MTA Posliinikatu_tangoa_140912

Tapahtumaviikon ohjelman sisältöä olivat tuottamassa


Arkkitehdit

 • Stefan Ahlman/Arkkitehtitoimisto Stefan Ahlman Arkitektbyrå Oy Ab
 • Veikko Mäkipaja/ Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy
 • Anne Jylhä/ Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy
 • Hannu Jaakkola ja Aapo Salmi/Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy
 • Ulla Saarinen/Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy
 • Arvi Ilonen/ Arkkitehtuuritoimisto Pirkko ja Arvi Ilonen
 • Kai van der Puij/ Arkkitehtitoimisto Heikkinen-Komonen Oy
 • Ria Ruokonen/ Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy
 • Johanna Hyrkäs/Suunnittelutoimisto Part Oy
 • Jaakob Solla/Arkkitehtitoimisto Konkret Oy


Taiteilijat

 • Annika Bergvik-Forsander
 • Kirsi Kivivirta 

 • Mirja Niemelä/Hämeen Ammattikorkeakoulu
 • 
Hannu Aaltonen/Pohjois-Karjalan taidetoimikunta

 • Esa Vesmanen/Pure Design
 • Kaisa Berry/Suunnittelutoimisto Both Oy
 • Eeva Lindholm/Taiteilijayhteisö Kolmas kerros ry.


... sekä

 • ASPA Palvelut Oy ja Käpytikka ry. (taidenäyttely ja kahvila Käpytikassa)
 • Arabian tehtaat/ Raija Siikamäki (opastettu kierros Flooranaukio1/Lontoonkuja 5)
 • Att/Ifa Kytösaho (pienoismalli/Flooranaukio 1)
 • Metropolian Urbaani Luovuus -hanke/Suvi Aho, Anni Pellikka ja Varpu Kohvakka (klovnit Posliinipiha 6/Posliinikatu 2 ja 4, Lasse Turunen ja Jenny Jumppanen (trubaduurit Gunnel Nymanin katu 5), Miikka Hakomäki ja Juho Valtonen (viulistit Brysselinkatu 10)

 • Viides ulottuvuus -Viherkatot osaksi kaupunkia -hanke/Marja Mesimäki ja Taina Suonio/Envire VRJ group (viherkattoluento Brysselinkatu 10)
 • Emma Salokoski Voices (konsertti Flooranaukio 1)
 • Päiväkoti Loiske/esikoululaiset ohjaajineen (taidenäyttely Gunnel Nymanin katu 5) 

 • Loppukirin Anja Kekkonen ja Marjatta Kopra (tarinointia, laulua ja runoja Posliinipiha 6)
 • Hoas Pasila/Muhammad Shofiullah (vinkit talon elävöittämiseen)
 • Janne Miettinen ja Soili Jäppinen (videokuvaus Stadi.tv:lle)
 • Stadi.tv/Raisa Laukkanen ja Lisa Gerkman ja Artur Sallinen, ja Alex Erolin ja Niklas Rutenberg (videokuvaus Stadi.tv:lle)
 • Aalto-yliopisto/Tuula Isohanni (taideteoksen avajaiset Posliinipiha 6)
 • Tero Juuti (käsiohjelman taitto ja visuaalinen ilme)


... unohtamatta tärkeintä eli esiteltävien talojen asukkaita, yleisöä ja yhteistyökumppaneita. Kiitos kaikille!

 

esa vesmanen1Arabianrannan Posliinipihalla valo heijastuu maasta pilkottavista pronssikivistä. Kivet ohjaavat kulkijan rantaan päin, jossa kahden rakennuksen välisessä pergolatilassa on sisustusarkkitehti Esa Vesmasen suunnittelemat kolme pronssista pyöreää kiviveistosta Taikakivet. Teos kuuluu Arabianrannan alueen taidehankkeeseen, jossa jo 85 taiteilijaa ovat toteuttaneet taidetta prosenttiperiaatteella. Alueen kaikissa asuinrakennuksissa on taidetta. Kerrostalojen sisääntulot ovat sen avulla toisistaan erilaisia ja taidetta on myös yhteispihoilla. Varsinkin Arabianrannan pohjoisosassa taideteoksissa voi nähdä paikan yhteyden ympäröivään luontoon ja luonnonsuojelualueeseen.

