Ajankohtaista

Tervetuloa Artovan kevätkokoukseen Arabianrannan kirjastoon to 27.4.2017

 

Tervetuloa Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry:n kevätkokoukseen torstaina 27.4. klo 18:00 alkaen. Paikkana on jälleen Arabianrannan kirjasto osoitteessa Hämeentie 135 A.

Kevätkokouksen alustukseksi kaupunkimaantieteilijä Venla Bernelius kertoo Arabianrannasta suomalaisen ja kansainvälisen kaupunkitutkimuksen näkökulmasta. Paikalliset hyvinvoinnin erot kasvavat lähes kaikkialla maailmassa, ja samalla kaupunginosat etääntyvät toisistaan sosiaalisilla mittareilla. Erot ovat kasvaneet myös Helsingissä, mutta samalla Helsinki näyttäytyy lähes ainutlaatuisella tavalla turvallisena kaupunkina, jossa myös paikallinen yhteisöllisyys kukoistaa.

Kokouksessa esitetään edellisen vuoden toimintakertomus, yhdistyksen tilit, tilintarkastajan lausunto, sekä päätetään tilien hyväksymisestä, vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Kokouksessa tarjoillaan kahvia ja pieniä herkkuja.

Printtaa juliste kokouskutsusta vaikkapa käytäväänne TÄSTÄ

Kokousmateriaalit

Esityslista

Toiminnantarkastuskertomus

Toimintakertomus TBA

Tilinpäätös 2016

Tule mukaan aktiivisen kaupunginosayhdistyksen toimintaan!

 

artova kevatkokous 19 04 17 kuva smallres

 

​​​​​

Kumpulanpuron hulevesisuunnitelman laatiminen alkaa asukastilaisuudella 4.5.2017


Helsingin kaupungin rakennusvirasto käynnistää hulevesiselvityksen ja -suunnitelman laatimisen Kumpulanpuron valuma- alueelle. Suunnittelualue kattaa Pohjois- ja Itä-Pasilan, Käpylän, Kumpulan ja Vallilan alueita.

Hulevesisuunnitelman tavoitteena on kartoittaa valuma-alueen nykytilan mukainen maankäyttö ja vesitalous, tiedossa olevat maankäytön muutostarpeet sekä selvittää maankäytön muutosten vaikutukset puron virtaamaan ja vedenlaatuun.

Maankäytön muutosten sekä ennustetun ilmastonmuutoksen takia hulevesien viivyttämisen tarve alueella tulee kasvamaan. Suunnitelman keskeisenä tavoitteena on löytää yhdessä asukkaiden kanssa tehokkaat ja soveltuvat menetelmät hulevesien hallintaan osana viihtyisää ja toimivaa asuinympäristöä.

Hulevesisuunnitelman laatiminen perustuu Vanhankaupungin aluesuunnitelmassa määriteltyyn kehitystarpeeseen hulevesien laadullisen ja määrällisen hallinnan keinojen selvittämisestä Kumpulanpuron koko valuma-alueella.

Vanhankaupungin aluesuunnitelma löytyy sähköisenä rakennusviraston verkkosivuilta, kohdasta Suunnitelmat: Aluesuunnitelmat.

Suunnittelutyön alkuvaiheessa järjestetään vuorovaikutustilaisuus, jossa kartoitetaan suunnittelun lähtökohtia ja tavoitteita yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Kaikille avoin tilaisuus pidetään torstaina 4.5.2017 kello 18.0020.00 Käpylän peruskoulun tiloissa Hykkylän ruokalassa osoitteessa Mäkelänkatu 93.

Tervetuloa vaikuttamaan!

 

​​​​​

Tervetuloa Artovan ja Arabian Asukastalojen kuntavaalipaneelin asukastalo Bokvillaniin sunnuntaina 12.3. klo 17:00 - 19:00

Tervetuloa Artovan ja Arabian Asukastalojen yhdessä järjestämään kuntavaalipaneeliin asukastalo Bokvillaniin osoitteeseen Hämeentie 125 sunnuntaina 12.3. klo 17:00 - 19:00.

