Kuohu / Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kuohu 3/2018


Syyskuun Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Uusi Kuohu on mukananne Hyötykasviyhdistyksen 40-vuotisjuhlaseminaarissa ja suurta suosiota saavuttaneessa 22-Pistepirkkojen Keräsen veljekset olivat Birdy videon ohjaajan Mika Taanilan haastateltavana Arabianrannan kirjastossa. Wienistä Arabiaan saapunut yhtyeen fani Eva Rems kirjoitti kokemuksistaan. Kuohun uusi kolumnisti Vellu Taskila pohtii Arabiarannan, Toukolan ja Vanhankaupungin pyöräilyolosuhteita. Päätoimittaja tässä numerossa oli Keijo Lehikoinen ja uusi varsinainen päätoimittaja Lauri Alhojärvi astuu puikkoihin seuraavasta numerosta alkaen. 

Kuohun tiimoilta on luvassa piakkoin pientä kilpailua, joten nyt kannattaa seurata Kuohua Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja saatat päästä arvonnan kautta huimalle elämysmatkalle lähitienoille. Facebook-sivuilla julkaistaan tämän kilpailun lisäksi ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille - materiaalia, jota et löydä netistä. Iloista syksyä Kuohun lukijoille.

Kuohu 3-2018

 

 

 

 

 

Kuohun kansi

Kuohu 2/2018

image.png

Toukokuun Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Uusi Kuohu sisältää myös Arabian katufestivaalin ohjelmiston ja runsaasti AKF-asiaa. Muistathan, että kuohumme nykyään myös netissä - jos et vielä tykkää Kuohusta Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja pysyt Kuohu-kanavalla. Facebook-sivuilla julkaistaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille - materiaalia, jota et löydä netistä. Iloisia Kuohu-hetkiä kevääseen!

Kuohu 2/2018

180406

Arabian Kotikaupunkipoluista Artovan kotikaupunkipoluiksi

Kotikaupunkipolut on Pauli Salorannan kehittelemä konsepti, jonka avulla on Arabianranta - Toukola - Vanhakaupunki -alueellakin voinut tutustua historiaan, nykyisyyteen ja alueen paikalliseen omaleimaisuuteen jo vuodesta 2012. Nyt alueemme polut on Museoviraston avustuksella uudistettu vuoden 2017 aikana. Kolmeen osaan jaettu reitti mahdollistaa helpomman kulun. Napakassa ja kätevässä esitteessä on uudistettu reitti ja keskeisimmät tiedot kohteista. Lisätietoja julkaisusta vuoden ensimmäisestä Artova ry:n Kuohu -lehdestä, joka on tulossa maaliskuussa!

HÄmeentien portaat Toukolaan

 

 

 

 

Kuohu 2/2017

 

                                  

Kuohu 22017
Vuoden toinen Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Muistathan, että kuohumme nykyään myös netissä - jos et vielä tykkää Kuohusta 
Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja pysyt Kuohu-kanavalla. Facebook-sivuilla julkaistaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille. Iloisia Kuohu-hetkiä!

 

 Voit lukea Kuohua myös Lehtiluukussa

Hiekkamandala lukijan silmin

Terhi Kuusisto kertoi ajatuksiaan Hiekkamandalan kirjoittamisesta ja teemoista Kuohun numerossa 1/2017. Carita Lonka luki kirjan.

 

Terhi Kuusiston kirja Hiekkamandala (Like 2017) kertoo kolmekymppisestä Irenestä, keramiikan opintonsa odottamaan jättäneestä taiteilijasta. Hän tutustuu joogatunnilla poikaan nimeltä Om. Tämän kohtaamisen myötä lukijan eteen aukeaa herkän Irenen elämä, johon kuuluu joogaa, menneisyyden haamuja ja syntymätön lapsi.

Kirjan muita henkilöitä ovat Irenen äiti Ritva, ystävä Anna ja Omin äiti Ella. Tarina avautuu hiljalleen, ja alussa kovin stereotyyppisiltä vaikuttaneet henkilöhahmot syventyvät kirjan edetessä. Se auttaa ymmärtämään heidän elämäänsä, valintojaan ja suhteitaan läheisiinsä. Vaikka orastava parisuhde Irenen ja Omin välillä aloittaa kirjan, jää se itse asiassa kuin sivujuonteeksi, taustatarinaksi, ja esille nousevat suhteet kirjan elämänmakuisten ja kovia kokeneiden naishahmojen välillä.

Hiekkamandala käsittelee toisaalta lapsettomuutta, mutta myös äitiyttä kahden naisen, Ritvan ja Ellan kautta. Molemmilla on ollut erilainen, mutta yhtä lailla vaikea suhde omiin lapsiinsa. Etääntyminen omasta lapsesta on eräänlaista lapsettomuutta sekin.

Kirjan kolme tapahtumapaikkaa ovat kuin mielentiloja - siinä missä Helsingin Kallio on karun kaunis, todellista maailmaa edustava paikka, on Intia vertauskuva sisäiselle rauhalle, jota Irenen ajelehtiva sukupolvi niin epätoivoisesti tavoittelee. Näiden kahden paikan väliin sijoittuu mökki Pirkanmaan maaseudulla. Se tarjoaa pakopaikan kaupungin kipeistä muistoista.

Kirjan kuvaileva kieli on niin vakuuttavaa, että rinnassa puristaa Intian värien kaaoksen ja Kallion öisten äänien piirtyessä mieleen.

