Uutiset / AFF // Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain, mitä et muualla näe!

AFF // Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain, mitä et muualla näe!

AFF VHS 2016

AFF  –  Artova Film Festival tulee jälleen syyskuun toisena viikonloppuna. Festivaali järjestetään 9.-10.9.2016 Kino Sherylissä Helsingin Arabianrannassa. Festivaalin sydämenä sykkii lyhytelokuvakilpailu, jossa nuoret ja uudet elokuvantekijät pääsevät näyttämään kyntensä. Kilpailun lisäksi valkokankaalla nähdään upeita aarteita filmiltä pyöritettynä.

LYHYTELOKUVAKILPAILU

Tänä vuonna AFF:n järjestämään lyhytelokuvakilpailuun lähetettiin reilut 200 elokuvaa, joista esiraati valitsi jatkoon 30 elokuvaa. Elokuvat jakautuvat kolmeen näytökseen. Parhaimmat elokuvat palkitaan elokuvakalustovuokraamo Kinos Rentalsin lahjakorteilla, ja voittajaelokuvat pääsevät Rakkautta & Anarkiaa festivaaleilla järjestettävään AFF-näytökseen.

ELOKUVAOHJELMISTO

Festivaalin ohjelmiston kasaaminen on loppusuoralla, ja tänä vuonna se tutkii elokuvan ääntä. Miten ääntä käytetään elokuvassa ja mitä eri tasoja tai muotoja sillä voi olla.

OHEISTAPAHTUMAT

Festivaalikokonaisuuteen kuuluu myös oheistapahtumia, ja näistä ensimmäisenä järjestetään OFF AFF -ulkoilmanäytös, joka aloittaa festivaalihuuman nostatuksen. Tapahtuma järjestetään Kalasataman Parrulaiturilla 31.8. Luvassa on elokuun lämpöä kuukauden viimeisessä illassa, rentoa meininkiä sekä kevyttä kuntoilua, sillä viime vuoden tapaan sähkö elokuvien katsomiseen tuotetaan polkemalla kolmea kuntopyörää.

Festivaaliviikolla järjestetään Nuorten Näytös Arabianrannan nuorisotalolla yhteistyössä nuorten elokuvayhteisö Kelaamon kanssa. Kelaamo tulee jakamaan festivaalilla palkinnon, joka on suunnattu 12-20 vuotiaille elokuvantekijöille. Palkinnon tarkoituksena on tukea nuoria elokuvaharrastajia.

 

FESTIVAALIN TAITEILIJA: INES SEDERHOLM

AFF – Artova Film Festival 2016 visuaalisen ilmeen on suunnitellut katutaiteilija Ines Sederholm. Hänen töissään näkyy oma vahva jälki, joka on saanut graafisen ja pelkistetyn muotonsa maailmalla matkattujen vuosien tuloksena. Suomeen palattuaan Sederholm on syventynyt katutaiteen tekemiseen mm. maalaamalla sähkökaappeja. Häneltä on tulossa keväällä henkilökohtainen näyttely Helsinkiin.

 

TAPAHTUMA-AIKA / -PAIKKA

Pe 9.11. / La 10.11.

Kino Sheryl, Hämeentie 135 C, Helsinki

Lopullinen aikataulu tarkentuu myöhemmin

 

LISÄTIETOJA:

Kirsi Ranta

Vastaava tuottaja

artovafilmfestival@gmail.com

 

Minna Heikkinen

Viestintävastaava

aff.press@gmail.com

 

http://artova.fi/tapahtumat/artova-film-festival

facebook.com/artovafilmfestival

Instagram @artovafilmfestival

Twitter @artovafilmfest

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.