Ajankohtaista

Ilmoita kirpparisi tai pop-up ravintolasi!

Mikä sen parempaa kuin rento toukokuinen lauantai ulkona? Samalla voi hieman tienata - tule pitämään pistettä Arabian katufestareille! Olet tervetullut ylimääräisten aarteiden tai itseluotujen herkkujen kera. Ilmoittaudu alla, niin saat lisäinfoa festaripäivän lähestyessä!

Ilmoittautumislinkki:

 https://docs.google.com/forms/d/1UjazDhHx7NEtQPTWbBXCMHZXyOuPtuwEFqQcvNark64/edit

Voit ilmoittaa pisteesi myös:

Sähköpostitse: arabian.katufestivaali@gmail.com

Puhelimitse: 0400-815-183, vastaava tuottaja Vilma Salovaara

Ilmoittautuminen on suunnattu yksittäishenkilöiden pitämille pisteille, ei kaupallisille, uskonnollisille tai poliittisille toimijoille.

18200433342 d5c1eb15ae b

 

Kuva: Paavo Pykäläinen 

​​​​​

Haluatko tehdä kaupunkitaidetta? Tule Luovuuden äärirajoilla -kaupunkitaidekerhoon!

Haluatko oman kädenjälkesi näkyviin Suomen suurimpaan katutaidetapahtumaan toukokuussa?
Luovuuden aarirajoilla

Kevään ajan kokoontuu viikoittainen Luovuuden äärirajoilla -kaupunkitaidekerho. Kerhossa tehdään suuria ja toiminnallisia taideteoksia dyykatusta tavarasta ja kierrätysmateriaaleista sekä tutustutaan kierrätysmateriaalien hankkimiseen ja hyödyntämiseen taiteessa. Teokset pääsevät esille osana Arabian katufestivaalia.

Kerho kokoontuu yhteensä 11 kertaa torstaisin 16.3.–25.5.2017 klo 18-20 Kääntöpaikalla (Intiankatu 1). Kaupunkitaidekerho on maksuton eikä vaadi ilmoittautumista, ja mukaan voi tulla omien aikataulujen mukaisesti! Ohjaajina toimivat Jussi Koverola ja Ria Häkkinen.

Tervetuloa mukaan luovuuden äärirajoille!


Haluatko lisätietoja? Vai eikö tämä ollut sinun juttusi, mutta haluaisit mukaan tekemään festaria? Ota yhteyttä: vastaava tuottaja Vilma Salovaara, arabian.katufestivaali(at)gmail.com tai p. 0400 815 183. Voit myös jättää yhteystietosi tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi LOMAKKEELLA.

Tallenna

Tallenna

​​​​​

Arabian katufestivaali täyttää 10 vuotta!

2017 03 13 03 some

Suomen suurin katutaidetapahtuma tuo Helsingin Arabiaan katutaidetta, ruokakojuja, kirpputoreja ja jopa kymmeniä tuhansia kävijöitä. Festivaalin taustalla ovat vapaaehtoiset, jotka toteuttavat visiota tasa-arvoisesta ja ekologisesta kaupunkitilasta. Vuoden 2017 tapahtuma houkuttelee kävijän osaksi päivän mittaista kaupunkitaideteosta.

Tule mukaan 20.5. ja näe kaupunki uusin silmin! 

Seuraa somessa:

Facebookissa Katufestivaali
Twitterissa @arabiankatufest
Instagramissa @arabiankatufestivaali

ja hashtagilla #arabiankatufestivaaliKuva: Paavo Pykäläinen

 

Tallenna

Tallenna

​​​​​

Hae Arabian Katufestivaalin viestintätiimiin 30.12. mennessä!

leevi ja topi paavo pykalainen

Kymmenen vuotta täyttävä Suomen suurin katutaidetapahtuma Arabian Katufestivaali etsii tekijöitä! Tule tuomaan näkyväksi yhtä vuoden 2017 puhutuimmista tapahtumista. Hakusessa viestinnän vekkuleita sekä graafikko-velho.

