Palveluhakemisto / Kaupunkiviljely

Kaupunkiviljely

Arabianrannassa, Muotoilijankadun ja Arabiankadun kulmassa sijaitsevalle Helsingin kaupungin omistamalla tyhjällä tontilla on keväällä ja kesällä 2011 rakennettu puisto, jossa on hyötykasveja sekä n. 2m2 -kokoisia viljelylaatikkopareja.

Puiston suunnitteli ryhmä AALTO-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun ympäristötaiteen opiskelijoita ja se rakennettiin osin viljelijöiden talkoovoimin. Tämä Aalto City Garden on ensimmäinen osa Syötävä Arabianranta -projektia.

Helsinkin kaupunki on luvannut tontin alustavasti viljely- ja puistokäyttöön tulevaksi viideksi vuodeksi. Kaupunginosayhdistys on tehnyt tontista vuokrasopimuksen Helsingin kaupungin kanssa ja vuokraa viljelylaatikot edelleen asukkaille. Vuokrasopimuksen tekevä viljelijä sitoutuu noudattamaan Helsingin kaupungin vuokrasopimusehtoja ja pitämään osaltaan huolta puiston siisteydestä ja sinne  istutetuista kasveista.

Palsta-asioita hoitaa kaupunginosayhdistyksen asettama kaupunkiviljelytoimikunta, jossa toimii Sanna Särkelä ja Keijo Lehikoinen. Palstatoimikunnan tavoitat sähköpostitse osoitteesta kaupunkiviljely.arabianranta@gmail.com

Arabianrannan kaupunkiviljelijöillä on Facebookissa ryhmä  "Arabianrannan kaupunkiviljelijät".  

Kesäksi 2016 vapautui neljä laatikkoparia, jotka arvottiin Arabian katufestivaalien aikaan Artovan Facebook-sivuilla olleessa arvonnassa. Lisäksi kaksi uutta viljelijää sai mahdollisuuden tuoda oman oman viljelyslaatikkoparinsa. Mahdollisesti kesäksi 2017 vapautuvia laatikoita ei voi jonottaa. 

 

 

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.