​​​​​

Arabian katufestivaali 2017 rikkoi kävijäennätyksiä!

Kymmenettä Arabian katufestivaalia juhlittiin kuumissa tunnelmissa lauantaina 20.5. Paikalle saapui huimat 30 000 festarrivierasta ja näin siis juhlavuonna rikottiin edellinen kävijäennätys vuodelta 2015, jolloin vieraita oli 25 000.
Sukella päivän tunnelmiin kuvien kautta!

34630989602 c7b63a1fac o

Kuva: Veera Rikkinen

Katso lisää kuvia: https://flic.kr/s/aHskX9gjwA

​​​​​

Mistä Arabian katufestivaalissa on kyse?

34753104556 bf0c191123 o

 Alle kolmasosa Arabian katufestivaalin tuottajista asuu Arabian, Toukolan tai Vanhankaupungin alueella. Festivaalin ohjelma koostetaan koko pääkaupunkiseudulta. Kävijöistä suurin osa saapuu muualta. Välittääkö festivaali kotialueestaan, vai tarjoaako Hämeentien pätkä vain sopivan miljöön?

Arabianrantaa suunnitellessa ajateltiin kaupunkitaidetta. Arabian tehdas, taidekorkeakoulu sekä kerrostalojen pihoille integroidut taideteokset puhuvat puolestaan. Kymmenettä juhlavuotta viettävä Arabian katufestivaali on ollut katutaiteen suunnannäyttäjä. Ei voi olla sattumaa, että katutaidefestivaali on syntynyt vahvaa taiteellista identiteettiä kantavalla alueella.

Taiteellisuuden lisäksi Arabian katufestivaalin sitoo kotialueelleen Artovan kaupunginosayhdistyksen vapaaehtoistoiminnan perinne. Asukkaiden yhteisöllinen, tekijöistä huolehtiva tapa hoitaa alueen asioita omaksutaan tuotantotiimissä, vaikka kaikki eivät kaupunginosayhdistykseen kuuluisi tai alueella asuisi.

 Arabian katufestivaali tuo esiin ja juhlistaa alueen identiteettiä sekä taiteen että vapaaehtoistoiminnan muodoin. Parikymmentä vapaaehtoista tuottajaa tekevät kevään mittaan pitkiä työtunteja festivaalin parissa. Mikä saa nämä työssäkäyvät, opiskelevat, perheelliset tavallista elämää viettävät ihmiset käyttämään voimavarojaan yhden päivän tapahtuman onnistumiseksi? Arabian katufestivaalin virallinen kuvaus sanoo, että festivaalin takana oleva ryhmä vapaaehtoisia ”toteuttaa visiotaan ekologisesta ja yhdenvertaisesta kaupunkitilasta”. Festivaalin tärkein tarkoitus on se, että asukkaat ottavat toiminnallaan kaupunkitilan omakseen.

Vuoden 2012 Arabian katufestivaalin kapinahenki ihastuttaa. Festari ui valtavirtaa vastaan ja huusi helsinkiläisten herätystä. Sitä seuraavina vuosina historiikki puhuu huomattavasti rauhallisemmalla äänellä – ehkä juuri silloin festivaalin asema Helsingin menossa oli vakiintunut. Vuoden 2015 festivaalin yhteydessä osoitteessa Hämeentie 128 olevan talon päätyyn maalattiin muraali, ja uutisissa sanottiin vielä vuoden 2016 puolella kyseisen maalauksen käynnistäneen ”muraalibuumin”. Kevään 2017 katufestivaaliksi Kaironkadulla sijaitsevaan asuintaloon maalattiin kolmen seinän muraali. Mitä seuraavaksi?

Arabian katufestivaali on katutaiteen suunnannäyttäjä, ja paljon enemmän. Festivaali on kannanotto kaupunkitilasta ihmisiä varten, se yhdistää monenmuotoista taidetta ja antaa työlle rahan sijaan toisenlaista arvoa. Muraaleja on kuitenkin helpointa käyttää esimerkkinä siitä, miksi festivaali houkuttelee tekijöiksi vapaaehtoisia ympäri kaupunkiseutua. On hienoa olla osa monimuotoisen kaupunkikulttuurin edelläkävijöiden joukkoa.