Festivaali on vakiinnuttanut asemansa Suomessa katutaiteen vuosittaisena näyteikkunana ja juhlavuonna se toteutetaan ennennäkemättömänä taiteellisena kokonaisuutena. Vapaaksi tilaksi avattavalla Hämeentiellä ja sen ympäristössä sekoittuvat päivän aikana laaja kirjo taidetta, ravintoloita, kahviloita sekä erilaisia työpajoja. Arabian Katufestivaali on urbaanin kaupunkikulttuurin helmi joka tuo yhteen ihmismassat, sadat taiteilijat ja lukemattomat safkapisteet. 

Siis viestinnän osaaja tai graafinen konkari, haluamme sinut joukkoomme toteuttamaan festivaalin unohtumatonta juhlavuotta! Arabian Katufestivaali toteutetaan vapaaehtoistuotantona tammikuusta toukokuuhun. Toimimme tiiminä, tehden ryhmäpäätöksiä, joten pääset vaikuttamaan myös tapahtuman kokonaisuuteen.  

Laita ruksit niihin alla oleviin kohtiin, jotka kuvailevat sinua ja joista innostut:

Markkinointi- ja tiedotuskokemusta ja halua löytyy!                                         Luova graafinen työ on alaani                                                                                    En kavahda yhteistyötä suurtenkaan medioiden kanssa                                     Tunnen sosiaalisen median temput ja konstit!                                                   Olen valmis sitoutumaan festivaalin viestintätiimiin 110 %                                 Sisäinen viestintä on elinehto                                                                                 Taiteen tuominen kaduille innostaa                   

Olen parhaimmillani osana loistotiimiä                                                           Kunnianhimoinen
Ennakkoluuloton
Ulospäinsuuntautunut
Haluan mukaan toteuttamaan unelmatuotantoa! 

Jotta Arabian Katufestivaali varmasti näkyy ja kuuluu me tarvitsemme sinua, viestinnän tekijä, joka haluat suunnitella ja toteutaa viestintää kädet savessa! Viestintätiimissä olen jo minä Daria, jonka työstämää tekstiä parhaillaan luet ja kaipaan kumpanikseni kahta muuta tekijää. Kuinka monta ruksia rustasit? Kerro ja lähetä vapaamuotoinen hakemus 30.12.2016 mennessä osoitteeseen arabian.katufestivaali@gmail.com 

Lisäinfoa saat samasta osoitteesta vastaavalta tuottajalta Vilma Salovaaralta, puh. 0400 815 183.

Jos haluat jo ennalta fiilistellä, Arabian Katufestivaalin löydät osoitteesta www.arabiankatufestivaali.fi, Facebookista, Flickeristä ja Instagramista

Tule mukaan toteuttamaan unelmien Arabian Katufestivaalia 2017!

Kuva: Paavo Pykaläinen

​​​​​

Hae Arabian Katufestivaalin 2017 ydintuotantotiimiin - 6.12. mennessä!

Arabian katufestivaali

Suomen suurin katutaidetapahtuma Arabian Katufestivaali täyttää keväällä 10 vuotta! Haemme nyt ydintuotantotiimiin tekijöitä toteuttamaan vuoden 2017 yhtä puhutuinta tapahtumaa.

Arabian Katufestivaali on saavuttanut aseman yhtenä kiinnostavammista urbaaneista kaupunkitapahtumista ja juhlavuoden kunniaksi festari toteutetaan täysin uudistuneena taiteellisena kokonaisuutena!

Mikäli olet aikaansaava, innokas ja päämäärätietoinen hae mukaan Hämeentien 20.5.2017 taiteella ja ihmisillä täyttävän festarin ydintuotantotiimiin. Juhlavuonna teemme unelmatuotannon, joka tarjoaa tekijöille ainutlaatuisen tilaisuuden toteuttaa omia visioitaan ja unelmiaan osana innostavaa tuotantotiimiä.

