Ajankohtaista / Uutiset

Kekrijuhla 7.11.2015

 
Tervetuloa kaikki pienet ja suuret Kekrin ystävät!

​​​​​

Lue lisää...

Tervetuloa Artovan syyskokoukseen ti 24.11. kirjastolle


Artovan syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä ääntenlaskijat.
  • Valitaan hallitukseen 6 – 8 varsinaista jäsentä ja vähintään 1 ja korkeintaan 8 varajäsentä kaikki vuodeksi kerrallaan.
  • Hyväksytään tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä määrätään jäsenmaksun suuruus.
  • Valitaan yksi tilin- tai toiminnantarkastaja ja hänelle yksi varamies tarkastamaan yhdistyksen tilejä ja hallintoa.
  • Käsitellään muut hallituksen esittämät asiat sekä ne asiat, jotka yhdistyksen jäsen on esittänyt käsiteltäväksi kirjallisesti lokakuun 15. päivään mennessä.

Yhdistyksen säännöt löytyvät täältä

Kokouksen esityslista
pdf
Esityslista_syyskokous_2015.pdf

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016
pdfToimintasuunnitelma_ja_talousarvio_2016_Artova.pdf

Juliste kokouksesta printattavaksi esim rappukäytävään
pdfartova_syyskokous_juliste_2015.pdf

​​​​​

Aitologian psyykkisen hyvinvoinnin koulutuskeskus Arabiassa on avattu, tervetuloa koulutuksiimme!

Toivottavasti kesä on ladannut akkujasi ja valmistanut sinua uusiin, iloisiin elämän haasteisiin ja voimaannuttaviin, uusiin koulutuksiin.

​​​​​

Lue lisää...

Voiko uudelle asuinalueelle syntyä yhteisöllisyyttä osallistamisen avulla?

Hei!

Teen Taiteen maisterin lopputyötä Aalto-yliopiston Tilasuunnittelun koulutusohjelmassa. Aiheeni on “Käyttäjälähtöisyys uuden asuinalueen suunnittelussa - Osallistamisen vaikutukset yhteisöllisyyteen”.


Tärkeimpinä teemoina työssäni ovat nimenomaan asukkaan näkökulma ja yhteisöllinen asuinalue. (Ei kuitenkaan yhteisöasuminen) Haluan erityisesti selvittää, mitä mahdollisuuksia (jos niitä on) asukkailla olisi vaikuttaa asuinalueensa yhteisöllisyyteen osallistumalla suunnitteluun? Luon haastattelumateriaalin pohjalta asukasprofiilit, joiden perusteella suunnittelen asuinalueelle noin kolme esimerkkiasuntoa, jotka pohjaavat asukkaiden toiveisiin ja ideoihin.

Olen valinnut suunnitelmani referenssikohteeksi Arabianrannan. En itse asu alueella, mutta tuntemieni arabianrantalaisten, omien kokemusteni vuosien ajalta ja julkisen keskustelun perusteella arvioni asuinalueen yhteisöllisyydestä ja viihtyisyydestä on hyvä. Yritän löytää hyviä ratkaisuja, joita olisi mahdollista toteuttaa myös tulevaisuuden asuinalueilla ja suunnitelmia, jotka olisi voinut tehdä toisin.

Arabianrantalaisten haastatteluilla toivon saavani vastauksia kysymyksiin, mikä asuinalueesta tekee yhteisöllisen ja mitä yhteisöllisyys asukkaille tarkoittaa. Yhteisöllisyys, asukkaiden osallistaminen ja osallistuminen, urbaani kylä, pienyritysten ja yksityisyrittäjien toimiminen alueella, ei vain asutusta (mikä tekisi alueesta vähemmän lähiömäisen ja turvaisi palvelut).

Linkki kyselyyn:

https://docs.google.com/forms/d/1QYHRgLEXWhadipU6Q1TVIA_ZKNh1CkCzJHg12Nx9GDk/viewform?usp=send_form

​​​​​

Tue Artovaa!

ArtovaLogoPerus vaaka mustajpg

 

Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys - tutummin Artova - järjestää vuoden aikana lukuisia näkyviä tapahtumia (mm. Arabian Katufestivaali, Artova Film Festival, Artova Kino -elokuvakerhot, Kekrijuhla jne). Artova julkaisee alueen kulttuurikalenteria, ylläpitää artova.fi -alueportaalia sekä toimii erilaisten työryhmien tukena. Artova pyrkii parantamaan Arabian asuinalueen viihtyvyyttä sekä osallistamaan alueen asukkaat, opiskelijat, työssäkäyvät, yhteisöt ja yrityksen mukaan toimimaan.

