Polut

Kohtaa kotikulmasi!

Logo Facebook tummansininenKotikaupunkipolut nostavat esiin paikkoja, joissa kannattaa käydä. Me olemme koonneet sinulle kattauksen, jossa on taidetta, luontoa, historiaa - valoa ja värejä.

Polut lähtevät Arabian piipun juurelta mutkittelemaan Arabianrantaan, Toukolaan ja Vanhaankaupunkiin. Päätimme nimetä ne Arabian kotikaupunkipoluiksi, vaikka Toukolan kaupunginosassa ollaan ja hallinnollisesti olemme osa Vanhankaupungin piiriä. Vuoden 1751 oikeudenkäyntipöytäkirjoissa mainitaan kuitenkin ensimmäisen kerran Arabia ja Kaanaan maa. Toivomme, että reittipisteillä kulkeminen herättää näkemään historian kerroksia lähiympäristössämme.

Yhteensä voi kävellä 9 kilometrin matkan tai vaikka vain muutaman reittipisteen verran. Oikopolut sallittu! Kävellä voi milloin itselle sopii, ja se on ilmaista. Reittipisteiden infon saat nettisivuilta tai suoraan kännykkään.
 
Kiipeä Kellomäen huipulle. Tähystä maamerkkejä. Voit kuvitella merirosvojen purjehtivan kohti kaupunkia, haistaa tuulen ja nähdä kuumailmapalloja.
 
Haluatko lisätä polun reittipisteisiin uutta tietoa? Onko sinulla omia muistoja tai kuvia kohteista? Kerro, mikä on lapsen kanssa kivaa tekemistä. Polut kehittyvät jos niitä käytetään, joten lähde vaeltamaan, ja lähetä meille kommenttisi. Logo Facebook vihre
 


Tervetuloa poluille!

 

Toivovat Artovan kotikaupunkipolkuryhmäläiset

Maria, Kati, Satu, Roosa, Tarja ja Tapio

 

 

Mukana auttamassa monin tavoin: Suomen Kulttuurirahasto, Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ry, Artova ry, Kääntöpaikka, Metropolia, Pauli Saloranta, Kari Salo, Janne Kareinen, Saara Vanhala, Tuomas Jaanu, Raili Niemenkari, Eero Haapanen

Arabian kotikaupunkipolkujen logo ja visuaalinen ilme: Computer Boys/Tomi Leppänen

Valokuvat sivuilla kuuluvat kotikaupunkipolkuryhmälle, ellei toisin mainita


kotikaupunkipolut kartta

 

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.