoin ja ilmainen työpaja kaikenikäisille lapsille. Aukioloajat 12-16, jätä aikuisesi parkkiin sarjakuvakauppa-kahvio-galleriaamme. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa!
syys
28
Muut
bokvillant.jpgBokvillanin avoimet ovet joka maanantai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Muut
Maksullinen
JulkaisuVihr.jpgArabianrannassa jo neljättä kesää raikuvat puistozumba tunnit alkavat taas 4.5.2015! Tänä vuonna mukana myös Kahvakuulaa. Kertalipun hinta on 7euroa ja 10-kerran kortin 50euroa. Mukaan tarvitset iloista asennetta, vesipullon ja ulkoliikuntavaatteet. Paikkana Arabian peruskoulun viereinen liikuntapuisto.
Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Sarjakuva
Choi-Juhyun-sample.pngNäyttely esittelee Suomen sarjakuvaseuran järjestämässä CUNE CiR -sarjakuvaresidenssissä Helsingissä Choi Juhyun worksampleelokuunsa viettävän, Etelä-Koreasta kotoisin olevan Choi Juhyunin töitä. Juhyun on julkaissut yhteensä kahdeksan sarjakuva-albumia ja hänen töitään on nähty lukuisissa lehdissä, antologioissa sekä näyttelyissä Ranskassa, Sloveniassa, Venäjällä ja nyt Suomessa.
Näyttely
lila_perhonen.jpgTervetuloa näyttelyyn tutustumaan kolmen taiteilijan erilaisiin näkemyksiin luonnon monimuotoisuudesta. Aiheita taiteilijat ovat poimineet kolmesta eri elementistä, ilmasta, maalta ja merestä. Jokainen on omalla tavallaan tulkinnut tunteitaan tai ajatuksiaan näistä teemoista.
Näyttely
talvelapieni.jpgEmmi Talvelan maalauksia Arabianrannan kirjastossa syyskuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto
Muut
kaantis.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
Muut

Hyväksyvä, tietoinen läsnäolo alentaa stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja kohottaa mielialaa.

Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Elokuva
logo_4.jpgAFF Artova Film Festival järjestetään kuudetta kertaa 4.-6.9.2015. Festivaali muuttaa ihka oikeaan elokuvateatteriin Kino Sheryliin, mitä juhlistetaan tuntuvien ohjelmistolaajennuksien kautta: elokuvatarjonta paisuu yli kolminkertaiseksi.
Musiikki
Lapset
Maksullinen
brindamos-fb-txt-1.jpgBRINDAMOS FLAMENCO -klubi PE 4.9.
Muut
KORJATTU-LUKKARI-2015-1024x571.pngKumpulan Kylätilan kerhotoiminta starttaa maanantaina 7.9. alkaen.
Muut
Lapset

Arabian asukastalojen Bokvillanin ja Kääntöpaikan lukukausi käynnistyy. Kymmenet harrastekerhot pyörivät jouluun saakka. Uusia kursseja mm. lettikurssit, pienten musiikkituokiot sekä legokerho lapsille. Valtaosa vanhoista kursseista jatkaa.

Time11.9.-11.12.
Muut
Lapset
vauvojenlorupiiri.jpgArabianrannan kirjastossa perjantaisin kerran kuussa
Sarjakuva

piirtava-kasi-sarjakuvakeskus.jpgTervetuloa kurssille.

Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Muut
Maksullinen
nvc-vuorovaikutus-koulutus_kuva_900 px leveä.jpgRakentava vuorovaikutus -kurssi pohjautuu kansainvälisesti tunnettuun NVC (Nonviolent Communication) – menetelmään. Sen on kehittänyt psykologian tohtori Marshall B. Rosenberg ja sitä on käytetty menestyksekkäästi myös hyvin haastavissa neuvottelutilanteissa.
Sarjakuva

triin-valvas-viktor.jpg 

Viktor travels kertoo introvertin itäeurooppalaismiehen ensimmäisestä ulkomaan matkasta Helsinkiin. Tarinassa tarkastellaan miehen kokemuksia turistina, kohtaamisia paikallisten kanssa sekä halua tavoitella parempaa elämää ulkomailla. VIKTOR TRAVELS perustuu Triin Valvasin tekeillä olevaan sarjakuvaromaaniin, joka tulee olemaan ensimmäinen osa taiteilijan suunnittelemasta matkaoppaiden sarjasta. Esillä on originaalisivuja teoksesta sekä vedoksia Valvasin kuvituksista.