Esa Vesmanen tarjoaa asukkaille mahdollisuuden hiljentymiseen ja luonnon kokemiseen paikalla, jossa pitkä vedenlinja tulee lähimmäksi rakennuksia. Teos on tarkoitettu sekä katseltavaksi että konkreettisesti koettavaksi. Taikakivillä voi istua ja niitä voi pyörittää. Samalla voi kokea läheisen vedenpintaan heijastuvan ja aina muuttuvan valon.

Rakennuttaja on Alfred A. Palmberg, arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola ja pihasuunnittelu Maisema-arkkitehdit Byman Ruokonen.

Teoksen julkistaminen Minun taloni Arabianranta tapahtuman asukaskierroksen yhteydessä 14.9.klo 17-18. 
(www.artova.fi/minuntaloniarabianranta) Tilaisuudessa taiteilija kertoo teoksestaan. 

Tuula Isohanni kuvailee tilaisuutta näin: Kyse on kahdenkeskisestä asukkaiden ja taiteilijan kohtaamisesta. Taiteilijalle se on ainutlaatuinen tilaisuus, koska  hän luopuu siinä vuosien työstä, teoksestaan. Asukkaille; he saavat jotain uniikkia. Ja sitä ainutkertaisuutta juhlitaan!

TERVETULOA!

ka pytikka_muotoilijankatuRadio Suomessa Ylen aikaisen keskipäivälähetyksessä ti 11.9. klo. 11.40 vieraillaan ensimmäisessä Minun taloni Arabianranta -kohteessa, Käpytikassa. Toimittaja Annamari Irannon haastateltavana on yksi erityisräätälöidyn talon rakennuttaneen yhdistyksen aktiiveista, Pekka Särssi. 

Tervetuloa tänään tutustumaan taloon myös yleisökierrokselle ja pop up -kahvilaan klo. 17.30- OpenHouseHelsingin järjestämälle yleisökierrokselle mahtuu 20 ensimmäistä!

 

hdwTänä vuonna Helsinki Design Week esittelee erilaisia elämämme tiloja kolmen näkökulman - asumisen, työnteon sekä palveluiden ja yhteiskunnallisten toimintojen - kautta.

Raikkaita koteja, luovia työtiloja sekä ylväitä julkisia tiloja ja muuten kulttuurimme muotoutumisen kannalta keskeisiä paikkoja on Helsingissä yhä enemmän. Mitkä tekijät saavat nämä erottumaan muista?

Arabianrannan asuinkerrostalojen taideprosentti, työntekijöiden itsensä näköisiksi muokkaamat työtilat ja mieliinpainuvat kulttuurikohteet osoittavat, että tilojen käyttäjät ovat arvokkaita. Tapahtumaviikon esiintuomat kohteet muistuttavat siitä, että ennen kaikkea rakennuksen oma luonne on tärkeä osa tilan kokemista ja tilassa elettävää arkea. Luonteikas paikka jää mieleen.

Kohteet osoittavat, että tilat, jossa vietämme paljon aikaa, eivät ole yhdentekeviä. Niissä olemme parhaimmillamme ja keräämme voimia, joiden tuloksista saavat usein nauttia myös muut. Vai mitä olette mieltä kerrostalon kerhohuoneelta alkunsa saaneesta Helsingin vireimmästä kaupunginosayhdistyksestä, Pariisin muotimessuilla esittelyyn päässeistä suomalaislegginseistä ja Helsingin ensimmäisestä kodittomien taidegalleriasta tai 1,5 miljoonasta metristä Marimekko-kangasta vuodessa?

Elämännäköisistä kohteista ei oikkuja, kunnianhimoa ja yllätyksellisyyttä puutu.Tule tutustumaan ja näe kaupunki jälleen uusin silmin!