Maksamalla vapaaehtoisen kannatusjäsenmaksun, tuet toimintaamme.

Yhdistyksen henkilöjäsenmaksu vuodelle 2015 on 15 euroa (opiskelijat ja eläkeläiset 10 euroa, yhdistyksen 30 euroa ja yritykset 150 euroa).

Saaja: Artova ry
Tilinumero:  FI23 8000 1270 8273 23
Käytäthän maksaessasi viitettä: 3696

Jäseneksi pääset liittymään täällä

KIITOS!

IMG 8139

​​​​​

Bokvillanin vaalipaneeli

Kiitos Artova ja Arabianrannan asukastalot erinomaisesta paneelista. Juontajat kuin myös yleisö ja vaalipaneelin osanottajat olivat tehtäviensä tasalla. Lyhyessä ajassa ei kovinkaan syvälle ole mahdollista päästä ja vasta siellähän se todellinen politiikka eli vaihtoehdoista valitseminen tehdään. Mutta kuulemani perusteella sanoisin, että paneelin osanottajat eivät ainakaan edustaneet emopuolueidensa kliseisintä sabluunaa. Näin ollen toivon, että oman ehdokkaani lisäksi kaikki muutkin panelistit pääsevät läpi ja rohkenevat kukin poiketa, jos tarvetta on, puolueidensa valtavirroista vastuulliseen, ihmis- ja ympäristöarvoja kunnioittavaan suuntaan.

​​​​​

Lue lisää...

Artova kokoaa kommentteja Helsingin yleiskaavan luonnoksesta

ArtovaLogoPerus vaaka musta
Helsingissä valmistellaan uutta yleiskaavaa, joka määrittää Helsingin yleispiirteisen maankäytön (mm. asuminen, liikenne, viheralueet) tuleville vuosille ja ohjaa tarkempaa suunnittelua. Kaavaluonnoksen tavoitteena on mahdollistaa Helsinkiin vuoteen 2050 mennessä neljännesmiljoona uutta asukasta. Tähän pyritään pääpiirteittäin laajentamalla kantakaupunkia, muuttamalla moottoriteiden varret kaupunkibulevardeiksi ja kasvattamalla esikaupunkien keskustoja sekä kehittämällä niitä raideliikenteen solmukohtina. Kaupunkia siis kehitetään pikaraitioteiden tukemana verkostokaupungiksi, jossa on laajempi urbaani kantakaupunki ja useita verraten itsenäisiä ja kantakaupunkimaisia aluekeskuksia.

Yleiskaavan luonnos on nyt nähtävillä ja kommentoitavana. Artovan yleiskaavaryhmä on valmistellut kannanoton ja toivoo voivansa mahdollisimman edustavasti sen yhteydessä tuoda esille alueemme asukkaiden ja muiden osallistahojen mielipiteitä. Kannanottomme on luettavissa alla sekä myös helposti tulostettavassa muodossa.

Pyydämme lähettämään kommenttinne 25.2. klo 12:00 mennessä osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com otsikolla YLEISKAAVA. Kaikki aikarajaan mennessä lähetetyt kommentit laitetaan kannanoton liitteeksi.Toivomme, että korostatte kommentissanne kannanoton sekä hyviä että huonoja puolia näkemyksenne mukaisesti. Puuttuuko joku tärkeä näkökulma? Oletko eri mieltä jostain kohdasta? Onko jokin näkemys liian kevyesti tai kenties liian voimakkaasti ilmaistu? Pyydämme kommenttejanne ensisijaisesti aluettamme (Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin pienalueet) koskevien ratkaisujen suhteen.

Yleiskaavaluonnos on nähtävillä täällä
Yleiskaavaluonnoksen selostus on nähtävillä täällä

Nykyiset suunnitelmat, kaupunginosarajat ja paljon muuta voi käydä halutessaan tarkastamassa osoitteessa: kartta.hel.fi

Lue lisää osoitteessa www.yleiskaava.fi

Huom. Yleiskaavaluonnoksen esitystavassa ollaan pyritty tarkkojen aluerajojen sijaan
strategisempaan otteeseen. Aluevaraukset on merkitty 100*100m kokoisilla pikseleillä, joka jättää
yhtäältä joustavuutta ja toisaalta tulkinnanvaraisuutta tuleville asemakaavoittajille.