Kuva: Veera Rikkinen

​​​​​

Arabian katufestivaali räväyttää valtavalla usean seinän muraalilla ja aloittaa Helsingin kaupungin katutaidekesän

Katutaiteen suunnannäyttäjä Arabian katufestivaali toteuttaa osana 10 vuotta täyttävää tapahtumaa valtavan seinämaalauksen, joka levittäytyy  Kaironkatu 4 kerrostalon kolmelle eri seinälle. Arabian katufestivaalista alkaa myös Helsingin kaupungin katutaidekesä, joka tukee ja tuo esiin Helsingin laajaa katutaidekenttää.

 tiedote muraali 1

Arabian katufestivaalia juhlitaan 20.5.2017 jo kymmenettä kertaa. Vuosien aikana tapahtuma on vakiintunut katutaiteen suunnannäyttäjäksi ja uudisraivaajaksi. Juhlavuoden kunniaksi toteutetaan jälleen jotain ennennäkemätöntä - valtava taideteos, joka maalataan rakennuksen kolmelle eri seinälle!

”Festivaaleilla vuosien varrella maalatut eri pinnat ovat avanneet kaupunkilaisille katutaiteen merkitystä ja sanomaa, sekä haastaneet ajattelutapoja siitä mihin ja miten voi maalata”, kertoo Nuorisoasiainkeskuksen katutaideprojekteista vastaava mediatuottaja Antti Salminen.

Helsingin Toukolassa sijaitsevasta Kaironkatu 4:stä maalataan kaikki maalattavissa olevat seinät ja kokonaisuudesta muodostuu valtava useasta suunnasta näkyvä taideteos. Teoksen toteuttavat suomalaisen graffititaiteen uranuurtajat Jani Tolin ja Osmo Inferno.

Muraalibuumi lähti nousuun Jukka Hakasen teoksen myötä Arabian Katufestivaalilta vuonna 2015. Nyt maalattava koko talon muraali tuo jälleen isosti esiin taitelijoita ja antaa kasvot suomalaisten kovalle osaamiselle.

Katutaidekesä kutsuu uusien maamerkkien luokse

Rakennusten, sähkökaappien ja muiden kaupunkielementtien maalaaminen ei ole enää töhrimistä vaan arvostettu osa kaupunkikulttuuria. Helsingin kaupunki tuo katutaidetta esiin Katutaidekesä-projektin myötä. Kokonaisuus käynnistyy Arabian katufestivaaleilta.
Kesän aikana täydentyvälle Katutaidekartta-sivustolle kootaan Helsingin kaikki olemassa olevat ja suunnitellut katutaidekohteet. Lisäksi katutaiteen ympärille luodaan muun muassa tarinallisia reittejä, jotka ovat helposti kuljettavissa. Kesän aikana kartutetaan katutaiteeseen liittyvää kuva -ja videomateriaalia.

”Katutaideteokset haastavat kaupunkilaisia miettimään omaa ympäristöään. Katutaide on juuri nyt kovassa nosteessa ja se tuo asuinalueiden hienon kirjon esiin”, Antti Salminen kuvailee.

Lauantaina 20.5.2017 kello 12-19 järjestettävä Arabian katufestivaali kokoaa liikenteeltä suljetulle Hämeentie 135:n alueelle monipuolista ja kunnianhimoista taidetta.

​​​​​

Monitor Man - kohtaamisia yli valtionrajojen Arabian katufestivaaleilla

Nuori mies käveleskelee Sörnäisissä päässään suuri ja valkoinen kypärä, joka on varustettu reaaliaikaista kuvaa lähettävällä tablettitietokoneella. Tabletin kuvaruudulta huhuilee ihminen. Hän yrittää kiinnittää ohikulkijoiden huomion – englanniksi. Pian joku pysähtyy.