Tarkemmat ohjelmat kunkin tapahtuman omilta tapahtumasivuilta

Minun taloni Arabianranta 11.-16.9.
Open Studios 13.-14.9. 
OpenHouseHelsinki 14.-16.9.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kaikki kolme tapahtumaa ovat osa Helsinki Design Weekiä 6.-16.9. Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin designfestivaali, joka kuvaa designin monia eri tapoja näkyä elämässämme. Tapahtumia löytyy halki kaupungin perinteisen ja teollisen muotoilun, muodin ja jopa musiikin alalta. Kaikki tapahtumat ovat myös osa World Design Capital 2012 -vuotta.

Minun taloni Arabianranta -tapahtuma lähestyy! Tapahtumaviikolla 11. – 16.9.2012 arkkitehti, taiteilija ja asukkaat kuudesta asuintalosta vuorollaan paljastavat asuintalonsa matkan suunnittelijan piirustuspöydältä asukkaiden arkeen. Samalla testataan kotitalon esittelyn tapahtumakonsepti, jota asukkaat voivat jatkossa toistaa omilla asuinalueillaan missä päin Suomea tahansa.

Posliinipiha6 rappuTapahtumassa kullekin mukana olevalle persoonalliselle ja eläväiselle talolle on varattu oma päivä. Päivän aikana asukkaat avaavat kerrostalojensa ovet kiinnostuneille ja järjestävät talonsa luonteeseen sopivaa koko perheen ohjelmaa, kuten pop up –kahviloita, valokuva- ja taidenäyttelyitä, konsertteja ja pienkursseja. 

Jokaisen talon päivään kuuluu myös talon suunnitelleen arkkitehdin ja talon oman taiteilijan vetämä kierros, jonka aikana on mahdollisuus tutustua yksittäisiin asuntoihin sekä jakaa kokemuksiaan ratkaisuista. Samalla kun asukkaat tutustuvat oman talonsa tarinaan ja naapureihinsa, he oppivat tuomaan vireyttä taloonsa ja asukasyhteisöönsä. 

Suuri rooli tapahtumassa on julkisella taiteella, joka on Arabianrannassa toteutettu ensimmäisenä Suomessa koko kaupunginosan laajuudelta niin sanotun taideprosenttiperiaatteen mukaisesti. Kyseistä asuinaluetta luonnehtii merenrannan lisäksi vahva historia, kulttuurialojen ammattilaisten suuri määrä sekä vireä kaupunginosayhdistyksen toiminta. 

 

MtA300

Haluatko toimia uudenlaisen asukastapahtumakonseptin ytimessä ja toteuttaa tapahtumasta tiedottamisen yhteistyössä
mukavan tiimin kanssa?

Minun taloni Arabianranta toivoo tuotantoon mukaan uusia tyyppejä! Haemme tällä hetkellä erityisesti

Viestinnästä ja tiedotuksesta kiinnostunutta ihmistä

Minun taloni Arabianranta toteutetaan vapaaehtoisvoimin! Pääset
toteuttamaan asukastapahtumakokonaisuutta ja vaikuttamaan sen näkyvyyteen ja yleisömääriin.

MTA taloja_maisemia_230512_taikakivet_viherSeuraavaksi vuorossa on työpaja talon asukkaille, naapureille ja paikallisille. Taikakivet -taideteoksen hoitotyöpaja järjestetään torstaina 9.8. klo 15-17 Posliinipiha 6:ssa. Tilaisuudessa kuullaan ja nähdään pyörivien kivien salaisuus taiteilija Esa Vesmasen opastuksella.

Kello 17 jatketaan Minun taloni Arabianranta- tapahtumapäivän pe 14.9. järjestelytapaamisella A-rapun 5. kerroksen kerhotilassa. Tapaamisessa sovitaan Posliinipihan/Posliinikadun kohteen syyskuisen tapahtumaviikon järjestelyistä. Tapaamisessa tarjolla pientä purtavaa.

ArtovaMalli - ArtovaModel

artovamalli-banneri