 Triin Valvas (s. 1987) on tallinnalainen lavastaja-kuvittaja. Syyskuussa Valvas osallistuu Helsingissä CUNE Comics-in-Residence -ohjelmaan, joka on saanut tukea Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelmalta. Suomen sarjakuvaseura ry:n järjestämä residenssi toteutetaan yhteistyössä HIAP:in (Helsinki International Artist Programme) kanssa. Avajaiset torstaina 24.9. klo 18–20.

lokakuu 2015

loka
01
Muut
kaantis.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
loka
03
Elokuva
minimessut kylätila FB-versio jpgmuoto.jpgKumpulan Kylätilassa järjestetään Luonnollista hyvinvointia -nimiset minimessut
loka
03
Muut
Maksullinen
Stand up.jpgLokakuussa losahtaa!
loka
06
Teatteri

kuoleman_puutarhassa.jpgSnellman-korkeakoulun Puhe- ja draamataiteen 2. ja 3. vuosikurssi tarinoi

loka
06
Musiikki
1229803_707157912633523_869582370_n.jpgPianisti Mikael Jakobssonin luotsaama ensemble esittää saksofonisti John Coltranen klassikkosävellyksiä sekä ensemblen omaa tuotantoa "Tranen" hengessä.
loka
06
Elokuva
Maksullinen

One Man Multishow kertoo taiteen kameleontin Teemu Keisterin elämästä. Kovanen & Kunnas -dokumenttiryhmä on seurannut monipuolisen taiteilijan elämää kesäkuusta 2014 asti.


Festivaaleja kiertänyt leffa palaa ensi-iltasaliinsa Kino Sheryliin. R&A:ssa loppunmyydylle katsomolle pyörinyt leffa on yhä täydessä vedossa!


Elokuva on henkilökuvadokumentti, jossa taiteilijuuteen ja henkilön persoonaan paneudutaan. Teemu Keisteri askeltaa taiteen maaperällä saman aikasesti moneen suuntaan. Hän tekee Ukkeli -sarjakuvahahmoaan, videotaidetta, esiintyy Youtubessa eri performanssihahmoissaan, sekä vetää klubit täyteen milloin omallaan nimellään ja milloin kätkeytyneenä Windows mies -hahmon taakse.

 

Näytöksessä ovat paikalla Teemu Keisteri ja elokuvan ohjaaja Verna Kovanen.

 

 

Kesto 0 h, 43 min

 

Liput 7,50 €


loka
07
Teatteri
Lapset
paivansadejamennikainen.jpg7.10. 2015 keskiviikkona klo:10.00 Arabianrannan kirjastossa
loka
09
Elokuva
Maksullinen

Sophie (Manuela Bosco), Antarktiksella asuva ranskalainen säätutkija, saapuu Helsinkiin nettirakkautensa, Mian, perässä. Mia on lopettanut suhteen yllättäen, ja Sophie toivoo tapaamisen palauttavan rakkauden heidän välilleen. Yllätyksekseen Sophie tapaakin Mian asunnolla nuoren miehen, Jusan (Elias Gould), joka kertoo musertavan uutisen: Mia on kuollut. Murtunut Sophie toivoo että olisi edes kerran tavannut Mian ja päässyt kokemaan tämän elämää. Jusa lupaa viedä Sophien tutustumaan Mian maailmaan.

Alkaa maaginen matka läpi öisen Helsingin, jonka varrella Sophie kohtaa eri puolia sekä menetetystä rakkaudestaan, että tämän kotikaupungista. Hän tapaa Mian elämässä olleita erikoisia henkilöitä, joiden kautta Sophie tajuaa, ettei hänen rakkautensa kohde ollut aivan sellainen kuin hän kuvitteli. Night Goes Long on Pikku Prinssi -kirjasta inspiraation saanut rakkauslaulu Helsingille ja sen öiselle magialle.

Elokuva on toteutettu uudenlaisella tuotantomallilla: 48 päivän aikana ja yhdessä yleisön kanssa.

Näytöksessä paikalla elokuvan ohjaaja Vesa Kuosmanen ja leikkaaja Pauliina Talikka.