”Hello! What’s your name?”, alkaa keskustelu. Ohikulkija toisensa jälkeen pysähtyy juttelemaan tämän kuvaruudulla reaaliaikaisesti näkyvän ihmisen kanssa. Kuulumisia vaihdetaan esimerkiksi keskustelijoiden kotimaihin liittyen.

Kohtaus vaihtuu: joku helsinkiläismies on kättelevinään videoyhteyden toisessa päässä olevaa ihmistä kuvaruudun välityksellä, kunnes yltyykin halaamaan kypäräpäistä miestä. Seuraava kohtaaminen tapahtuu kirjakaupassa: tyttö sanoo englanniksi livevideon ihmiselle, että tuntuu oudolta puhua tälle, kun kypärän alla seisoo fyysisesti läsnä oleva, hiljainen ja liikkumaton mies.

Tämä mies on Yassine Khaled, 29-vuotias marokkolainen taiteilija. Hän on juuri näyttänyt minulle videokoosteen Monitor Man -performanssinsa viime marraskuisesta ensiesityksestä.

Performanssi Yassine Khaled Monitor Man 1 min

Yhdistelmä lapsuutta ja nyky-yhteiskuntaa

Idea syntyi syksyllä 2015, kun Khaled taiteen tekemisen ohella muutti Helsinkiin suorittamaan maisteriopinnot Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Vieraaseen maahan saapunut taiteilija huomasi, että suomalaisiin tutustuminen oli aluksi vaikeaa.

”Muutin Suomeen samaan aikaan kun turvapaikanhakijat tulivat. Tunnelma oli jännittynyt, eikä kukaan tiennyt, miten tämän suuruusluokan muuttovirrat tulisivat vaikuttamaan Suomeen ja Eurooppaan”, Khaled kuvailee.

”Itse olin uuteen maahan muuttanut taiteilija, mutta julkisessa tilassa jotkut saattoivat sekoittaa minut turvapaikanhakijaan. Siksi koin julkisessa tilassa tavallaan samanlaisen vastaanoton”, jatkaa hän pohtimista.

Uudessa kaupungissa asuvan taiteilijan huomio kiinnittyi pian siihen, että kulkuvälineissä toistensa kanssa juttelemisen sijaan ihmiset tuijottivat puhelimiaan. Tämän lisäksi Khaled oli huomannut myös eroavaisuuksia eri-ikäisten ihmisten teknologiakäsityksissä. Hänen mielestään vanhemmat sukupolvet ovat pysyneet aktiivisemmin tietoisina teknologian käytöstään, kun taas nuoret eivät esimerkiksi kiinnitä enää huomiota itse puhelimeen viestimisen välikappaleena.

Tällaiset Helsingissä syntyneet havainnot ihmisten julkisen tilan käytöstä sekä teknologialle sokeaksi tulemisesta alkoivat hahmottua ideaksi, joka palautti Khaledin mieleen hänen lapsuudenaikaisen pelivisionsa.

”Lapsuudessani 90-luvulla tietokonepelit olivat hyvin yksinkertaisia. Kuvittelin kuitenkin jo silloin, että tulevaisuudessa saatettaisiin kehitellä peli, jonka avulla pelaaja voisi ikään kuin matkustaa kotoansa käsin. Tietokoneen ruudulta näkisi ulkomaisen kaupungin reaaliaikaisesti jonkin siellä kävelevän ihmisen silmin. Pelaaja pystyisi myös ohjaamaan kävelevää ihmistä mielenkiintoisen näköisiin paikkoihin”, Khaled muistelee visiotaan.

Visiosta valmiiksi performanssiksi

Kun Khaled oli yhdistänyt nämä Helsingissä syntyneet havaintonsa lapsuuden pelivisioonsa, alkoi Monitor Manin varsinainen suunnitteluprosessi. Tällaisessa käsitetaiteessa ei ole enää oleellista menetelmät ja tekniikat, vaan vuorovaikutus ja prosessit.