Taidemuotoja on ollut mukana laajasti katutaiteen, musiikin, sirkuksen, teatterin, perfomanssin, tanssin, installaatioiden, työpajojen ja kaiken tämän väliltä. Esityksiä on ollut vuosittain vajaat 200, tekijöitä on lähes 400 ja kävijämäärän rajähti yli 25 000 vuonna 2015. Hämeentien valtaa päivän ajan ihmismeri jonka seassa on myös sadoittain ravintoloita ja kahviloita.

Saat mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa uusia ideoita kannustavassa ilmapiirissä sekä verkostoitua eri alojen taiteilijoiden ja tekijöiden kanssa.

Tarjoamme luovan ja innostavan tuotantotiimin, jossa toimitaan ryhmälähtöisesti, niin että kaikki tiimissä pääsevät vaikuttamaan kokonaisuuteen.

Arabian Katufestivaali tuoteutetaan kokonaisuudessaan vapaaehtoistuotantona lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuman pääjärjestäjä on ARTOVA - kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys.

Tule mukaan! Lähetä avoin hakemus lyhyellä kuvauksella itsestäsi 6.12. mennessä osoitteeseen: arabian.katufestivaali@gmail.com

Lisäinfoa voit kysyä vastaavalta tuottajalta Vilma Salovaaralta numerosta 0400815183.

Arabian Katufestivaali facebookissa, flickerissä ja instagrammissa

Kuva Paavo Pykäläinen

​​​​​

Arabian Katufestivaali kiinnosti tuhansia sateesta huolimatta

Katutaiteen ja elävän asuintilan puolesta puhuva Arabian Katufestivaali tarjoili taas 14.5 vahvan kattauksen monimuotoista ja yllätyksellistä katu- ja kaupunkitaidetta, kierrätystä, kirpputorimeininkiä sekä katuruokaa. Lapset saivat tänä vuonna oman Minikatufestivaalinsa, ja kaupungin päättäjiä tutustutettiin katutaiteeseen katutaidekierroksella. 

Festivaali keräsi ajoittaisesta sateesta huolimatta 8 000 kävijää. Ensi vuonna 2017 juhlitaan festivaalin 10-vuotista taivalta!

ArabianKatufestivaali KuvaPaavoPykaläinenKuva: Paavo Pykäläinen

Arabian Katufestivaali avasi toukokuussa Helsingin kesäfestivaalikauden yhdeksättä kertaa

Festivaali kutsui taas kerran kävijänsä ottamaan julkiset tilat, kuten kadut ja puistot luovasti käyttöönsä ja tutustumaan tuoreeseen läpileikkaukseen kotimaista katutaidetta. Monimuotoinen katutaidekattaus sisälsi sirkusta, musiikkia, tanssia, performanssi- ja graffitaidetta. 

Arabian asuinalue sai uuden muraalin rivitalon päätyseinään taiteilijakollektiivi G-Rexin ja katutaiteilija Psyken yhteistyössä. Kivitorin veistos Nocturnal puettiin päiväksi graffitiin. Festivaalilla maalattiin myös pakettiautoja sekä neljätoista alueen sähkökaappia yhteistyössä Helen Sähköverkko Oy:n kanssa.

Tanssi- ja sirkusohjelma vetivät hyvin yleisöä Pop & Jazz -konservatorion Jamipajaan. Festivaalin ohjelmassa nähtiin myös osuvia kannanottoja, kun esimerkiksi performanssiryhmä Pasidanssin ja Helsingin Gayteatterin esitys Menkkahaukka kritisoi muodin nopeatempoisuutta ja kertakäyttökulutusta.

Festivaali veti paikalle jälleen runsaasti kirpputorimyyjiä ja pop up -ravintoloita. Juuri festivaalia edeltävänä päivänä uuden sinkun julkaissut hip hop -yhtye Yhdentekevää veti energisen keikan ja sai yleisönkin jammailemaan mukana.

Lasten oma Minikatufestivaali − huikea menestys

Erityisesti perheelliset kävijät haluttiin huomioida tänä vuonna. Lastenohjelmaa laajennettiin yhteistyössä Lundian kanssa, ja lapset saivatkin alueelle oman Minikatufestivaalinsa. Minikatufestivaalilla oli lapsille monenlaista ihmeteltävää ja osallistavaa tekemistä.

