Polut / Arabianranta-Toukola / Yhteispiha 2

Yhteispiha 2

Yhteispiha 2:n on suunnitellut maisema-arkkitehtuurin professori Jyrki Sinkkilä. Kasvillisuudeltaan kiintoisalla pihalla on mm. koristeomena-, kirsikka-, ja luumupuita. Pihan kulkureitin varrella on levähdyspaikka ja muuntamon katto toimii terassina. Taideteokset sijoittuvat porrashuoneisiin ja korttelin läpäisevän reitin varrelle. Kirsi Kivivirran teos Seinät puhuvat seinät koostuu eri-ikäisten ihmisten tarinoista.

 

yhteispiha2Portailta avautuu näkymä rehevälle ja kasvillisuudeltaan rikkaalle Yhteispiha 2:lle. Pihan on suunnitellut maisema-arkkitehtuurin professori Jyrki Sinkkilä. Pihalla kasvaa mielenkiintoista kasvilajistoa, mm. varhain keväällä kukkivia koristeomena-, kirsikka-, luumu- ja päärynäpuita, punatammi (Quercus rubra), eksoottisen näköinen, suurilehtinen jalopähkinä (Juglans) ja kynäjalava (Ulmus laevis). Kenties eksoottisin kasvierikoisuus on Japanista kotoisin olevan katsura (Cercidiphyllum japonicum). Sen sydämenmuotoisia maahan karisseita lehtiä kannattaa haistella syksyllä: niistä leijailee ihana piparkakun tuoksu.
 
yhteispiha2 jalopahkinaYhteispihalla on yksi Arabianrannan päiväkodeista, vuonna 2007 toimintansa aloittanut Päiväkoti Loiske.

 

 

Ylhäällä kasvillisuudeltaan rehevä Yhteispiha 2. Vieressä jalopähkinä (Juglans).

 

 

 

Vasemmalla päärynöitä ja oikealla katsura (Cercidiphyllum japonicum), jonka syksyiset lehdet tuoksuvat joulupipareille. 

yhteispiha2 katsura

yhteispiha2 paaryna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

edellinen reittipiste

seuraava reittipiste

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.