 

Kesto 1 h 16 min

Liput: 10 €

 

loka
10
Muut
Maksullinen
hiljaisuuden-paiva-mindfulness_kuva_900 px leveä.jpgTässä retriittimäisessä päivässä on paljon hiljaista, meditatiivista läsnäoloa keho-mieli-sydämellemme. Stressitaso laskee, keho-mieli rauhoittuu ja läsnäolon kokemuksemme rikastuu.
loka
10
Muut
FOTF57C1.jpgTaidehuone Ellen toivottaa tervetulleeksi tutustumaan huovuttamisen moniin ulottuvuuksiin!
loka
11
Kirjallisuus
Kuunnelma.jpgAleksis Kiven päivän jälkeistä päivää on hyvä viettää vähemmän tunnetun Kiven hahmon, Männistön Wenlan kanssa. Riina Katajavuoren Wenla Männistö -romaaniin (Tammi, 2014) perustuva kuunnelma kertoo Kumpulassa asuvan röyhkeän ihanan Wenlan elämästä, jossa Jukolan seitsemän jolppia aiheuttavat hämminkiä löysine läppineen. Ja koska Kumpulassa ollaan, kuvioissa on tietysti myös bändi.
loka
14
Muut
kantoliina.jpgKaikille lapsen ergonomisesta kantamisesta kiinnostuneille avoin kantoliinatapaaminen Kääntöpaikalla (Intiankatu 1) joka 3. keskiviikko klo 10-13
loka
15
Elokuva

Jack Smith on underground-elokuvan edelläkävijä, jonka filmit ovat näennäisesti hallitsemattomia, kauniita ja yllättäviä näkyjä. Smithin vaikutus kuvalliseen kulttuuriimme näkyy edelleen, samoin kuin vaikka Kenneth Angerin ja Andy Warholin, mutta Smithin elokuvat ovat inhimillisessä lämmössään sekä ajattomattomapia että ajankohtaisempia.

loka
16
Elokuva

Jack Smith on underground-elokuvan edelläkävijä, jonka filmit ovat näennäisesti hallitsemattomia, kauniita ja yllättäviä näkyjä. Smithin vaikutus kuvalliseen kulttuuriimme näkyy edelleen, samoin kuin vaikka Kenneth Angerin ja Andy Warholin, mutta Smithin elokuvat ovat inhimillisessä lämmössään sekä ajattomattomapia että ajankohtaisempia.

16.10. klo 20, LéSPACE (Kuortaneenkatu 8, Vallila)

Ron Rice: Chumlum 1964 16mm 20’ 
Jack Smith: Normal Love 1963-65 16mm 120’ (Roope Eronen säestää)
Jack Smith: Yellow Sequence 1963-65 16mm 15’

Näytöksiin vapaa pääsy, narikka max. 3 €

Tervetuloa!

loka
18
Tanssi
teetanssit.jpgLämpimästi tervetuloa Kääntöpaikalle tanssimaan swingin ja bluesin tahtiin tai vain nauttimaan tunnelmasta! Vapaa pääsy.
loka
19
Kirjallisuus
full-moon-460314_1920.jpgKuukalenteri ja perimätietoa luonnon sykleistä
loka
24
Muut
Lapset
LASTEN JA NUORTEN SIIANLIPPO TAPAHTUMA
loka
27
Musiikki
Kuusto cover.jpgKuusto on vuoden 2014 lopulla perustettu modernia kansamusiikkia, tangoa ja jazz-vaikutteita yhdistelevä orkesteri. Kuuston vahvojen, tarttuvien ja perinnetietoisten melodioiden takana on koko yhtye, jonka kaikki jäsenet osallistuvat sävellys- ja sovitustyöhön. Omaperäisesti tulkittujen melodioiden ohessa on musiikissa runsaasti tilaa improvisaatiolle, jossa jokaisen soittajan persoonalliset ja vilpittömät näkemykset pääsevät oikeuksiinsa.
loka
28
Muut
Lapsi ja media - tukea digiajan kasvattajalle
loka
29
Muut
kaantissi.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
loka
30
Muut
Lapset
halloweentapahtuma-2-e1445860975311.jpgOhjelmassa on muunmuassa pelejä, leikkejä, askartelua, kahvila, kasvomaalausta ja sokkelo. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille lapsille ja sen järjestää partiolippukunta Toimen Tytöt.
Näyttely
Maksullinen

karasteTaiteilija Greta-Lisa Jäderholm-Snellman (1894-1973) työskenteli Ranskassa mm. Sèvresin posliinitehtaan ateljeessa ja Suomessa Arabian tehtaalla sekä suunnitteli lasia Riihimäen Lasille ja Iittalan lasitehtaalle. Hän oli Taideteollisuuskeskuskoulun posliinimaalauksen opettaja vuosina 1929–37 ja piti lukuisia näyttelyitä Suomessa ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa. Jäderholm-Snellman kirjoitti englantilaiseen The Studio Yearbookiin artikkeleita suomalaisesta muotoilusta ja suomalaisiin lehtiin juttuja kulttuurista ja seurapiiritapahtumista. Yhdessä miehensä, taidemaalari ja kulttuurivaikuttaja Eero Snellmanin kanssa he aktiivisella toiminnallaan rikastuttivat niin kotimaista kuin ranskalaista taide-elämää.