Kuntavaalipaneelin osallistujat koostuvat pääosin alueen tai lähialueen ehdokkaista, mutta paikalla on ehdokkaita myös muualta Helsingistä, kuten Vuosaaresta. Sunnuntaina paikalle tulee kokoomuksen ehdokkaista juuri valmistumassa oleva oikeustieteiden maisteri ja aktiivisesti eri ryhmien kanssa vapaaehtoistyötä tekevä Laura Varjokari Vallilasta ja koodari ja asukasvaikuttaja Joona Haavisto Hermannista. Vihreitä edustaa Arabian alueelta tuttu cleantech-asiantuntija ja yrittäjä Kaisa Hernberg ja toukolalainen erityisopettaja Johanna Nuorteva. SDP:n ehdokkaat tilaisuudessa ovat erityisopettaja ja kasvatustieteiden maisteri Eevi Kirjasniemi Arabianrannasta ja kaupunginvaltuutettu, historiantutkija ja Helsingin yliopiston dosentti Ville Jalovaara SDP:stä. Vasemmistoliitosta nähdään paikalliset Animalian toiminnannjohtaja ja vasemmistoliiton puoluevaltuutettu Mai Kivelä ja asukasvaikuttaja ja Vartiosaariaktivii Mika Välipirtti, molemmat Arabiarannasta. Perussuomalaisia edustaa vuosaarelainen, mutta Kumpulassa työskentelevä alueen omakseen tunteva avuruustutkija Tiera Laitinen. Keskustan ehdokkaista paneeliin saapuu vuoden Arabianrannassa asunut valtiotieteiden lisensiaatti ja mikroyrittäjä Sole Moladender ja Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin alueella vuosia asunut Riitta Korhonen (sitoutumaton), joka asuu nykyään Viikissä. Väitöskirjatutkija, filosofian maisteri ja koulunkäyntiavustaja ja alueella tunnettu yhdistysaktiivi Lauri Alhojärvi taas edustaa SKP:tä ja Helsinki-listoja sitoutumattomana ehdokkaana. 

Tilaisuuden juontavat Keijo Lehikoinen Artovasta ja Janne Saarikivi Asukastalojen puolelta.

Kuntavaalipaneelin ajan asukastalo Bokvillanissa toimii Kaffila Bokvillan, jossa on saatavilla kahvia ja tuoretta pullaa ja muita leivonnaisia.

Muistathan, että yleisölle on varattu runsaasti aikaa kysymyksille. Jos mielessäsi on jotain, mitä erityisesti haluaisit kysyä, niin laitan meiliä osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com 

 Arabianranta rantamaisema

Raitiovaunu 6 kääntyy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​​​​

Kulttuuri- ja kaupunginosalehti KUOHU etsii uusia tekijöitä

Rakastettu kaupunginosa- ja kulttuurilehti etsii uusia tekijöitä. Kuohua tekemään ovat tervetulleita niin valmiit alan ammattilaiset kuin ensiaskeleita ja referenssejä lehden tekemisessä etsivät media-alasta innostuneet.

***********************************

Graafinen suunnittelija/taittaja, toimittajia ja avustajia – kirjoittajia ja kuvaajia/kuvittajia

Haluatko graafiseksi suunnittelijaksi tai taittajaksi Kuohuun? Onko kirjoittaminen intohimosi ja haaveilet toimittajan tai bloggarin urasta? Oletko innokas kuvaaja tai teet kuvituksia? Tule mukaan mielekkääseen vapaaehtoistyöhön, KUOHU-lehteä tekemään.


Taittaja/graafinen suunnittelija

Kuohu on saanut taitavan Antero Airoksen käsissä selkeän ja valloittavan ulkoasun ja Antero on ansiokkaasti myös taittanut lehteä. Nyt haemme lehdelle uutta taittajaa. Halutessasi saat uudistaa ulkoasua: oma kädenjälkesi saa näkyä. Jos taas haluat ennen kaikkea oppia lehden taittamisen prosessista ja hankkia hyvää kokemusta lehden tekemisestä, voit hyvin mielin jatkaa hyväksi todetun ulkoasun kanssa ja keskittyä taittoon ja sisällön taikomiseen oikeille paikoilleen. Antero opastaa sinut alkuun Kuohun kanssa.

Lehteä on taitettu Adoben InDesign-ohjelmalla. Iloitsemme myös taitavasta kamerankäytöstä ja halusta toteuttaa kuvituksia: kuvaaminen, piirtäminen - grafiikka kaikissa muodoissaan sopii mainiosti Kuohuun. Tarkempi toimenkuva määrittyy kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan. Työssäsi sinua tukee Kuohun toimitus.

Kuvaajia/kuvittajia

Viestintä visualisoituu ja Kuohussakin asioista kerrotaan kuvin ja kuvituksin. Kuohuun voi tarjota omaa kuvamateriaaliaan julkaistavaksi ja tarjolla on myös kuvauskeikkoja esimerkiksi henkilöhaastattelujuttuihin

Toimittajia ja avustajia

Mielitkö kirjoittaa sinua koskettavasta ja kiinnostavasta aiheesta Artovan alueella? Kuohu on areena, jossa sanomasi luetaan varmasti. Etsimme sekä vakituisesti Kuohuun kirjoittavia että uusia vieraskyniä rikastamaan rakastetun lehtemme sisältöä.

