TAIDE LOISTAA FESTIVAALEILLA

33995915593 93c13b18ac o

 Festivaalipäivänä kävijöitä hemmotellaan kiinnostavilla taide-elämyksillä monilta eri aloilta!

 

KATUTAIDE

Muraalitaiteen alan suomalainen kärkinimi Jukka Hakanen palaa Arabiaan ja toteuttaa festaripäiväksi valmistuvan, alueesta ja kestävästä kehityksestä inspiroituneen ison muraalin keskelle festarialuetta! Tätä et voi - etkä halua - olla huomaamatta. Alueella kiertävä voi löytää myös graffitialan pitkän linjan suomalaisen voimahahmon “Psyken” ja nuoren yhdysvalloista Suomeen muuttaneen, fotorealistisuudestaan tunnetun lahjakkuuden, David Popan, rivitalon päätyseinään maalattavan teoksen. Toki alueelta löytyy myös muuta graffitimaalausta ja saattaapa lähialueen sähkökaappeihinkin ilmaantua yllättävää lisäväriä.

 

LISÄTTYÄ TODELLISUUTTA JA VALOTAIDETTA

AR (Augmented Reality) eli lisätty todellisuus on yksi isoista tulevaisuuden teknologioista. Unohda kuitenkin  Pokemon Go, sillä festivaalin AR-taidenäyttelyssä (entisen M-kaupan tiloissa) yhteistyössä FlyAR:n kanssa loihditut teokset näyttävät mihin AR kykenee. Teoksia voit katsoa Zappar-sovelluksella eli samalla, jolla myös saman porukan käsialaa olevan festarijulisteen takaa aukeaa uusia ulottuvuuksia. Älä missaa tätä! AR-gallerian yhteydessä voi ihailla myös Lux Helsingissä yleisön suosikkiteoksen taikoneen Janne Aholan (Matlock Visuals) uusinta teosta.

 

ALUEEN VAHVA TAIDEKULTTUURI

Arabiassa taide elää! Festareilla Arabianrannan taiteilijat -verkoston  töitä on esillä kirjaston kanssa yhteistyössä toteutetussa taidebussissa, jossa voi tutustua myös kiinnostavaan Artlainaamo-konseptiin. Myös alueella toimiva taiteilijayhteisö Kolmas Kerros esittäytyy omalla pisteellään. Ei myöskään kannata unohtaa Tokyon perinteisiä ja suosittuja kevätmyyjäisiä, jossa Aalto Artsin opiskelijat näyttävät parastaan. Myös alueelle juuri rantautuvan Metropolian kulttuurikampuksen opiskelijat järjestävät myyjäiset uunituoreen kampuksensa aulatiloissa. Nyt on hyvä hetki kurkistaa sisälle! Kannattaapa myös kurkata Genelecin puuhuvilassa sijaitsevaan Mifukon myymälään, jonka tuotteissa afrikkalainen käsityötaito kohtaa suomalaisen muotoilun.

 Kirjoittanut: Christian Sannemann Kuva: Vilja Keskimäki

 

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.