Näyttely

TMKA3_2206.JPGLiikkeelle! Valon ja voiman tekijät on Tekniikan museon uusi valokuvanäyttely. Näyttely on koostettu museolle lahjoitetusta Strömbergin laajasta kuvakokoelmasta ja se esittelee 1940 - 1960 -lukujen välisenä aikana otettuja teollisuusvalokuvia.

Kirjallisuus
Lapset
keijokettupieni.jpgSatutuokio Arabianrannan kirjastossa kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 9.30-10.00. Ensimmäinen kokoontuminen 26.8. Keijo-Kettu toivottaa kaikki tervetulleiksi!
Muut

Hyväksyvä, tietoinen läsnäolo alentaa stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja kohottaa mielialaa.

Työpaja
opastus-perus_nosto.jpgOpastusta tietokoneiden ja Internetin käyttöön Aralis-kirjastokeskuksen ATK-luokassa kahvilan yläpuolella joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 11-13.
Time11.9.-11.12.
Muut
Lapset
vauvojenlorupiiri.jpgArabianrannan kirjastossa perjantaisin kerran kuussa
Sarjakuva

piirtava-kasi-sarjakuvakeskus.jpgTervetuloa kurssille.

Muut
Maksullinen
nvc-ohjaaja_kuva_900 px leveä.jpgRakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® -koulutuksessa kehität vuorovaikutustaitojasi. Saat myös konkreettisia työkaluja toisten tukemiseen ja konfliktien käsittelyyn.
Sarjakuva

triin-valvas-viktor.jpg 

Viktor travels kertoo introvertin itäeurooppalaismiehen ensimmäisestä ulkomaan matkasta Helsinkiin. Tarinassa tarkastellaan miehen kokemuksia turistina, kohtaamisia paikallisten kanssa sekä halua tavoitella parempaa elämää ulkomailla. VIKTOR TRAVELS perustuu Triin Valvasin tekeillä olevaan sarjakuvaromaaniin, joka tulee olemaan ensimmäinen osa taiteilijan suunnittelemasta matkaoppaiden sarjasta. Esillä on originaalisivuja teoksesta sekä vedoksia Valvasin kuvituksista.

 Triin Valvas (s. 1987) on tallinnalainen lavastaja-kuvittaja. Syyskuussa Valvas osallistuu Helsingissä CUNE Comics-in-Residence -ohjelmaan, joka on saanut tukea Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelmalta. Suomen sarjakuvaseura ry:n järjestämä residenssi toteutetaan yhteistyössä HIAP:in (Helsinki International Artist Programme) kanssa. Avajaiset torstaina 24.9. klo 18–20.

Muut
Vanhankaupungin alsu työpaja-page-001.jpgVanhankaupungin alueelle laaditaan aluesuunnitelmaa. Suunnittelun aluksi kutsumme alueen asukkaita ja toimijoita työpajoihin, joiden sisältö on sama mutta keskitytään eri kaupunginosiin alueen laajuuden vuoksi.
Näyttely
royaurinkohallittureaktio2.jpgRoy Auringon teoksia esillä Arabianrannan kirjastossa lokakuun ajan. Näyttelyn järjestävät Arabianrannan kirjasto ja Taidemaalariliitto.
Muut
Maksullinen
nvc-VERKKOkoulutusPLUS_900 px leveä.jpgTämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutus- ja suhdetaitojaan perustasoa pidemmälle.
Muut
mf-VERKKOkoulutus_900 px leveä.jpgTämä ilmainen verkkokoulutus antaa perustietoja mindfulnessista eli tietoisesta läsnäolosta. Videoiden, lyhyiden teoriaiskujen sekä harjoitusten avulla osallistujalle selviää, mitä on tietoinen läsnäolo ja mitä se ei ole.
Muut
Maksullinen
8vk-mindfulness-stressin-alentamiseen_kuva_900 px leveä.jpgHyväksyvä, tietoinen läsnäolo alentaa stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja kohottaa mielialaa.
Musiikki
arabianA4.jpgArabia Music & Action House, tapahtumat syksy 2015
Time7.-11.10.
Musiikki
11996938_131743730508963_348106699_n (1).jpgBändi-ilta
Sarjakuva
Lapset
Maksullinen
arnaud-lightpaint-web.pngUusia lyhytkursseja lokakuussa! Tervetuloa mukaan. Lisätietoa sarjakuvakeskus.fi/kurssit
Musiikki

Italian Jazz on the Road.jpgSyyskuusta joulukuuhun ulottuva Italian Jazz on the Road -kiertue tuo kahdeksan jazzyhtyettä ja 40 nuorta muusikkoa viiteen Euroopan kaupunkiin. Helsingin Arabianrantaan ja Metropoliaan kiertue saapuu lokakuussa. Konsertit esittelevät monipuolisesti uutta italialaista jazzmusiikkia ja sen nuoria tekijöitä. Helsingin-konserteissa kuullaan italialaisten vieraitten ohella Metropolia Big Bandia.