”Taide on jatkuvaa kommunikointia – hyvin filosofista kommunikointia. Minun taiteeni sijoittuu aina siihen yhteiskuntaan, missä sitä teen, eli tässä tapauksessa Suomeen. Jos et osaa kommunikoida täällä asuvien ihmisten kanssa, et voi tehdä taidetta”, Khaled selittää.

Koska Khaled halusi suunnitella performanssinsa mahdollisimman toimivaksi ja ajatuksia herättäväksi, aloitti hän prosessin perehtymällä helsinkiläisten käyttäytymiseen ja kommunikointiin julkisessa tilassa. Taiteilija näkeekin julkisessa tilassa kävelemisen jo itsessään vuorovaikutteisena tapahtumana, koska se sisältää aina mahdollisuuden ihmisten välisiin kohtaamisiin.

Konseptin kehittelemisen lisäksi täytyi myös suunnitella Monitor Manin kypärä sekä hankkia vapaaehtoiset ihmiset videoyhteyden päähän. Khaled hioi kypäräänsä paljon, jotta ainakin visuaalinen puoli olisi kunnossa ohikulkijoiden huomion kiinnittämisessä. Hän onnistui tässä ilmeisen hyvin, sillä kuulemma monet olivat luulleet kypärää tuotteeksi, jota hän esittelee.

Kypärän suunnittelun lisäksi myös performanssiin osallistuvien ihmisten löytäminen vaati paljon järjestelyjä. Khaled haali videoyhteyteen tarvittavat ihmiset esimerkiksi eri maissa asuvista ystävistään sekä tutun tutuistaan. Näiden ihmisten täytyi olla rohkeita ja ulospäin suuntautuneita asettaakseen itsensä alttiiksi helsinkiläisille ohikulkijoille, yksin pieneltä kuvaruudulta huhuillen.

perf1

Millainen sitten oli Monitor Manin marraskuinen ensiesiintyminen?

Khaled kierteli kypärä päässään Helsingin kaduilla, kauppakeskuksissa ja joukkoliikennevälineissä. Hän huomasi nopeasti eroavaisuuksia julkisissa tiloissa: Keskustassa ihmiset olivat kiireisiä, ja kauppakeskuksissa jotkut luulivat performanssia tuote-esittelyksi. Metrossa keskustelut alkoivat taas helposti, sillä siellä paikallaan olevat ihmiset kuulivat hyvin kuvaruudun ihmisen äänen.

Päivän aikana Khaledin kypärän välityksellä käytiin lopulta hyvin monia erilaisia keskusteluja. Juttelemaan pysähtyneet kaupunkilaiset olivat usein nuoria, mutta Khaled kertoo myös monen vähän vanhemmankin uskaltautuneen kuvaruudun ihmisen juttusille. Juttelemaan pysähtyneiden ihmisten kansalaisuuksien kirjo oli myöskin hyvin monipuolinen. Vaikka taiteilija toimikin keskusteluissa vain välikappaleena, kertoo Khaled vastaanottaneensa päivän aikana paljon kädenpuristuksia ja halauksia.

Kokemus välikappaleena olemisesta

Khaled kertoo kokemuksen olleen hänelle itselleen hyvin erilainen, sillä performanssin aikana hän oli pelkkä objekti. Taiteilija ikään kuin kantoi toista ihmistä päässään, eikä näkökenttäänsä rajoittavan kypäränsä takia nähnyt edes juttelemaan pysähtyneiden ihmisten kasvoja.

”Tunsin olevani passiivinen objekti julkisessa tilassa. Performanssini voisi ajatella ikään kuin liikkuvaksi veistokseksi. Olin yhtä aikaa keskustelujen välissä – niiden välikappaleena – mutta toisaalta tuntui, kuin en olisi ollut paikalla ollenkaan”, taiteilija kuvailee.

Myös monet helsinkiläiset olivat kiinnittäneet huomiota tähän erikoiseen asetelmaan. Joidenkin oli ollut vaikeaa olla tiedostamatta taiteilijan hiljaista läsnäoloa, ja he olivat kysyneet kuvaruudun ihmiseltä, miksei Khaled puhu. Juuri tämän oudon tuntemuksen synnyttäminen on performanssin idea. 