Lapset pääsivät esimerkiksi istuttamaan oman lohikäärmeen, leikkimään perinneleikkejä, kokeilemaan katumaalaamista SirkusRakkausPumPumin johdolla ja kuuntelemaan The Bätmäns -lastenorkesterin musisointia. Moni perhe kertoi tulleensa vain pyörähtämään lasten alueella, mutta jääneensä puuhaamaan pidemmäksi aikaa.

Katutaidekierroksella keskusteltiin päättäjien ja katutaiteilijoiden välillä

Arabian Katufestivaalin ja Helsinki Capital Partnersin järjestämä katutaidekierros yhdisti katutaiteen, katutaiteilijat ja Helsingin kaupungin kaupunkikuvasta vastaavat toimijat yhden iltapäivän ajaksi.

Kierros tutustutti kaupungin päättäjiä helsinkiläiseen katutaiteeseen. Kierroksen tarkoituksena oli tuoda katutaiteilijoiden näkökulmaa tutuksi päättäville tahoille ja nostattaa keskustelua esimerkiksi siitä, millainen rooli katutaiteella kaupunkikuvassa on ja millainen se tulevaisuudessa voisi olla.

katutaidekierros
Kuva: Katutaidekierros päättäjille, Jussi TwoSevenin Bubo Bubo -teos, Itä-Pasila.

Katutaidekierroksella ihasteltiin muun muassa Jussi TwoSevenin -teosta Itä-Pasilassa, Igor Multin teosta Roihupellossa ja Jukka Hakasen viime vuoden Arabian Katufestivaalilta tuttua muraalia Arabianrannassa. Sekä taiteilijat että kaupungin päättäjät olivat samaa mieltä. Eteenpäin on menty, mutta paljon on vielä tehtävää.

Päättäjät kiittelivät katutaiteen puolesta työskentelevien yhdistysten työtä. Yhdistykset tekevät arvokasta työtä kokoamalla taiteilijoita yhteen, määrittelemällä taidetta ja haastamalla nykyistä taidekulttuurikenttää.

Näkemisiin jälleen toukokuussa 2017

Arabian Katufestivaali lupaa jatkaa työtään avoimemman kaupunkikulttuurin puolesta. Festivaali kiittää kävijöitä ja tekijöitä ihanasta tunnelmasta!

Suomen suurin katutaide- ja kierrätystapahtuma Arabian Katufestivaali juhlii 10-vuotisjuhlaansa toukokuussa 2017.

#akf2017 #arabiankatufestivaali
www.arabiankatufestivaali.fi

Pressikuvia Flickr-tilillä täällä.

Lisätietoja: www.artova.fi/medialle
vastaava tuottaja, Siiri Krouvila
arabian.katufestivaali@gmail.com
p. 040 580 7616

​​​​​

Vastaa Arabian Katufestivaali 2016 kävijäkyselyyn 31.5. mennessä

Arabian katufestivaali Eetu Ahanen small res 1

Kiitokset koko iloiselle katufestivaalikansalle! Päivä oli meidän tekijöiden mielestä järjettömän hieno! Haluaisimme kuulla mitä mieltä sinä olet? Auta meitä tekemään vuoden 2017 tapahtumasta entistäkin parempi vastaamalla kävijäkyselyyn täällä.

Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja vastauksia käytetään Arabian Katufestivaalin kehittämiseen.

Haluaisitko ensi vuonna päästä tosi toimiin Arabian Katufestivaalin kulisseihin?  Jätä yhteystietosi, jos haluat olla mukana tekemässä vuoden 2017 festivaalista ikimuistoisen.

Lämmin kiitos vastauksistasi!

