Polut / Arabianranta-Toukola / Arabiakeskus

Arabiakeskus

2

Arabiakeskuksen käytävä yhdistää Hämeentien ja Arabiankadun. Arabiakeskuksen liike- ja toimitilat on rakennettu Arabian vanhaan teollisuusrakennukseen. Siellä on lukuisia kiinnostavia myymälöitä, kirjastoja, posti, kahvila sekä toimistotiloja. Keskuksen käytävällä kannattaa tutustua Arabianrannan pienoismalliin sekä alueen taidetta esittelevään "kosketusnäyttötauluun". Arabiakeskus on avoinna arkisin 10.00 - 20.00 ja viikonloppuisin 10.00 - 16.00. Aukioloaikojen ulkopuolella Arabiankadulle joutuu kiertämään ulkokautta.

 

pienoismalliArabian vanhaan teollisuusrakennukseen rakennettiin vuosina 2000 - 2002, toimivan tehtaan päälle, Arkkitehtitoimisto Tommilan suunnittelema moderni liike- ja toimistotila Arabiakeskus. Vanhalla puolella Hämeentien varrella sijaitseva Arabian tehtaanmyymälän Iittala-outlet myy tunnettuja Arabia-, Iittala-, Fiskars- ja Hackman-tuotteita. Arabiakeskuksessa on myös joukko muita kiinnostavia myymälöitä kuten esimerkiksi Finlayson, Opa ja Pentik.

Kirjastokeskus Araliassa on Helsingin kaupunginkirjaston Arabianrannan kirjasto sekä kolme taidekirjastoa: Taideteollisen korkeakoulun kirjaston, Pop & Jazz konservatorion sekä Stadin kulttuurialan kirjastopalvelut. Keskuksessa on myös posti ja Katri Antell-ravintola. Yhdeksännessä kerroksessa on Suomen ensimmäinen keramiikkamuseo - 22.5.1984 avattu tehtaanmuseo.

Arabianrannan pienoismalli Arabiakeskuksen käytävällä

 

arabiakeskuksen kaytavaKeskuksen läpi pääsee kulkemaan Arabiankadulle. Matkan varrella ohitat seinälaatan: vuoden katto 2004, Arabian Parkki. Arabian Parkin katto on katuaukiona tärkeä osa Arabianrannan keskeistä julkista katu- ja aukiotilasarjaa. Pysäköintilaitoksen sijoittaminen maan sisään on esimerkki nykyaikaisesta monimuotoisesta kaupunkikuvallisesta ajattelusta, jossa autojen olemassaolo hyväksytään, mutta niiden ei anneta hallita maisemaa.

 
edellinen reittipiste

seuraava reittipiste

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.