Performanssi Yassine Khaled Monitor Man 2 min

”Minun vartaloni on tavallaan kuvaruudun ihmisen ruumiillistuma toisessa maassa”, Khaled selittää. ”Helsinkiläiset juttelevat hänen kanssaan minun vartaloni kautta, aivan kuten teknologian avulla jutellaan, joskus pitkienkin välimatkojen päästä. Kuitenkin me nuoremmat sukupolvet olemme kasvaneet siihen, että tällainen teknologia on normaalia ja luonnollista. Epänormaaliksi kanssakäymisen muodoksi se muuttuu vasta, kun keskustelun välikappale onkin toinen ihminen. Tähän havahtuminen on kansainvälisten kohtaamisten ohella performanssini idea.”

Onko Monitor Man suuntaamassa jonnekin Arabian katufestivaalin jälkeen?

Khaled on toteuttanut Monitor Man -performanssinsa Helsingin lisäksi myös Tukholmassa. Seuraavaksi taiteilija on suunnitellut lähtevänsä kiertämään muita Euroopan kaupunkeja sekä mahdollisesti myös Yhdysvaltoja. Eri kaupungeissa tapahtuvista kohtaamisista hän aikoo koostaa lyhyen dokumentin.

”Jopa Helsingin ja Tukholman välillä pystyin aistimaan joitain eroja siinä, miten ihmiset kommunikoivat julkisessa tilassa”, kertoo taiteilija. ”Tällaisia erilaisia kulttuureita ja yhteiskuntia haluan mennä tutkimaan lisää!”

Yassine Khaledin performanssi on osa Arabian katufestivaalin vuoden 2017 ohjelmaa. Tule kokemaan Monitor Man festivaalialueella lauantaina 20.5.2017 klo 15–17.

Teksti: Matilda Holkkola

Kuvat: Tani Simberg

Käännetty vapaasti Yassine Khaledin englanninkielisestä haastattelusta.

​​​​​

Ilmoita kirpparisi tai pop-up ravintolasi!

Mikä sen parempaa kuin rento toukokuinen lauantai ulkona? Samalla voi hieman tienata - tule pitämään pistettä Arabian katufestareille! Olet tervetullut ylimääräisten aarteiden tai itseluotujen herkkujen kera.

20.5.2017 Arabian katufestivaali viettää kymmenettä juhlavuotta. Tämän kunniaksi Toukolaan perustetaan ihan oma kirpputorialue Intiankadulle Hämeentien ja Jaavankadun väliin. Kääntöpaikan (Intiankatu 1) eteen luodaan päivän ajaksi tilataideteos, ja kirpputoripisteitä ei kyseiselle kohdalle saa turvallisuussyistä pystyttää.

Ihanaa, että ravintolapäivä on samana päivänä kuin festivaalimme! Myös ravintoloille on varattu oma alueensa - osoitteeseen Hämeentie 135-korttelin talon seinustalle.

Ilmoittaudu alla, niin saat lisäinfoa festaripäivän lähestyessä!

Ilmoittautumislinkki:

 https://docs.google.com/forms/d/1UjazDhHx7NEtQPTWbBXCMHZXyOuPtuwEFqQcvNark64/edit

Voit ilmoittaa pisteesi myös:

Sähköpostitse: arabian.katufestivaali@gmail.com

Puhelimitse: Sandra Petersen, p.0445005488

Ilmoittautuminen on suunnattu yksittäishenkilöiden pitämille pisteille, ei kaupallisille, uskonnollisille tai poliittisille toimijoille.

18200433342 d5c1eb15ae b

 

Kuva: Paavo Pykäläinen 

​​​​​

Haluatko tehdä kaupunkitaidetta? Tule Luovuuden äärirajoilla -kaupunkitaidekerhoon!