Kuva: Eetu Ahanen 

 

​​​​​

Arabian Katufestivaalin ohjelma 2016

Tapahtumatietoja päivitetään tapahtumaan asti. Lisätietoja ohjelmasta täällä. Tulostettava ohjelmakartta saatavilla täällä

AKF16 event facebook banner 3003 1920x1080


MINIKATUFESTIVAALI klo 10−13 (Flooran päiväkodin ympäristö, Syyriankatu 3)

Lundian piirustuskilpailu
Kierrätyskeskuksen askartelupaja
Lastenorkesteri The Bätmäns
Leikityshetket, Perinneleikit ry
Sirkus Rakkaus PUMPUM, Lasten katutaidepaja
Lohikäärmeiden massaistutustapahtuma, kirjailija Emilia Lehtinen ja sanataidekoulu
Lapset maalaavat sähkökaapin
Lasten kirjastoauto Skidi 

12.00 Sirkus Magentan sirkustyöpaja, Intiankatu 1


KATUTAIDE (Kivitori, Hämeentie 144)

Pakunmaalausta
Katutaidekelmut
Muraali; Jouni Psyke Väänänen, Ilona Partanen, Laura Lehtinen, Tuuli Huovila
G-Rex: Open Air Exhibition
Beyond the Paper -julistenäyttely
Mielijuohto-kollektiivin asfalttirunoutta
Sähkökaapit
Hämeentie 152
Kaironkatu 7
Kaironkatu 12
Koreankatu 11
Annalankuja / Damaskuksentie
Damaskuksentie 13
Jaavantie 20
Jaavantie 14
Sumatrantie 7
Sumatrantie 3
Siamintie 8
Siamintie 18
Damaskuksentie 10
Avoin maalausseinä Arabianranta


TANSSI JA SIRKUS (Pop & Jazz Konservatorion jamipaja, Arabiankatu 2)

13.00 Mood for Hoop
13.30 Friskis&Svettis
13.45 Circus Helsinki
14.05 Katutanssikoulu SAIFFA
14.20 Dance Group Etnica
14.50 Circus Helsinki
15.10 Wannabe Ballerinas
15.30 Tanssikoulu DCA
16.00 Tanssivintti
16.15 Voimisteluryhmä Elise
17.00 Valosirkus Spektri


MUSIIKKI (Arabiakeskuksen edusta, Hämeentie 135A)


ARABIA MUSIC HOUSE -LAVA

12.00 Kumpula Speksi
12.30 Blondit amazoonit
13.00 Tocornal
13.30 Rock Academy
14.00 Kostume
14.30 Maiju Lehti
15.10 Retro Station
16.05 Blue Eyed Sons
16.50 Yhdentekevää

AKUSTINEN LAVA

12.00 Tommi Kalenius
13.00 Sulferdust
14.00 Genelec presents: At the Hollow
15.00 Iron Country Sisters
16.00 Musta5
17.00 Lempi


RAP-LAVA

12.15 Sammy Bone Jumalatila Antonio Finn (DJ) Jade Nab Emily Que
13.45 Harjun nuorisotalo: Street Soul & DJs
15.15 Jaymond Kopo & Poeettinen Bizzyiam Tomppabeats (DJ)
16.30 Walde Arthur TBR Dilemma


MUU OHJELMA

Pasidanssi ja Helsingin Gay-teatteri Klo 16.30, Arabiakeskuksen parkkipaikka
Afrikkalainen kylä
Taidetulli
#HCPSpirit-bussi
Tuo & Vie -ilmaiskierrätyspiste
Kierrätyskeskuksen keräysauto
Arabian taiteilijoiden työhuoneet, Hämeentie 135B
Toukolan avoimet pihat
TOKYOn kevätmyyjäiset, Hämeentie 135C
Galleria Huvila, Hämeentie 130A
Unelmien bussipysäkki -tutkimus, Hämeentien bussipysäkki (ARABIA 3042) läheisyydessä
Arabian arkkitehtuurikilpailun näyttely, Arabiakeskus
Maalaa unelmiesi Arabia, Arabiakeskus

 

​​​​​

Arabian Katufestivaali etsii uutta ja yllättävää ohjelmaa kevään 2016 festivaalille

akf2016 ohjelmarekry

Tule osaksi kokemuksellista katutaidekarnevaalia! 