Työpaja
Lapset
Maksullinen
Pääkaupunkiseudun koulujen syyslomaviikolla 13.10.-18.10. Tekniikan museo järjestää päivittäin ti-su klo 13 Vipueläintyöpajan.
Näyttely

Tuli ja savi – Mexicon Oaxacan haurasta keramiikkaa 

30.10.2015 – 22.1.2016

Tuli ja savi esittelee perinteistä alkuperäisväestön keramiikkaa yli 60 savenvalajien kylästä. Näyttely kokoaa yhteen 20 vuoden aikana tehdyn tutkimustyön Oaxacan osavaltion maaseudulla Meksikossa.

Jo neljän tuhannen vuoden aikana Etelä-Meksikon kylien savenvalajat ovat valmistaneen katkeamattomana perinteenä keraamisia käyttöastioita välineinään ainoastaan savi, vesi, tuli sekä kädentaidot. 

Atzompa 3500+. Esineen aikajana – näyttelyssä on esillä tuloksia kokeellisten keramiikkatyöpajojen sarjasta, joka järjestettiin Santa María Atzompan kylässä Oaxacan osavaltiossa. Työpajoja pidettiin syyskuusta 2013 seuraavan vuoden maaliskuuhun Santa María Atzompassa Innovando la Tradición -kansalaisjärjestön toimesta. Osassa työpajoissa oli mukana Suomen ulkoministeriö, joka tuki järjestön tutkimus- ja kehitystyötä. Muotoilijat Pekka Harni ja Yuka Takahashi johtivat kokeellisten työpajojen tuloksia yhteistyössä Innovando la Tradiciónin kanssa.

Innovando la Tradición.
 Kythzia Barreran ja Diego Mier y Teránin perustama Innovando la Tradición on monialainen ja voittoa tavoittamaton luova toiminta-alusta. Sen puitteissa käsityöläiset, suunnittelijat ja taitelijat jakavat taitojaan, tietojaan ja tarinoitaan Oaxacan keraamisten perinteiden kunnioittamiseksi. He tarjoavat palvelujaan Oaxacan keraamikoille ja keramiikkaa valmistaville yhteisöille elinkeinon edistämiseksi.

Menolippu Meksikoon on noin kuukauden mittainen kulttuurifestivaali, jonka järjestävät yhteistyössä Meksikon Suomen-suurlähetystö, Meksikon ulkoministeriön kansainvälisen kehitysyhteistyön osasto (AMEXCID), kulttuurikeskus Malmitalo, Savoy-teatteri, Porvoon Taidetehdas, Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, Kannusali, Karatalo, Vindänden, Helinä Rautavaaran museo, Sellon kirjasto, Pikku-Aurora, kulttuurikeskus Stoa, Porvoon museo, Porvoon kirjasto ja Designmuseo Arabia. Arabian Gallerian näyttelyä ovat tukeneet: Suomen ulkoministeriö, SRE- de relaciones exteriores, AMEXCID- Agencia Mexicana de Cooperación Internacional para el Desarrollo, Centro de Diseño de Oaxaca, Arabia Art Department Society, Fondo Nacional para la Cultura y las Artes, Fundación Alfredo Harp Helú
 
 AUKIOLOAJAT
Ke–Pe   12–18
La–Su   10–16
Ma         Suljettu
 
 
 

marraskuu 2015

marras
01
Muut
Maksullinen
OLUTPanimo-1024x512.jpgSu 1.11. klo 10–19
marras
01
Tanssi
Maksullinen

Väärinaseteltu on monitaiteellinen, koreografinen esitys. Teos rakentuu neljästä soolosta. Niistä jokainen puhuttelee katsojaa eri keinoin ja omaperäisessä suhteessa kieleen ja koreografiaan. Ensimmäinen soolo on poissaolevalle esiintyjälle, toinen trubaduurille, kolmas tanssijalle ja neljäs musiikille.

Työn ensisijaisena tekstinä on Roland Barthesin kirja Rakastuneen kielellä (Fragments d’un discours amoureux, 1977) ja sen rinnalla Virginia Woolfin novelli Orlando (1927).