Kutsuuko ilmoitusmyynti?

Myyntitaito on yksi tulevaisuuden tärkeimpiä työelämätaitoja. Kuohu on hyvän mielen lehti, jossa ilmoitustila on kohtuuhintaista ja näkyvyys erinomaista. Tuote, jota on ilo myydä. Kuohun myyntijoukkoon on ilo kuulua, olit sitten valmis myynnin ammattilainen tai sellaiseksi kehittymässä.

Innostuitko Kuohun tekemisestä?

Esittele itsesi ja osaamisesi kuohu.toimitus@gmail.com tai soita päätoimittaja Tarja Törmäselle gsm 040 544 5550. Olethan meihin yhteydessä ma 30.1.2017 mennessä.

*****************************************************

KUOHU on Arabianrannan, Toukolan ja Vanhakaupungin neljä kertaa vuodessa ilmestyvä sitoutumaton kaupunginosa- ja kulttuurilehti, jota tehdään kunnianhimoisesti, vapaaehtoisvoimin ja suurella riemulla. Kuohu Lehtiluukussa

kuohu mekko piirros 18 01 17

 

 

​​​​​

Artovan talvikalastus joka lauantai klo 12:00 läpi talven

Artovan talvikalastus järjestetään koko talven läpi joka lauantai klo 12:00. Kalastus päättyy jäätilanteen mukaan, mutta viimeistään maaliskuun loppuun mennessä, koska sallittu pyydyskalastuksen aika loppuu silloin. Viimeinen yleisöretki on sään sallisessa lauantaina 25. maaliskuuta. Aloituspaikka Kuusiluodon huvilan ranta (saaren luodekulma).  Siirrymme siitä kokemaan talviverkot, jotka ovat Kuusiluodon eteläpuolella

Jos sää on lauantaina huono ja se on sunnuntaina paljon parempi, kalastus on sunnuntaina, ja
muutos ilmoitetaan erikseen. Myös muista muutoksista ilmoitetaan erikseen.

La 4.2. on Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen
talviluontoretki, joka alkaa Vanhankaupunginkoskelta, Viikintie 1,
Meri-infon pihalta. Retki suuntautuu talviverkoille Kuusiluotoon,
jotka katsotaan retken lopuksi, n. klo 13.30.-14.

Artovan järjestämä talvikalastus on saanut avustusta kalastonhoitomaksuvaroista ja Varsinais-Suomen ELY-keskukselta.

Eero ja 2 kaveria

 

 

 

​​​​​

Artovan uusi hallitus 2017

Artovan uusi hallitus on aloittanut työnsä. Puheenjohtajan paikalta väistyi kaksi vuotta yhdistyksen johdossa toiminut Christian Sannemann. Yhdistyksen uutena vuoden 2017 puheenjohtajana on aloittanut Keijo Lehikoinen ja varapuheenjohtajana toimii Anders Jansson. Yhdistyksen varsinaisina jäseninä jatkavat Lauri Alhojärvi, Venla Bernelius ja Kirsi Ranta. Hallituksen uusina tulokkaina aloittivat Anders Jansson, Janne Nissilä, Milla Karkulahti ja Elena Uusoksa sekä varajäseninä Annikki Pesonen ja Azar Saiyar. Varsinaisista jäsenistä varajäseniksi siirtyivät myös Christian Sannemann, Milla Niini ja Aino Haarala.

Onnea ja menestystä kaikille uusiin tehtäviin!

 

Hallitus vuonna 2017

Keijo Lehikoinen, puheenjohtaja

Anders Jansson, varapuheenjohtaja

Lauri Alhojärvi

Janne Nissilä

Elena Uusoksa
Venla Bernelius
Kirsi Ranta

Milla Karkulahti

 

varajäsenet

Annikki Pesonen

Milla Niini

Aino Haarala

Christian Sannemann

Azar Saiyar

 

 

​​​​​

Luento talvikalastuksesta ke 11.1. klo 18:00

Tervetuloa kaikki talvikalastuksesta ja Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin alueesta kiinnostuneet kuuntelemaan Kääntöpaikan alakertaan (Klubille) Eero Haapasen alustusta Jäätyneen Vanhankaupunginlahden luonto - talvikalastusta ja saukonjälkiä
keskiviikkona 11.1.2016 klo 18:00-19:30.

Haapanen kertoo kuvin ja sanoin talviverkoilla käymisestä ja jäällä retkeilystä.  

Vapaa pääsy.