 

Artovan kannanotto yleiskaavan luonnokseen printattavissa tästä

​​​​​

Lue lisää...

Arabian joulurauha on julistettu

julistus

Hyvää jouluaattoa Arabianrannan väki. Olen kutsuttu toivottavamaan joulurauhaa teille kaikille tänä vuonna. Aion julistaa joulurauhan perinteisellä joulurauhan julistuksella, johon olen omavaltaisesti lisännyt omia ajatuksiani.

Ja vaikka vieressäni palaa hautakynttilä, niin

Huomenna, jos Jumala suo,
on meidän Herramme ja Vapahtajamme armorikas syntymäjuhla;

eli joulupäivä. Olemme syöneet, juoneet, antaneet, ottaneet, nauttineet. Vatsamme saattaa vääntää närästyksestä, jäteastiat ovat täynnä roskaa ja kaapit tursuavat uutta tavaraa. Mutta olemme olleet onnekkaita, jos olemme viettäneet jouluaaton ystäviemme, perheenjäsentemme ja rakkaimpiemme seurassa. Jotkut ovat riidelleet, jotkut rakastaneet, jotkut muistaneet Jeesuksen syntymää, jotkut viettäneet tavallista lomapäivää, ja pohtineet joulun merkitystä. Toiset meistä ovat seuranneet joulunviettoa sivusta ja odottavat hanukkaa, ramadania tai tulevaa hevosen vuotta. Jotkut meistä ovat käyneet joulukirkossa ja jotkut katsoivat televisiosta Samu Sirkan joulutervehdyksen. Erilaisista tavoista, näkemyksistä ja eroavaisuuksista huolimatta meitä kaikkia yhdistää yksi asia. Me kaikki elimme tämän päivän. Elimme jouluaaton. Elimme joulukuun 24:n päivän. Jaoimme tuon hetken ajan jatkuvassa helminauhassa. Meidän jokapäiväinen tehtävämme onkaikki jakaa sama todellisuus jokaisessa hetkessä, jokaisessa kohtaamisessa, jokaisessa keskustelussa, jokaisessa tervehdyksessä. JA ennenkaikkea meidän tehtävämme on tehdä se sovussa ymmärtäen ja kunnioittaen erilaisuutta sekä toisenlaisuutta.

julistetaan siis täten yleinen joulurauha kehoittamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään,

Minun toiveeni on, että yleinen joulurauha jatkuu ympäri vuoden. Me Arabianrannan asukkaat voimme pitää yllä rauhaa ja sopua tulevan vuoden jokaisena päivänä.

sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

Haluan lainata rakkaan ystäväni Arnold Shwarzerneggerin kuuluisaa sanontaa ”More is more”, Enemmän on enemmän, enemmän joulupukkeja on enemmän lahjoja, enemmän enemmän suklaata on enemmän läskiä, enemmän lunta on enemmän ulkoleikkejä, enemmän ymmärrystä on enemmän onnellisuutta, enemmän rakkautta on enemmän rakkautta.

Lopuksi toivotetaan kaupungin kaikille asukkaille riemullista joulujuhlaa.

Katriina Haikala/ Tärähtäneet Ämmät

Kuvat: Liisa Heikinheimo

rauhaisaa joulua

joulurauha-katriina-haikala-joulupukki

 joulurauha2014

​​​​​

Helsingin yleiskaavan visio vie kohti tiivistä kaupunkia

Vuoden 2050 Helsingissä raideliikenne yhdistää tiiviisti rakennettuja esikaupunkikeskuksia. Kantakaupunki on laajentunut kaupunkibulevardeiksi muutettujen moottoriteiden varsille.

Tällaista tulevaisuudennäkymää esitetään Helsingin uuden yleiskaavan visiossa. Visiossa kuvataan tahtotila yleiskaavan tärkeimmille maankäyttöratkaisuille. Siinä ehdotetaan myös toimintalinjauksia, joilla tavoitteisiin päästään. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee yleiskaavan visiota 22. lokakuuta. Yleiskaavan laatimista jatketaan lautakunnan hyväksymän vision pohjalta.

​​​​​

Lue lisää...

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.