Teos käsittelee esitystä rakkaussuhteena; katsojan, esiintyjän sekä materiaalien välillä.

Jokainen teoksen osista vaatii vastausta samoihin kysymyksiin: Miten ymmärtää esitys rakkaussuhteena? Miten lukea kirjaa koreografiana? Mitä esityksen lukeminen tai koreografian kirjoittaminen tarkoittaa? Kuinka rakentaa taitoksia ja leikkauksia ilmaisuvälineestä toiseen? Voiko itse esityksestä tulla rakastava subjekti?

Taiteilijatapaaminen 1.11. esityksen jälkeen.

Esitykset ovat Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmistoa.

Kantaesitys | Premiere
VÄÄRINASETELTU – CLANDESTINE SITES: DISPLACED
Koreografia | Choreography: Veli Lehtovaara 
Esiintyjät | Created with and performed by: Chrysa Parkinson, Eleanor Bauer, Ville Ahonen, Marianna Henriksson
Valo- ja tilasuunnittelu | Light design and space: Mikko Hynninen
Äänisuunnittelu | Sound design: Tuomas Skopa, Jani Hietanen
Neuvonanto | Adviser: Masi Tiitta
Tuottaja | Producer: Riikka Thitz
Tuotanto | Production: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa, Sõltumatu Tantsu Lava / STL (Tallinna)
Residenssit ja harjoitustilat | Residencies and rehersal places: Okasroosikese Loss (Sleeping Beauty Castle, Tallinna), Suomen Viron-Instituutti, Dansens Hus (Tukholma), Rosas (Bryssel), Château de Monthelon (Montréal), Kunstencentrum Vooruit (Gent), Cie Thor (Bryssel), Pianofabriek Kunstenwerkplaats (Saint-Gilles), Workspace Brussels / Les Brigittines
Litografia | Litography: Inka Järvinen
Kuvat | Photos: Timo Wright, Ian Howat

 

Liput | Tickets 25/15 €
Zodiakin sarjakortti ei käy festivaaliesityksiin.
Zodiak's season ticket is not valid in festival performances.

http://www.zodiak.fi/kalenteri/vaarinaseteltu-clandestine-sites-displaced

 

MEDIAKESKUS LUME 
(Aalto-yliopisto, Taiteen ja suunnittelun korkeakoulu)
Hämeentie 135 C

La 31.10. 19:00 Ensi-ilta | Premiere
Su 1.11. 17:00
Ma 2.11. 19:00 Loppuunvarattu | Fully booked
Ke 4.11. 19:00
To 5.11. 19:00

marras
02
Muut
bvavoimet.jpgBokvillanin avoimet ovet joka maanantai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
marras
02
Kirjallisuus
Erakkomajoista-kuntosaleille-FB-kuva.jpgJooga – muutakin kuin liikuntaa
marras
03
Elokuva
Maksullinen

Yhteiskunnallisen elokuvan ja taiteen festivaali Lens Politican ennakkonäytöksessä saa Suomen ensi-iltansa Mika Taanilan ja Jussi Eerolan ohjaama Atomin paluu. Näytöksen päätteeksi elokuvantekijöiden kanssa pidetään Q&A.

Atomin paluussa seurataan Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakentamista Eurajoella. Teknologiauskon siivittämä ydinvoiman uusi tuleminen muuntuu uusliberalistiseksi dystopiaksi, jonka ääniraidalla soi Pan Sonicin musiikki. 

“Atomin paluu on syksyn dokumenttitapaus ja osoitus siitä, että suomalaisen ydinvoiman puolesta tai sitä vastaan ei tarvitse ottaa kantaa. Riittää, kun näyttää, miten sitä rakennetaan.” 
http://www.lenspolitica.net/fi/elokuvat/atomin-paluu

Lipun hinta: 7,50 €

Kino Sheryl
Hämeentie 135 C

marras
04
Muut
Lapset
kantoliina.jpgKaikille lapsen ergonomisesta kantamisesta kiinnostuneille avoin kantoliinatapaaminen Kääntöpaikalla (Intiankatu 1) joka 3. keskiviikko klo 10-13
marras
04
Tanssi
Maksullinen

Väärinaseteltu on monitaiteellinen, koreografinen esitys. Teos rakentuu neljästä soolosta. Niistä jokainen puhuttelee katsojaa eri keinoin ja omaperäisessä suhteessa kieleen ja koreografiaan. Ensimmäinen soolo on poissaolevalle esiintyjälle, toinen trubaduurille, kolmas tanssijalle ja neljäs musiikille.

Työn ensisijaisena tekstinä on Roland Barthesin kirja Rakastuneen kielellä (Fragments d’un discours amoureux, 1977) ja sen rinnalla Virginia Woolfin novelli Orlando (1927).