Onko sinulla, kaveriporukallasi tai taiteilijayhteisölläsi tarjota vuoden tuorein ja ennakkoluulottomin esitys? Oletteko löytäneet uuden, käänteentekevän taiteen tai sosiaalisen toiminnan muodon? Vai oletteko muistaneet jotain show-maailmasta unohtunutta vanhaa ja arvokasta, mikä on nostettava uudelleen yleisön nähtäväksi? 

Muusikot, katu-, ja performanssitaiteilijat, kutsumme teidät tekemään yhdessä monitaiteista Arabian Katufestivaalia 14.5.2016 klo 12-18. Taidemuoto on vapaa, kunhan voitte toteuttaa esityksenne ulkotiloissa. Tavoitteenamme on saada kokoon monipuolinen kattaus kaikkia aisteja stimuloivia taide-elämyksiä. 

Viime keväänä festivaali räjäytti ennätyksensä yli 25 000 kävijällä. Päivän aikana nähtiin yli 150 ohjelmanumeroa ja yli sata kierrätys- ja kirpparipistettä. Lisäksi alueelle oli pystytetty kymmeniä ja kymmeniä kahviloita ja ravintoloita. 

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Suomen suurin katutaide- ja kierrätystapahtuma on vakiinnuttanut asemansa helsinkiläisen katutaiteen ja kaupunkikulttuurin näyteikkunana. 

Katufestivaali tarjoaa ohjelmataitureille, muusikoille ja taiteilijoille huiman tunnelman lisäksi ruokailun viihtyisässä artisti-loungessa sekä mahdollisuuden luoda kontakteja yleisöön, erilaisiin yhteisöihin, muihin taiteilijoihin sekä katukulttuurin tekijöihin. 

Lähetä vapaamuotoinen kuvaus ohjelmastasi 1.4.2016 mennessä osoitteeseen arabian.katufestivaali@gmail.com. 

#akf2016 #arabiankatufestivaali
Facebook I @arabiankatufestivaali I @arabiankatufest

Kuvat: Paavo Pykäläinen

​​​​​

Arabian Katufestivaali 2016 etsii kahta viestintäassistenttia

001 AKF PaavoPykäläinen web IMG 1704

Rakastatko festaritunnelmaa? Haluatko olla tekemässä alkukesän parasta festivaalia ja tavata kiinnostavia ihmisiä? Onko kalenterissasi tyhjiä kohtia helmikuusta toukokuun puoleen väliin? Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Suomen suurin katutaide- ja kierrätystapahtuma Arabian Katufestivaali etsii kahta viestintäassistenttia tiedotukseen ja sisällöntuotantoon.

Arabian Katufestivaali täyttää Arabian alueen taiteella ja kierrätyksellä 14. toukokuuta 2016. Hämeentiellä sekoittuvat yhden päivän aikana laaja kirjo taidetta, graffitia, musiikkia, tanssia, performansseja, kirppareita, kierrätystä, ravintoloita, kahviloita sekä erilaisia työpajoja.

Festivaalituotanto on jo käynnistynyt vauhdilla, mutta ennätät vielä hienosti mukaan! 

Jos tunnistat itsesi alla olevista kohdista, ota yhteyttä ja kerro lisää itsestäsi!

[ ] Markkinointi- ja tiedotuskokemusta sekä intoa löytyy
[ ] Uudenlaiset näkökulmat markkinointiin ja tiedotukseen, jee!
[ ] Kun lähden tekemään jotain, sitoudun 110 %
[ ] Kun tehdään, niin tehdään
[ ] Katutaide & Kierrätys kiinnostaa sikana
[ ] Tavoitteellinen ryhmätoiminta on jees!
[ ] Kunnianhimoinen
[ ] Ennakkoluuloton
[ ] Ulospäinsuuntautunut, ihmisrakas, hyvä tyyppi

Laita hakemuksesi pikaisesti ma 15.2. mennessä osoitteeseen press.akf(at)gmail.com otsikolla "Viestintäassistentti".

#akf2016 #arabiankatufestivaali
Facebook I @arabiankatufestivaali I @arabiankatufest

Kuva: Paavo Pykäläinen

​​​​​

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.