Hiekkamandala kertoo oman tiensä ja identiteettinsä löytämisestä, merkityksellisyyden etsimisestä, menneisyyden valinnoista ja sukupolvien kuilusta. Lopulta sekin on ylitettävissä, kun oppii näkemään maailman toisen henkilön silmin.

Carita Lonka

 

Carita Lonka

 

Kuvassa Carita Lonka. Kirjoittaja on vapaa-aikaansa nähden liian monesta asiasta innostunut arkkitehti, jonka mielestä maailma on täynnä mielenkiintoisia ilmiöitä koettavaksi, kirjoja luettavaksi ja ajatuksia ajateltavaksi. Caritaa kiinnostavat etenkin inspiroivat elämäntarinat sekä eri taiteenalat tanssista teolliseen muotoiluun.

 

Kulttuuri- ja kaupunginosalehti KUOHU etsii uusia tekijöitä

Rakastettu kaupunginosa- ja kulttuurilehti etsii uusia tekijöitä. Kuohua tekemään ovat tervetulleita niin valmiit alan ammattilaiset kuin ensiaskeleita ja referenssejä lehden tekemisessä etsivät media-alasta innostuneet.

Seuraava numero ilmestyy joulukuun 2017 alussa, tule mukaan!

 

***********************************

Kutsuuko ilmoitusmyynti?

Myyntitaito on yksi tulevaisuuden tärkeimpiä työelämätaitoja. Kuohu on hyvän mielen lehti, jossa ilmoitustila on kohtuuhintaista ja näkyvyys erinomaista. Tuote, jota on ilo myydä. Kuohun myyntijoukkoon on ilo kuulua, olit sitten valmis myynnin ammattilainen tai sellaiseksi kehittymässä.

 

Kuvaajia/kuvittajia

Viestintä visualisoituu ja Kuohussakin asioista kerrotaan kuvin ja kuvituksin. Kuohuun voi tarjota omaa kuvamateriaaliaan julkaistavaksi ja tarjolla on myös kuvauskeikkoja esimerkiksi henkilöhaastattelujuttuihin

Toimittajia ja avustajia

Mielitkö kirjoittaa sinua koskettavasta ja kiinnostavasta aiheesta Artovan alueella? Kuohu on areena, jossa sanomasi luetaan varmasti. Etsimme sekä vakituisesti Kuohuun kirjoittavia että uusia vieraskyniä rikastamaan rakastetun lehtemme sisältöä.

Innostuitko Kuohun tekemisestä?

Esittele itsesi ja osaamisesi kuohu.toimitus@gmail.com

*****************************************************

KUOHU on Arabianrannan, Toukolan ja Vanhakaupungin neljä kertaa vuodessa ilmestyvä sitoutumaton kaupunginosa- ja kulttuurilehti, jota tehdään kunnianhimoisesti, vapaaehtoisvoimin ja suurella riemulla. Kuohu Lehtiluukussa

kuohu mekko piirros 18 01 17

 

 

Kuohu 1/2017

 

Maaliskuinen Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Muistathan, että kuohumme nykyään myös netissä - jos et vielä tykkää Kuohusta Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja pysyt Kuohu-kanavalla. Facebook-sivuilla julkaistaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille - materiaalia, jota et löydä netistä. Iloisia Kuohu-hetkiä kevääseen!

Kuohu 1/2017

 

kuohu 01 17 kansi 150dpi 12cm

 

          

 

KUOHU


kuohulogo

 

VUODEN 2018 TEEMAT:

1. Teatteri, kansalaisuus ja kulttuuriperintö - alueen uudistetut Kotikaupunkipolut (aineisto 16.2. mennessä)

2. Kuvataide, vastuullisuus ja Kestävän Kehityksen Arabian Katufestivaalit (aineisto 20.4. mennessä)

3. Musiikki, erilaisuus ja syksyn tapahtumat ( aineisto 17.8. mennessä)

4. Kirjallisuus, innostus ja jouluisat ilmoitukset ( aineisto 2.11. mennessä)

 

Julkaisija:
Artova / Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki -kulttuuri- ja -kaupunginosayhdistys ry
Intiankatu 1, 00560 Helsinki
p. 050 3099 501                                        

Toimitusneuvosto:
Päätoimittaja Lauri Alhojärvi numerosta 4/2018 alkaen (lauri.alhojarvi@gmail.com, 041 310 0685).  Kuohun 3/2018 päätoimittaja Keijo Lehikoinen (keijo.lehikoinen@gmail.com, 050 400 1251). Kuohua tekee suuri joukko aktiivisia kirjoittajia, kuvaajia ja kuvittajia. 

Paino- ja jakelutiedot:
Painosmäärä 20 000 kpl. Painopaikka Botnia Print. Jakelualueet postinumeroittain (yli 17 000 talouteen): 00560 (Toukola-Arabia-Kumpula), 00500 (Sörnäinen-Harju-Torkkelinmäki
) 00550, 00580 (Hermanni-Vallila
), 00600 (Koskela), 00790 (Viikki-Latokartano).

Lehti jaetaan, mikäli sinulla ei ole mainoskieltoa. Jos asut kyseisillä alueilla, eikä sinulle ole jaettu Kuohua, laita viestiä: http://www.jakelupalaute.fi/kuohu

 

 

 

 

 

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.