Paikalla mahdollisuus ostaa Eero Haapasen kirjaa Sörkan rysäkeisarit,SKS 2013 (30 e).

http://www.hs.fi/ihmiset/art-2000002668274.html

Artovan järjestämä talvikalastus on saanut avustusta kalastonhoitomaksuvaroista ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Lisätietoja eero.haapanen@gmail.com 040 709 8597

Eero iso kalaEero potkukelkka

 

​​​​​

Talvikalastusta Vanhankaupunginlahdelle

Tervetuloa TALVIKALAAN VANHANKAUPUNGINLAHDELLE

Perjantaina  6.1. klo 12-15. Aloituspaikka Kuusiluodon huvilan ranta (saaren luodekulma).  Siirrymme siitä kokemaan talviverkot, jotka ovat Kuusiluodon eteläpuolella. Oppaana on Eero Haapanen ja muita Vanhankaupungin kulttuuri-ekologinen klubi ry:n ihmisiä Kuusiluodon yhdistyksestä.  

Mukaan lämpimät vaatteet ja muovipusseja, jos haluaa ottaa kalaa mukaan. Paikan päällä jaamme saaliin. Omat pilkkivarusteet, perkausvälineet, termospulloeväät ja optiikkaa voi myös ottaa.  Katselemme samalla ympäröivää luontoa, lumijälkiä tai merikotkaa, joka tulee toisinaan saaliinjaolle.

Kuusiluotoon pääsee pitkospuureittiä, joka alkaa Pornaistenniemestä ja kulkee Lammassaaren kautta.

Artovan järjestämä talvikalastus on saanut avustusta kalastonhoitomaksuvaroista ja Varsinais-Suomen ELY-keskukselta.

Lisätietoja eero.haapanen@gmail.com 0407098597

 

Eero ja 2 kaveriaEero madeLohikäärme Eero

​​​​​

Kuohuvaa joulunodotusta oman lehden parissa

Kuohu kansi 04 16

 

Tämän vuoden paras pikkujoululahja on ilmestynyt! Kuohu-lehti kolahtaa joulukalenterin luukusta Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin asukkaille lauantaina 17.12.

Joulun alla ja uuden vuoden lähestyessä sopii miettiä, millaista roolia järki ja tunteet näyttelevät elämässämme. Ainakin tutkija ja tietokirjailija Helena Åhman taitaa ne kummatkin. ”Pyrin tietoisesti molempien tasapainoon”, hän kertoo Tarja Törmäsen haastattelussa.

Luovuus, tunteet ja elämykset pääsevät valloilleen Ivana Helsingissä, varsinkin joka tiistai klo 9. Milla Asikainen kysyy, että vaikka olemme rationaalisia päättelijöitä, olemmeko kuitenkin epärationaalisia toimijoita? Entä onko järjellä tekemistä poliittisessa päätöksenteossa, sitä miettii kolumnissaan Leo Stranius. Kuin tonttujoukot konsanaan pääsemme vielä kurkistamaan sisään Arabianrannan taiteilijayhteisöihin ja Bookvillanin salaseuroihin.

Ja koska joulu on tulossa, monet antavat tunteille tilaa ja alkavat uskoa kummallisiin asioihin, kuten tonttuihin… Se on kummallista, pohdiskelee Milla Niini artikkelissaan Kekristä jouluun - haltijoista tonttuihin. 

Lue Kuohu Lehtiluukusta. Lehti on saatavissa myös useista jakelupisteistä Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin alueella.

Kiitämme kaikkia ilmoittajia! 

​​​​​

Artovan syyskokous

Tervetuloa Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunginosayhdistys -kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry syyskokoukseen keskiviikkona 16. marraskuuta!

artova syyskokousjuliste 2016 muok

 

Klo 17.30 Varman edustaja kertoo tehdaskorttelin tulevaisuudesta

 

Klo 18.00 Yhdistyksen syyskokous ja uuden hallituksen valitseminen tulevalle vuodelle

 

Voit osallistua vain alustukseen tai jäädä syyskokoukseen, jossa käsitellään yhdistyksen tulevan vuoden toimintaa mm. toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen sekä jäsenmaksun suuruus.

 

Kiinnostuitko hallituksen jäsenyydestä? Otat yhteyttä kaupunginosayhdistys@gmail.com tai saavu paikalle kokoukseen.

 

Kokous pidetään Arabianrannan kirjastossa, Hämeentie 135A.

 

Kahvitarjoilu!

 

Toimintasuunnitelma 2017:Artovan toimintasuunnitelma 2017

 

Talousarvio 2017: Artovan talousarvio 2017

 

Esityslista: Esityslista

 

​​​​​

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.