Ajankohtaista / Nordicomics Baltic Vilna -näyttely 4.–30.6.

Nordicomics Baltic Vilna -näyttely 4.–30.6.

Tallinnasta viime joulukuussa alkanut Nordicomics Baltic Tour päättyi toukokuun lopulla Vilnaan. Kiertueen viimeisessä työpajassa osallistujat työstivät sarjakuvia, joiden teemana oli luonnollisesti Vilna. Kaupunkiteeman sisältä kumpusi tarinoita niin paikallisista epätavallisista kuuluisuuksista kuin unelmista tulla liettualaiseksi lottovoittajaksi.

Sarjakuvakeskuksen galleriassa on esillä työpajassa syntyneitä originaaleja. Pajaan osallistuivat Liettuasta Egle Vitkute ja Egle Shaltmira, Ingrida Picukane ja Martins Zutis Latviasta ja Maura Manninen Suomesta.

Nordicomics on vuonna 2009 alkanut Suomen sarjakuvaseuran ylläpitämä pohjoismaisen sarjakuvan verkostoprojekti, joka pyrkii nostamaan esiin pohjoista sarjakuvakulttuuria ja tekijöitä. Vuonna 2011 projekti laajeni myös Baltiaan Nordicomics Baltic Tourin myötä. Nordicomics-projektiin on aikaisemmin osallistunut yhteistyökumppaneita ja taiteilijoita myös Venäjältä ja Puolasta.

Nordicomics Baltic Tour toteutettiin Pohjoismaisen kulttuuripisteen avustuksella. Vilnassa yhteistyökumppanina toimi liettualainen sarjakuvakollektiivi Kitokia Grafika.

www.nordicomics.info

www.kitokiagrafika.lt

Sarjakuvakeskus

Hämeentie 150

Arabianranta

www.sarjakuvakeskus.fi

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.