Haluatko oman kädenjälkesi näkyviin Suomen suurimpaan katutaidetapahtumaan toukokuussa?
Luovuuden aarirajoilla

Kevään ajan kokoontuu viikoittainen Luovuuden äärirajoilla -kaupunkitaidekerho. Kerhossa tehdään suuria ja toiminnallisia taideteoksia dyykatusta tavarasta ja kierrätysmateriaaleista sekä tutustutaan kierrätysmateriaalien hankkimiseen ja hyödyntämiseen taiteessa. Teokset pääsevät esille osana Arabian katufestivaalia.

Kerho kokoontuu yhteensä 11 kertaa torstaisin 16.3.–25.5.2017 klo 18-20 Kääntöpaikalla (Intiankatu 1). Kaupunkitaidekerho on maksuton eikä vaadi ilmoittautumista, ja mukaan voi tulla omien aikataulujen mukaisesti! Ohjaajina toimivat Jussi Koverola ja Ria Häkkinen.

Tervetuloa mukaan luovuuden äärirajoille!


Haluatko lisätietoja? Vai eikö tämä ollut sinun juttusi, mutta haluaisit mukaan tekemään festaria? Ota yhteyttä: vastaava tuottaja Vilma Salovaara, arabian.katufestivaali(at)gmail.com tai p. 0400 815 183. Voit myös jättää yhteystietosi tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi LOMAKKEELLA.

Tallenna

Tallenna

​​​​​

Arabian katufestivaali täyttää 10 vuotta!

2017 03 13 03 some

Suomen suurin katutaidetapahtuma tuo Helsingin Arabiaan katutaidetta, ruokakojuja, kirpputoreja ja jopa kymmeniä tuhansia kävijöitä. Festivaalin taustalla ovat vapaaehtoiset, jotka toteuttavat visiota tasa-arvoisesta ja ekologisesta kaupunkitilasta. Vuoden 2017 tapahtuma houkuttelee kävijän osaksi päivän mittaista kaupunkitaideteosta.

Tule mukaan 20.5. ja näe kaupunki uusin silmin! 

Seuraa somessa:

Facebookissa Katufestivaali
Twitterissa @arabiankatufest
Instagramissa @arabiankatufestivaali

ja hashtagilla #arabiankatufestivaaliKuva: Paavo Pykäläinen

 

Tallenna

Tallenna

​​​​​

Hae Arabian Katufestivaalin viestintätiimiin 30.12. mennessä!

leevi ja topi paavo pykalainen

Kymmenen vuotta täyttävä Suomen suurin katutaidetapahtuma Arabian Katufestivaali etsii tekijöitä! Tule tuomaan näkyväksi yhtä vuoden 2017 puhutuimmista tapahtumista. Hakusessa viestinnän vekkuleita sekä graafikko-velho.

Festivaali on vakiinnuttanut asemansa Suomessa katutaiteen vuosittaisena näyteikkunana ja juhlavuonna se toteutetaan ennennäkemättömänä taiteellisena kokonaisuutena. Vapaaksi tilaksi avattavalla Hämeentiellä ja sen ympäristössä sekoittuvat päivän aikana laaja kirjo taidetta, ravintoloita, kahviloita sekä erilaisia työpajoja. Arabian Katufestivaali on urbaanin kaupunkikulttuurin helmi joka tuo yhteen ihmismassat, sadat taiteilijat ja lukemattomat safkapisteet. 

Siis viestinnän osaaja tai graafinen konkari, haluamme sinut joukkoomme toteuttamaan festivaalin unohtumatonta juhlavuotta! Arabian Katufestivaali toteutetaan vapaaehtoistuotantona tammikuusta toukokuuhun. Toimimme tiiminä, tehden ryhmäpäätöksiä, joten pääset vaikuttamaan myös tapahtuman kokonaisuuteen.  