Teos käsittelee esitystä rakkaussuhteena; katsojan, esiintyjän sekä materiaalien välillä.

Jokainen teoksen osista vaatii vastausta samoihin kysymyksiin: Miten ymmärtää esitys rakkaussuhteena? Miten lukea kirjaa koreografiana? Mitä esityksen lukeminen tai koreografian kirjoittaminen tarkoittaa? Kuinka rakentaa taitoksia ja leikkauksia ilmaisuvälineestä toiseen? Voiko itse esityksestä tulla rakastava subjekti? 

Taiteilijatapaaminen 1.11. esityksen jälkeen.

Esitykset ovat Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmistoa.

Kantaesitys | Premiere
VÄÄRINASETELTU – CLANDESTINE SITES: DISPLACED
Koreografia | Choreography: Veli Lehtovaara 
Esiintyjät | Created with and performed by: Chrysa Parkinson, Eleanor Bauer, Ville Ahonen, Marianna Henriksson
Valo- ja tilasuunnittelu | Light design and space: Mikko Hynninen
Äänisuunnittelu | Sound design: Tuomas Skopa, Jani Hietanen
Neuvonanto | Adviser: Masi Tiitta
Tuottaja | Producer: Riikka Thitz
Tuotanto | Production: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa, Sõltumatu Tantsu Lava / STL (Tallinna)
Residenssit ja harjoitustilat | Residencies and rehersal places: Okasroosikese Loss (Sleeping Beauty Castle, Tallinna), Suomen Viron-Instituutti, Dansens Hus (Tukholma), Rosas (Bryssel), Château de Monthelon (Montréal), Kunstencentrum Vooruit (Gent), Cie Thor (Bryssel), Pianofabriek Kunstenwerkplaats (Saint-Gilles), Workspace Brussels / Les Brigittines
Litografia | Litography: Inka Järvinen
Kuvat | Photos: Timo Wright, Ian Howat

Liput | Tickets 25/15 €
Zodiakin sarjakortti ei käy festivaaliesityksiin.
Zodiak's season ticket is not valid in festival performances.

http://www.zodiak.fi/kalenteri/vaarinaseteltu-clandestine-sites-displaced

MEDIAKESKUS LUME 
(Aalto-yliopisto, Taiteen ja suunnittelun korkeakoulu)
Hämeentie 135 C

La 31.10. 19:00 Ensi-ilta | Premiere
Su 1.11. 17:00
Ma 2.11. 19:00 Loppuunvarattu | Fully booked
Ke 4.11. 19:00
To 5.11. 19:00

marras
05
Muut
kaantissi.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
marras
05
Elokuva
Lapset

Artova Kinos Barnbio börjar den 5. november kl 18 med Olle Hellboms filmatisering av Astrid Lindgrens älskade barnböcker Alla vi Barn i Bullerbyn. I Bullerbyn får vi följa livet för sju vänner på tre gårdar i Södra Sverige. Artova Kino kommer att spela två delar av den här klassiska tv-serien. I den första försöker Olle att ta ut en lös tand. Och i den andra möter flickorna ett spöke. 

Tilllåten
45 minuter
Språk: svenska. Obs ingen textning!

I samarbete med Walhalla

Fritt inträde, välkommen!
__________________

Artova Kinon Lasten Kino käynnistyy 5. marraskuuta kello 18.00. Sarjassa nähdään Olle Hellbomin ohjaama ruotsinkielinen Alla vi Barn i Bullerbyn eli Melukylän lapset, joka perustuu Astrid Lingrenin rakastettuun kirjasarjaan. Tarinassa seurataan Etelä-Ruotsissa sijaitsevan pienen kylän kolmen tilan lapsien touhuja. Artova Kino esittää kaksi osaa Hellblomin ikimuistoisesta televisiosarjasta. Osat ovat nimeltään Olle har en lös tand ja Det spökar på Höskullen. Ensimmäisessä osassa Olle yrittää irrottaa heiluvan hampaan ja jälkimmäisessä osassa tytöt kohtaavat kummituksen.

Elokuvassa ei ole tekstityksiä.

Elokuva esitetään dvd:ltä.
Kesto 45 min.  
Näytös on ilmainen. 


Elokuva esitetään yhteistyössä Walhallan kanssa. 


Arcadan Iso sali, Jan-Magnus Janssonin aukio 1
Vapaa pääsy, tervetuloa!