Laita ruksit niihin alla oleviin kohtiin, jotka kuvailevat sinua ja joista innostut:

Markkinointi- ja tiedotuskokemusta ja halua löytyy!                                         Luova graafinen työ on alaani                                                                                    En kavahda yhteistyötä suurtenkaan medioiden kanssa                                     Tunnen sosiaalisen median temput ja konstit!                                                   Olen valmis sitoutumaan festivaalin viestintätiimiin 110 %                                 Sisäinen viestintä on elinehto                                                                                 Taiteen tuominen kaduille innostaa                   

Olen parhaimmillani osana loistotiimiä                                                           Kunnianhimoinen
Ennakkoluuloton
Ulospäinsuuntautunut
Haluan mukaan toteuttamaan unelmatuotantoa! 

Jotta Arabian Katufestivaali varmasti näkyy ja kuuluu me tarvitsemme sinua, viestinnän tekijä, joka haluat suunnitella ja toteutaa viestintää kädet savessa! Viestintätiimissä olen jo minä Daria, jonka työstämää tekstiä parhaillaan luet ja kaipaan kumpanikseni kahta muuta tekijää. Kuinka monta ruksia rustasit? Kerro ja lähetä vapaamuotoinen hakemus 30.12.2016 mennessä osoitteeseen arabian.katufestivaali@gmail.com 

Lisäinfoa saat samasta osoitteesta vastaavalta tuottajalta Vilma Salovaaralta, puh. 0400 815 183.

Jos haluat jo ennalta fiilistellä, Arabian Katufestivaalin löydät osoitteesta www.arabiankatufestivaali.fi, Facebookista, Flickeristä ja Instagramista

Tule mukaan toteuttamaan unelmien Arabian Katufestivaalia 2017!

Kuva: Paavo Pykaläinen

​​​​​

Hae Arabian Katufestivaalin 2017 ydintuotantotiimiin - 6.12. mennessä!

Arabian katufestivaali

Suomen suurin katutaidetapahtuma Arabian Katufestivaali täyttää keväällä 10 vuotta! Haemme nyt ydintuotantotiimiin tekijöitä toteuttamaan vuoden 2017 yhtä puhutuinta tapahtumaa.

Arabian Katufestivaali on saavuttanut aseman yhtenä kiinnostavammista urbaaneista kaupunkitapahtumista ja juhlavuoden kunniaksi festari toteutetaan täysin uudistuneena taiteellisena kokonaisuutena!

Mikäli olet aikaansaava, innokas ja päämäärätietoinen hae mukaan Hämeentien 20.5.2017 taiteella ja ihmisillä täyttävän festarin ydintuotantotiimiin. Juhlavuonna teemme unelmatuotannon, joka tarjoaa tekijöille ainutlaatuisen tilaisuuden toteuttaa omia visioitaan ja unelmiaan osana innostavaa tuotantotiimiä.

Taidemuotoja on ollut mukana laajasti katutaiteen, musiikin, sirkuksen, teatterin, perfomanssin, tanssin, installaatioiden, työpajojen ja kaiken tämän väliltä. Esityksiä on ollut vuosittain vajaat 200, tekijöitä on lähes 400 ja kävijämäärän rajähti yli 25 000 vuonna 2015. Hämeentien valtaa päivän ajan ihmismeri jonka seassa on myös sadoittain ravintoloita ja kahviloita.

Saat mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa uusia ideoita kannustavassa ilmapiirissä sekä verkostoitua eri alojen taiteilijoiden ja tekijöiden kanssa.

Tarjoamme luovan ja innostavan tuotantotiimin, jossa toimitaan ryhmälähtöisesti, niin että kaikki tiimissä pääsevät vaikuttamaan kokonaisuuteen.

Arabian Katufestivaali tuoteutetaan kokonaisuudessaan vapaaehtoistuotantona lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuman pääjärjestäjä on ARTOVA - kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys.

Tule mukaan! Lähetä avoin hakemus lyhyellä kuvauksella itsestäsi 6.12. mennessä osoitteeseen: arabian.katufestivaali@gmail.com

Lisäinfoa voit kysyä vastaavalta tuottajalta Vilma Salovaaralta numerosta 0400815183.

Arabian Katufestivaali facebookissa, flickerissä ja instagrammissa

Kuva Paavo Pykäläinen

​​​​​

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.