Lisätietoja:
http://artova.fi/artovakino

marras
05
Tanssi
Maksullinen

Väärinaseteltu on monitaiteellinen, koreografinen esitys. Teos rakentuu neljästä soolosta. Niistä jokainen puhuttelee katsojaa eri keinoin ja omaperäisessä suhteessa kieleen ja koreografiaan. Ensimmäinen soolo on poissaolevalle esiintyjälle, toinen trubaduurille, kolmas tanssijalle ja neljäs musiikille.

Työn ensisijaisena tekstinä on Roland Barthesin kirja Rakastuneen kielellä (Fragments d’un discours amoureux, 1977) ja sen rinnalla Virginia Woolfin novelli Orlando (1927).

Teos käsittelee esitystä rakkaussuhteena; katsojan, esiintyjän sekä materiaalien välillä.

Jokainen teoksen osista vaatii vastausta samoihin kysymyksiin: Miten ymmärtää esitys rakkaussuhteena? Miten lukea kirjaa koreografiana? Mitä esityksen lukeminen tai koreografian kirjoittaminen tarkoittaa? Kuinka rakentaa taitoksia ja leikkauksia ilmaisuvälineestä toiseen? Voiko itse esityksestä tulla rakastava subjekti? 

Taiteilijatapaaminen 1.11. esityksen jälkeen.

Esitykset ovat Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmistoa.

Kantaesitys | Premiere
VÄÄRINASETELTU – CLANDESTINE SITES: DISPLACED
Koreografia | Choreography: Veli Lehtovaara 
Esiintyjät | Created with and performed by: Chrysa Parkinson, Eleanor Bauer, Ville Ahonen, Marianna Henriksson
Valo- ja tilasuunnittelu | Light design and space: Mikko Hynninen
Äänisuunnittelu | Sound design: Tuomas Skopa, Jani Hietanen
Neuvonanto | Adviser: Masi Tiitta
Tuottaja | Producer: Riikka Thitz
Tuotanto | Production: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa, Sõltumatu Tantsu Lava / STL (Tallinna)
Residenssit ja harjoitustilat | Residencies and rehersal places: Okasroosikese Loss (Sleeping Beauty Castle, Tallinna), Suomen Viron-Instituutti, Dansens Hus (Tukholma), Rosas (Bryssel), Château de Monthelon (Montréal), Kunstencentrum Vooruit (Gent), Cie Thor (Bryssel), Pianofabriek Kunstenwerkplaats (Saint-Gilles), Workspace Brussels / Les Brigittines
Litografia | Litography: Inka Järvinen
Kuvat | Photos: Timo Wright, Ian Howat

Liput | Tickets 25/15 €
Zodiakin sarjakortti ei käy festivaaliesityksiin.
Zodiak's season ticket is not valid in festival performances.

http://www.zodiak.fi/kalenteri/vaarinaseteltu-clandestine-sites-displaced

MEDIAKESKUS LUME 
(Aalto-yliopisto, Taiteen ja suunnittelun korkeakoulu)
Hämeentie 135 C

La 31.10. 19:00 Ensi-ilta | Premiere
Su 1.11. 17:00
Ma 2.11. 19:00 Loppuunvarattu | Fully booked
Ke 4.11. 19:00
To 5.11. 19:00

marras
07
Timeklo 15-19
Muut
Lapset
pukki.jpgTervetuloa kaikki pienet ja suuret Kekrin ystävät
marras
08
Muut
SAUNAhERMANNI JPG.jpgSauna Hermanni tarjoaa ilmaisen saunan kaikille iseille ja heidän lapsilleen Isänpäivänä. Saunat lämpiminä klo 14-18. Tuo isäsi tai lapsesi löylyihin. Lämmitämme toisen saunoista kuumemmaksi ja toisen saunoista lapsille sopivammaksi.
marras
09
Muut
bvavoimet.jpgBokvillanin avoimet ovet joka maanantai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!
marras
10
Teatteri
Maksullinen

VANILLA_©christiankleiner_03_light-975x649.jpgTokiolainen Smile Factory -lähikauppa on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Yövuorossa työskentelee kaksi nuorta asiakaspalvelijaa. Työntekijät spekuloivat, milloin pomo on viimeksi harrastanut seksiä vaimonsa kanssa.

marras
11
Teatteri
Maksullinen

VANILLA_©christiankleiner_03_light-975x649.jpgTokiolainen Smile Factory -lähikauppa on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Yövuorossa työskentelee kaksi nuorta asiakaspalvelijaa. Työntekijät spekuloivat, milloin pomo on viimeksi harrastanut seksiä vaimonsa kanssa.

marras
12
Elokuva
kääntis.jpgKääntöpaikan avoimet ovet joka torstai klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan taloon!